>DIARY: On Moving Out (100 days later)

>

Photobucket

Ik woon nu al meer dan 100 dagen samen. Maar of het nu echt zo verschrikkelijk anders is? Dan had ik waarschijnlijk net iets verder weg moeten verhuizen en dan had het huis van mijn ouders ook niet op de weg naar mijn werk moeten liggen.

De grootste verschillen? Het geld vliegt mijn zak uit en ik moet nu ineens tijd vrij gaan maken voor het fenomeen huishouden.

Om over dat laatste maar gelijk te beginnen. Annemerel en huishoudelijke taken, ze gaan gewoon niet samen. M’n vriend maakt er graag grapjes over, maar feit is, ik ben er gewoon niet goed in. Planten die veel water nodig hebben geef ik te weinig, planten die weinig water nodig hebben laat ik verzuipen. Ik vergeet dat ik natte was in de wasmachine heb zitten en twee dagen later kan ik de wasmachine nog een keer draaien, want dat gaat blijkbaar stinken.

Ik ben heel goed in het in en uitruimen van de vaatwasmachine en met de stofzuiger kan ik ook nog wel overweg. Maar geef me alsjeblieft geen stofdoek. Niet alleen barst er dan een allergiebom in mij, ik weet niet wat ik met al dat stof aan moet? Geef mij maar gewoon de stofzuiger dan is het stof ook meteen weg. Met een stofdoek heb ik eigenlijk gewoon het idee dat ik stof verplaats.

Waar ik ook heel erg goed in ben? Post een week lang binnen laten komen en gewoon laten liggen waar het ligt (mijn belangrijke post komt toch allemaal nog bij mijn ouders) zodat ik er op dag zeven over struikel en bijna mijn benen breek. De plastic spatel laten smelten door de hitte van een pan (er zijn al drie spatels verminkt! Ik zeg toch.. Sukkels, Ezels en dan heb je Annemerel!). Oh en strijken… mijn vriend is al twee keer heel erg boos op me geworden omdat ik de stekker van het strijkijzer een hele dag in het stopcontact heb laten zitten terwijl ik zelf niet thuis was. Oh Annemerel!

Verder bevalt het me wel hoor. Het iedere avond samen slapen, het niet hoeven nadenken waar je die avond zult slapen, dat geeft echt wel rust en wat is er fijner dan samen wakker worden? Remco is nog minder vrij dan ik, dus erg veel vrije dagen thuis hebben we niet samen. Maar het is gewoon heerlijk als je allebei gewoon lekker kunt rommelen, samen lunchen ’s avonds in de keuken. Niet uiteten hoeven om romantisch samen te kunnen dineren. We houden van spelletjes, dus op vrije dagen spelen wij heel erg burgerlijk Monopoly & Scrabble. Remco wint 9 van de 10 keer, maar ja dat zeggen ze he ‘geluk is met de domme’ haha! (enige gedachte die mij door mijn ‘ik kan niet tegen mijn verlies’ gevoel kan heen slepen!)

Het wonen in een stad heeft ook voor en nadelen. Zo is parkeren echt een probleem, als ik ’s nachts thuis kom uit mijn werk is er nooit plek. Echt nooit. En ook niet drie straten verderop. Ik sta eigenlijk altijd tegen een bloemenperkje geparkeerd, voor een deel op de weg. En dan word ik de volgende ochtend uit mijn bed getoeterd omdat er weer eens een vrachtwagen niet door kan (wat onzin is hoor, want het past prima, vervelende chauffeurs!). Remco heeft nog minder geluk, zijn auto is te groot om voor zo’n bloemenperkje te parkeren en hij parkeert zijn auto op een plek waar de gemeente hem al twee keer een boete van 70 euro heeft gegeven! De politie zegt wij kennen het probleem, wij delen geen boetes uit, maar de gemeente denkt, ha in deze straat kunnen we geld verdienen! A-so-ciaal!

