FEED YOUR FACE: 80/20

Ik beloofde vorige week dat ik deze week niet alleen netjes volgens het dieet zou eten, maar ook netjes wat van me zou laten horen. Of ik netjes gegeten heb? Nou ja in ieder geval beter dan de twee weken ervoor. Maar 100% volgens de voorschriften leven is toch nog wel moeilijker dan ik van te voren dacht.

80% van wat ik gegeten heb was prima, 20% had ik beter kunnen laten. Maar voor nu heb ik daar vrede mee…

In de basis is mijn eetpatroon prima. Ik drink ’s ochtends eerst een smoothie met verschillende vruchten en spinazie, in de loop van de ochtend drink ik een cappuccino (meestal met amandelmelk, maar stiekem ook wel eens met gewone halfvolle melk, als de amandelmelk op is). Ik lunch meestal met twee volkoren boterhammen met iets van zalm of ei en wat salade on the side. Rond een uurtje of vier neem ik wat noten en ’s avonds dineer ik met een rijk gevulde salade, volkorenbroodjes en vaak ook nog iets van zalm of garnalen. ’s Avonds neem ik een reepje extra pure chocolade (86% cacao) en vaak ook nog een appeltje gekookt met wat kaneel.

Maar waar het wel eens mis gaat is bij mijn ouders. Als ik anderen magnums zie eten.. Of wanneer er ineens taart is. En ik ben afgelopen week niet op de Girlscene redactie geweest, maar daar is ook bijna altijd wel taart en ik heb daar nog NOOIT nee tegen kunnen zeggen. Bij het horen van het woord taart is “Nee” gewoon spontaan uit mijn vocabulaire verdwenen.

Zoals al gezegd, ik heb er voor nu even vrede mee. Ik besef dat ik nu het effect van het dieet niet helemaal goed kan meten, maar ik heb er vertrouwen in dat er een periode komt waarin ik wel NEE kan zeggen tegen “het verboden voedsel”. Het is ook best heftig om van een simpele koolhydraten liefhebber van de één op de andere dag te veranderen in een Health Guru.

Hoe het er dan nu met mijn huid voor staat? Niet fantastisch, maar ook niet schrikbarend slecht. Ik zie er blijkbaar wel gezond uit.. Mensen die me een paar weken niet gezien hebben slaan kreten uit als “Wauw wat zie je er goed uit” en “Wow, je ziet er zo gezond uit”. Mijn antwoord? ZO VOEL IK ME OOK! En dat alles heb ik te danken aan gezondere voeding, een beter leefritme en zoveel mogelijk beweging.

Volgende week eet ik 90/10, afgesproken?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

12 Reacties

 1. maart 29, 2012 / 12:16

  Wat ben je al mooi bruin geworden!

 2. maart 29, 2012 / 13:33

  Ik hoop dat dat het je lukt!

  Liefs, Mariette

 3. maart 29, 2012 / 13:56

  ik geloof ook zeker dat je het ziet en voelt; een betere lifestyle. succes nog!

 4. Renske
  maart 29, 2012 / 13:58

  Poeh lastig inderdaad. Maar het voelt ook wel goed om “nee” te zeggen tegen verleidingen, vind je niet? Het grote probleem, waar heel veel mensen tegenaan lopen, is dat alles zo gemakkelijk voor handen is. Je gaat naar een supermarkt en er is zoooooveel keuze in zowel goede als slechte dingen. Omdat er zo gemakkelijk aan te komen is en de verleiding dus elke keer op de loer ligt, is het lastig om continu “nee” te moeten zeggen. Dat vind ik tenminste.
  Maar ik wens je veel succes en het gaat je vast lukken, zo lang je jezelf af en toe maar wat gunt:)

 5. maart 29, 2012 / 14:15

  Ik vind dat 80/20 best netjes is. Nee zeggen is best lastig, ik kan het ook heel moeilijk. Veel succes komende week!

 6. maart 29, 2012 / 14:22

  Nou je bent in ieder geval goed op weg toch?! Als je effect gaat zien, zul je wel meer motivatie krijgen :)

 7. maart 29, 2012 / 15:16

  elke week 10 erbij en je ziet zo op 100% goed toch?!

 8. Lianne
  maart 29, 2012 / 15:51

  je bent echt mooi :)!
  ik wilde dat ik zo bruin was en zo goed kon hardlopen! haha. helaas!
  maar je mag best af en toe genieten van iets lekkers, als je het daarna maar weer oppakt. Ik zou niet eens willen leven zonder taart en chocola! Als je het maar niet te vaak doet is het volgens mij prima :)!

 9. maart 29, 2012 / 17:46

  Haha zo herkenbaar, het falen in gezond eten als je dan bij je ouders bent.
  Mijn moeder koopt dan altijd verschrikkelijk lekkere, maar ongezonde dingen!
  Vaak denk ik dan maar zo; ik koop dit soort dingen toch nooit voor mezelf (wegens slecht en duur), dus dan geniet ik er nu maar extra van haha!

 10. maart 29, 2012 / 19:08

  Pf ik hou zoveel van slecht eten (lees: chips en cola)…

 11. maart 30, 2012 / 01:06

  Misschien heb je hier wat aan:

  http://jessevandervelde.com/

  Gaat onder andere over tegen gaan van veroudering d.m.v. van gezond eten natuurlijk en slechte zoetstoffen. Ook erg milieu bewust ;). Is echt een ontdekking!

 12. maart 30, 2012 / 01:07

  Dan bedoel ik wel: het NIET eten van slechte zoetstoffen ;)