FIT FOR SUMMER: Breaky-Breaky Update

 photo breakfastupdate.jpg

Vier dagen: 3 juices / 1 smoothie. Ben ik goed bezig of ben ik goed bezig? Zowel maandag als dinsdag stond ik om 6.00u op zodat ik mijn juice kon bereiden voordat ik naar kantoor moest. Woensdag wilde ik hetzelfde doen (alleen dan een uurtje later, want ik hoefde woensdag niet naar kantoor), maar toen bleek dat ik helemaal niets meer te juicen had, ik had alleen groente en fruit dat ik in de blender kon gooien (bananen, spinazie en bevroren rood fruit). Vanmorgen ben ik mijn dag weer netjes met een juice gestart.

Of ik me na de juices beter voelde dan na de smoothie? Ik denk het wel. Na het drinken van een juice heb ik echt zoiets van ‘wow, energie!’ na het drinken van een smoothie met vrijwel dezelfde ingrediënten denk ik vaak ‘burrrrrppp’ en heb ik een minder energiek gevoel. Gisteren was sowieso niet helemaal mijn dag qua eten. Tot en met de lunch ging het wel OK, maar ik heb ’s avonds zoveel crap gegeten (vraag me niet waarom, want die reden heb ik zelf ook nog niet gevonden) dat ik nu nog steeds hoofdpijn heb. Een zak zoet/zure redband snoepjes was géén goed idee. Hallo schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel.

Met rennen gaat het gelukkig een stuk beter, ook al is niet iedere run even lekker, ik ga wel en ik zit voor deze week al goed. Buikspieroefeningen zou ik net iets vaker mogen doen. Dat ging vorige week toch een stuk makkelijker, toen legde ik gewoon een handdoekje in het gras en deed ik mijn oefeningen in de buitenlucht. Nu moet ik eerst op zoek naar mijn matje en dan op zoek naar tijd en vervolgens moet ik nog ergens ‘zin’ vandaan slepen. Erg lastig allemaal.

Maar ik heb deze week dus al mijn tweede bikini moment. Lag ik vorige week nog beschut in de tuin van ons huisje, dit keer mag ik op persreis in bikini. Ik vertrek vanmiddag voor een paar dagen naar Sevilla waar we een badhuis zullen bezoeken. Ik schaam me absoluut niet voor mijn lichaam en zit eigenlijk best lekker in mijn vel, maar een paar extra buikspieroefeningen zouden me niet misstaan en die troep die ik gisteravond gegeten heb, dat had niet gehoeven..

Maar hé, niemand is perfect en ik al helemaal niet! Ik las vorige week een reactie dat iemand zich rot voelde omdat het bij mij allemaal leek te lukken en bij haar niet. Maar dat is natuurlijk écht niet zo hè! Ook ik heb mijn baalmomenten, ook ik heb wel eens geen zin om een intervaltraining te doen, of kan een zak tortilla chips niet weerstaan… Maar het is maar net hoe je daarmee omgaat en of je de balans kan vinden. Ik probeer na een dag slecht eten de volgende dag te beginnen met een juice en een rondje hardlopen, om het uit mijn systeem te krijgen. Ik probeer niet te lang stil te staan bij het feit dat ik me misdragen heb, daardoor trek je alleen maar negatieve gedachten aan en negatieve gedachten trekken negatieve acties aan en negatieve acties resulteren in…. nog meer drama! Niet doen dus. Gewoon denken, nieuwe dag, nieuwe kansen!

You can do it!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

22 Reacties

 1. Jore
  mei 9, 2013 / 17:03

  Hee, ik ben ook al bezig met afvallen. Maar ik val niet af. Ik doe echt me best! Maar mijn gewicht schommelt heel erg. Weet jij hier iets van?

