FAVOURITES: Lianne (Self Help Hipster Book Love)

 photo 004-005-tweeluik.jpgFoto: Mariët Mons

Lianne ‘ken’ ik al sinds 2006, toen ze nog onder haar pseudoniem DDG schreef. Vanaf dag één ben ik groot fan van haar hilarische, maar toch ook confronterende en vooral ook inspirerende stukken. In 2010 ontmoette ik haar voor het eerst bij haar in haar achtertuin, de rest is geschiedenis ;-). We zien elkaar veel te weinig (vooral mijn schuld), maar als je haar nodig hebt, dan is ze er voor je. Dat zijn échte vrienden. Ik vroeg Lianne haar vijf favoriete zelfhulpboeken met jullie te delen en ik had het nog niet gevraagd, of er kwam een dikke vette JAAAAA! Waarom ik Lianne vroeg haar vijf favoriete zelfhulpboeken te delen? Omdat Lianne dus de Queen of the self-help is. Ze schreef zelf meerdere E-books en ik weet zeker dat er in de nabije toekomst ook een écht boek zal volgen. Wanneer het zover is, horen jullie het natuurlijk als één van de eerste ;-)!

“Ja hoi, Lianne hier. Al jarenlang trouwe Annemerel(.com) stalker en fan.

Ann heeft gevraagd of ik 5 favoriete zelf hulp boeken wilde delen op haar blog en dat doen we dan natuurlijk gewoon. Ik kom even uit mijn rare zelf hulp hoekje om mijn lievelingsboeken met jullie te delen. Een top 5 met een classic Annemerel.com twist: Gefocust op fabulous vrouwen, productiviteit en een vleugje roze.

1 Self Help Development For Smart People – Steve Pavlina

Deze moet op de lijst, want het is mijn alltime favorite.

Steve Pavlina is een blogger, schrijver en -toegegeven- een kooky dude, maar dit boek is echt supergoed. Het is het meest praktische/bruikbare zelf hulp boek dat ik ooit heb gelezen. Op basis van drie principes (truth, love, power: heel hippie but go with it) behandelt dit boek alles wat je in je leven misschien zou willen veranderen of verbeteren. Van relaties tot gewoontes tot geld tot gezondheid.

Ik vind ook de schrijfstijl prettig. Veel Amerikaanse zelf hulp boeken zijn nogal “YES YOU CAN DO IT APPLAUSE HIGH FIVES LET’S GO.” Dit boek is ‘rustig’ geschreven, als ik dat zo mag zeggen.

De (Engelse) review over dit boek vind je hier!

2. Gedeelde tweede plek: Gabrielle Bernstein’s boeken

Gabby Bernstein is spiritualiteit meets Manhattan. Deze mode liefhebbende en mediterende coach en schrijfster is perfect voor een plek op Annemerel.com: New York City Girl met een verbinding met The Universe. Dit klinkt zweveriger dan dat Gabby het beschrijft, maar er is wel een sterk spiritueel element aanwezig in de boeken!

Ze schrijft heel luchtig en prettig leesbaar. afhankelijk van waar je zin hebt kun je drie boeken van haar lezen:

Spirit Junkie is voornamelijk haar eigen verhaal. Deze vind ik het lekkerst weg lezen en inspirerend.

Add More ~Ing To Your Life staat vol met verhalen uit haar coaching sessies en veel oefeningen en meditaties.

Miracles Now is nu mijn favoriet: 108 technieken en truukjes voor meer innerlijke rust en geluk. De meest bruikbare van de drie, met heel diverse onderwerpen!

Waarschuwing: Niet alle drie achter elkaar lezen. Op zichzelf staand zijn het hele toffe boeken, niet allemaal achter elkaar. Dan word je Universe-moe.

3. Eat That Frog – Brian Tracy

Flinterdun boekje met 21 praktische en makkelijke manieren om ECHT de dingen te doen die je moet doen. Van dit boek heb ik het meest geleerd: Ik gebruik nog steeds veel van de dingen die hierin staan, vooral op het gebied van to-do lijstjes en projecten.

Als je iets heel handigs en simpels wil lezen voor meer productiviteit dan is het dit boekje.

De Engelse review over dit boek lees je hier!

4. Pomodoro Technique boek – Francesco Cirillo

Kennen jullie de Pomodoro techniek al? Perfect voor productiviteitsjunkies en de snel afgeleide mensen onder ons:

Je pakt je kookwekker, zet hem voor 20 tot 30 minuten en werkt aan wat je moet doen. Wekker gaat af, 5 minuten pauze, en het volgende blok gaat in, pauze, en zo door tot je je to-do list hebt afgewerkt. Ik LEEF op deze techniek wanneer ik superveel te doen heb. Jaja, ik weet het. Je denkt, doe normaal, kind kan de was doen, een heel boek over vier regels routine? TOCH is het nuttig. Het boek legt alle regels en principes van de Pomodoro techniek uitgebreid uit en is verrassend leuk en motiverend.

Een review op mijn eigen blog komt nog (dus primeur voor jullie!), maar ik vind het een aanrader.

Je kunt een kijkje nemen op de website van de Pomodoro Technique als je dat wil, waar ook het boek te koop is.

