FIT FOR SUMMER: Bottoms Up-week Update!

 photo bottomsupcopy.jpg
Zoals ik al zei, met water en thee drinken heb ik geen probleem, maar eh dingen laten staan die ik normaal wel drink? Ander verhaal.

Normaal drink ik de hele dag door al thee, zeker als ik aan het werk ben drink ik overdag allemaal 2 liter aan groene of witte thee weg. Het is een ander verhaal als ik onderweg ben, zoals maandag in Parijs en dinsdag toen ik meerdere afspraken in Amsterdam had. Dan moet ik bewust opletten dat ik genoeg drink. Liever drink ik op dat soort dagen zo min mogelijk, omdat ik anders de hele dag op zoek ben naar openbare toiletten. Maar het is wel belangrijk. Doe ik het niet krijg ik gegarandeerd hoofdpijn. En dus liep ik zowel maandag als dinsdag van toilet naar toilet te huppelen.

Goed dat water en thee drinken gaat dus wel prima. Maar dat ene kopje koffie per dag is toch wel lastig. Normaal neem ik s ochtends een cappuccino en na het eten ’s Avonds een espresso. Nu moet ik kiezen. Ik ga meestal voor m’n ochtendkoffie, anders ben ik niet vooruit te branden.

Iets anders dat lastiger is dan verwacht? Alcohol. Ik kan weken zonder alcohol maar deze week is het hopeloos. Maandagavond in Parijs nam ik een glas wijn, dinsdag nam ik een glas prosecco op een persevenement. Oeps. Met andere woorden, ik heb al gefaald. Ga ik dit weekend ook nog met m’n schoonouders een weekend weg en staan er meerdere etentjes op het programma.. Hoe ik dat ga aanpakken? Ik weet het nog niet.

Hoe gaat het met jullie uitdaging? Hebben jullie meer moeite met de hoeveelheid die je moet drinken, of vinden jullie het – net als ik – juist moeilijker om bepaalde dingen te laten staan. Inde Facebookgroep heb in ieder geval gelezen dat ik niet de enige ben die constant op het toilet zit! Hahaha! We hebben inmiddels al meer dan zeshonderd leden! Hoe cool, ik vind het ook zo leuk om te lezen hoe jullie het allemaal doen! Ik heb al jullie blogs, tweets en instagrams gelezen / gezien! Jullie zijn lekker bezig met z’n allen!

Nou ik ga dit weekend proberen te overleven! Jullie lezen maandag in mijn Diary hoe en of dat gelukt is! Succes met de laatste waterdagen en onthoud; zaterdag staat de nieuwe challenge online!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

33 Reacties

 1. april 11, 2013 / 17:04

  Ik heb hetzelfde! Thee geen probleem, maar mijn 11 uur cappuccino en na het avondeten vind ik moeilijk om te laten staan! Oeps en ik bedenk me net dat ik buiten de deur een chai latte heb gedronken… xoxo

 2. april 11, 2013 / 17:16

  Een weekje zonder wijn; moeilijk! Het is dat ik zondag de mararthon loop dat het me lukt (hetzelfde geldt voor het water drinken). Wel heb ik deze week nog maar 1 kopje koffie op.

 3. april 11, 2013 / 17:20

  Ik vind het best lastig, ik ben iemand die anders altijd te weinig drinkt, dus dit is best een keer goed voor me. Maar dat contant naar de wc huppelen is best vervelend!

 4. Femke
  april 11, 2013 / 17:26

  Ik heb gister één glas water te weinig gedronken, maar dat neem ik maar voor lief (ik ben ook nog wat jonger/kleiner; 14 jaar) Voor rest is het tot nu toe geslaagd :D

 5. april 11, 2013 / 17:26

  Ik doe niet ‘officieel’ mee met de challenge, maar ik probeer voor mezelf wel 1.5 liter water per dag te drinken. Volgens mij haal ik dit wel, aangezien ik liters thee naar binnen werk om mezelf op te warmen op kantoor haha!

