DIARY: Week #8

De eerste twee maanden van 2018 zijn alweer bijna een feit. Tijd lijkt ineens te vliegen en dat vind ik op zich niet heel erg, want ik kan niet wachten om over tweeënhalve week naar New York te vliegen. Maar eerst ging ik deze week nog even 36 uur naar Parijs.

Maandagochtend, goedemorgen, nieuwe week, nieuwe kansen. Zeg ik iedere maandagochtend tegen mezelf. Ik had geen ontbijt in huis, met de nadruk op HAD, want ik ben om half negen naar de supermarkt gewandeld om daar verandering in te brengen.

Heb ik jullie eigenlijk al verteld dat ik de nieuwe columniste ben van Happy in Shape? Het nummer met mijn eerste column ligt nu in de winkel. Mijn tweede column heb ik afgelopen maandag geschreven.

Ik heb een (voor mij) nieuw soort pancakes ontdekt bij Albert Heijn, de American Pancakes. Ze zijn niet ontzettend gezond, maar wel mega lekker, zeker met maple syrup.

Maandag was dit mijn kantoor, mijn bank, uitgeklapt als bed. Mijn knie werkt nog steeds niet naar behoren en mijn been gestrekt houden lijkt beter dan gebogen achter mijn bureau.

Dinsdag stap ik in de trein richting Parijs, ik ben hier voor de lancering van de nieuwe Nike React hardloopschoen (daarover deze week meer). We hebben ook nog wat tijd om iets van Parijs zelf te zien. Natuurlijk moet er een foto bij de Eiffeltoren gemaakt worden.

Aan het eind van de middag gaan we naar het stadion van Paris Saint Germain, voor de lancering van de Nike schoen. Zo cool om in dit wereldberoemde stadion rond te lopen. En dat niet alleen, we zijn zelfs met een zipline door het stadion gegaan. Bizar.

En hier ging het dus allemaal om, de nieuwe hardloopschoen van Nike. Ik heb er afgelopen week al een paar keer opgelopen (waaronder een duurloop van 25 kilometer) dus ik denk dat ik deze week wel klaar ben om wat meer over de schoen te vertellen.

Na het evenement werd er een teamfoto gemaakt met de Nederlandse ‘pers’. Omdat we uit ervaring weten dat we van de 100 foto’s die gemaakt zijn meestal alleen de (volgens de fotograaf) mooiste foto krijgen toegestuurd, stonden we allemaal om de laptop heen om foto’s van het scherm te maken.

De woensdag begon ik met een (koude) morning swim in het zwembad van ons hotel. We sliepen in het Molitor hotel, deze is gebouwd om het historische Molitor zwembad. Als je denkt, dit zwembad komt me bekend voor… dat kan. Dit is het zwembad uit de film Life of Pi. Het is gebouwd in 1929 en was tot 1989 een hotspot in Parijs, daarna is het 25 jaar gesloten geweest en in 2014 is het dus weer gerenoveerd en is er een hotel omheen gebouwd. Als je op zoek bent naar een bijzonder hotel in Parijs, dan kan ik je dit hotel zeker aanraden.

Wat ik je in Parijs ook zeker kan aanraden is het warenhuis Le Bon Marché in Saint Germain. Mijn favoriete warenhuis, misschien wel ter wereld.

Bij Ladurée at ik mijn favoriete gebakje. Alleen bestellen als je van de smaak van roos houdt, mede-reiziger Francien wist dit dus niet en bestelde dit gebakje puur omdat ze het zo vaak op mijn blog voorbij had zien komen, maar die houdt dus niet van de smaak van rozen. Het gebakje vond ze dan ook niet erg lekker.

Bij de Louis Vuitton store in Le Bon Marché kocht ik deze oorbellen. Ik draag al jaren geen oorbellen meer, maar wilde hier graag verandering in brengen. Ben tot nu toe erg blij met mijn aankoop. Maar moet er nog steeds wel een beetje aan wennen. Om de een of andere reden staat het toch…. anders.

We vliegen even door naar Vrijdag, toen ik een rondje van acht kilometer liep op mijn nieuwe Nike Epic React Flyknit schoenen. Het was een zonnig rondje en dat stemde mij erg gelukkig.

Zaterdag spendeerde ik het grootste gedeelte van de dag op de bank. Niet omdat er wat aan de hand was, maar omdat ik lekker lui was en daar gewoon heel veel zin in had. Op de foto links zie je dat ik om (voor mij nog onverklaarbare reden) mijn sporthorloge veel te strak heb gedragen. Of hou ik gewoon zoveel vocht vast? Op de foto rechts zie je dat ik een poging deed tot groenten eten en dat werd dus deze salade met avocado, veldsla, romeinse sla en olijfolie.

