CPC DIARY: Jullie moeten me helpen

Op 1 januari had ik precies tien weken om in de ‘vorm van mijn leven’ te komen voor de CPC. Ik had wat pijntjes, maar die zouden vanzelf wel wegtrekken. Toch verliep mijn eerste trainingsweek niet zoals ik die gepland had. En nu, zes weken later, is er nog geen enkele trainingsweek in de buurt gekomen van zoals ik hem mezelf had voorgesteld. Toch heb ik de hoop op een wonder, de hoop op een persoonlijk record tijdens de CPC, nog niet opgegeven. Ook al verliep 60% van de voorbereiding bedroevend slecht en zal ik de laatste 40% van mijn training ook niet kunnen doen op de manier waarop ik dat eind december 2017 had bedacht, ik wil niet nu al opgeven. En daarom zal ik de komende vier weken alles geven om op zondag 11 maart super fit aan de start te staan van de CPC.

Fit zijn is niet alleen een fysieke status, maar ook een mentale gesteldheid. Met dat laatste heeft het weleens beter gezeten. Niet in de laatste plaats omdat ik me fysiek niet helemaal fit voel natuurlijk, wat zijn weerslag heeft op mijn humeur, maar door in die negatieve gedachten te blijven hangen los je niets op. Dat weet ik natuurlijk al lang en ik kan mezelf honderd keer vertellen om hier wat aan te veranderen, maar zonder sociale controle blijf ik in die vicieuze cirkel hangen.

En dus ga ik de komende vier weken een dagboek bijhouden in de vorm van dagelijkse blogs waarin ik lief en leed met jullie deel. Ik hoop dat jullie mijn stok achter de deur willen zijn. Iedere dag om 9.00u zal ik een blog publiceren over de dag ervoor. Om 9.00u ja, dit vind ik tegelijkertijd een mooi reden om niet een uur lang te snoozen in bed, maar weer lekker terug te veranderen in dat ochtendpersoon die ik ooit was. Die persoon was over het algemeen ook een stuk positiever en ambitieuzer dan de snooze-koningin waarin ik het afgelopen jaar veranderd ben.

Natuurlijk hoop ik dat dit verhaal een happy end zal krijgen in de vorm van een mooie prestatie op de CPC en een lichaam dat niet in de kreukels ligt (ik moet immers de week na de CPC ook nog de halve marathon in New York lopen). Maar deze blogs zijn geen fictie en hoeveel invloed je ook op je eigen lichaam en prestaties kunt hebben, je hebt niet alles in de hand.

Ik hoop dat jullie mijn blogs leuk zullen vinden om te volgen en mijn digitale stok achter de deur zullen zijn om alles, of in ieder geval zo veel mogelijk, uit mezelf te halen. 

Liefs,
Annemerel

P.S. ja ik ben nog steeds gemotiveerd door de Olympische Spelen. Wie moest er ook een traantje laten toen Ireen de gouden plak won vanmiddag?!

Delen:

28 Reacties

 1. Nathalie
  februari 12, 2018 / 17:15

  komaan, niet opgeven! Je bent een voorbeeld voor mij!!:-) Alles geven! Wees blij dat je kan lopen… Vele mensen hebben deze gave niet!;-)

 2. Nathalie
  februari 12, 2018 / 17:16

  komaan, niet opgeven! Je bent een voorbeeld voor mij!!:-) Alles geven! Wees blij dat je kan lopen… Vele mensen hebben deze gave niet!;-)
  Go go go!!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 12, 2018 / 17:22

   THANKS voor je motivatie !!!

 3. Sandra
  februari 12, 2018 / 17:19

  Super leuk idee! Ik loop bij de CPC mijn eerste echte 5km en de voorbereiding gaat eigenlijk heel goed. Kijk uit naar je dagboekjes ?

