DIARY: Week #25

En week 4 van #trainenalseentopatleet zit er ook alweer op. Tijd gaat écht veel te snel. Ik zou willen zeggen: stop de tijd. Ik heb het veel te veel naar mijn zin en ik kan er nog niet helemaal bij dat ik straks over twaalf weken echt aan de start sta van de Berlijn Marathon.

Er stond maandag eigenlijk een duurloop van twaalf kilometer op het programma, maar ik besloot in samenspraak met mijn fysio en trainer dat fietsen misschien verstandiger was. Dus dat deed ik. Verder at ik een heerlijk gezond maal dat mijn zusje en ik samen bereid hebben, zoete aardappel en aubergine uit de oven met een stuk zalm. Zo lekker.

Daarna deden we samen yoga in de tuin.

Ik sloot nog af met twintig minuten buikspieroefeningen, ik merk dat nu ik dit echt regelmatig doe ik veel minder last heb van problemen rond mijn bekken. Dat motiveert extra om dit te blijven doen (ik doe nu zo’n vijf keer per week een core training).

OK. Dit is dus de reden dat ik normaal gesproken mijn zusje mijn pannenkoeken laat bakken. Ik heb geen geduld om er naast te blijven staan, dus was even snel gaan douchen. Dit was het resultaat. Ja, ik weet het… wie gaat er nu douchen als er een pannenkoek in de pan ligt? Nou, ik dus.

’s Avonds liep ik een intensieve training samen met Isa. Of nou ja, voor mij was hij intensief, Isa kon dit met twee vingers in haar neus. We liepen 400-1600-800-1200-2000-1000 op mijn 10 kilometertempo.

Woensdag arriveerde eindelijk mijn nieuwe liefde. ‘The Stick’. Dit kun je gebruiken in plaats van een foamroller om je spieren los te maken. Hard nodig!

Mijn zusje en ik zijn er achter dat we lunchen met pasta misschien nog wel lekkerder vinden dan pasta als avondeten. We maakten deze week onder andere deze pasta met pesto. Super lekker.

Vrijdag deed ik een tien kilometer wedstrijd, dus ik moest donderdag rustig aan doen. Ik liep 5 kilometer ‘los’ en sloot af met 4 honderd meter versnellingen. Nadat ik hier mee klaar was gaf mijn horloge dat ik aan het ‘pieken’ was. Ik heb even opgezocht wat dit volgens Garmin betekent en het komt er op neer dat je ‘heel erg fit’ bent en dat dit ‘het moment voor een wedstrijd is’. Nou… dat kwam mooi uit, want een dag later liep ik dus die tien kilometer wedstrijd.

Het was donderdag tevens de eerste dag van de zomer, maar we hebben er weinig van gemerkt. Wat een wind.

Roos en ik maakten ’s avonds een kwarktaart met extra eiwitten. Als jullie benieuwd zijn wil ik dit binnenkort best een keer delen, maar het is een variatie op de vezelrijke kwarktaart van Jelmer de Boer.

OK. Zo voelde ik me vrijdag dus tot een uurtje of 20.00u, compleet gestresst omdat ik ’s avonds een tien kilometer wedstrijd moest (mocht) lopen.

En zo voelde ik me vrijdagavond sinds 20.40, compleet in de gloria omdat ik zojuist een super snel PR gelopen had op de tien kilometer. Ik liep hem in 40 minuten en 40 seconden. Zo blij met deze progressie, ruim vier minuten van mijn tien kilometer PR afgelopen. En dat PR stamde uit een tijd dat ik ‘echt fit’ was en dat was ik eerder dit jaar dus echt niet. Ik denk dat als ik in april een tien kilometer had moeten lopen, dat ik dan blij was geweest met 48 minuten. Bizar toch?

Dit is een foto van de wedstrijd van vrijdag. Ik vond het wel een leuk plaatje, ook al is mijn houding om te huilen (waarom blijf ik toch zo draaien met mijn bovenlichaam?).