 6. april 11, 2013 / 17:32

  Ik kwam er vandaag achter dat mijn kan niet 1 liter was maar 1.2 liter. Dus ik drink al de hele week 2.4 liter plus een glas melk :)

 7. april 11, 2013 / 17:38

  Ik wil echt thee leren drinken, volgens mij drink je dan veel sneller veel meer! Ik drink echt heel best wel weinig namelijk, maar ik heb vaak gewoon helemaal geen dorst en dan vergeet ik het…

 8. april 11, 2013 / 17:42

  Ik heb er eigenlijk helemaal geen moeite mee…. Ik doe niets anders dan normaal, hihi. Drink alleen maar thee en water!

 9. Wendy
  april 11, 2013 / 17:48

  Met alcohol is het simpel: het is slecht voor je lichaam. Dus hoe minder je ervan drinkt, hoe beter! Herinner jezelf eraan dat je niet iets goeds voor je lichaam doet als je een glas wijn bestelt.

 10. april 11, 2013 / 18:19

  Ik zit ook heel de dag op de wc, haha! Ik zie wel een beetje op tegen het weekend, ga dan uit eten en ik water bij het eten is dan toch wel heel saai…

 11. april 11, 2013 / 18:55

  Koffie kan ik heel makkelijk laten staan. Maar ik vrees voor ’t weekend. Ik ga weer gezellig naar de kroeg met een vriendin… De rode wodka staat al in de kast, van vorige week nog…. Oepsie!

 12. april 11, 2013 / 19:16

  Ik geloof dat ik heel erg geluk heb dat ik absoluut geen prik lust (sinas wel, maar alleen als ik echt dorst heb en er is niks anders) koffie is ook niet aan mij besteed en van sapjes krijg ik maagzuur. Dus wat drink ik zoal wel; momenteel alleen water en thee. En in de zomer ook ijsthee haha.

  Dus deze uitdaging is voor mij gelukkig een eitje. :D

 13. Anne
  april 11, 2013 / 19:29

  Jaa heel herkenbaar! Ik was heeeel goed opweg, totdat ik gisteravond in een cafe belandde. Maaar voordat ik daar heen ging deed ik een drankspelletje, met water! Binnen een mum van tijd zat ik aan de 2ltr haha.

 14. april 11, 2013 / 20:20

  Het gaat mij gelukkig nog goed af, maar heb dan ook geen gekke dingen in de planning staan. Ben wel bang voor de opdracht van volgende week, die wordt vast een stuk lastiger gezien mijn plannen.. ;)

 15. april 11, 2013 / 20:27

  Onderweg aan mijn drinken denken vind ik ook lastig!

 16. april 11, 2013 / 21:45

  Ik moet zeggen, die twee liter gaan er verbazingwekkend makkelijk in. Water, thee. no problem. Verder drink ik dan ook nog kruidenthee en soms zwarte thee, dat is dus allemaal geen probleem.
  Alleen het aanbod om naar Paradiso te gaan en lekker feest te vieren kon ik gisteren écht niet afslaan en het is dus niet bij maar 3 drankjes gebleven. Oeps! Maar het was het zeker waard en bij thuiskomt natuurlijk wel weer heel veel water gedronken!

 17. Lianne
  april 11, 2013 / 22:43

  Alcohol en koffie no problemo en water drink ik toch de hele dag wel. Volgens mij heb ik een grote blaas, want ik heb niet heel vaak toiletbezoekjes :) Leuke uitdaging, ik ga mee doen. Ik doe nu week 1 & 2 in 1 :) Gaat me lukken.

 18. april 11, 2013 / 23:15

  Ik heb altijd mijn flesje bij, dat helpt. Ook on the go.

 19. april 12, 2013 / 07:22

  Ik drink ook altijd water en of thee en drank is niet mijn favoriet.

 20. april 12, 2013 / 07:42

  Het laten staan gaat mij verrassend goed af deze week! Zelfs de alcohol, en dat terwijl ik al een etentje, en twee borrels(!) achter de rug heb. Ik ben oprecht verbaasd van mijn eigen wilskracht haha ;)

 21. april 12, 2013 / 08:19

  Ik heb moeite met de hoeveelheid water. Dat lukt mij nog niet zo goed. Wel kan ik andere drankjes, zoals limonade of cola, laten staan.

