FIT FOR SUMMER: Quit The Crap-week Update

 photo crap-1update.jpg

Ik heb het zwaar deze week, heel erg zwaar. Ik eet wel vaker een weekje heel erg gezond, maar deze week lijkt het me op ieder vlak onmogelijk gemaakt te worden om me aan mijn gezonde voornemens te houden.

Het begon al maandag, toen Girlscene stagiaire Petra haar 21ste verjaardag vierde op de redactie. Petra had niet alleen een appelvlaai en een aardbeientaart, ze had ook een brownietaart met oreo’s. Ik voelde me zo zielig. Maar ik heb nog geen kruimel gegeten. Toen ik ’s avonds (laat) thuis kwam en helemaal kapot was van een training met Nike (straks meer), kwam mijn vriend met een doos met welgeteld 72 bonbons aanzetten. Allemaal voor mij. Ik kon wel huilen, hoe moest ik dat nu weer weerstaan.

Maandag ging goed, dinsdag minder. Ik weet niet wat ik dinsdag had, maar ik was moe. Ik strompelde om zes uur uit bed, deed de koelkast open en at een bonbon. Zonder daar verder bij na te denken. Ai ai ai! Ik kwam er pas een paar uur later achter wat ik ’s ochtends gedaan had. Maar ik was gewoon ZO moe. Ik heb de hele treinreis geslapen en toen ik in Amsterdam aan kwam ben ik slaapwandelend naar Starbucks gelopen en vroeg ik naar een dubbele espresso. Het meisje achter de kassa vroeg ‘maar jij drinkt normaal toch altijd een ander drankje’ uh ja, maar normaal ben ik ook niet zo moe als ik nu ben en ik heb nu caffeine nodig en als ik zeg nu, dan bedoel ik ook NU. Gaaaaaaaap.

Goed, de rest van de dag ging wel redelijk, maar ook woensdag ben ik weer de fout ingegaan. Ik stond op het station en was ZO moe (alweer) en ik had gewoon ZOUT nodig. Zout als in CHIPS! Uh ja en toen nam ik dus een zakje met Kettle Chips met zout en peper.

Of ik ook iets positiefs te vertellen heb? Ik snoep en snaai minder dan normaal, een stuk minder. Babysteps, babysteps! Ik zou willen zeggen dat ik volgende week deze challenge nog wel eventjes over doe, maar uh, ik ga dus naar Italië=Gelato. Ja, sorry, maar nee.

Hoe het met de overige challenges staat voor deze week? Maandag had ik een training van Nike in de Vondelkerk in Amsterdam. Drie kwartier zweten! Een combinatie van krachtoefeningen en cardio. Van beide heb ik op dit moment dus één gehad. Maar daarna heb ik vrij weinig sportiefs meer gedaan. Spierpijn! De spierpijn begon al toen ik maandagavond in de trein naar huis zat. Ik voelde mijn buikspieren gelijk al. Toen ik de volgende ochtend op wilde staan waren mijn benen zwaar en toen ik dinsdag aan het eind van de middag uit mijn stoel op kantoor op wilde staan duurde dat zo’n vijf minuten, mijn benen zaten gewoon op slot. Spierpijn, overal! In mijn kont, in mijn bovenbenen, aan de binnenkant van mijn bovenbenen, in mijn kuiten, in mijn buik, in mijn nek, in mijn schouders, in mijn armen, zelfs in mijn voeten (door de plank denk ik).

Voor water en thee drinken hoef ik geen moeite te doen, alcohol heb ik deze week absoluut geen behoefte aan gehad (zooo moeeeee) en aangezien ik deze week drie dagen op kantoor heb gewerkt (waar de koffie nog niet in mijn systeem zit) heb ik iedere dag alleen koffie bij Starbucks gedronken en me dus netjes aan mijn tax van één kopje per dag gehouden.