Zaterdag deed ik een rustige looptraining en daarna een krachttraining met de groep. Daarna stapte ik op de fiets naar de stad om een bikini te kopen bij de Bijenkorf. In maart wilde ik deze al kopen, maar ik vond 100 euro toen toch te veel geld. Nu was hij in de sale en ik had wat te vieren (PR op de 10K) maar hoe leuk ik hem ook vond staan, ik dacht… 70 euro voor een lapje stof, ik geef mijn geld toch liever aan andere dingen uit. Dus ik liep terug naar mijn fiets en kocht kipsaté op een Thais Festival dat op Het Plein aan de gang was.

Zondag deed ik een heerlijke lange duurloop van 22 kilometer. Na afloop verwende ik mezelf net als vroeger met een lekker bakje sushi. Ik denk dat we deze traditie maar weer terug moeten brengen.

De rest van de middag spendeerde ik in de achtertuin van mijn ouders (die nog steeds op vakantie zijn) met mijn MacBook. Even lekker schrijven en tussendoor een beetje ‘rusten’. Klaar maken voor een nieuwe trainingsweek, week 5 alweer. Tijd gaat echt te snel.

Hebben jullie ook een fijne week gehad?

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Bianca
  juni 26, 2018 / 12:22

  Ik vind het zo leuk om je te zien trainen zo inspirerend.

 2. juni 26, 2018 / 12:54

  Oh, daar ben ik wel benieuwd naar, naar die kwarktaart!
  Ik snap het, van je draaiende bovenlichaam tijdens het lopen. Heb ik ook altijd en hoe hard ik er ook op let, het blijft toch verdomd moeilijk om het af te leren…
  En serieus… €70 voor een bikini? I feel ya! Zou het ook laten hangen hebben ;)

 3. Marjolein Kraak
  juni 27, 2018 / 07:47

  Hoi Annemerel, leuk te lezen hoe je leven nu volledig draait om de trainingen, dat houd je alleen vol als je het echt leuk vindt.
  Ik ben vorige week begonnen met mijn schema voor de marathon van Amsterdam; daarbij gebruik ik het schema uit je boek waarmee je toendertijd de marathon van Berlijn hebt gelopen. Deze keer houd ik een logboek bij, zodat ik goed overzicht heb van alle trainingen. Normaal gesproken doe ik dat niet, maar het motiveert zo om elke keer weer mijn best te doen.

 4. Tessa
  juni 27, 2018 / 11:02

  Super leuke week heb je gehad zo te zien! Vind het ook erg inspirerend en motiverend om je zo bezig te zien met je trainingen en levensstijl nu als ’topatleet’.

 5. Annabel
  juni 27, 2018 / 11:07

  He Annemerel, ik zocht dat filmpje waar jij bij de tandarts was die van die mooie beugels kon maken. Maar ik kan hem niet meer vinden, klopt dat? Kun je me helpen?
  Train ze, bent goed bezig!

 6. juni 27, 2018 / 15:43

  Afgelopen week heb ik voor het eerst meegetrained bij een club en ik merkte dat, hoewel de tempo’s me gemakkelijk afgingingen, ik weer heel erg moest wennen aan “langere” afstanden. (Ik heb tijden niet gelopen en daarna max 2km loopjes gedaan.) toch merk ik wel dat iedere training me weer fitter maakt. Helaas kreeg ik aan het eind vd week een voedselvergiftiging, waardoor ik deze week heel rustig ben gestart.

 7. Marijke
  juni 27, 2018 / 22:43

  Ik heb zo hard moeten lachen om die opmerking over je zwarte pannenkoek, heel herkenbaar dit???. En ik ben ook erg geïnteresseerd naar jou vernieuwde recept van je kwarktaart. Veel succes met trainen deze week. Ik vind het altijd leuk om te lezen en ook weer inspirerend.