DIARY: Week #6

Een week na een wintersport valt uit een beetje tegen. Nu was afgelopen week echt niet vervelend, maar er waren genoeg momenten dat ik met weemoed terug dacht aan die fijne dagen in de bergen. Toch ruilde ik ook dit keer Den Haag weer een paar nachtjes in voor een andere plek, dit keer geen besneeuwde bergen, maar Brussel.

Van maandag heb ik wonderbaarlijk genoeg geen enkele foto. Ik noem dit wonderbaarlijk omdat er sinds een paar weken een post-it op mijn iMac hangt met ‘foto’s maken’. Toch is dit iets minder wonderbaarlijk als ik het nu doe lijken, want sinds ik uit Oostenrijk terug gekomen ben heb ik om de een of andere reden nog geen enkele keer achter mijn bureau gezeten. Ik zat afgelopen week liever achter mijn eettafel en de laatste dagen zit ik helemaal niet meer als ik aan het werk ben, maar niet op de zaken vooruit lopen, daarover later meer.

Op dinsdag at ik dit in elkaar gestorte taartje om de verjaardag van mijn vader te vieren. Ik had een interview met Marie Claire over migraine en besloot dat dit een mooi moment was voor een wandeling. De zon scheen en ik had zoveel zin om lekker buiten te wandelen. Dat is ook iets dat ik altijd heb na een wintersport, doordat ik tijdens het skiën de hele dag buiten ben voel ik me thuis in Nederland een beetje ‘opgesloten’. True story. Anyway, ik ging dus wandelen en besloot richting de banketbakker met mijn favoriete hazelnootgebakjes te lopen. Op de heenweg ging dat prima, op de terugweg bleek het toch wel erg koud en ik had natuurlijk geen handschoenen. Het was zo koud dat ik op een gegeven moment mijn taartje uit mijn handen liet vallen omdat ik geen controle meer had over mijn handen. Jup.

Aan het eind van de middag maakte ik deze heerlijke risotto met paddestoelen en ’s avonds trainde ik bij Haag Atletiek.

Op woensdag ontbeet ik met mijn favoriete ontbijtje (nog steeds). Wie heeft dit nu al eens geprobeerd? Wrap, roerei en avocado. Beste combi die er is.

Daarna weer taart, dit keer bij mijn oma die 86 kaarsjes uit mocht blazen.

’s Middags nam ik twee video’s op met Roos. Aan het eind van de middag besloot ik met Roos mee te gaan om haar te helpen haar persoonlijk record op de vijf kilometer te verbeteren. Missie geslaagd. Ondanks dat ik de hele dag al ontzettend veel last van mijn rug had, overgehouden aan mijn training van dinsdagavond. De eerste kilometer kon ik mijn zusje niet bijhouden, wat een hele vreemde gewaarwording was. Gelukkig voelde mijn rug steeds beter tijdens het lopen. We liepen de vijf kilometer in 24:35. Trots op Roos.

De volgende dag deed mijn rug helaas gewoon weer ontzettend veel pijn. Zitten bleek alles nog honderd keer erger te maken, dus donderdag stond ik aan mijn bar te werken. En ik heb een kleine spoiler alert voor je, het is inmiddels maandagochtend 7:54 en ik sta wederom dit stukje te typen, in plaats van dat ik lekker zit. Mijn rug doet nog steeds pijn. Morgen heb ik eindelijk een afspraak bij mijn fysio.

Anyway: reden dat ik niet eerder terecht kon was omdat ik donderdagmiddag naar Brussel vertrok. Vriendin Carlissa woont nog precies een week in Brussel, voordat ze weer naar Den Haag vertrekt (stiekem best wel YESSSS!!!) mooi moment om toch nog even een laatste keer wat hotspots in Brussel te ontdekken samen met haar in Brussel.

Het eerste dat we donderdagavond deden was haar verjaardag vieren bij Cocina. De Buratta was ontzettend lekker.

Evenals de Aperol Spritz en de pizza met buratta.

Vrijdag ging ik na het ontbijt mijn eigen weg, omdat Carlissa gewoon moest werken. Het was KOUD en met mijn skijas, waterdichte Nikes en POC haarband had ik bijna het gevoel dat ik op wintersport was. Mijn doel was om zoveel mogelijk hotspots te bezoeken. Na het ontbijt (Cup28) ontbeet ik een tweede keer bij Chyl. Helaas viel dat een beetje tegen. De eieren waren niet goed gescrambled, in plaats van een lekkere romige laag melk lag er een beetje zeepsop op mijn cappuccino. Ik heb eigenlijk nog niet veel vaker meegemaakt dat een hotspot zo tegen viel. Kan natuurlijk gewoon met de barista en de chef in de keuken te maken hebben en normaal gesproken wel gewoon heel goed zijn, maar op vrijdag 9 februari was ik alles behalve onder de indruk.

Meer onder de indruk was ik van mijn lunch bij La Deuxieme Element. Aanrader :)

We moesten natuurlijk ook nog wel even een fotootje samen maken.

En hier wilde ik eigenlijk niet op de foto want ik had het koud en ik wilde gewoon warme chocolademelk met slagroom.

’s Avonds dronken we cocktails bij Loft, waar het gezellig druk was. Maar om negen uur waren we alweer lekker thuis op de bank onder een dekentje met Netflix.

Zaterdagochtend liep ik een mini stukje hard, om toch even in Brussel gelopen te hebben en lekker wakker te worden.

Daarna at ik deze ontzettend lekkere pancakes bij Hinterland. Ik ben normaal meer Team Hartig, daarom deelde ik dit ontbijt ook met Carlissa (je ziet het roerei al op de achtergrond). Maar dit was ZO lekker. Echt een aanrader.