  • Annemerel
   Auteur
   februari 12, 2018 / 17:22

   Wat goed om te horen dat de voorbereiding goed gaat ! En wat leuk dat je je eerste wedstrijd gaat lopen :)

 4. Miny
  februari 12, 2018 / 17:26

  Goed je oefeningen blijven doen en zo nu en dan yoga, dan komt het helemaal goed! Het duurvermogen heb je wel in je benen.

 5. Rianne
  februari 12, 2018 / 17:27

  Heel benieuwd naar je blogs de komende weken! Ik ga hard voor je (en ook voor mezelf, haha) duimen dat je snel herstelt en alsnog lekker de CPC kan lopen!
  Niet opgeven :) juist in dit soort dingen ben je echt een voorbeeld in hoe je alsnog hoop houd en voor je doel gaat.

 6. Fred
  februari 12, 2018 / 17:37

  Poor you!!!
  Vind dit echt heel zielig voor je!!!
  Ik zal jouw blogs elke dag volgen en keep my fingers crossed.
  Houd moed, het komt goed!!!
  Groetjes van iemand die woensdag voor de 4e keer gaat lopen en zondag na de 3e keer al een soort van “beginnersrunnershigh” had ;-)

 7. Lilian
  februari 12, 2018 / 17:44

  Elke dag een blog!! yaay.
  Ik ben een trouwe blog volgster, maar je youtube doe ik eigenlijk niets mee, sorry!!
  Dus ik ben wel blij dat je elke dag lekker gaat bloggen :D

 8. Mirjam
  februari 12, 2018 / 18:01

  Heel veel succes met schrijven, herstellen en fit worden. Ik denk dat jij dat zeker kunt! Denken dat het gaat lukken is het halve werk! Go for it!

 9. Iris
  februari 12, 2018 / 18:04

  Superleuk! Geen traantje gelaten om te zien maar het was wel fantastisch om eerst de spanning te zien en daarna de ontlading! Ook bij Marrit Leenstra trouwens:)

 10. Yvet
  februari 12, 2018 / 18:18

  Jaaa dagelijkse blogs!! :-)
  Hoop dat het je helpt om de spirit hoog te houden.
  Zal zelf kijken of ik met je trainingen mee kan doen. Heb een beetje een hardloop dipje op het moment..?

 11. xAmberc
  februari 12, 2018 / 18:36

  Ik ben als het goed is aanwezig tijdens te cpc, mijn broer aanmoedigen op de 10. Neem vooral de rust die nodig is, lekker koelen en misschien zwemmend je conditie op pijl houden, dan heb je als het goed is het minste last van blessures. Ik hoop zo voor jou dat je gewoon de CPC kan lopen en de week erop natuurlijk in New York! Kop op en doen wat nodig is!

 12. Anouk
  februari 12, 2018 / 18:42

  Lijkt me superleuk om je dagelijkse blogs te lezen! En alvast heel veel succes! Ik weet zeker dat het je nog gaat lukken om in een zo’n goed mogelijke vorm te komen!

 13. Linda
  februari 12, 2018 / 18:55

  Lieve annemerel, dit is zo herkenbaar! Ik had ook het idee dat ik harder ‘achteruit’ liep dan vooruit. Ik ben naar een andere fysio gegaan en heb jouw boek in mijn tas gestopt. Ik was nl veel te vroeg op mijn afspraak en ben in de wachtkamer gewoon voor de tweede keer in je boek begonnen. Weet je dat jouw boek echt heel motiverend werkt en dat mijn nieuwe fysio ook een stuk positiever is dan mijn vorige… Ook jij kan dit!!! You go girl!

 14. Joska
  februari 12, 2018 / 18:59

  Hi Annemerel, ik ben niet zo heel goed met reageren maar wil je bij deze in ieder geval succes wensen de komende weken! Ik ga zelf ook CPC lopen en wil ook graag mijn PR verbreken maar ook mijn voorbereidingen zijn tot nu toe matig. Bij deze hoop ik voor jou en voor mezelf dat er alsnog een zo goed mogelijke tijd uit komt!