Maar voordeel is wel dat ik drie minuten loop en bij de tramhalte sta! Fijn! Kwartiertje met de tram en ik zit midden in de stad. Ik moet nog steeds mijn fiets een keer meenemen met een groot hangslot (de schuur krijgen we niet open!) want ik denk dat ik op de fiets net zo lang onderweg ben en ik mis fietsen! Oh en als ik nu sushi wil bestellen dan kan dat gewoon, als je in zo’n dorp als Monster woont kun je slechts pizza en chinees bestellen, voor elf uur natuurlijk, want daarna zijn ze gesloten. In Den Haag kun je je de hele nacht volproppen met eten van over heel de wereld. Heerlijk :)

Ja ik mis de achtertuin, maar die heb ik bij mijn ouders en zoals ik al zei, het ouderlijk huis ligt op de weg naar mijn werk en aangezien ik daar meestal om 15.00u / 16.00u begin kan ik ’s middags heerlijk schrijven (of nietsdoen) in de achtertuin bij mijn ouders. Ik zeg, de perfecte combinatie!

Ik ben nog steeds heel erg blij met de stap die ik genomen heb en ik ben ook niet van plan snel op die beslissing terug te komen. Het huishouden is rot, maar hoort er nu eenmaal bij, evenals de boodschappen en andere extra kosten. Maar, dat is het leven en voor jezelf zorgen voelt goed, zeker als je dat samen kunt doen met een wederhelft.

Liefs,

Delen:

83 Reacties

 1. chezzelia
  juni 9, 2011 / 09:10

  >Zo herkenbaar dit! Ik woon nu ook samen, al wel 3 jaar nu, maar we komen nog steeds dezelfde problemen tegen zoals de was in de wasmachine laten na 3 dagen en vervolgens opnieuw moeten wassen. Stofzuigen enz gaat ook goed. Zelfs stoffen maar bij ons is onze wasmanden net zo hoog als een labrador. En dat is niet echt mooi in de woonkamer, geef mij maar 2 labradors ipv wasmanden vol met wasgoed dat gestreken moet worden!

 2. Maaike
  juni 9, 2011 / 09:44

  >Haha, heel herkenbaar! Je schrijft trouwens ook echt heel leuk. Maar 1 tip van deze slechte huisvrouw (welkom bij de club): ik zweer bij vochtige schoonmaakdoekjes van Kruidvat. Stoffen en hup in de prullebak er mee! En nog een tip voor chezzelia: ik laat bijna alle was uit de wasmachine drogen op het was rek, netjes opgehangen en het liefst hangend op een houten hanger. Ik strijk bijna niks meer! (en niemand die ooit zegt dat ik er verkreukeld uit zie, tenzij op een brakke zondagochtend ;-))

 3. Suzanne
  juni 9, 2011 / 10:06

  >ik vind samenwonen zo leuk! we wonen al 4 jaar samen en ik moet zeggen dat het huishouden ons ook wel aardig af gaat! haha.

 4. Suzanne
  juni 9, 2011 / 11:03

  >Heel herkenbaar haha! Alleen bij mij is het probleem niet dat ik er niet goed in ben, maar simpelweg gewoon te lui.

 5. Phine
  juni 9, 2011 / 11:31

  >Ik woon niet samen, tenminste, niet met een grote liefde (daar ben ik nog naar op zoek haha) maar inmiddels ben ik al wel bijna 4 jaar het huis uit. Na een half jaar in Florence gewoond te hebben, woon ik nu al meer dan 3 jaar in Amsterdam. Nu wel in het leukste huis, met 3 vriendinnetjes.
  Het gevoel moet heerlijk zijn om elke ochtend wakker te worden naast je grote liefde. Ben blij dat het zo goed voelt allemaal ;)

 6. Manon
  juni 9, 2011 / 11:55

  >Ik woon sinds december op mezelf en ik vind het geweldig. Als ik zin heb om om 5 uur 's nachts kneiterharde muziek te draaien en hysterisch door mijn huis te rennen dan doe ik dat. Moet ik wel zeggen dat mijn huis vrijstaand is, anders is het wel wat lullig voor de buurtjes.