En zondag zat ik weer in het ontbijt buiten de deur, dit keer bij Van de Valk om de 86ste verjaardag van mijn oma met de hele familie te vieren. En ’s middags, stond ik weer aan de bar met mijn MacBook omdat zitten nog steeds de duivel is voor mijn rug. Enige nadeel is dat mijn handen kramp krijgen als ik te lang in deze houding typ. Dus dit is ook nog niet helemaal alles helaas. Maar ik zal niet te veel klagen. Het gaat wel weer over :)

Denk ik.

Hoe was jullie week? En wat staat er voor deze week op het programma? Mijn week ligt nog helemaal open.

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. februari 12, 2018 / 12:25

  Gefeliciteerd met je oma!
  Vervelend dat je zoveel pijn hebt aan je rug.

  Beterschap Xoxo

 2. februari 12, 2018 / 12:30

  Wat leuk dat je nog even naar Brussel bent geweest! En lekker veel taartjes hebt kunnen eten. :-)

  Ik ben deze week flink vooruit aan het werken want volgende week ga ik voor de eerste keer op wintersport. Heel erg veel zin in.

 3. Saskia
  februari 12, 2018 / 12:55

  Taartjes, eten, hotspots, al zou ik je blog jaren niet volgen, je mist letterlijk niets uit jouw leven! Je huid oogt trouwens erg dof, een goede scrub zou enorm helpen! Verder, heb jij je wel eens verdiept in jouw eier-eet gedrag? Weet je hoeveel dierenleed achter het eten van eieren schuil gaat en dit ook indirect dus promoot op jouw blog? Ipv bingewachten op netflixen: educate yourself!
  https://www.peta.org/features/egg-industry-cruelty/

  • Annemerel
   Auteur
   februari 12, 2018 / 14:04

   Bedankt voor het opmerken dat mijn huid erg dof oogt: 1. Het is winter / 2. een scrub is erg schadelijk voor je huid, ik krijg peelings om op een veilige manier de bovenste huidlaag te verwijderen. Verder weet ik dat het eten van eieren niet heel goed is voor het milieu en voor kippen, op Netflix kun je namelijk niet alleen dingen als Friends bingewatchen, maar ook interessante documentaires over dit soort onderwerpen. Waarom ik nog steeds eieren eet? Omdat ik nu eenmaal niet heilig ben en er erg veel plantaardige voedingsmiddelen zijn met eiwitten waar mijn lichaam niet goed op reageert.

  • Marlies
   februari 12, 2018 / 22:36

   Wat heb je een hoop commentaar op iemands anders zn leven, daar gaat ze toch zelf over. Ik kies ook zelf of ik Netflix aanzet of iets educatiever, daar ga jij niet over. Net zoals jij over jouw keuzes in je eigen leven gaat.

  • Rosalie
   februari 13, 2018 / 07:34

   Zo, wat een passive aggressive comment… Nergens voor nodig zeg. Annemerel is al heel bewust bezig met weinig vlees eten. Misschien moet je daar een compliment over geven ipv haar afbranden op het eten van eieren. Elke bijdrage is er een.

 4. februari 12, 2018 / 14:08

  Ha, de rugpijn is herkenbaar, bij mij alleen omdat ik behoorlijk zwanger ben. Gelukkig kan mijn bureau op kantoor omhoog en kan ik zitten afwisselen met staan ;).

  Vorige week nogal een drukke week gehad, dus probeer deze week zo min mogelijk te plannen naast mijn werk!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 12, 2018 / 14:11

   Aaah gefeliciteerd! Hoop dat je zwangerschap – op de rugpijn na – voorspoedig verloopt! X

 5. Maria
  februari 12, 2018 / 15:58

  Hoi, ik reageer anders nooit hoor, maar ik geef zelf training bij een Atletiekvereniging en ik vroeg mij af of je rugpijn niet te maken heeft met je trainingen bij Haag Atletiek? Je ben uiteraard een ervaren loopster, maar ik neem aan dat je nu ook loopscholing en specifieke oefeningen hebt gedaan? Zou het hierdoor kunnen komen?

  • Annemerel
   Auteur
   februari 12, 2018 / 16:17

   Hi Maria, denk dat dit hier zeker mee te maken heeft. Had alleen niet verwacht dat het zo lang zou duren voordat de ‘pijn’ weg zou trekken. Dacht eerst dat het gewoon een vorm van spierpijn was, maar is toch iets hardnekkiger.

 6. Ilse
  februari 12, 2018 / 18:15

  Vervelend zeg van je rug, hopelijk is het snel weer over. En leuke week verder zo met die verjaardagen en tripje naar Brussel. Deze week een rustige week want vakantie van de studie dus lekker chillen, hardlopen en 3 halve dagen werken.

 7. februari 12, 2018 / 20:01

  Wat rot zeg van je rug, hopelijk gaat het snel beter! Erg leuke diary weer :). Ik ben weleens in Brussel geweest, maar nooit echt in de stad/het centrum zelf, dus dat staat nog wel op het lijstje. Ik deze week gewoon elke dag werken, donderdagavond even een nachtlens controle, zaterdag een afspraak voor mijn tweede tattoo en zondag relaxen.

 8. Sas
  februari 12, 2018 / 20:15

  Echt rot dat je zo lang last hebt van je rug! Ik zit nu ook met een blessure van het lopen(onder mijn voeten), morgen ook maar eens de fysio bellen en hopen dat die iets kan doen.

  Ik woon zelf vlakbij Brussel dus ik ga sowieso een keer naar die hinterland, eten ziet er echt verrukkelijk uit :)

  Ga je trouwens nog bloggen over je atletiekavonturen? Ben wel benieuwd of het je iets oplevert!