FIT FOR SUMMER: 3/10 – Work those Abs (April 15-21)

 photo workthoseabs.jpgBenieuwd wat we deze week gaan doen? Je hebt het vast in de titel al gelezen. We gaan werken aan onze Abs, oftewel we gaan keihard onze buikspieren trainen. Sinds twee weken doen we regelmatig cardio en zijn we lekker vet aan het verbranden, nu het eerste laagje vet misschien al weg is, is het tijd om de spieren die er onder zitten te trainen.

Het trainen van je buikspieren is niet alleen belangrijk omdat het toevallig mooi is om een strakke buik te hebben, buikspieren zijn vooral ook belangrijk om je lichaam te verstevigen. Sterke buikspieren helpen rug en nekpijn te voorkomen. Buikspieren zorgen er namelijk voor dat je geen verkeerde houding aanneemt en brengen het lichaam in balans. Als je slappe buikspieren hebt (zoals ik), is de kans op blessures groter.

Wat we precies gaan doen? We gaan deze week vijf keer tien tot vijftien minuten buikspier-oefeningen doen. Heftig? Voor mensen zoals ik – die nooit buikspier-oefeningen doen – wel, maar ik kan me zo voorstellen dat als jij wel al getrainde buikspieren hebt, dit niet zo’n uitdaging is. Maak het dan een uitdaging voor jezelf, door nog vaker, of nog langer oefeningen te doen.

 photo 9a8bab26f69348b0914203ab2ccf657f.jpg

Welke oefeningen je precies moet doen? Dat mag je zelf weten. Crunches, planken, side bends, de Russian twist.. Stel je eigen routine met buikspier-oefeningen samen, of download apps voor je telefoon, of zoek op YouTube oefeningen op.

Wat we nu met de cardio & het water gaan doen? Ik raad je aan om ook deze week weer minimaal drie keer cardio training te doen. Pak daarnaast zoveel mogelijk de fiets of ga lopen. Vergeet de lift en de roltrap, ga voor de trap. Probeer zoveel mogelijk in beweging te zijn. Ga in je lunchpauze een wandeling maken, ga in plaats van op de bank theeleuten met je vriendinnen op zondag, een stevige wandeling maken. Keep on moving!

Het water? Ik raad je aan om iedere dag 1,5 tot 2 uur water te blijven drinken. Ja, hierdoor zit je net iets vaker op het toilet, maar het is zo goed voor je lichaam, dat het zonde is om het niet te doen. En het is bijna gratis, dus wat houdt je nog tegen? Probeer zo min mogelijk frisdrank, koffie, melk en alcohol te drinken. Ik geef je geen restricties, maar probeer gewoon te minderen. Dronk je normaal vijf koppen koffie per dag? Houd het dan nu op twee. Leefde je vroeger op frisdrank, probeer het dan nu alleen in het weekend te drinken. Je snapt het principe wel, toch?

Hoe staat het ervoor bij jou? Ga jij slagen voor waterweek? Denk je dat aankomende week moeilijk of lastig gaat worden! Deel het op de Facebookpagina, of op twitter en instagram. Ik las afgelopen week ook een aantal van jullie blogs, zoals de blogs van Wendy, Kirsten, Yara en Tedje! Super leuk meiden! Blijf vooral je blog tweeten, facebooken of mailen, ik vind het heel leuk om ze te lezen!

Succes ook volgende week weer!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

31 Reacties

 1. april 13, 2013 / 12:06

  Ouhnee, buikspieroefeningen, haha. Deze challenge zal iets minder vlot gaan dan de twee vorige.

 2. Tess
  april 13, 2013 / 12:30

  Oef, 5x in de week is wel veel, maar ik ga weer m’n best doen!
  Oh klein foutje trouwens: 1,5 tot 2 uur per dag water drinken is wel eeerg veel, denk dat dat liter moet zijn haha?

 3. april 13, 2013 / 12:35

  Dat gaat een zwaar weekje worden, ai! Ik heb echt een mega gebrek aan buikspieren, hoop dat ik dit overleef;)

 4. april 13, 2013 / 12:37

  Oeeff dit wordt een zware challenge!!Maar we gaan het proberen natuurlijk. Leuk dat je mij hebt vernoemd! :-)

 5. april 13, 2013 / 12:40

  Afgelopen week gefaald, had het even te druk waardoor de #fitforsummer vergeten werd.
  Maar ik ga er weer helemaal voor. Die buikspieren erbij gaat lukken! :-)

 6. april 13, 2013 / 12:59

  DeZe trek ik wel, leuk!!

 7. april 13, 2013 / 12:59

  Dat gaat heftig worden, want buikspieren heb ik dus echt niet! Maar we gaan ervoor ;)

 8. Nathalie
  april 13, 2013 / 13:43

  Voor beginners kan ik heel erg het youtube filmpje 8 minute abs aanraden! Heel oubollig maar daarom ook wel super grappig (“c’mon gang!). Omdat het maar 8 minuten is kan je het goed volhouden als starter.

  http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY

 9. Michelle
  april 13, 2013 / 13:56

  Bedankt Nathalie! En leuke challenges Annemerel, ik heb het hardlopen weer opgepakt naar 3 keer per week 6 km! :D

 10. Michelle
  april 13, 2013 / 14:00

  Misschien een ideetje voor een challenge: fruitweek! Elke dag netjes twee stuks fruit eten!

