DIARY: Week 26

Een zomerse week in de eerste officiële zomerweek van 2020, het leven was goed in de 26ste week van 2020. We zijn op de helft mensen.

Geen flauw idee waarom ik de week begon met een duimpje omhoog in de spiegel, maar ieder excuus om mijn nieuwe jurkje van Reiss te tonen neem ik mee.

Wat was het warm afgelopen week. Ik heb er van genoten, ook al was mijn lichaam er niet op ieder moment een even grote fan van (ik weet niet zeker of het te maken had met de warmte, maar mijn buik was de hele week van slag). Maar als je dan in je sportbeha door de duinen loopt heb je wel echt het gevoel alsof je op vakantie bent, terwijl je in werkelijkheid op een straal van een kilometer van je huis bent. Ik geniet ervan.

Dinsdag had ik een virtuele meeting met Blackroll, een bedrijf dat herstelproducten voor sporters maakt, zoals foamrollers. Maandag had ik al een heel pakket gekregen met informatie en producten en voor de meeting begon heb ik me dus even ingelezen en wat dingen geprobeerd. Vind het een mega interessant onderwerp.

Ook dinsdag: ik vond het een mooi moment om een Aperol Spritz te drinken. Ik weet het, het was geen weekend, maar ik had er gewoon ontzettend veel zin in, het heerlijke weer, het dakterras… in my defense (vooral om dit voor mezelf te verantwoorden), ik heb dit weekend geen alcohol gedronken.

Dit HelloFresh gerecht was zo lekker. Pandanrijst met sla en gekruid kipgehakt. Van iedere hap ultiem genoten. Als ik dan vlees eet, dan vind ik het heel belangrijk dat het ook daadwerkelijk lekker is en dat ik er van geniet.

Woensdag stond er wederom een zweetrun op het programma. Een training waarin ik een duurloop met heuvelsprints combineerde. Heerlijk. Als het zo belachelijk warm en benauwd is vind ik vooral langere intervaltrainingen zwaar. Maar korte sprintjes van 25 seconden, dat vind ik dan weer ontzettend lekker.

Oh ja dat ik dit weekend geen alcohol dronk betekent niet dat ik doordeweeks niet lekker ben blijven genieten van een drankje. Ik genoot onder andere van de nieuwe cocktails van Licor43. Ik heb ze opgestuurd gekregen (ik heb dus niet betaald gekregen om hier iets over te schrijven) en heb zo’n vermoeden dat dit een zomerfavoriet gaat worden. Moet wel zeggen dat ze redelijk zoet zijn en dat ik het misschien nog wel lekkerder vind om de cocktails aan te lengen met bruiswater.

Dertig graden in huis… dertig graden. Het hoogste getal dat ik heb zien staan was 31,5. Ik ga er niet over klagen, ja, het was warm… maar ik was vast niet de enige die het warm had.

Dit is mijn nieuwe favoriete hamstring oefening, ik trek de bal naar me toe en rol hem van me af terwijl mijn heupen in de lucht blijven. De eerste keer dat ik het probeerde lukte het me amper om twee herhalingen te doen, nu kan ik er twaalf (en dat dan vier keer).

Vrijdagmiddag lunchte ik samen met Tuur bij L’Osteria. In Berlijn twee jaar geleden zijn we hier in drie dagen tijd drie keer geweest en sinds een paar maanden zit hij ook in Den Haag. Zo fijn. Dit was de eerste keer dat we er konden gaan eten, omdat dat met Corona eerst natuurlijk niet mogelijk was. De huisgemaakte limonade was super lekker en een echte aanrader. Evenals de risotto met paddenstoelen en pasta carbonara (die bestelde Tuur).

Iets minder chill was wat er vooraf was gegaan aan dit etentje bij L’Osteria. Ik was bij een gymles van Tuur gaan kijken en besloot spontaan mee te doen. We speelden slagbal en toen ik aan de beurt was om te rennen, struikelde ik over een kind. Het was een gymles van groep 4 en ik was de enige die het presteerde een ongeluk te veroorzaken in de les. Tuur hoopt dat ik me hier niet door laat ontmoedigen en dat ik snel nog eens komen kijken. Ik weet niet hoe Zacharias uit groep 4 hier over denkt.

