FIT FOR SUMMER: July-Challenge Update IV (FINAL)

 photo RecentlyUpdated272.jpg

Een sportief commitment maken en jezelf er ook daadwerkelijk op toeleggen.. Het is lastiger dan ik van te voren dacht. Vier weken geleden schreef ik ‘Ik ga zes dagen per week 15 minuten per dag buik of bilspieroefeningen doen’. Dat is een mooi streven, voor iemand die verder geen enkel doel heeft. Maar voor iemand die al moeite heeft om tijd vrij te maken voor alle ‘vaste’ aspecten van haar leven, is het nog knap lastig.

Op vakantie ging het best redelijk, maar ik moet bekennen dat na terugkomst van mijn vakantie, dat kwartiertje per dag er op zes van de acht dagen bij ingeschoten is. Oeps ja. Ik had van te voren met mezelf afgesproken dat ik met deze missie écht niet mocht falen. Maar helaas, helemaal volgens de regels heb ik mijn doel niet volbracht.

Maar goed, ik moet natuurlijk ook weer niet té streng voor mezelf zijn. Ik heb namelijk ook heus wel iets goeds gedaan. Mijn lichaam is strakker dan een maand geleden. Mijn buikspieren zijn zichtbaarder. Geen wasbord, alles behalve en wasbord, maar de lijnen zijn gewoon beter zichtbaar. Dat was ook niet zo heel moeilijk, want die waren voorheen gewoon onzichtbaar.

Goed, laten we het eens gaan hebben over mijn sportieve activiteiten van afgelopen week..

Maandag:
5 kilometer hardlopen

Dinsdag:

Woensdag:
Bootcamp voorbereidingen, 4 kilometer hardlopen en alle arm/buik/beenspier oefeningen één keer doorlopen.

Donderdag
15 minuten buikspieroefeningen

Vrijdag
20 kilometer hardlopen

Zaterdag

Zondag
Bootcamp
15 minuten buikspieroefeningen

Maandag:

Dinsdag:
5 kilometer hardlopen

Indrukwekkend lijstje niet waar?

Gwyneth Paltrow zei laatst in een interview dat sporten voor haar net zoiets als tandenpoetsen is, ze doet het gewoon. Let wel, het gaat hier over work-outs van twee uur(!!!). Ik hoopte dat die buikspieroefeningen voor mij ook als tandenpoetsen gingen voelen, maar zo ver is het nog lang niet. Hardlopen voelt wel als de normaalste zaak van de wereld. Ik moet me er soms wel toe zetten, maar het hoort gewoon bij mijn leven, iedere andere sportieve activiteit zit nog niet zo ingebakken.

Maar we geven niet op, we hebben nog 96 dagen tot de marathon en voor die tijd ben ik in topvorm. Hoe ik dat voor elkaar ga krijgen? Dat laat ik vooralsnog even in het midden, maar hé ik heb nog 96 dagen…

Tot slot, wat heb ik afgelopen maand geleerd…

– Spieroefeningen gaan me het beste af als ik ze samen met iemand doe en dan het liefst in wedstrijdvorm (plank-off), op de één of andere manier ben ik dan veel meer gemotiveerd.

– Bikini’s werken motiverend bij het doen van buikspieroefeningen.

– Ik ben geen mens voor work-out video’s. Ik verzin liever zelf mijn oefeningen of wordt aangestuurd door iemand die me een tik kan verkopen als ik niet mijn best doe.. (mijn zusje bijvoorbeeld).

– Denk maar niet dat je als hardloper een vrijbrief krijgt op spierpijn in je benen.. Twee minuten lunges? Ik loop minstens een dag mank.

Nu is mijn vraag aan jullie, hebben jullie het een klein beetje vol kunnen houden? Hoe is het met jullie bikini lichaam gesteld? Beter dan een maand geleden? Ook al is het maar 1% beter dan een maand geleden, mag je trots op jezelf zijn, vind ik!

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. juli 30, 2013 / 18:24

  ik denk dat het wel beter is of in ieder geval niet slechter ;)
  de buikspieroefeningen bevallen goed!

 2. juli 30, 2013 / 18:25

  Ik houd me ook nooit helemaal aan mijn voornemens, maar hé, iets is beter dan niets he! Ik vind dat je al superveel sport in een week en daar mag je trots op zijn! Nu gewoon lekker knallen voor die marathon, komt vast helemaal goed!

 3. juli 30, 2013 / 18:40

  Voor de zomervakantie ging het bij mij heel goed, tijdens mijn vakantie ging het helemaal mis (lees: niets gedaan, behalve veel eten en in de zon liggen). Sinds afgelopen weekend ben ik weer gezond aan het eten en begonnen met Insanity. Dus het komt goed!

