FIT FOR SUMMER: Breaky-Breaky (May 7 – 12)

 photo breakfast.jpg
We zijn al op de helft meiden! We hebben ons hart sneller hebben laten kloppen, zijn meer water zijn gaan drinken en minder frisdrank, koffie en alcohol, onze buikspieren pakken we aan en we letten op de hoeveelheid crap die we tot ons nemen. Je vraagt je misschien af, wat wil ze in godsnaam nog meer van ons de komende vijf weken?

Nou, ik kan je geruststellen, ik ga je niet op een 800-calorieën dieet zetten, ik ga je ook geen marathon laten lopen en je hoeft van mij ook niet te squatten (deze week had ik het over hè, muahaha be prepared!). Deze week gaan we ontbijten. De meeste van jullie doen dat waarschijnlijk al heel braaf, maar ik weet ook dat er meiden zijn die ‘s ochtends echt geen hap door hun keel kunnen krijgen.

Voor mij is mijn ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Als ik niet of slecht ontbijt, ben ik de rest van de dag minder productief, ben ik eerder geneigd te snoepen en voel ik me niet helemaal fit. Ik merk het gelijk als ik ontbijt met een chocolade broodje, of als ik super lang in bed blijf liggen en uiteindelijk een zak chips of iets dergelijks pak. Gelukkig komt dat laatste vrijwel nooit voor, maar dat eerste… I just lóoove pain au chocolat!

Ik voel me het lekkerst als ik heb ontbeten met een groene smoothie of groen sapje. Ik voel me energiek en je gelooft het misschien niet, maar ik zit daar redelijk lange tijd ook echt vol van. Maar de laatste weken grijp ik eerder naar volkorenbrood met spiegeleieren of scrambled eggs met champignons, omdat ik ‘s ochtends meer trek in iets hartigs heb. Helemaal niets mis met die laatste twee ontbijtjes, maar ik merk wel dat wanneer ik dat gegeten heb, de rest van de dag ook al weer sneller in een crap-eet-dag verandert.

Mijn uitdaging voor deze week gaat dus zijn dat ik vijf dagen mijn juicer gebruik. Vijf dagen ja, want van donderdag tot en met zaterdag ben ik alweer in het buitenland en ik kan die juicer moeilijk meenemen in het vliegtuig, maar ik beloof dat ik in Spanje ook zo gezond en goed mogelijk zal ontbijten.

Wat gaat jouw uitdaging zijn deze week? Is het voor jou al een uitdaging om iedere dag te ontbijten? Of ga je proberen je witte brood in te wisselen voor volkoren of speltbrood? Ga je net als ik sapjes drinken? Of ga jij proberen iedere dag een compleet ander ontbijt voor jezelf klaar te maken? Hoe je de challenge precies indeelt is aan jou!

Ik ben heel erg benieuwd naar wat jullie jezelf op gaan leggen!

Verder geldt nog steeds…
– Minstens drie keer in de week een half uur cardio
– 1,5 -2 liter water / thee per dag
– Minstens drie keer in de week tien tot vijftien minuten buikspieroefeningen
– Zo min mogelijk crap eten (het liefst volgens het 80/20 principe)
– Minstens één interval training (hiervoor mag je één van de drie cardio trainingen gebruiken).

Good luck!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

 

Delen:

22 Reacties

 1. Liesbeth
  mei 4, 2013 / 12:13

  Dit doe ik al langer, een goede gewoonte die ik overgenomen heb van een vriendin :)
  Mijn ontbijt bestaat uit: 50g havermout met sojamelk en fruit (meestal een banaan) en een halve liter water (en soms nog een kopje koffie erbij als ik echt moe ben, maar dat probeer ik te beperken).

 2. Femke
  mei 4, 2013 / 12:24

  Dit is voor mij geen echte uitdaging meer, ik ontbijt iedere ochtend met een smoothie of all bran cornflakes met fruit en lijnzaad. De uitdaging bij mij ligt nog steeds bij de cardio en de buikspieren.

 3. mei 4, 2013 / 12:48

  Ik doe nog steeds mijn best hihi

 4. mei 4, 2013 / 12:58

  Ik ontbijt iedere dag, dus dat is voor mij geen probleem. Ik ga gewoon door met waar ik mee bezig was! Woeeiii ik begin het steeds leuker te vinden (vooral de buikspieren)

 5. mei 4, 2013 / 13:23

  Ik eet vrijwel iedere ochtend het zelfde ontbijt. Ik ga proberen te variëren komende week!

 6. mei 4, 2013 / 14:05

  Het ontbijt is zo belangrijk, ik merk ook echt dat ik na het ontbijt echt opkrabbel en inderdaad, ik ben veel productiever op die dag!