 7. Manon
  juni 9, 2011 / 12:19

  >Ik woon nu sinds anderhalf jaar op mezelf en vind het heerlijk. Samenwonen lijkt me geweldig. En tja.. Het huishouden moet je er nou eenmaal bijnemen.

 8. Jennifer
  juni 9, 2011 / 12:21

  >Ik ga over een paar maandjes op mezelf -nouja, op kamers- wonen en ik ben benieuwd hoe het huishouden me afgaat. Ik ben net zoals jij en ik zou bijvoorbeeld ook met gemak het strijkijzer vergeten. Ik heb hier thuis ̩̩n keer het bad aangezet, raakte afgeleid en toen stroomde de boel over Рoops!

 9. Eva
  juni 9, 2011 / 15:43

  >Wat leuk zeg dat het allemaal zo bevalt :) en achja huishouden, als er iets niet leuk is om te doen is dat het wel ja haha.

 10. Anonymous
  juni 9, 2011 / 17:11

  >swiffer! die trekt het stof echt aan, geen last van allergien!

  • augustus 6, 2011 / 17:55

   I got what you mean , thankyou for putting up.Woh I am delighted to find this website through google. “No one can earn a million dollars honestly.” by William Jennings Bryan.

  • augustus 10, 2011 / 02:30

   I can see that you are putting a lots of efforts into your blog. Keep posting the good work.Some really helpful information in there. Bookmarked. Nice to see your site. Thanks!

  • augustus 10, 2011 / 07:13

   I’ve recently started a website, the information you offer on this website has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work. “The only winner in the War of 1812 was Tchaikovsky” by Solomon Short.

  • augustus 10, 2011 / 12:47

   wonderful points altogether, you simply gained a new reader. What may you suggest about your publish that you just made a few days ago? Any sure?

  • augustus 10, 2011 / 14:39

   I do consider all the ideas you’ve presented for your post. They’re very convincing and can certainly work. Still, the posts are too quick for newbies. May just you please prolong them a little from subsequent time? Thanks for the post.

  • augustus 11, 2011 / 01:17

   I would like to thank you for the time you have made in writing this article. I am hoping the same top-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to begin my own blog now. Truly the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a fine example of it.

  • augustus 11, 2011 / 03:59

   Appreciate it for helping out, great info. “Considering how dangerous everything is, nothing is really very frightening.” by Gertrude Stein.

  • augustus 11, 2011 / 11:23

   naturally like your website however you need to test the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to inform the reality then again I will surely come again again.

  • augustus 11, 2011 / 11:27

   Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such wonderful information being shared freely out there.

  • augustus 11, 2011 / 11:29

   I always was concerned in this subject and still am, thanks for putting up.

  • augustus 11, 2011 / 12:00

   I’ll immediately snatch your rss feed as I can’t to find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly allow me understand in order that I may subscribe. Thanks.

  • augustus 11, 2011 / 12:20

   I believe you have produced many really interesting points. Not too many others would really think about this the direction you just did. I am truly impressed that there is so much about this subject that has been uncovered and you made it so nicely, with so considerably class. Tiptop one, man! Truly wonderful things right here.

  • augustus 11, 2011 / 12:20

   Simply wanna state that this is very useful , Thanks for taking your time to write this.

  • augustus 11, 2011 / 12:27

   Fantastic web site. Lots of useful info here. I’m sending it to some buddies ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks on your sweat!

  • augustus 11, 2011 / 12:29

   I have recently started a site, the info you offer on this web site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.

  • augustus 11, 2011 / 12:35

   Great website. Lots of helpful information here. I am sending it to some pals ans also sharing in delicious. And certainly, thanks in your effort!

  • augustus 11, 2011 / 12:42

   I was reading some of your content on this website and I believe this site is rattling instructive! Keep putting up.

  • augustus 11, 2011 / 12:54

   Thanks for sharing excellent informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and just couldn’t come across. What a perfect website.

  • augustus 11, 2011 / 12:54

   Hello, you used to write excellent, but the last several posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a bit out of track! come on!