 11. april 13, 2013 / 14:03

  Haha ik had al zo’n voorgevoel dat dit de nieuwe challenge zou zijn.. dat gaat zeker goed komen! Zit dan wel in de the big apple, ik ga gewoon iedere ochtend even oefeningen doen. Het vele water zal misschien wat minder worden aangezien ik vooral veel in winkels te vinden zal zijn haha (btw; I NEED a challenge voor mijn billen en dijen.. *hint*)

 12. april 13, 2013 / 14:07

  Haha dat water was een makkie maar buikspieren… Nou ik ga er in ieder geval voor!

 13. april 13, 2013 / 14:07

  Jaa buikspier oefeningen! Haha, klinkt heel raar maar doe ik het liefst! Ik doe mee! xoxo

 14. april 13, 2013 / 14:46

  Och, dit wordt zo heftig! Ik ben benieuwd wat ik ervan ga bakken ;)

 15. april 13, 2013 / 14:49

  Echt heel tof, Hoewel ik niet officieel mee doe vind ik het wel heel leuk om wat van de tips mee te nemen. Buikspieren gaat aan gewerkt worden komende week!

 16. april 13, 2013 / 14:51

  Ja ik heb er weer zin in! Vandaag is het hier heerlijk weer en dat komt me goed uit. Eerst de hele ochtend gewerkt ( ik werk op een stal met paarden, dus heb zo’n 20 stallen schoon gemaakt en me het schompes gelopen e.d heerlijk!) en ga zo nog een lekker rondje rennen. Gewoon omdat het kan. Leuk dat je me blog vermeld en dat je het ook echt leest! We will rock week 3! :D

 17. Suzan
  april 13, 2013 / 15:39

  Deze challenge gaat wat zwaarder worden dan de vorige 2 voor mij,
  maar we gaan er weer helemaal voor natuurlijk! :D

 18. april 13, 2013 / 16:35

  Oeh dit wordt ook weer een eitje als ik naar de oefeningen kijk, want die doe ik dus al bij Body Balance. Goed plan om ze vanaf nu gewoon dagelijks te gaan doen, dan kan ik ze met BB ook makkelijker doen.

  Iedereen succes ermee!! :D

 19. Lianne
  april 13, 2013 / 16:44

  Ai, ai, dit gaat nog eens moeilijk worden. Maar we gaan ervoor : )

 20. april 13, 2013 / 16:46

  Oh god buikspieren, ik vind dat zo saaaaiii! Maar ga mijn best doen :)

 21. april 13, 2013 / 16:59

  Ik moet nu voor de fysio al allerlei oefeningen doen voor mijn gebroken arm, deze ga ik er niet ook nog bijdoen maar ik heb nu wel geleerd: met een beetje doorzettingsvermogen kom je er wel! Leuke challenge, en uhh ‘Ik raad je aan om iedere dag 1,5 tot 2 uur water te blijven drinken.’ dat ‘uur’ moet denk ik ‘liter’ zijn haha.

 22. Inge
  april 13, 2013 / 17:30

  Dat wordt vaker meedoen met het buikspierkwartier in de sportschool!! Leuke challenge, deze kom ik denk ik wel door …

 23. n
  april 13, 2013 / 18:15

  *buikspieroefeningen

 24. april 13, 2013 / 18:33

  Dat plaatje is zo is zo handig! Ik ga hem meteen even op mijn mobiel zetten. :) En ik denk net als Hester dat je per ongeluk uur hebt getypt ipv liter, haha!

 25. april 13, 2013 / 18:43

  Yessss dit wordt een makkie voor mij. Doe standaard elke dag buikspieroefeningen. Water drinken gaat goed, nu de cardio nog haha.

 26. april 13, 2013 / 19:13

  Heel zwaar! Maar ’t komt goed!

 27. april 13, 2013 / 20:48

  Ik had al het idee om volgende week te beginnen met het trainen van mijn buikspieren door middel van 30 day shred, dus dit komt wel goed uit. Ik weet niet nog niet of ik 30 day shred ga doen of gewoon zelf wat oefeningen voor de buikspieren. Mijn buikspieren doen al zeer als ik er aan denk haha! Leuk dat je me hebt genoemd! :)

 28. april 13, 2013 / 23:44

  Tijd om eindelijk even te reageren, hihi. Super lief dat je mij (en de anderen) hebt vernoemd! Ik heb nu al zin in week 3.. En wat er in week 2 gebeurde lees je gauw, haha! xox

 29. april 14, 2013 / 10:06

  De waterchallenge is veel beter gegaan dan de cardiochallenge (die ik makkelijk had kunnen voltooien maar waarvoor ik, stom genoeg, gewoon te weinig puf en tijd had vorige week). Het blijkt voor mij juist een hele goede training te zijn voor mijn blaas, haha!
  Ik ben heel benieuwd of ik deze challenge volhoud, spieren trainen vind ik leuk, maar de buikspieren zijn altijd een hel! Wel begin ik deze week in de sportschool, misschien is dat een extra stok achter de deur!

 30. april 14, 2013 / 10:33

  De afgelopen week heb ik ontzettend gefaald dus let’s get started again!

 31. april 15, 2013 / 21:46

  Ik heb een buikspier app, en moet er weer mee aan de slag. De challenge geeft een extra stimulans om het vol te houden, goede timing!