 22. xx.Yvonne
  april 12, 2013 / 09:47

  Ik heb eigenlijk hetzelfde verhaal. De thee en water is no probleem. Alleen heb ik qua alcohol ook al heel hard gefaald deze week. Ik kan net als jij zegt weken zonder alcohol, maar deze week is dus zo’n week waarbij het niet kan. Dinsdag had ik met 2 vriendinnen een ladies night in de bios en zijn we daarna nog even naar een loungebar geweest, nou dat kan natuurlijk niet zonder een roseetje te drinken. Gister had ik een thema feest van een vriendinnetje die 21 werd en ja daar hoort ook een wijntje bij (oké, heel eerlijk, t waren 2 wijntjes ^_^). Oeps! Verder heb ik me wel aan de regels gehouden en gaat t me dit weekend ook wel lukken. Geen feestjes dit weekend, maar keihard werken.

 23. april 12, 2013 / 10:22

  Thee en water drinken gaat hier ook prima, maar die alcohol… al eerder deze week wat laten staan, maar komend weekend een weekendje weg en dan komt er gegarandeerd een glaasje wijn bij het avondeten erbij. Probeer het er maar bij een te houden ;)

 24. april 12, 2013 / 10:51

  Thee en water ging bij mij ook prima. Ik ben wel een paar keer gezondigd voor fruitsap uit pak (zonder suiker, dat dan weer wel), en slechts één koffie en twee glaasjes wijn op dinsdag. Valt best mee, toch? :) Nu vertrek ik op weekend, dus dan gaat het wat moeilijker zijn om mij eraan te houden, maar ik doe mijn best! :)

 25. Malikaaa
  april 12, 2013 / 12:00

  Op werk gaat het eigenlijk prima, standaard een gevulde kop (groene) thee en een flesje water maar thuis..Dwing mezelf iig elk uur wel even iets te drinken. Gister wel ‘per ongeluk’ een glas sap uit pak gedronken :( En vanavond een feestje..Wish me luck!

 26. april 12, 2013 / 14:59

  Tot nu toe gaat het mij verbazingwekkend goed af. Normaal gesproken drink ik met moeite een glas drinken per dag en nu ben ik al vanaf maandag elke dag minimaal 2 liter water aan het drinken en ’s ochtends en ’s avonds een kopje thee
  Ook ik zit bijna de hele dag op de wc en ik word ook regelmatig ’s nachts wakker omdat ik naar de wc moet :P

 27. Ellen
  april 12, 2013 / 15:38

  Nu ik maar 1 koffie per dag drink, apprecieer ik die meer. Ik dronk altijd wel 2 liter water op een dag, dus dat is niet zo’n probleem. Frisdrank drinken heb ik mij vorig jaar al een beetje afgeleerd. Toch dronk ik per week toch nog een kleine liter frisdrank denk ik. Ik merk echt dat mijn huid zuiverder is nu ik uitsluitend water drink, en ik heb precies meer energie.
  Ik ben superbenieuwd naar de volgende challenge!

 28. april 13, 2013 / 10:16

  Ik zou het zeker niet kunnen! Ik drink minimaal 3 koppen cappuccino voor ik een beetje goed wakker word! Dus dat gedeelte zal ik al niet kunnen. Veel water drinken zit er wel redelijk in! Geen alcohol zit er ook steeds beter in. Sinds ik in een afkickcentrum werk heb ik gewoon veel minder behoefte aan alcohol en stoor ik me ook steeds meer aan de vanzelfsprekendheid waarmee gedronken word, de scheve blikken als je zegt dat je niet drinkt (vooral als ze gewent zijn dat je wel drinkt)

 29. april 13, 2013 / 17:00

  Nou die koffie vind ik het ook het moeilijkst! Het water drinken gaat me eigenlijk veel beter af dan gedacht maar ik dronk ook altijd ’s morgens en na het eten koffie, nu alleen nog ’s morgens. Heb dinsdag één glaasje prosecco gedronken bij een GanbarooPR maar ’s avonds bij een etentje koos ik voor groene thee, dat vond ik toch best knap van mezelf haha ;-)

 30. april 14, 2013 / 11:45

  Altijd een klein flesje (375 ml) bij me hebben werkt heel erg goed! :)

 31. april 14, 2013 / 20:58

  ik vind twee liter water drinken heel erg moeilijk! ik kom er gewoon niet! Wel merk ik dat ik deze week meer en bewuster heb gedronken dan de voorbije weken (jaren?)

 32. april 15, 2013 / 21:41

  Met zoveel water en thee per dag kan je ook niet anders dan continu naar de wc rennen, haha. Herkenbaar!