LET’S TALK ABOUT: FEBRUARY

Foto: Sabine Metz

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen, de komende maand wordt een gekkenhuis. Deze week wordt mijn boek gelanceerd voor pers, zakenrelaties en mijn familie, volgende week ligt het in de winkel, ik heb mijn boektour met Run2Day en tussendoor staan er verschillende interviews en shoots gepland. Ik heb hier zo ontzettend veel zin in. Hier kijk ik al naar uit sinds vorig jaar maart, toen de mail van mijn uitgever mijn mailbox bereikte. Toen droomde ik hier al van en nu is het zo ver.

Vandaag ga ik naar de drukkerij om mijn boek van de lopende band te halen, HOE COOL IS DAT. Als ik er aan denk word ik al een beetje emotioneel, ik ben benieuwd hoe dat bij de drukkerij straks gaat. Ik denk dat ik dan een stuk minder emotioneel ben maar gewoon HEEL ERG HYPER! We zullen het zien. Morgen is ook weer een leuke dag, dan heb ik een fotoshoot voor Cosmopolitan. En dan is het donderdag eindelijk zover, mijn boekpresentatie! Ik ben nu nog niet zenuwachtig, maar dat gaat nog wel komen, daar ben ik nu wel van overtuigd. Volgens mij moet ik namelijk ook wat zeggen en hoewel ik eerst heel stoer was en zei dat ik dat geen probleem vond, vind ik dat nu toch best wel spannend. Spreken voor een groep met mensen die je allemaal kent is iets heel anders dan spreken voor een groep vol onbekenden. En niet perse minder spannend.

En dan ligt het boek volgende week gewoon in de winkel en begint mijn boektour met Run2Day, langs vijf steden in Nederland. De meest populaire locatie tot nu toe? Groningen! Ik heb even getwijfeld of ik daar wel naartoe wilde gaan, het is natuurlijk niet echt naast de deur. Maar ik ben blij dat ik hem toch heb toegevoegd. Oh en mensen uit het zuiden des lands, niet getreurd, daar ga ik later dit jaar ook nog naartoe maar eh… ik kan dus niet alles tegelijk.

Want… Metro gaat ook gewoon door. En mijn blog ook. Ik heb van meerdere mensen het advies gekregen om de komende tijd een in plaats van twee blogs per dag te schrijven, zodat ik er ook nog een beetje van kan genieten. Maar dat wil ik niet. De reden dat ik dit boek heb mogen schrijven is mijn blog en dan zou ik, nu het ineens allemaal lekker goed gaat, minder gaan bloggen? Ik denk het niet. Natuurlijk kan het alsnog gebeuren dat ik een keer een blog mis, maar het zal niet mijn uitgangspunt zijn. Wat ik dan wel wil gaan doen de komende maand? Ik zal iedere dag een snapshot diary maken (zodat ik over een onderwerp per dag in ieder geval niet na hoef te denken) en ik wil meer gaan filmen.

Verder probeer ik gewoon zo veel mogelijk rust te pakken, zo min mogelijk tijd te besteden aan Instagram, gezond te eten en niet te stressen als het een keertje allemaal niet lukt. Good luck to me, want stress is mijn tweede naam. Maar hé, het is allemaal voor het goede doel. En niet alleen een goed doel, ook nog eens een heel leuk doel.

Oh ja en die snapshot diaries he, als je die heel vervelend vindt, dan heb ik rot nieuws voor je… want daar ga ik in maart lekker mee door, aangezien ik dan zoveel reisjes gepland heb staan dat maart misschien nog wel een drukker dan februari zou kunnen worden. Sta me bij. Een vakantie met mijn ouders, tien dagen mee met de crew van Dutchweek Italië en Dutchweek Saalbach. Ja het is allemaal zo rot, maar ondertussen moet er natuurlijk ook gewoon gewerkt worden, dus ja…

Mijn motto voor de komende twee maanden? Live in the moment, geniet van het moment en stress vooral niet over dingen waar je op dat moment geen verandering in kunt brengen. Je kunt maar een ding (goed) tegelijk doen. Je bent geen super human en als je rustig blijft komt het allemaal goed. Echt waar.

Liefs,
Annemerel

Delen:

45 Reacties

 1. Lisa
  februari 1, 2016 / 17:04

  Ik ben echt supersupersuper benieuwd naar je boek! Kan niet wachten tottie op de mat valt.. Maaruhmm.. Mogen een paar van jouw allerliefste lezeressen ook meegenieten van de boeklancering? :-)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 1, 2016 / 19:56

   Helaas zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar en kan ik geen lezers uitnodigen, maar ik kom wel naar een aantal Run2Day filialen. Ook ben ik bezig met het maken van een livestream via Facebook, zodat jullie er toch een beetje bij kunnen zijn! Want weet je, als ik lezers uitnodig wil ik het liefst iedereen uitnodigen, maar dat kan natuurlijk niet!

 2. februari 1, 2016 / 17:06

  Heb ik even geluk: ik ben dol op je snapshot diaries!

