FIT-NESS: Exercise Ball

Photobucket

Meet my new BFF, de Exercise Bal (en mat) gekocht bij het Kruitvat, samen voor nog geen veertien euro (de aanbieding is nog een week geldig). Wij zijn sinds ik hem 31 januari aanschafte (één van de aankopen die ik nog snel even deed voordat mijn no spending month in zou gaan, slim he? Of is dat mezelf voor de gek houden?) twee handen op één buik.

Ik heb nog niet heel veel oefeningen gevonden, maar ik kijk mijn favoriete series tegenwoordig zittend op mijn yoga bal (er op zitten alleen al schijnt goed voor je rug en buikspieren te zijn). Af en toe doe ik dan iets wat lijkt op een buikspieroefening, maar dat stelt nog niet heel veel voor. Ik hoop volgende keer bij jullie terug te zijn met verschillende oefeningen (en een keiharde wasbord), maar tot dan doe ik het met deze foto van mijn skippy bal en mijn Stella McCartney voor Adidas sportoutfit.

Hebben jullie nog leuke (goede) oefeningen voor mij en mijn bal?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

25 Reacties

 1. februari 7, 2012 / 12:06

  Fijn hè, zo’n bal! Heb wel wat oefeningen, heb nu geen tijd om uitleg te schrijven, maar zal het snel hier in de comments plaatsen!

 2. ais
  februari 7, 2012 / 12:20

  ik heb het matje ook aangeschaft toen ik ‘m in het kruitvatblaadje zag staan! ideaal voor bij dat yogafilmpje ;-) De bal heb ik laten liggen.. neemt in mijn optiek toch teveel ruimte in beslag in mn kamer ghehe.

 3. Emmy
  februari 7, 2012 / 12:31

  MERDE! Ik heb echt vorige week een superdure Reebok bal aangeschaft :( muhhh…
  Wel een heeeeeeeerlijk ding trouwens. Kijk ff het filmpje van Serena (beautylab.nl) en Guy. Die doen verschillende oefeningen op de bal. Best te doen voor beginners :)

  xx !

 4. februari 7, 2012 / 12:36

  Oeh veel plezier met die bal!

 5. februari 7, 2012 / 12:38

  Die bal heb ik net ook gekocht, ga er vanavond lekker mee spelen! :-)

 6. Lisanne
  februari 7, 2012 / 12:38

  Hmm.. misschien dat matje nog aanschaffen, een bal heb ik al. (ik heb er één met haken waar je nog van die elastieken aan kan haken voor arm oefeningen)
  Maar goede oefeningen, een oefening die ik wel zwaar vind is:
  Ga in opdruk positie “staan”, met je enkels op de bal. (je lichaam rust dus alleen op je handen en de bal, let erop dat je je lichaam recht houd, niet je billen omhoog of omlaag) Op deze manier: http://static.photaki.com/vrouwen-zijn-te-oefenen-met-fitness-bal_446370.jpg
  Leun nu langzaam naar voren houd dit even vast en ga weer rustig naar achter. De bedoeling is dat je je handen laat staan. Het is een beetje lastig uitleggen allemaal maar super goed voor je buik en rugspieren!

  Oh en deze is ook wel een goede oefening, al vind ik m te saai! http://cherylcolepics.com/buikspier-oefeningen.nl/wp-content/buikspieroefeningen/buikspieroefening7.jpg

  Succes!

 7. februari 7, 2012 / 13:08

  Zo’n bal is echt handig volgens mij! Maar moest je met die bal, opgeblazen en al, door de stad lopen??

  • Annemerel
   Auteur
   februari 7, 2012 / 13:21

   Hahaha nee hoor gelukkig niet! Je krijgt hem in een beschaafd doosje en er zit een pomp bijgeleverd!

 8. Iris
  februari 7, 2012 / 14:34

  Zag het ook al in het foldertje van de kruidvat staan ja, ik wacht eerst maar op jouw oefeningen ;) hij komt vast nog wel een x in de aanbieding :D Succes ermee!

 9. februari 7, 2012 / 15:28

  ooh wat leuk! Ik wil hem ook!

 10. Joyce
  februari 7, 2012 / 15:30

  Ik heb echt een heleboel oefeningen in een PDF-bestand staan. Ik kan ze wel mailen als je wil ? :)

 11. februari 7, 2012 / 15:31

  Ik wens je veel succes! Oefeningen met zo’n bal lijken me nog best moeilijk :)

 12. februari 7, 2012 / 15:48

  bij kruidvat! kun je het ook via de site bestellen?

 13. Evelien
  februari 7, 2012 / 16:24

  Ik vroeg mij af welke sportschoenen jij gebruikt, Annemerel? Ik geloofde dat jij Reebok Easytones hebt, maar daar zijn er zoveel verschillende van! Help!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 7, 2012 / 17:00

   Ik heb nu de schoenen van Stella McCartney voor Adidas aan van de wintercollectie, voor het hardlopen gebruik ik Mizuno hardloopschoenen die speciaal voor mijn voeten geschikt zijn. Ik gebruik mijn Reebok’s eigenlijk niet tot nauwelijks meer..

 14. februari 7, 2012 / 16:31

  IK GA NU NAAR DE KRUIDVAT RENNEN hahaha

 15. februari 7, 2012 / 17:22

  Ik ga hem ook halen! Geweldig :)

 16. februari 7, 2012 / 17:51

  Help overal uitverkocht bij mij in de omgeving! Weet iemand nog een winkel waar er nog heel veel waren?

 17. februari 7, 2012 / 18:29

  Wat een goeie aanbieding! Ik ga mijn moeder (in Culemborg, daar hebben ze ‘m vast nog) even inschakelen.

 18. februari 7, 2012 / 19:01

  Stinkt ie niet heel erg? Ik vind zo’n bal altijd heel fijn in de sportschool, maar zou thuis ook niet weten waar ik em moet laten ;).

 19. februari 7, 2012 / 22:03

  Wat super leuk, misschien ga ik hem ook nog halen. Moet toch wat meer aan spieren doen, ben benieuwd naar een artikel zodra je wat oefeningen geprobeerd hebt!

  x

 20. februari 8, 2012 / 13:25

  Love the outfit!
  Zelf heb ik geen ruimte om dat ding op te bergen, en ik denk dat mijn vriendin zich stuk zou lachen :P Hoe doe je dat met je vriend in huis? Haha.

 21. februari 9, 2012 / 23:11

  Ik heb vanmiddag de laatste mat+bal op de kop weten te tikken! Blog je binnenkort een keer over leuke oefeningen?

  Oh, en waar laten jullie die bal?! Ik heb hem nu midden in mijn ieniemienie woonkamer liggen haha ;p