Vanaf vandaag ga ik NOG meer mijn best doen met de challenge. Ik werk vandaag en morgen thuis, dus ik heb de hele dag een gezonde koelkast en voorraadkast tot mijn beschikking. Zaterdag zit ik de hele dag in de auto naar Italië (dat gaat lastig worden, want we hebben dus altijd een hele grote tas met crap bij ons) en zondag, nou ja, misschien één gelato? Als ik me hier aan houd valt de schade uiteindelijk nog wel mee, denk ik…

Hoe gaat het bij jullie? Verloopt de challenge bij jullie voorspoediger dan bij mij? Wat doen jullie als je moe bent en de craving naar suiker en vet niet te stillen is?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

30 Reacties

 1. Steph
  april 25, 2013 / 17:13

  Soms MOET je gewoon even iets slechts eten en sta mezelf dat in beperkte mate ook wel toe. Gelukkig zijn er een hoop andere dingen die wat gezonder zijn en die ik ook erg lekker vind. Olijven bijv of zoute popcorn, sushi, een vega burgertje.. T scheelt denk ik wel dat ik geen sweet tooth heb, das dan zeg maar een verslaving minder, hoewel.. ik hou zo van thee met honing, maar nu hoorde ik dat honing verhit boven 40 graden weer slecht is, dus wilde ik kijken of ik het kon vervangen met stevia. Helaas is het toch niet het zelfde :(

  Sterkte iig de komende tijd!

  • Karlijn
   april 26, 2013 / 14:41

   op sites als bijv superfood.nl kun je rauwe honing kopen :) misschien een ideetje voor de honing in je thee? :)

 2. april 25, 2013 / 17:18

  ik vind het echt zoooooooooooooooooooooo lastig om niet te snaaien, jeetje wat snoep ik veel…..

 3. april 25, 2013 / 17:24

  Ahhh, die bonbons! Dat is bijna gemeen in deze week :p

  Wel heeeel lekker dat je naar Italie gaat! Het gaat dus toch door? :) (ik dacht gelezen te hebben dat het waarschijnlijk niet door ging? nouja, ik weet het niet meer :p)

  • Annemerel
   Auteur
   april 25, 2013 / 18:40

   Haha ja het zou niet doorgaan omdat het slecht weer wordt, maar nu hebben we zoiets van, OK, met slecht weer is het ook niet erg, dan gaan we wel uitstapjes maken!

 4. april 25, 2013 / 17:25

  Pfff, dat niet snoepen werkt voor geen meter bij mij. Ik kan gewoon niet zonder chocola (ok, echt niet zonder kunnen is overdreven, maar het is wel heel erg lekker!) Ik compenseer het wel met een keer extra hardlopen en meer water drinken haha.

 5. Madelief
  april 25, 2013 / 17:25

  Ik heb deze week niet meegedaan… Maar kom op, maandag ben ik 16 geworden!! Kan ik dan taart, (legale) drank en heel veel eten laten staan? Nee. Volgende week misschien!

  • Annemerel
   Auteur
   april 25, 2013 / 18:41

   Hahaha logisch! Volgende week proberen?

 6. april 25, 2013 / 17:44

  Bij mij is het ook een grote faal. Op privegebied zijn er wat dingen gebeurd waardoor je sneller naar iets te snaaien grijpt. Dus ben bang dat dit een van de challanges wordt die ik niet ga volbrengen..

 7. april 25, 2013 / 17:51

  Ik heb gisteren en vandaag gezondigd met een ijsje, maar het is ook zulk mooi weer. Daar hoort gewoon een ijsje bij ;) En ik snoep in ieder geval een stuk minder dan normaal. Dat vind ik al een hele prestatie van mezelf.

 8. april 25, 2013 / 18:42

  Ik ben ook niet zo goed bezig geweest, druk druk en snakken naar zoet of zout! Ik ken het, ik ga ook wat beter mijn best doen aankomende week! Heel veel plezier in Italië, wat heerlijk zeg, geniet ervan! xoxo

 9. april 25, 2013 / 18:49

  Één keer zondigen op een dag is geen wereldramp, als de rest dan maar goed gaat. En dat zeg ik niet omdat ik het zelf ook heel moeilijk heb, vandaag kon ik echt geen speculaas taartje weigeren aangezien ik verder niks in huis had aan snack en ik had genoeg van het fruit. Maar het gaat ook om verbeteren en we nemen grote stappen en een mini terug val is daar niet zo gek bij.