 4. juli 30, 2013 / 19:08

  Ik vind dat je goed bezig bent! Bij mij is het nog steeds work in progress maar tot nu aardig tevreden:)

 5. juli 30, 2013 / 20:00

  Ik merk ook dat het er gauw bij in schiet. Dus wellicht ook te hoge eisen. Ik meen me te herinneren dat er in je hersenen maar ruimte is voor een x aantal routines. Dus wellicht moet je andere routines eruit gooien om aan de oefeningen toe te komen?

  Bij mij is vooral het gekke dat hoe meer vrije tijd ik heb, hoe minder ik toe kom aan het hardlopen. Vakantie is killing voor mijn hardlooproutine, helaas :( Maar gelukkig heb ik in mijn vakantie wel zwaar lichamelijk werk gedaan, waardoor dat bikini lichaam wel goed zit :)

 6. juli 30, 2013 / 20:58

  Ik ben mijn vakantiekilo’s aan het wegwerken, het fietsen gaat erg goed. Buikspieren moet ik echt consequent gaan trainen!

 7. juli 30, 2013 / 21:44

  Ga zo door:)

 8. juli 31, 2013 / 09:06

  top bezig, respect.

 9. juli 31, 2013 / 10:01

  Ik vind dat je je missie wel zo goed als gehaald hebt hoor! Die rechterfoto is trouwens echt enorm leuk.

 10. juli 31, 2013 / 10:47

  Ik ben 1,5 kg kwijt, maar moet nog veel trainen om mijn buik weer mooi strak te krijgen. Ben wel op de goede weg nu… even volhouden en als ik eind sept op vakantie ga heb ik weer een mooie bikini buik =)

 11. juli 31, 2013 / 11:28

  Wat mij betreft ben je geslaagd voor de challenge hoor! En ik ben blij dat ik niet de enige ben die ondanks het vele hardlopen die lunges zo voel! Volgens mij komt het helemaal goed met de marathon, dat kan niet anders!

 12. juli 31, 2013 / 12:35

  Ik vind het ook moeilijk, me vast houden aan mijn eigen beloftes. Hoe vaak ik niet denk “Ik ga 5x per week sporten” en dan niet eens 1x de deur uit ga…

 13. juli 31, 2013 / 12:39

  Goed hoor!
  Die discipline is hier ook steevast het grote probleem. ‘Dit keer ga ik écht 3x per week hardlopen’ ‘dit keer ga ik écht gebruik maken van mijn sportschool abbo’
  Meestal niet… ik ben inmiddels wel weer begonnen met lopen, al 2x deze week. Nu nog doorzetten tot hardlopen ook daadwerkelijk leuk wordt ipv een verplichting!

 14. Suzanne
  juli 31, 2013 / 13:31

  Ik heb eigenlijk helemaal niet meer gesport dan normaal, maar omdat ik de hele zomer stage loop heb ik een regelmatig ritme en eet en slaap ik op vaste tijden. Daardoor ben ik echt een stukje dunner geworden! Proberen vast te houden als studeren weer begint. Doordat ik niet thuis ben kan ik ook niet bij alle tussendoortjes.

 15. juli 31, 2013 / 15:44

  De home workout van NTC heb ik welgeteld 1 keer gedaan.. :(
  Máár, ik ben naast het hardlopen wel gaan krachttrainen. Ik durfde vroeger nooit tussen de jongens in de gewichten-hoek. Nu loop ik er gewoon naartoe en ga ik mijn ding doen. Ik ging al van 4 naar 6 kg dumbells (per arm dus) en ik denk dat ik morgen gewoon 7 kg pak, want ik heb niet echt spierpijn (de eerste keer wel! haha, met die 4 kg, ik ging kapot de dag erna!)

  Dus ik heb compleet gefaald met de challenge, maar mijn gewicht en vetpercentage zijn wel gedaald. En dit is niet té intensief, vraagt niet te veel tijd, dus dit kan ik fijn blijven doen komende tijd

 16. juli 31, 2013 / 17:20

  Je schema ziet er top uit. Tot nu toe gaat het prima met mijn voornemens maar ik denk dat het nooit zal aanvoelen als tandenpoetsen…

 17. augustus 2, 2013 / 14:27

  Ach als je gewoon een heel hoog doel stelt dan maakt het niet uit als je maar de helft doet, want zelfs dat is dan al heel veel ;-) ik moet eerlijk toegeven dat ik deze hele challenge niets heb gedaan.. ik was in juli maar 11 dagen in Nederland en die waren crazy busy. Dan maar augustus wat proberen te doen ;-)

 18. augustus 7, 2013 / 21:26

  Als je echt fit wilt blijven (ook straks als het helaas weer koud wordt en sneeuwt en alle andere excuses om je hardloopschoenen uit te laten :P) dan kan ik je Zuzka’s workouts echt aanraden! (ff googelen op ZWOW #1 of zuzka light en je vindt er een hele hoop) :)