DIY: Peter Pan Collar Necklace

Afgelopen weekend had ik een heuse DIY bui en ben ik zonder vooropgezet plan richting een stoffenwinkel (Schröder) en kralenwinkel gereden (Kraal & Mineraal). Ik kocht voor vijftig euro kraaltjes, stofjes en lintjes, maar uiteindelijk heeft dit kraagje zo rond de vijftien euro aan spulletjes gekost. Ja voor het goedkoopgehalte hoef je je kraagje echt niet zelf te maken (er ging namelijk ook nog zo’n zes uur tijd in zitten), maar de originaliteitsprijs wint ‘ie wel denk ik.

Nodig:
Vilt
Tule
Kraaltjes
Stenen
Lint
Paillettensnoer

Tools:
Stofschaar
Secondelijm
Naald
Draad (liefst in de kleuren die je gebruikt)
Perforator
Kopspelden
Kopieerpapier (of speciaal patroonpapier)

Skills:
Geduld

1. Ik knipte de vorm voor het kraagje uit de hand. Dat was op goed geluk. Nadat ik hem even om mijn hals had gelegd bleek ‘ie nog goed te zitten ook. Hij is ongeveer 20 centimeter lang overigens. Daarna heb ik het vilt dubbel geklapt en het papier erop gespeld.
2. Vervolgens heb ik netjes om het papier heen geknipt en was de basis voor de ketting gemaakt.
3. Vervolgens heb ik het zelfde papier op het tule gespeld (ook weer dubbelgevouwen) .
4. Om het papier heen geknipt en nu heb je dus vier halve maantjes. Twee van vilt en twee van tule.
5. Daarna het tule op het vilt gespeld met kopspelden.
6. En vervolgens erop genaaid. Wat een rotklus (maar er komen nog erger hoor!). Ik heb dit er met de hand opstikt, kan natuurlijk ook met een naaimachine maar daar ben ik al helemaal niet handig mee. Ik stak iedere keer de naald aan de onderkant van het vilt erin, waardoor de draad dus om de zijkant van het vilt gewikkeld wordt. Snapje?
7. Vervolgens het paillettensnoer erop genaaid. Dit was zo makkelijk nog niet, mijn draad zat continu vast in het paillettensnoer. Ik heb het daarom eerst vast geplakt met secondelijm, zodat ik het er makkelijker op kon naaien. Ik heb een gouden draad gebruikt die ik tussen de pailleten heb gestoken zodat je er niets van ziet.
8. Et voila! De uiteinden heb ik geperforeerd en er een lintje doorheen gestoken. De voorkant heb ik op elkaar gezet en aan elkaar gemaakt door er een pareltje op te naaien. Hij kan hierdoor nog bewegen.
9. En toen dacht ik.. wat nu? Uiteindelijk besloot ik de stenen er op te plakken (met secondelijm).
10. Vervolgens heb ik de bolletjes ketting erop genaaid. Deze heb ik aan beide kanten met zo’n tien steekjes vastgezet. Hij zit dus op de meeste plaatsen los, waardoor de kettinkjes meebewegen als ik beweeg.
11. En tot slot de parels. Ik heb van onderaf mijn naald in de stof gestoken, vervolgens een pareltje aan mijn draad gedaan en vervolgens mijn naald weer terug in de stof gestoken. Draad afgeknipt en een paar kleine knoopjes gemaakt aan de achterkant. Vervolgens uiteinden afgeknipt ET VOILA!

Leuk toch? Dus zonder voor opgezet plan lekker geknutseld. Moet wel bekennen dat ik qua naaitechnieken echt niets weet (mijn laatste ‘naailessen’ waren in de kleuterklas toen we gingen borduren op een creamiddag). Maar eh.. het zit al een week goed vast. Heb dus vast wel iets goed gedaan, haha!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

13 Reacties

 1. maart 25, 2012 / 12:11

  Het ziet er echt supergaaf uit!

 2. maart 25, 2012 / 12:34

  ik vind ‘m te gek!

 3. maart 25, 2012 / 13:06

  Dit ga ik zeker eens proberen!

 4. maart 25, 2012 / 13:22

  Heel gaaf gedaan!!

 5. Dominique
  maart 25, 2012 / 13:26

  Ik vind hem echt geweldig goed gelukt!

 6. maart 25, 2012 / 14:01

  Knap dat je dit zo zelf in elkaar hebt gezet!

 7. maart 25, 2012 / 14:29

  Ziet er goed uit! Maar ik heb te weinig geduld voor zo’n dingen zelf te maken :D

 8. maart 25, 2012 / 18:06

  Ondanks dat je niets van naaitechnieken weet ziet het er erg mooi uit! ;)

 9. maart 25, 2012 / 18:12

  Echt heel knap & netjes afgewerkt! Mijn complimenten! :-D

 10. maart 25, 2012 / 18:20

  Heel erg leuk zie mezelf er nog niet mee lopen maar vind het leuk staan bij jouw

 11. Anne Karin
  maart 25, 2012 / 19:47

  AFGRIJSELIJK!!

  • maart 25, 2012 / 20:12

   Jemig zeg, dat heb je weer subtiel gebracht.. Ik zou hem denk ik niet dragen maar ik vind hem wel super mooi gemaakt!

  • maart 25, 2012 / 23:03

   Waar slaat dat nou weer op? Je hoeft echt niet zo te zeggen dat je het niet zo geslaagd vind hoor.

   Ik vind hem echt super leuk gelukt!! :D

   Liefs, Mariette