Ik heb dezelfde Flamingo als Kendall Jenner en het is fantastisch

flamingo

OK. Klein leugentje, ik kocht dezelfde opblaasflamingo als Kendall voor mijn zusje. Cadeautje voor haar propedeuse. Maar dit brengt alleen maar voordelen met zich mee. Roos is me eeuwig dankbaar (win!) en sjouwt het gevaarte overal naartoe (nog dikkere win want hij is enorm en zwaar en onhandig). En aangezien we samen twee weken vakantie vieren, dit ding veel te groot is om in je eentje op te dobberen en mijn zusje me – zoals eerder aangegeven – eeuwig dankbaar voor haar cadeau is, ben ik haar gedoodverfde Flamingo-partner-in-crime.

Als tiener spendeerde ik wekenlang dobberend op een luchtbed op het Gardameer. De kleur die mijn huid na drie weken vakantie bereikte was fenomenaal. Zo donker dat mijn vriendinnen de rest van de zomer niet meer naast me op de foto wilden staan. Ik zag dat als een prestatie van wereldformaat. Zeker omdat ik mezelf braaf drie keer per dag insmeerde met factor 20 (dat was in die tijd nog heel hoog, ik klink nu misschien heel oud maar tien jaar geleden was factor 15 wat nu factor 30 is, de standaard).

Goed, genoeg geschiedenis, terug naar 2017. Ik spendeer in de zomer nog steeds graag een paar weken met mijn ouders en zusje in Italië en hoewel dat luchtbed tien jaar geleden heerlijk lag, is deze Flamingo de overtreffende trap.

Zelden kreeg ik zoveel complimenten op een aankoop. Mijn Gucci-tas heeft de afgelopen acht maanden niet zoveel lofprijzingen geïncasseerd als dit roze stukje plastic, die we als gezin liefkozend Flammie noemen. Anderhalf uur ronddobberen op het Gardameer zorgt voor minstens tien opmerkingen per dag in alle talen, ‘oh kijk die grote Flamingo’, ‘Mama, ik wil ook zo’n Flamingo’, ‘Die Flamingo is leuk he?’ ‘Haha, kijk die Flamingo’. Flammie is het onderwerp van gesprek bij het strandje van Camping Piani di Clodia aan het Gardameer.

De liefde voor onze roze opblaasflamingo reikt ver buiten de Instagramsferen. Van kleine meisjes van een jaar of vier, tot hun vaders. En van meisjes die net zo oud zijn als ik was toen ik op mijn luchtbed ronddobberde tot oude oma’tjes, iedereen is gecharmeerd van Flammie. Denen, Belgen, Duitsers, Italianen, Nederlanders iedereen is fan. Als je graag zo onopvallend mogelijk op het water wil dobberen, dan kan ik je aanraden om voor een iets simpeler opblaasmodel te kiezen.

Mocht je je vakantiebestemming met het vliegtuig willen bereiken dan is zo’n opblaasflamingo ook niet aan te raden. Flammie weegt zonder lucht zo’n twee kilo en neemt aardig wat ruimte in je koffer in beslag. Daarnaast moet je wel van hele goede huizen komen wil je hem met je mond opblazen en zo’n pomp – liefst elektrisch want halleluja je hebt wel vakantie – neemt natuurlijk ook ruimte in je koffer in beslag. Maar aan de andere kant, als je eenmaal een opblaasflamingo hebt, heb je qua kleding eigenlijk alleen nog maar een bikini nodig en je Instagramfoto’s zijn compleet, dus erg veel meer hoef je niet in je koffer te stoppen.

opblaaslflamingo

Over die Instagramfoto’s gesproken, dat laten ze er op die Instagramplaatjes ook een stuk makkelijker uitzien dan het in werkelijkheid is. Op zo’n Flamingo klimmen zonder eerst drie keer koppie onder te gaan is al een uitdaging, een charmante pose aannemen is van een nog veel hogere moeilijkheidsgradatie. En als je dan eenmaal zover bent, dan ben je zover afgedreven dat het nemen van een goede foto eigenlijk al niet meer mogelijk is. Ik vind het dan ook niet gek dat Kendall Jenner haar Instagramfoto met haar Flamingo gewoon op het dek van dat schip nam in plaats van op zee, wie weet welk land ze inmiddels bereikt had voordat ze eindelijk in juiste positie had gezeten.

Nee het leven van een (Instagram)model gaat niet over rozen.

Maar mijn (Roos’) opblaasflamingo is fantastisch. En de uren dat ik ronddobber op het Gardameer (inmiddels dus ingesmeerd met factor 30 in plaats van factor 20) zijn de uren waarin ik echt vakantie heb. Ver weg van mijn iPhone en MacBook bedenk ik de meest creatieve ideeën. Negen van de tien zullen waarschijnlijk nooit aan wal raken, maar daar gaat het niet om. Ik breng het creatieve proces wat ik zo mis als ik achter mijn bureau zit op gang.

Misschien moet ik Flamingo-retreats gaan organiseren. Is weer eens wat anders dan een Yoga retreat op Bali of Ibiza.

Is er animo?