(Pssst, je kunt ook prima de techniek gebruiken zonder boek, maar het boek is wel echt leuk en een goede motivator)

5. If you have to cry, go outside – Kelly Cutrone

In tegenstelling tot lieve Annemerel kan ik helemaal NIKS met The Hills. Als ik wil kijken naar perfect opgemaakte meiden die glazig naar hun telefoon aan het staren zijn ga ik wel een uurtje bij Starbucks zitten.

Maar toen Annemerel over dit boek een review schreef was ik toch wel heel benieuwd, en heb het boek (behoorlijk wat) later gekocht.

En Kelly Cutrone? Daar kan ik wat mee. Powervrouw met een heel bijzonder en afwisselend leven achter de rug, cut throat maar zorgzaam, no nonsense in zowel uiterlijk als attitude. Ik vind haar leuk, en dit boek ook. Het is geschreven als een tof verhaal met inspiratie, motivatie en hilarische anekdotes. Je zou er bijna een PR emporium van willen gaan opzetten.

De (Engelse) Review vind je hier!

En dat was hem! Ik vond het een eer om dit voor jullie te mogen schrijven en ik kom jullie vast nog wel eens tegen in de comments. BYE!”

Thanks Lianne! Ik kom snel risotto bij je maken!!!!

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. april 3, 2014 / 17:44

  Ik heb nog nooit echt zo’n self help boek gelezen. Maar de eerste die je noemt, van Steve Pavlina, lijkt me wel wat om te proberen!

 2. Elise
  april 3, 2014 / 17:47

  leuk! en gezellig dat jullie elkaar -al is het niet veel- nog steeds zien :)
  hebben jullie eigenlijk ook Shevolution – de eeuw van de vrouw van Kirsten van t Hul gelezen?

 3. april 3, 2014 / 18:37

  Ah super leuk! Ik ken Lianne via school; zij is mijn psychologie tutor haha :-) Echt een toffe meid! Ik kende de boeken niet, maar lijkt mij erg leuk!

  • april 4, 2014 / 15:53

   Sophieeeee! Ik denk dat je vooral Kelly Cutrone’s boek wel leuk vind!

 4. april 3, 2014 / 18:48

  Ik ken ze allemaal niet haha, maar de Pomodorotechniek lijkt me wel wat…!

 5. april 3, 2014 / 19:18

  Deze boeken ga ik leren kennen!

 6. Ilse
  april 3, 2014 / 19:22

  Ik ben heel erg benieuwd naar ‘Eat that frog’, geweldige titel trouwens ook! Leuk zeg zo’n gast op je blog! :)

 7. april 3, 2014 / 20:27

  toffe tips! ik hu wel van een goed self-help boek, deze komen zeker op mijn lijstje :)
  xo, cheyenne

 8. B
  april 3, 2014 / 21:03

  Ik heb het niet zo op Lianne…some people have real problems.

  • april 4, 2014 / 06:48

   De structuur van de reactie impliceert dat je ‘het niet zo op Lianne hebt’ omdat ze geen ‘echte problemen’ heeft. (1) wat hebben die twee dingen met elkaar te maken? En (2) wat weet jij van lianne’s problemen? Je hoeft haar blog niet geweldig te vinden, maar ik vind dit een erg vreemde reactie.

   • B
    april 4, 2014 / 18:25

    Was ook totaal niet bedoeld om opbouwend te zijn, ik uit gewoon het gevoel dat ik bij haar krijg

 9. Suzanne
  april 4, 2014 / 07:43

  Ik volg jullie allebei al jaren, leuk om een keer iets in het Nederlands van Lianne te lezen :). En ik heb al veel zelfhulpboeken gelezen, maar op nr5 na heb ik nog niets gelezen. Leuke tips!

 10. april 4, 2014 / 10:31

  Ik hou echt van self-help maar lees eigenlijk nauwelijks boeken erover. Ik ga deze zeker lezen! De e-books van Lianne zelf heb ik wel gelezen en die vind ik echt geweldig.

 11. april 4, 2014 / 10:49

  Kelly Cutrone is echt een super vrouw, iemand die zich niet laat meeslepen door de oppervlakkigheid van de modewereld. Wil dat boek echt graag nog lezen!

 12. april 4, 2014 / 11:00

  Laat staan dat ik er uberhaupt vanaf wist. Self Help.. Wel heb je mijn interesse gewekt! Ik ga er eens induiken.

 13. april 4, 2014 / 11:52

  ben benieuwd naar de boeken. Ben zelf heel erg down-to-earth, dus hoop dat het niet te zweverig is, maar zo te zien valt dat mee

 14. april 4, 2014 / 13:43

  The power of doping less is ookmecht een aanrader! En how to be interesting!

 15. april 4, 2014 / 13:47

  Het pomodoro-boek is echt heel leuk én een makkelijke techniek om toe te passen, aanrader inderdaad! Ben benieuwd naar ‘Eat that frog!’, klinkt leuk om te lezen!

  (trouwens: ‘zelfhulpboek’ is aan elkaar geschreven, ipv losse woorden)

 16. april 4, 2014 / 18:17

  Heel handige post, nu wil ik ze gewoon allemaal! Ook fijn dat je ze echt gerangschikt hebt.

 17. april 4, 2014 / 22:46

  Ik wil ook al een tijdje wat self-help boeken gaan lezen, als ik deze tips van Lianne opvolg dan moet het wel goedkomen!

 18. april 5, 2014 / 17:04

  Aah, leuk! Ik ben ook groot fan van Liannes website en altijd dol op haar eigen ebooks. Ik leer er telkens weer van!