Terwijl ik met een ice pack op mijn (dikke) knie lag, had ik prima vermaak. Suzanne Brummels boek Zwem lag in de brievenbus. Super leuk geworden en echt een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in zwemmen.

Zaterdag ging al om 4.10u de wekker. De CoronaSolo3K stond op het programma en jullie weten inmiddels volgens mij wel dat ik die solo time trials het liefst ’s ochtends vroeg loop. Maar ik ben dus niet zo’n loper die wakker wordt en dan meteen hard kan lopen. Dus deed ik eerst een wake-up-run om kwart voor vijf en pas om kwart over zeven ging ik van start met mijn ‘echte’ wedstrijd.

Ik had er meer van gehoopt, het liep gewoon niet zo lekker. Ik had het gevoel dat ik veel harder ging dan dat mijn horloge aangaf dat ik liep. Balen, maar ja, volgende keer beter.

Het was verder wel een heugelijke dag zaterdag. Niet alleen zochten we onze bruidstaart uit (en daar ging eerst heel veel taart proeven aan vooraf), het lukte me ook om Tuur over te halen met me te gaan tennissen. Dit probeer ik dus al minstens anderhalf jaar en nu is het dus eindelijk gelukt. Ik duikelde meteen mijn tennisjurkje op dat ik in totaal misschien drie keer gedragen heb tijdens het tennissen. Hij komt uit 2008 (eerder zei ik in mijn Instagram Story 2009, maar dat was een leugen!), ik heb dan ook zo’n vermoeden dat ‘ie nu niet meer in de winkel hangt.

De rest van de dag hield ik mijn tennisjurkje aan (zoals je kunt zien) en ’s avonds ik een heerlijke zelfgemaakte poké bowl met mango, avocado, zalm en surimi. Mijn favoriet!

Zondag had ik een lichtelijk stressvolle ochtend door allerlei dingen die ik nu geen zin meer heb om op te rakelen want dan raak ik weer geïrriteerd (computers!#$@!#!@$%), maar ik kon het tij keren met een duurloop van ruim 90 minuten. Heerlijk. Ondanks de harde wind heel erg kunnen genieten van mijn training. En de avond op de bank met Indisch eten (Nasi Goreng en Sambal Goreng van Keraton Damai, toen Tuur het ging halen vroeg de jongen achter de bar of ik het toevallig ergens online genoemd had, want ze hadden afgelopen weken veel mensen gehad die mijn naam genoemd hadden bij hun bestelling. Super leuk!!!) en de film Crazy, Stupid. Love (gehuurd bij Pathé Thuis) maakten het toch nog een heerlijke zondag.

Nu is het weer tijd voor een nieuwe week en nieuwe kansen. Iets (veel) minder zon, maar je kunt niet alles hebben. De zomer duurt nog lang (12 weken), er komen hopelijk nog genoeg zonnige dagen aan.

Liefs,

Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Ol
  juni 29, 2020 / 15:14

  Shout-out naar Keraton Damai (en Frans)! <3
  Heb je de nasi rames al geprobeerd?

 2. Debby
  juni 29, 2020 / 20:09

  Ik mag er eigenlijk niet om lachen maar serieus; hoe dan! Hoe kun je struikelen over een kind 😂😂. Jou weekoverzichten brengen altijd weer een glimlach op
  M’n gezicht!

 3. Bianca
  juni 30, 2020 / 08:59

  Haha, struikelen over een kind 🙈.
  Ik ben blij dat het even een weekje koeler is, en wat regen…heerlijk! Ik ben niet meer gemaakt voor 30+ graden, zeker niet om in hard te lopen 😩.
  Die pandanrijst met sla en kipgehakt klinkt heerlijk, ga ik een keer proberen.

 4. Ellen
  juni 30, 2020 / 19:41

  Arme Zacharias 😂