Liefs,
Annemerel

Flammie is van het merk Intex, ik kocht hem in de uitverkoop bij Wehkamp, maar toen ik net de link op probeerde te zoeken was hij helaas al van de website verdwenen. Op deze website vind je hem nog wel (voor de originele prijs van 44,95)

Delen:

24 Reacties

 1. Maxime
  juli 22, 2017 / 12:50

  Ha, hij is zoo leuk! Ik heb hem in de vorm van een geel eendje en hij is ook een geliefd maatje in het zwembad. Ik en mijn opblaasvriend hebben zeker animo om aan zo’n retreat mee te doen, haha!

 2. Bente
  juli 22, 2017 / 13:47

  Wat een heerlijke post! Leest echt heerlijk weg! en ik herken de struggles met onze opblaas unicorn die we Abby noemen en die wel met de mond opgeblazen moet worden ?
  Nog Meer van dit soort grappige fijne posts please ?

  • Annemerel
   Auteur
   juli 24, 2017 / 08:16

   Hahaha willen Abby en jij mee naar het retreat? Ik heb het nodig, Flammie zorgde voor blog-inspiratie ;-)

 3. Margaretha
  juli 22, 2017 / 14:04

  Uhm… Met lucht weegt Flammie dan ook 2 kg ?

 4. Marieke
  juli 22, 2017 / 15:49

  Hahaha nou het creatieve idee voor deze blog heeft het land in ieder geval bereikt. :-D Leuk stuk!!!
  Ik mis dit wel hoor! Met al die vlogs (die ik niet volg, omdat ik je blogjes altijd in mn pauze las en ik onmogelijk op kantoor vlogs kan gaan zitten kijken – maar ook gewoon omdat ik nu eenmaal van lezen houd en niet van vlogs/YouTube/tv kijkien)…. ik mis je blogs!!!

  • Annemerel
   Auteur
   juli 24, 2017 / 08:15

   Hahah don’t worry ze komen terug mis het schrijven ook, maar de afgelopen maanden beetje te hectisch geweest om veel leuke blogs te schrijven.

 5. juli 22, 2017 / 16:14

  Hahah hij is echt super leuk! Ik heb een enorme unicorn, die hopelijk wel in mijn zwembad past.

 6. Judith
  juli 22, 2017 / 17:31

  Hij is zo leuk! En inderdaad helemaal Instagram prof :-)

  • Judith
   juli 22, 2017 / 17:32

   Proof* dus

 7. juli 22, 2017 / 18:00

  Aaah hij is zo tof! Ik ga dit jaar met het vliegtuig dus begrijp dat hij dan niet aan te raden is? Jammer, was wel mooi geweest voor foto’s :-)

  • Annemerel
   Auteur
   juli 24, 2017 / 08:14

   Als je graag nog wat andere spulletjes mee wil nemen zou ik het inderdaad niet aan willen raden… maar op veel vakantie adresjes heb je wel vergelijkbare (alleen vaak niet zulke grote) opblaasbeesten.

 8. Dorien
  juli 22, 2017 / 20:45

  “Wie weet welk land ze inmiddels bereikt had voordat ze eindelijk in juiste positie had gezeten.” Hahahaha! ?? Annemerel, ik lag me rot met jou. Je moet vaker op vakantie want ik vind je vakantie vlogs en blogs het leukste!

  • Annemerel
   Auteur
   juli 24, 2017 / 08:13

   Hahaha dankjewel, ik wil best nog vaker op vakantie, maar weet niet of dat financieel haalbaar is ;-) Ik zal mijn best doen om ook in Nederland leuke vlogs en blogs te maken.

 9. Elvira
  juli 22, 2017 / 22:24

  Zo leuk, jij bent een van de weinigen die een volledig en LEUK artikel weet te schrijven over een opblaasbare flamingo. Respect.

  • Annemerel
   Auteur
   juli 24, 2017 / 08:12

   Haha thanks, heb mijn best gedaan… alles bedacht terwijl ik lag te dobberen op Flammie ;-)

 10. juli 23, 2017 / 10:00

  Hahahaha die titel is zo tof! Hij is ook mega leuk! <3

 11. juli 23, 2017 / 11:34

  Aah hij is zo leuk!

 12. juli 23, 2017 / 17:04

  Dat badpak is leuk! Welk merk is het?
  x

  • Annemerel
   Auteur
   juli 24, 2017 / 08:12

   Calzedonia! Thanks

 13. Ilse
  juli 24, 2017 / 10:30

  Wat een leuk blogje over flammie! En ik wil er nu ook een, haha.

 14. Tessa
  juli 24, 2017 / 12:17

  Eindelijk weer eens een leuke blog! :)

 15. Sara
  juli 24, 2017 / 22:32

  Haha ik lees met de comments en ik had me niet gerealiseerd dat ik een hele blog over een opblaas flamingo aan het lezen was. Je hebt het echt leuk geschreven :-)

  • Annemerel
   Auteur
   juli 25, 2017 / 10:11

   Hahahaha hoe dan? Dankjewel!!!!

 16. juli 27, 2017 / 11:05

  Hahaha ik vind ‘m eerlijk gezegd ook heel erg leuk. Nog leuker als ‘ie zich ook ideaal leent om op rond te dobberen inderdaad :)