 10. april 25, 2013 / 19:02

  Ik vind het nog steeds zo’n moeilijke challenge hè, haha! Helemaal geen ‘crap’ is ook niet echt haalbaar, ik vind dat je het al heel goed doet! Leuk dat het meisje bij Starbucks je herkende :)

 11. april 25, 2013 / 19:46

  Ik heb het ook eens geprobeerd, geen suikers, die eerste twee weken waren echt een hel. Ik was ook inderdaad zoo moe en verlangde echt naar suikers. Na twee weken ging het prima! Helaas ben ik alweer aan het snoepen, terwijl het zonder suiker toch echt gezonder is!

 12. april 25, 2013 / 19:48

  Oh dat zijn lastige situaties! Vooral die bonbons…ooooh! Hier gaat het tot nu toe goed, tussendoor eet ik vrijwel alleen maar fruit. En….ik laat m`n toetjes staan, dat vindt ik misschien nog het lastigst.

 13. april 25, 2013 / 20:04

  Ik heb stiekem af en toe moeten lachen, je hebt het leuk geschreven ook al is het helemaal niet leuk als je niks mag snoepen. Bij mij gaat het ook lastig! Maar we gaan er voor samen met alle meiden :)

 14. Sterre
  april 25, 2013 / 20:18

  Je mag gerust een keer cheaten, normaal trek je vast niet elke dag een chips open of gooi je wat in de frituur, so it’s okay.
  Ik was ongesteld deze week, dus bij wilde het ook niet zo…

 15. april 25, 2013 / 20:40

  Het gaat bij mij wel goed! Omdat ik al bijna twee jaar geen suiker en shit meer eet was mijn challenge deze week geen witte koolhydraten, en de teller staat momenteel op 1 smokkeldag! en dat was dinsdag toen na het hardlopen verse pizza’s werden gemaakt… ik had net 8K gelopen en het kan een stuk erger dan zelfgemaakte pizza ;)

 16. april 25, 2013 / 20:41

  Wat jammer dat het minder gaat met de challenge maar helemaal clean door het leven gaan is ook niet gezond vind ik dus een bonbon op z’n tijd moet kunnen!
  Bij mij gaat het verassend goed moet ik zeggen, al 4 dagen geen snoepje of koekje aangeraakt (wel een liga school koekje, weet niet of dat onder ‘crap’ valt) Zondag is mijn oma jarig dus dan staat er natuurlijk taart op tafel maar als ik de komende 2 dagen nog volhoud mag ik echt wel een stukje taart van mezelf!

 17. april 25, 2013 / 21:50

  Bij mij is het tot nu toe echt heel goed gegaan! Ik vind het wel lastig maar het lukt wel. Maar met de abs gaat het minder deze week, hm.

 18. april 25, 2013 / 21:51

  Bij mij gaat het heel goed eigenlijk :) alleen vandaag 1 cheat gehad omdat ik mijn normale cheat mocht :D patatjes ;p eens in de 2 weken neem ik een cheat maaltijd :) en daar geniet ik dan extra van!

 19. april 25, 2013 / 23:00

  Ik heb ook een week waar ik gewoon teveel behoefte heb aan lekkers. Ik heb sowieso echt een rot week, waar ik dan echt behoefte heb aan wat zoets, of wat zouts. Dus dat gaat nog niet helemaal volgens plan, maar ik compenseer dan wel met een extra stuk fruit, dus daarmee praat ik het voor mezelf goed ;)

 20. Esmee
  april 26, 2013 / 05:02

  Nou deze challenge was echt een groot rampenplan aan mijn eind haha. Dingen wel doen gaat me beter af dan dingen niet doen, want dan wil ik het juist..

