EVENT: Workshop with Rachel Khoo & Culy

 photo rachel03.jpg


 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg
 photo rachel03.jpg

Misschien kunnen jullie “mijn” recept voor “Eggs in Pots” nog herinneren. Dat was niet mijn recept (zoals ik toen ook al schreef) maar een recept van Rachel Khoo. Het was het eerste recept dat ik maakte van deze Britse heldin en het recept maak ik nog steeds regelmatig op zondag, als ik zin heb om mezelf lekker te ‘verwennen’. Een paar weken geleden ontving ik een uitnodiging in mijn mailbox met de vraag of ik aanwezig wilde zijn bij een workshop van Rachel Khoo in samenwerking met Culy. Ik reageer vaak niet erg snel op mailtjes, maar op dit soort mailtjes antwoord ik onmiddellijk. Met JA! natuurlijk.

Afgelopen donderdag was het zover, de workshop met Rachel bij Mr. Kitchen op het Westergasfabriek terrein in Amsterdam. Het eerste wat ik dacht toen ik Rachel hoorde spreken? Hoe kun je niet van haar houden? Ze lacht de hele tijd, is ontzettend aardig, hilarisch, spontaan en houdt van lekker eten (en deelt dit het liefst met anderen).

Een klein stukje Rachel geschiedenis? Rachel werd in 1980 geboren in Londen, ze studeerde acht jaar geleden af aan het prestigieuze Saint Martins College of Art & Design, maar besloot na haar studie het roer om te gooien. Ze vertrok naar Parijs, volgde een patisserie klas aan Le Cordon Bleu, waar ze haar patisserie diploma behaalde, terwijl ze part-time als au pair aan het werk was. Ze schreef twee Franse kookboeken voordat ze in 2011 haar eerste kookboek “The Little Paris Kitchen” schreef, waar in 2012 ook een televisieserie van gemaakt werd. Hierna begon het weer te kriebelen bij Rachel en verliet ze Parijs en trok ze door Frankrijk, haar tweede Engelstalige boek verscheen onlangs en draagt de toepasselijke naam “The Little French Kitchen”.

Tijdens de workshop met Rachel maken we – natuurlijk – iets uit haar nieuwste kookboek. We maken pinchos, iets dat je misschien vooral kent uit de Spaanse keuken, maar ook in Frans-Baskenland worden pinchos gemaakt, net even iets anders dan in Spanje. Ik maak de pinchos samen met Lin en Kelly van Goodfoodlove.com. Ik werp me direct als fotografe van ons drietal (dan kan er weinig fout gaan), maar eerlijk is eerlijk, de recepten zijn onwijs makkelijk en ik denk niet dat ik hier iets fout aan had kunnen doen. We maken parmezaankoekjes met tomaat, die de oven in gaan. We maken broodjes met een mix van crème fraîche en mosterd, tonijn en een augurkje en sluiten af met een paar zoete pinchos. Vooral de sponge cake gedoopt in jam met geroosterde kokos vind ik heerlijk. Het is zo simpel, zo lekker.

En dat geldt eigenlijk voor een groot gedeelte van de recepten uit Rachel’s boek, ze bevatten relatief weinig ingrediënten en zijn zelfs voor de grootste kneuzen redelijk makkelijk te maken. Heel erg #cutthecrap zijn ze niet, maar ze werkt (natuurlijk) met alleen maar mooie ingrediënten, dus wat dat betreft…. Wat ik ook erg fijn vind aan het boek is de prachtige opmaak. Je kunt zien dat Rachel een styling-achtergrond heeft, ze heeft heel veel aandacht voor de opmaak van haar gerechten en het ziet er allemaal net even iets anders uit. Ze vertelt zelf ook dat ze gerechten soms wel op vijf verschillende manieren maakt, om te kijken welke styling het mooist voor het boek is. Dat is liefde.

Rachel’s nieuwe kookboek is – net als haar eerste Engelstalige kookboek – vertaald en uitgegeven door uitgeverij Kosmos, Mijn Franse Keuken koop je onder andere bij Bol.com voor een speciale prijs van €19,99.

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. maart 3, 2014 / 17:09

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Dat was zo te zien een hele leuk, leerzame workshop!

 2. Femke
  maart 3, 2014 / 17:35

  Ziet er superleuk en lekker uit haha!

 3. maart 3, 2014 / 17:45

  Dat ziet er gezellig uit!

 4. maart 3, 2014 / 17:51

  Ziet er leuk uit!! X

 5. maart 3, 2014 / 17:58

  Super gaaf!!!

 6. maart 3, 2014 / 18:02

  Wat leuk dat je daar aanwezig mocht zijn! Ziet er lekker uit!

 7. maart 3, 2014 / 18:20

  Supertof zeg, en lekker ook! :D En ik ben nu best wel nieuwschierig geworden naar zo’n kookboek :)

 8. maart 3, 2014 / 18:20

  Ziet er een superfijn event uit!

 9. maart 3, 2014 / 18:46

  Wat leuk!

 10. maart 3, 2014 / 18:51

  Super leuk dat je die workshop mocht bijwonen! Ziet er top uit.

  Liefs, Mariette

 11. maart 3, 2014 / 19:17

  Wat een mooie foto’s! Krijg gelijk zin om de keuken in te duiken. Lijkt me leuk om eens een workshop te doen ;)

 12. maart 3, 2014 / 19:32

  Oooh ik ben jaloers! Rachel Khoo is zo leuk en ze maakt zulke lekkere dingen!!

 13. maart 3, 2014 / 19:33

  Wat tof dat je hierheen mocht zeg! Hele mooie foto’s :)

 14. maart 3, 2014 / 20:31

  Ziet er heel leuk, gezellig en lekker uit! Tof dat je erbij mocht zijn!

 15. maart 3, 2014 / 22:15

  Erg leuk om te zien!

 16. maart 3, 2014 / 22:21

  Wat inspirerend om hierbij te kunnen zijn, super leuk event en mooie foto’s! Het boek vormt een echte musthave voor in de keuken :) Xx

 17. maart 4, 2014 / 00:08

  Enorm tof dat je bij dit event aanwezig mocht zijn! Ik ben de laatste tijd helemaal into food en dit heeft me echt heel erg nieuwsgierig gemaakt!

 18. maart 4, 2014 / 06:48

  Zo’n workshop lijkt me echt heel erg gaaf!

 19. maart 4, 2014 / 12:40

  Wat gaaf dat je hierbij aanwezig mocht zijn! Ik zou ook direct JA gezegd hebben, net zoals jij. Ik ben benieuwd naar haar boek, ik denk zelfs dat ik het ga bestellen. Rachel lijkt me zo leuk inderdaad, ze komt al zo ‘vibrant’ over. Leuk!

 20. Ella
  maart 4, 2014 / 15:14

  Ik zag haar ook staan in de Allerhande! Ze ziet er echt heel vrolijk uit!

 21. maart 5, 2014 / 13:27

  Het ziet er super uit en zeer geslaagd!