 15. Ilse
  februari 12, 2018 / 19:11

  Ik weet zeker dat het je gaat lukken Annemerel! En leuk van die logboekjes.

 16. Cindy
  februari 12, 2018 / 19:12

  Ben benieuwd, ga ze zeker lezen. Hou van blogs lezen. Hopelijk kunnen we je met zijn allen helpen.

 17. Desiree
  februari 12, 2018 / 19:18

  Hier nog één met niet de beste voorbereidingen.. ik loop in april mijn eerste marathon (Rotterdam) en heb in januari 3/4 weken niet gelopen door een fikse longontsteking. Ben net weer gestart met opbouwen. Mijn repititie zou de halve van de cpc zijn in mijn eigen stadje.. ik heb er een hard hoofd in of ik beide runs ga redden, maar wil eigenlijk niet zomaar opgeven. Ik lees graag mee met je blogs, misschien dat het voor mezelf ook gaat helpen.. succes voor jou Annemerel. Ik heb in jou wel vertrouwen

 18. februari 12, 2018 / 19:54

  Gaat je lukken! En tof dat je de dagboeken gaat delen, gaat mij vast en zeker inspireren!

 19. februari 12, 2018 / 20:28

  Oké, ik geef het toe, ik moest inderdaad BIJNA een traantje laten vanmiddag, hoor. Ik kon ze nog net wegslikken ;) Wát een sportmoment. Veel succes met JOUW sportmoment! Ik weet zeker dat je weer motivatie gaat vinden :D

 20. Ines
  februari 12, 2018 / 21:14

  Annemerel, ik duim voor jou! Succes en ik kijk uit naar je blogs?

 21. Marieke
  februari 12, 2018 / 23:16

  Yo go girl! Dan kom ik je aanmoedigen na mijn 10km. En ja tranen (ik zat op mijn werk, een collega dacht dat er wat ergste was) ?

 22. Rosalie
  februari 13, 2018 / 07:25

  Hey Annemerel, neem even echt wat rust om te herstellen. Ik ben ook ooit eens doorgegaan en stond overtraint aan de start van een halve marathon. Uiteindelijk doordat ik niet fit was een blessure opgelopen. Dus doe voorzichtig! En klinkt misschien suf, maar overweeg om misschien de CPC over te slaan en voor de halve in New York te gaan. Ik weet dat dit iets is wat je helemaal niet wil lezen of horen. Maar het is een optie ? Jij kent jouw lijf het beste dus ik weet zeker dat je de juiste keuze maakt. Overigens heb ik na een gedwongen rustperiode een keiharde PR gelopen. Dus het kan echt geen kwaad.

 23. Anouk
  februari 13, 2018 / 08:10

  Balen dat het tegenzit, maar superleuk dat je je voorbereiding dagelijks met ons gaat delen. Juist de persoonlijke note op een blog vind ik erg leuk en als mama van twee kleintjes is het niet te doen om vlogs te kijken. Dus kom maar door met die posts! Veel succes

 24. Dion
  februari 13, 2018 / 09:12

  Jo Annemerel. Jij bent een super woman dus het gaat je zeker lukken. Zoals de titel al luidt zal ik je zeker helpen op weg na de halve marathon van de cpc. Dus keep the spirit and let’s do this.

  Je kan het!!

 25. Marlous
  februari 13, 2018 / 19:34

  Kom op topper!

 26. Eveline
  februari 14, 2018 / 08:49

  Ik reageer niet zo vaak, maar ik kan het nu niet laten… Doelen veranderen of een race afzeggen omdat je geblesseerd bent is niet hetzelfde als opgeven!! Ik denk dat als iemand dit verhaal aan jou zou vertellen dat je dan zou zeggen, pak je rust, luister naar je lichaam en denk aan de lange termijn! Succes met alles, en ik hoop heel erg dat je snel weer 100% bent!