  En wat een spannende (maar leuke!) maand zit er aan te komen! Ik ben heeeel benieuwd naar je boek! Bijna, bijna, bijna!

 3. februari 1, 2016 / 17:08

  Wauw spannende maand, geniet ervan!
  En ik vind je snapshot diaries juist superleuk :)

 4. Merel
  februari 1, 2016 / 17:12

  LEUK! Geniet ervan!!! De snapshots vind ik juist niet erg, maar heel erg leuk om te lezen/kijken.

 5. februari 1, 2016 / 17:14

  ik kan niet wachten tot je boek! inderdaad zoveel mogelijk van genieten!
  En die tekst aan het einde van je blog ga ik voor de komende tijd ook maar eens goed in mijn hoofd prenten….

 6. Sanne
  februari 1, 2016 / 17:28

  Jaa leuk! Ik vind je snapshop diaries juist leuk om te lezen/bekijken! En ik ben erbij in Groningen, super veel zin in! :D

  • Sanne
   februari 1, 2016 / 17:29

   Eeh.. snapshot natuurlijk.

 7. februari 1, 2016 / 17:32

  Klinkt hectisch allemaal! Maar ontzettend gaaf dat je boek nu af is, gefeliciteerd:)

 8. M.
  februari 1, 2016 / 17:45

  Februari wordt dan alvast mijn favoriete maand wat jouw blog betreft want:

  – YESSSSS elke dag een snapshot diary (vind ik stiekem het allerleukste om te lezen)
  – EINDELIJK dat boek op 9 februari/10 februari (?) in mijn brievenbus (gelukkig dat het al betaald is, want mijn budget zou het momenteel niet aankunnen, dus DUBBEL YES)

  Veel succes met alles en vooral: geniet! :)

 9. Mannon
  februari 1, 2016 / 17:46

  Leuk dat je naar Groningen komt! Ook daar heb je fans ;) (me included) En zo’n uithoek is het niet hoor, hartstikke leuke stad vol met jonge mensen

 10. Laya
  februari 1, 2016 / 18:14

  Ik vind de snapshot diaries altijd super tof!

  x

 11. Kora
  februari 1, 2016 / 18:25

  Ik ben ook blij dat je naar Groningen komt! En snapshot diary’s zijn hartstikke tof om te lezen!

 12. februari 1, 2016 / 18:26

  Leuk leuk leuk!!! Geniet er van! En je snapshots vind ik helemaal niet erg! Een van mijn favoriete onderwerpen (naast je hardloopblogs)

 13. februari 1, 2016 / 19:10

  Het lijkt me zo’n onwerkelijk idee om je eigen boek in handen te hebben. Moet vast een heel gaaf gevoel zijn!

 14. Mandy
  februari 1, 2016 / 19:14

  Bijna! Super spannend. Ik ben onwijs benieuwd. Ik hoop dat je er onwijs van geniet en ik kijk uit naar de snapshot diary’s!

 15. Judith
  februari 1, 2016 / 19:17

  I love the snapshot diaries !! Super leuk dat we weer alles via foto’s mee mogen maken

 16. Jor
  februari 1, 2016 / 19:26

  Hartstikke tof, geniet ervan Annemerel! Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend blij ben dat je gewoon net zo gepassioneerd blijft bloggen (echt!) en kom maar doorr met die snapshotdiaries ;-) en andere blogs natuurlijk!

 17. Gea
  februari 1, 2016 / 19:28

  Annexeren, wat een geweldige week!!
  Fijn dat je twee keer per dag blijft verschijnen! Dat is waar ik je blog om 12.00 en om 17.00 voor bezoek!

 18. februari 1, 2016 / 19:37

  Keep your snaps coming! Ik vind ze altijd leuk. Wat gaaf dat het allemaal gaat beginnen. Het is je in ieder geval gelukt: je hebt een boek geschreven! Dit is ontzettend gaaf en knap.

  Nu de after party ;-) je hebt er hard aan gewerkt en ik hoop dat je heerlijk kunt genieten van dit alles.

 19. februari 1, 2016 / 19:44

  Ik vind jouw snapshot diaries één van de leukste artikelen om te lezen, heb ik even geluk! Veel succes en vooral plezier deze maand!

 20. februari 1, 2016 / 19:54

  Super leuke maar drukke maand voor de boeg dus!!

 21. Elvira
  februari 1, 2016 / 20:15

  Heel veel succes de komende twee maanden met de drukte. En super gaaf van je boek, ik zag het vandaag op Snapchat, hoe leuk moet dit voor jou zijn!!!

 22. februari 1, 2016 / 20:39

  Jaaaaa zo cool! Heeeeel veel plezier de komende week. Geniet ervan en maak vooral lekker veel diaries en snap shots zodat we in alle glorie heerlijk mee kunnen genieten. Ik kijk ernaar uit!

 23. februari 1, 2016 / 21:27

  Februari gaat jou maand worden! Heerlijk! Geniet ervan!

 24. februari 1, 2016 / 21:27

  Ik ben zo benieuwd naar je boek! Succes, maar vooral veel plezier deze maand!

