FIT FOR SUMMER: Abs-ercises

 photo absercise.jpg

Hebben jullie de eerste buikspieroefeningen al overleefd? Ben je op zoek naar inspiratie voor goede Abs-ercises? Ik zette een aantal van mijn favoriete ab-workouts op een rijtje.

Yoga

De reden waarom ik fan ben van Yoga oefeningen, is omdat het wat rustiger gaat dan andere manieren van beweging. Je gebruikt je eigen lichaamsgewicht en de kans op blessures is niet zo groot. Omdat ik echt hele slappe buikspieren heb en veel last van mijn nek en rug heb, lijkt dit mij voor mij de veiligste manier om buikspieroefeningen te doen.

Tracy Anderson

Het lichaam van Gwyneth Paltrow vind ik prachtig. Ik weet dat niet iedereen het met mij eens is, maar voor mij is dat nog altijd een droomlichaam. Gwyneth traint vijf keer per week anderhalf uur samen met celebrity trainer Tracy Anderson, dus als je dit filmpje van tien minuten vijf keer per week doet zul je niet meteen het lichaam van Gwyneth hebben. Maar het idee is wel leuk, toch!

Victoria’s Secret Work-out

Hetzelfde geldt eigenlijk voor dit filmpje van Doutzen Kroes. Met haar supermodellengenen en haar regelmatige training is het niet gek dat ze zo’n prachtig gespierd lichaam heeft. Doutzen lijkt deze oefeningen met zoveel gemak te doen, maar geloof me, als je niet getraind bent (zoals ik) is het nog best lastig vol te houden.

Pop Pilates

Je haat haar, of je houdt van haar.. Ik heb het natuurlijk over Cassey met haar Pop Pilates video’s. Cassey maakt filmpjes voor haar blog Blogilates waarin ze Pilates routines doet met op de achtergrond popmuziek van Miley Cyrus tot One Direction. Ondertussen schreeuwt Cassey je enthousiast door de workout heen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

24 Reacties

 1. april 16, 2013 / 17:08

  Ik hou van de workouts van Victoria Secret!

 2. april 16, 2013 / 17:27

  Thanks voor de filmpjes! Ik heb er tot nu toe twee van Cassey gedaan, pfoeee! Ze zegt: ooooh I’m shaking. Waar dan???? Ze blijft zo gecontroleerd, knap hoor!

 3. Carola
  april 16, 2013 / 17:33

  Aah Cassey! Ik doe haar filmpjes al 2 maanden lang volgens haar kalender en merk echt verbeteringen. Dus met buikspieroefeningen zit het wel goed haha :)

 4. april 16, 2013 / 17:55

  Ik vind Cassey altijd wel heftige work-outs hebben! Maar wel fijne :)

 5. april 16, 2013 / 18:00

  Handiggg!! Ga meteen eens even kijken.

 6. april 16, 2013 / 18:24

  Bedankt voor de tips!

 7. april 16, 2013 / 18:51

  Ik vind Cassey zo leuk! Ik train graag met haar! xoxo

 8. april 16, 2013 / 18:54

  Lijkt me heerlijk, helaas mag ik nog steeds niet zelf sporten.. Maar de filmpjes werken wel motiverend.

 9. april 16, 2013 / 19:12

  Deze ga ik opslaan, lijkt me best fijn om met zo’n filmpje oefeningen te doen :)

 10. april 16, 2013 / 19:20

  Ik ben gek op die filmpjes! Ze hebben bij F4F ook elke dag het buikspierkwartier.. Hier heb ik zelf nog nooit aan mee gedaan. Vaak worden deze oefeningen op de grond gedaan, dan heb ik de volgende dag giga rugpijn! Dus ik hou het bij oefeningen op bankjes, squats & deathlifts.. (: trainen je buik perfect!

 11. april 16, 2013 / 19:42

  Handig, zo’n post!

 12. april 16, 2013 / 20:22

  Handige filmpjes :-) Ik doe een paar keer week 100 buikspieroefeningen… I know, dat is dus niks, lol.

 13. april 16, 2013 / 20:57

  Ik moet zeggen dat ik niet veel verder kom dan de plank.. vooral omdat ik mezelf ook een aantal andere doelen heb gesteld. Ik denk dat deze challenge een moeilijke voor me is!

 14. april 16, 2013 / 21:03

  Buikspieren zijn altijd pittig. Maar geeft een boost als ze goed gelukt zijn!

 15. april 16, 2013 / 22:52

  Yoga is heerlijk he. Ik doe mey body balance ook aan yoga en vind het heelijk. Morgen pak ik de workout van tracy er ook een bij. Die ander ken ik nog niet.

  Ik zal morgenavond mijn gevonden filmpjes in een blogje verwerken.

 16. april 17, 2013 / 07:31

  Ik heb niet zoveel ervaring met work-out video’s. Deze week twee keer de ab-workout van cassey ho gedaan. Beviel me goed. (was wel een beginnersvideo, maar dat gaf me meer dan voldoende spierpijn ;-))
  Vandaag een rustdag, gister is tijdens de harlooptraining nl ook minimaal 15 minuten aan de buikspieren besteed. Ik geef ze nu even rust ;-)

 17. april 17, 2013 / 08:48

  Mijn favoriete buikspieroefening is licht en super goed voor een zandloper figuur. Je gaat op je rug liggen en trekt je knieën op, maar je houdt je voeten op de grond. Vervolgens span je je buik aan en til je je schouderbladen op van de grond. Dan buig je horizontaal naar links en raak je met je linker hand je linker voet aan, zonder je schouders verder van de grond te tillen. Zonder je schouders terug op de grond te leggen of verder op te tillen beweeg je horizontaal van links naar rechts en raak je met je rechter hand je rechter voet aan. Vervolgens buig je weer naar links, enz. Dit herhaal je in 3 setjes van 30. Pas na elke 30 mag je je schouders op de grond leggen. Je kunt deze oefening zwaarder maken door je voeten verder van je af te zetten of meer setjes te doen. Probeer het hij is super!

  Xoxo

 18. april 17, 2013 / 09:01

  Handige post!

 19. april 17, 2013 / 09:57

  Ik doe deze challenge met Blogilates! :) Echt hele goede workouts heeft zij en mijn buik doet al twee dagen pijn haha :’)

 20. april 17, 2013 / 12:36

  Goede inspiratie!

 21. april 18, 2013 / 08:18

  Als ik die filmpjes van yoga altijd zie ziet het er altijd heel erg ontspannen uit. Zodra ik het zelf probeer lukken de beweging van de eerste minuut nog niet eens en zit ik met een rooie kop. Maar ik moet zeggen, fijne filmpjes om te trainen!

 22. Esmee
  april 19, 2013 / 17:58

  Omg die Cassey is geweldig! Hihi. Ik heb ook m’n hulahoep er maar weer eens bijgepakt.