 21. april 26, 2013 / 06:57

  Wat gaaf dat je naar Italie gaat! Deze challange gaat bij mij aardig goed :)

 22. april 26, 2013 / 12:42

  Het gaat bij mij eigenlijk makkelijker dan ik had gedacht! Heb alleen gister een joker ingezet want ik had zin in sorbetijs met dat mooie weer. Verder gaat het eigenlijk prima!

 23. xx.Yvonne
  april 26, 2013 / 14:19

  Die bonbons is echt te gemeen! Niet heel gek dat je dus stiekem toch een bonbonnetje hebt gesnoept.
  Bij mij gaat t best goed moet ik zeggen. Ik eet gewoon mijn normale maaltijden en tussendoor deed ik eigenlijk altijd al fruit eten dus dat gaat ook goed. Alleen deed ik normaal gesproken naast dat fruit ook nog snoepjes en chocolaatjes en koekjes eten. Die heb ik tot nu toe laten staan deze week. Ik weet alleen niet of het me dit weekend ook gaat lukken aangezien mijn moeder op dit moment een heerlijke cake aan het bakken is. ^_^ Naja als ik vandaag volhoud dan heb ik eigenlijk zaterdag en zondag als joker dagen :P Maar stiekem wil ik proberen om slechts 1 jokerdag in te zetten hihi.
  Veel plezier alvast in Italie, ik snap wel dat t daar niet gaat lukken met lekkere ijsjes en pasta’s! Have fun!

 24. april 26, 2013 / 14:42

  Oh die bonbons, daar kan ik echt zo boos van worden als zoiets mij overkomt! Haha.. Bij mij gaat het deze week niet heel geweldig. Ben wel weer aan het hardlopen, maar heb hier en daar ook gezondigd! Helaas. Maar elke dag is nieuwe dag en het is beter dan alleen maar snaaien. Als ik echt suiker kick nodig heb, ga ik koffie drinken. Dit vult en door de smaak heb ik daarna geen trek meer in iets anders. Ook probeer ik me te bedenken dat ik me er nooit beter van ga voelen als ik iets lekker neem!

 25. Ivana
  april 26, 2013 / 21:37

  Aiaiaiai classic! Het craven gaat gepaard met je moeheid. Je lichaam vraagt simpelweg om meer energie. Daarnaast is je doorzettingsvermogen net een batterijtje en als het op een laag pitje staat is het bijna onmogelijk om iets te doen wat geen gewoonte is. Je moeheid is een indicatie dat je batterijtje laag is en dat komt waarschijnlijk ook door het sporten. Je hersteltijd is langer en je hebt meer slaap nodig. Kortom slaap meer en je cravings worden minder :).

  Ultieme snacks die je altijd bij je moet hebben: gedroogde abrikozen/pruimen/dadels en noten. Bij een craving naar zout kan je het beste zelf popcorn poffen of de grote zak van 50ct bij AH halen (grote blauwe zak). Net zo lekker als chips (persoonlijk vind ik popcorn nog lekkerder) en healthy. Een master cheat zijn rijstwafels van het ah merk (zilvervliesrijst). Bijna geen calorieen en lekker crunchy. Probeer trouwens ook een chocolade van La Red, hierin zit palmsuiker, wat low GI is. Geen suikerpiek dus! Good luck in Italie, de health freak die Italiaanse gelato weerstaat is een Stepford wife!

 26. april 28, 2013 / 09:34

  Bij mij ging het eigenlijk hel erg goed afgelopen week! Merk dat het gezond eten toch echt makkelijker is dan ik dacht!

 27. Julie
  april 29, 2013 / 11:41

  Ik ben sinds begin deze maand gestopt met snoepen (van maandag tot zaterdag toch ;) ) Maar dikwijls op zondag is er altijd wel iets te doen waar taart of chocolade of snoep in mijn buurt komt en dan laat ik me weer volledig gaan :(
  Gisteren ook, en deze nacht ben ik een aantal keer wakker geworden van de maagpijn … Hopelijk heb ik mijn lesje nu eens geleerd! Ik voel me alleszinds al veel beter nu ik voor de tv niet meer snoep :) toch al een begin he.
  Groetjes Julie