 25. februari 1, 2016 / 21:49

  Jaaaaa je boek!! Ik hoop dat ik ‘m dit weekend al kan kopen! En je snapshot-diary’s vind ik juist heel leuk – vooral van je reizen – dus daar meer van heb ik totaal geen moeite mee. Als je maar niet stopt met over hardlopen schrijven na het uitbrengen van je boek, vind ik heel veel goed. ;-)

 26. Janca
  februari 1, 2016 / 21:59

  Ik wilde zo graag bij je komst in Groningen zijn!!!! Ik vertrek alleen aankomend weekend naar het buitenland. Heel erg leuk, maar ook HEEL ERG JAMMER! Toch wens ik je heel veel succes met al je presentaties en ga vooral lekker genieten van alles wat dit avontuur je gaat brengen!!

 27. Ilse
  februari 1, 2016 / 22:28

  Ik vind die snapshots juist heel erg leuk! En spannende maar ook leuke weken komen eraan!

 28. februari 1, 2016 / 22:50

  Wat leuk voor je! Geniet van deze coole en drukke periode!!

 29. februari 1, 2016 / 23:57

  Een super leuke maand voor de boeg dus! Ik ben zoo benieuwd naar je boek!

 30. februari 2, 2016 / 07:56

  HELD.

 31. Inneke
  februari 2, 2016 / 08:50

  Wauw,
  Echt dat worden 2 echt drukke maanden…
  Maar… ik denk ook wel dat ze ook héél leuk gaan worden!
  Ik zie er alvast naar uit naar je nieuwe boek (hopelijk komt hij hier snel toe :) )
  En naar al die heeeeerlijke snapshot diaries

  Veel succes!

 32. Harma
  februari 2, 2016 / 09:02

  Ik vind je snapshot diary juist altijd heel leuk, helemaal niet erg dat deze elke dag terugkomt :)

 33. februari 2, 2016 / 09:05

  Whoa! Wat gaaf! Het is je allemaal zo gegund, vergeet vooral niet te genieten! Je laatste alinea sla ik ook even op, heel toepasselijk ook voor mij op dit moment!

 34. Danielle
  februari 2, 2016 / 10:06

  Succes met alle drukte en geniet van alle super vette dingen! Ben zo benieuwd naar je boek. En die snapshot diaries vind ik juist heel leuk, dus is echt geen straf ;) Enjoyyyy!

 35. Christa
  februari 2, 2016 / 10:26

  Hi Annemerel, ik volg je al een hele tijd en laat eigenlijk veels te weinig reacties achter, maar ik wilde gewoon even zeggen dat ik zo blij voor je ben dat je boek binnenkort uitkomt! Het is je zo erg gegund en ik vind het zo leuk om te lezen en zien dat je er zo van geniet. Ik wens je vooral heeeel veel plezier de komende tijd, en ik kan niet wachten om je boek door te bladeren :) Liefs.

 36. Tessa
  februari 2, 2016 / 11:07

  Jaaaa het is nu echt bijna zover! Geniet van deze drukke maar ook hele leuke periode. Je harde werk wordt nu eindelijk beloond! Ik geloof dat je ons allemaal een enorm plezier doet met je snapshots. Mij in elk geval wel ;-) Kan zelf ook niet wachten tot 9 februari, ben zo gigantisch benieuwd naar je boek. Al weet ik stiekem nu al dat het een succes gaat worden.. Zet ‘m op Annemerel en veel succes met alles! Liefs xx

 37. februari 2, 2016 / 11:09

  Snapshot diary’s zijn zo leuk! Geniet van deze intense periode!

 38. Nadia
  februari 2, 2016 / 11:57

  Volgens mij worden februari en maart geweldige maanden! :D

 39. marly
  februari 2, 2016 / 13:07

  Je bent lekker bezig!! Vind je snapshots heel leuk, dus kom maar door! En rustig door bijven ademen! ;)

 40. februari 2, 2016 / 15:14

  Geniet ervan! Ik denk dat je soms wel beter voor kwaliteit dan kwantiteit kan gaan maar ik heb er alle vertrouwen in dat je deze maand(en) gaat rocken :D

 41. Marijn
  februari 2, 2016 / 19:20

  Aaah ik ben zo benieuwd naar je boek! Weet zeker dat het net zo leuk en geweldig is als je blog!! Hopelijk gaat de presentatie goed! En ik vind je snapshots alleen maar leuk om te lezen!!

 42. februari 2, 2016 / 21:58

  Ben zo benieuwd naar je boek!! Doe lekker een stapje terug, geniet van deze bijzonder tijd (die krijg je immers ook maar één keer) en des te meer inspiratie en energie krijg je er voor terug; om ons vervolgens weer van leuke artikelen te voorzien hihi. Oh en ik love je snapshots, dus no worries :)

 43. februari 3, 2016 / 17:49

  Wauw Annemerel! Zo tof en zo spannend en druk allemaal. Heel veel succes en plezier. Geniet er van!