Zondag deed ik mijn lange duurloop van 25 kilometer (daar hebben jullie vanmorgen al over kunnen lezen), daarna deed ik vrijwel hetzelfde rondje nog een keer op de fiets, ter support van mijn vader en zusje. Dit keer had ik wel de tijd om even stil te staan en een foto te maken van dit mooie tafereel. Dat zijn dus allemaal lege slagroomspuiten. Het nieuwe bessen 7-up heb ik me laten vertellen (lees: bessen 7-up is wat ik als tiener dronk om ‘gezellig’ te worden). Iemand heeft een leuk feestje gehad volgens mij.

De rest van de zondag spendeerde ik op de bank, eerst met de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen, daarna met Friends. Vervolgens had ik geen zin meer om naar huis te fietsen (mede omdat mijn knie pijn deed) en uiteindelijk sliep ik gezellig naast mijn zusje in bed. Inmiddels ben ik moed aan het verzamelen om wel op die fiets te stappen en naar huis te rijden. Mijn grootste motivatie is de wrap met roerei en avocado, die ik dan eindelijk kan eten. Ik heb hier vanmorgen wel lekker ontbeten met kokosyoghurt, granola en mango, maar niets verslaat mijn eigen lekkere wrap creatie. Echt waar.

Deze week staan er niet zoveel bijzondere dingen op het programma, maar wat niet is kan nog komen ;-). Hebben jullie een fijne week gehad? Heb je voor deze week nog leuke plannen. Heb je net als mijn zusje vakantie?

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. februari 26, 2018 / 13:11

  Ik ben woensdag jarig! Whoehoe! Niet dat ik nou veel speciaals ga doen, ik moet gewoon werken ;) Maar in de avond komen mijn ouders en schoonouders gezellig langs om samen te eten.

  • Annemerel
   Auteur
   februari 26, 2018 / 13:22

   Aaah alvast gefeliciteerd!

 2. Ilse
  februari 26, 2018 / 14:29

  Mijn vakantie had ik al 2 weken geleden, ik woon in Nijmegen dus hier vieren ze carnaval. Vanavond huurcontract tekenen (vanaf eind maart weer samenwonen met mijn vriend) en verder niet zoveel bijzonders deze week.

  • Annemerel
   Auteur
   februari 26, 2018 / 15:40

   Wat leuk!!!

 3. Marieke
  februari 26, 2018 / 15:00

  Workworkwork, maar vanavond en woensdagavond lekker sporten.

  Ik vind het trouwens best wel triest, zo’n lading afval langs het fietspad. Zelf ben ik geïnspireerd geraakt door stichting Klean. Nu raap ik telkens als ik ga wandelen wat zwerfafval op en gooi het weg. http://www.stichtingklean.nl/

  • Annemerel
   Auteur
   februari 26, 2018 / 15:40

   Ja vind het zeker triest om te zien, maar eigenlijk nog triester WAT het is.

 4. februari 26, 2018 / 16:38

  Ik zag die foto met slagroompatronen al op je Twitter, ik kom het ook regelmatig tegen maar nog nooit in zó’n grote mate. Als je met een grote groep bent is dit misschien geen schokkende hoeveelheid maar ik vind het echt een beetje sneu en ik snap vooral niet waarom je het op deze toch niet heel onopvallende plek loost :’). Volgens mij was je Parijstripje wel heel erg geslaagd, zo leuk! En ik draag ook al jaren geen oorbellen meer en wil daar wel verandering in brengen, maar ik vind het bij mezelf inderdaad ook best een ‘verandering’. Ik hoor graag van jou of je er uiteindelijk aan went haha.

 5. februari 26, 2018 / 20:43

  Bizar zeg, al die spuiten, maar ook dat ze dat zo in de berm gooien…
  Moet deze week nog werken en volgende week 2 dagen en dan heb ik lekker
  2 weken vrij, whoehoe Florida ik ben er bijna!

 6. Kristen
  maart 1, 2018 / 18:19

  Die slagroom patronen zijn wat minder onschuldig dan een glaasje bessen 7up! Er zit een gas in om high van te worden en er zijn al heel wat ernstige ongelukken mee gebeurt…. een gevaarlijke party drug volgens mij.
  Kan beter lekker een rondje gaan hardlopen ?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 2, 2018 / 07:57

   Ja heb er over gelezen, echt niet goed.