  • mei 9, 2013 / 22:30

   Waarschijnlijk volg je een dieet wat niet bij jou lichaam past. ik heb jaren problemen gehad met eten en at vooral te weinig. nu ik genoeg en juist eet val ik af, niet in kilos maar in centimeters. daarnaast moet je onthouden dat je gewicht altijd schommmelt zo 2 kg.

   je moet je elke week op zelfde dag en moment wegen. het beste is na het op staan naar het toilet gaan dan wegen.. nog voor je hebt gedronken of gegeten. doe dit een aantal weken lang en je krijgt een goed beeld van je gewicht

 2. mei 9, 2013 / 17:09

  ik heb soms ook van die bad-food uitspattingen. dan vliegt het ijs en de chips je om de oren……

 3. mei 9, 2013 / 17:21

  Die laatste zinnen klinken zo heerlijk positief! Toen ik het las dacht ik: “awel, JA!” Als ik me eens misgedragen heb, dan blijf ik er vaak te lang bij ‘bokken’. Nog meer drama, inderdaad. Want dan eet ik meestal nog een stuk chocolade ofzo, wantja…”ik was toch al fout bezig, dus dat stukje kan er ook nog wel bij”. Voel je je nog slechter. Vicieuze cirkel ;-)

 4. mei 9, 2013 / 17:37

  Fijn dat het meestal lekker gaat! Ik vraag me wel af: wat is nu precies het verschil tussen een juice en een smoothie (ik dacht dat er in een juice groenten zaten en in een smoothie niet)?

 5. Eva
  mei 9, 2013 / 17:47

  Ja dat verschil tussen een juice en smoothie begrijp ik ook niet helemaal!

 6. mei 9, 2013 / 18:06

  Een smoothie bestaat oa uit gepureerde stukken groenten of fruit, een juice is gewoon sap. Dus geperst groenten of fruit! Je kunt bijvoorbeeld een sinaasappel persen = juice, of je doet een sinaasappel inz zn geheel in de blender = smoothie.

 7. Sascha
  mei 9, 2013 / 18:22

  Ik hou van jou mind set, kan ik nog wat van leren! Bedankt voor je inspiratie!

 8. mei 9, 2013 / 18:31

  Fijne inpsi ben je! Ik ben al 3 kilo afgevallen sinds!

 9. mei 9, 2013 / 18:40

  ook ik heb besloten gezond te gaan eten, na mijn suiker inname van de afgelopen maanden moet ik er toch echt iets aan gaan doen!

 10. mei 9, 2013 / 19:47

  Met een smoothie ontbijten lijkt me eigenlijk best wel een lekkere start!

 11. mei 9, 2013 / 20:39

  Sapjes zijn een heerlijk begin van de dag :) Je bent goed bezig hoor!

 12. mei 9, 2013 / 21:16

  Ik zou graag een juicer hebben, en het graag proberen. Ik moet ook maar eens beginnen met lekkere combinaties op te schrijven, zodat ik die binnenkort kan gaan proberen!

 13. mei 9, 2013 / 21:35

  Ohh ik moet die juicer echt meer gaan gebruiken. Vergeet gewoon heel vaak dat ik dat ding ook nog heb staan…. Geniet van je persreis naar Sevilla!

 14. Ilse
  mei 9, 2013 / 22:55

  Bedankt voor je geweldige motivatie Annemerel. :)

 15. mei 9, 2013 / 23:21

  Goede blog om te lezen. Online deel je natuurlijk sneller alles wat goed gaat, maar het mag ook wel eens niet god gaan. Helemaal niet erg, het maakt ons menselijk. Zo lang we maar weer oppakken wat we graag doen en wat goed voor ons is.

 16. mei 10, 2013 / 09:41

  Het zondigen hoort er toch een beetje bij. Die eetbuien, tja, dat zijn vrouwendingen denk ik dan! Ik vind het prima als ik dat soms doe, zolang ik maar wel gewoon mijn trainingen doe :)

 17. mei 10, 2013 / 10:30

  Goed bezig, die sapjes yeah

 18. mei 10, 2013 / 12:32

  Goed bezig! Wij hebben geen juicer dus ik hou het bij smoothies maar dat is heel wat meer dan wat ik normaal nam als ontbijt (niets). Ik doe nu iedere dag voor ik ga douchen in de badkamer even een aantal situps.. geen kwartier, maar iedere dag even vijf minuten. Geen idee of het zin heeft, maar het voelt wel alsof ik heel goed bezig ben!

 19. mei 10, 2013 / 13:54

  Ik merk dat ik nog niks ben afgevallen (ondanks alle trainingen mimimi) , maar ik zit wel goed in mijn vel en dat vind ik ook erg belangrijk!

 20. mei 11, 2013 / 22:45

  Mooie motivatie, thnxx voor the spirit!