 7. mei 4, 2013 / 14:57

  Ik ontbijt altijd met yoghurt en cruesli en verse sinaasappelsap dus deze challenge wordt een makkie! Kan ik me ook volledig focussen op de challenges van de vorige weken. (wat hard nodig is na al die leuke feesten en uit stapjes in de vakantie)

 8. mei 4, 2013 / 16:17

  Ik ontbijt ook altijd goed, anders voel ik me ontzettend gammel!

 9. mei 4, 2013 / 16:31

  Ik heb m’n crackertjes met chocoladevlokken en een glas melk al een aantal weekjes opzij gezet voor muesli met vetarme yoghurt en een halve liter water. Dat wil ik nog even volhouden ;-)

 10. mei 4, 2013 / 16:38

  Ik ontbijt meestal wel redelijk gezond, dus d

 11. mei 4, 2013 / 16:43

  Ik ontbijt meestal wel redelijk gezond, dus dat vormt voor mij geen uitdaging. Mijn ochtendritueel tijdens de week:
  – glaasje bietensap
  – bakje yoghurt zonder suiker
  – stukje fruit (meestal kiwi, banaan of appel)
  – kopje thee (munt, earl grey of venkel)
  Daarna zit ik in de bibliotheek te werken tot ongeveer 12u, waar je niet mag eten, dus kan ik ook niet beginnen snacken. ’s middags heb ik dan wel reuzehonger, dus de uitdaging is om dan niet te beginnen snoepen…

 12. Ilse
  mei 4, 2013 / 17:07

  Dit word voor mij geen probleem want ik hou van ontbijten. <3 Dat sporten is nog steeds een ramp.

 13. mei 4, 2013 / 17:08

  Als ik jou blogs lees, voel ik me nadien altijd zo crap, lol :-) Denk ik effe dat ik goed bezig ben, blijkt dat er mensen zijn die echt HEEL veel beter bezig zijn en ZO veel meer moeite doen. Oops… :-)

 14. mei 4, 2013 / 21:17

  Ontbijten deed ik eerst nooit en weet dat het niet goed is maar lukte me gewoon nooit. Nu ik al lange tijd bezig ben met afvallen ontbijt ik bijna altijd wel, en merk ook nu dat ik het echt nodig heb.

 15. mei 4, 2013 / 22:43

  Hoewel ik een slechte ontbijter ben, gaat het me helemaal lukken! Als ik werk ontbijt ik vaak als ik net binnen ben, dan heb ik een stukje gefietst en dan krijg ik wel brood naar binnen. Zo gek, ik moet eerst iets gedaan hebben voor ik brood kan eten. Maar misschien is een sapje in de ochtend dan wel een goeie (dat doe ik in mijn weekenden sowieso!)
  Maar juist voor deze week een uitdaging, met maar een halve werkweek en een lang weekend voor de boeg!

 16. mei 5, 2013 / 09:37

  Ik ontbijt wel altijd, anders voel ik me echt niet goed opgestart ofzo, haha! Wel een goede challenge, want ik weet dat er veel mensen zijn die het overslaan.

 17. Ellen
  mei 5, 2013 / 10:29

  Pfoe ik moet altijd moeite doen om een hap door mijn keel te krijgen! Maar ik probeer het wel altijd. Deze week ga ik extra mijn best doen, en niet meer ontbijten met mijn gewoonlijke chocoladecornflakes (ik eet er gelukkig wel vaak een appel bij). Een blender of juicer heb ik jammer genoeg niet (ik woon op kamers), maar misschien kan ik een biologisch sapje uit de winkel halen…

  • Karlijn
   mei 5, 2013 / 12:02

   @Ellen (en alle andere meiden die op kamers wonen):
   Bij de blokker/xenos/marskramer/action hebben ze best vaak blenders in de aanbieding, voor een eurootje of 20 heb je er een! Niet een supergoede, maar goed genoeg om een lekkere smoothie mee te blenden :) Of kijk eens op marktplaats, mss staan daar ook wel blenders/juicers/staafmixers (die laatste zijn ook prima geschikt om smoothies mee te maken!) op!
   Ik woon zelf ook op kamers, en sinds kort heb ik een juicer, maar daarvoor had ik altijd een fijne blender van 15 euro van de blokker!
   Succes :) x

 18. emma
  mei 6, 2013 / 11:23

  Nu op vakantie is de fit for summer challenge ineens veel makkelijker vol te houden, haha. Normaal is een ontbijt voor mij echt onmogelijk, maar hier schep ik fluitend mijn bord vol fruit, verse yoghurt en net gebakken broodjes. Thuis snaaide ik de kast met koekjes leeg, maar hier eet ik max 1 ijsje per dag. Zelfs de cardio is een stuk simpeler dankzij het zwembad! Ik geloof dat ik maar vaker op vakantie moet ;)

 19. mei 6, 2013 / 12:38

  Oeps ik lees dit nu pas en heb dus nu al gefaald.. :( ik ga direct stuff inslaan en de komende dagen iedere ochtend een sapje nemen!

 20. mei 6, 2013 / 20:49

  Goed idee, mooie uitdaging!