  • augustus 11, 2011 / 12:55

   Some genuinely superb blog posts on this internet site , thankyou for contribution.

  • augustus 11, 2011 / 13:02

   You are my inhalation, I own few blogs and sometimes run out from post :). “He who controls the past commands the future. He who commands the future conquers the past.” by George Orwell.

  • augustus 11, 2011 / 13:56

   It’s best to participate in a contest for the most effective blogs on the web. I’ll suggest this website!

  • augustus 12, 2011 / 06:54

   Hiya very cool site!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds additionally…I am glad to seek out a lot of helpful info here in the put up, we want work out extra strategies in this regard, thanks for sharing.

  • augustus 12, 2011 / 13:12

   Usually I don’t read article on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, very nice post.

  • augustus 12, 2011 / 13:15

   I am not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this information for my mission.

  • augustus 12, 2011 / 17:23

   I truly enjoy reading on this website, it has got great blog posts. “Don’t put too fine a point to your wit for fear it should get blunted.” by Miguel de Cervantes.

  • augustus 12, 2011 / 19:23

   I simply couldn’t depart your web site prior to suggesting that I extremely enjoyed the usual information a person supply in your visitors? Is gonna be again steadily to investigate cross-check new posts.

  • augustus 12, 2011 / 21:59

   Utterly written written content , thankyou for selective information .

  • augustus 13, 2011 / 01:28

   I’ve learn a few just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you set to create such a fantastic informative website.

  • augustus 13, 2011 / 03:28

   certainly like your website but you have to test the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to inform the reality nevertheless I’ll certainly come back again.

  • augustus 13, 2011 / 08:14

   There’s noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain good points in features also.

  • augustus 13, 2011 / 09:16

   Someone essentially assist to make severely articles I might state. That is the very first time I frequented your web page and so far? I surprised with the research you made to make this actual put up incredible. Fantastic activity!

  • augustus 14, 2011 / 04:53

   I conceive you have remarked some very interesting details , regards for the post.

  • augustus 14, 2011 / 09:14

   I was more than happy to search out this net-site.I wanted to thanks in your time for this wonderful learn!! I definitely enjoying each little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

  • augustus 14, 2011 / 15:16

   I’ve recently started a site, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

 11. Paola
  juni 9, 2011 / 17:42

  >Super leuk geschreven en o zo herkenbaar

 12. Nathalie
  juni 9, 2011 / 18:08

  >Wat fijn dat het samenwonen zo goed bevalt :)

 13. rinusrunning
  juni 9, 2011 / 22:50

  >Volgens mij is er niet zoveel veranderd in de jaren, misschien wel in de kosten qwa telefoon(mobiel), was altijd 25 cent in de gulden tijdperk en dan ko je lang bellen en internet(was er toen niet)…Ik heb altijd meegekregen en begrepen dat sparen de goedkoopste vorm is van leven en na 46 jaar kom ik tot de conclussie dat het inderdaad nog steeds zo is, ook al beweren velen dat het anders (lees modern)kan??.
  Veel plezier samen en geniet.

 14. Kris
  juni 10, 2011 / 17:10

  >Voor het stofdilemma: Stoffen met vochtige doekjes die daarna zo de prullenbak in kunnen! Ik zweer bij de doekjes van de Lidl (vooral met een vriend met een stofallergie)

 15. Tessa
  juni 10, 2011 / 18:49

  >'s avonds lunchen in de keuken ;-)

 16. augustus 10, 2011 / 21:57

  i cant watch the show on the link!

 17. augustus 12, 2011 / 01:31

  Just looking at your page on my brand new Blackberry , and I wanted to see if it would let me comment or if it was going to me go to a pc to do that. Ill check back later to see if it worked.

 18. augustus 12, 2011 / 23:31

  I simply couldn’t go away your web site prior to suggesting that I actually loved the usual information a person provide for your guests? Is gonna be again often to check up on new posts

 19. augustus 12, 2011 / 23:48

  Thanks very much, I appreciate you making this article available, the rest of the site is also well done. Have a great day

 20. augustus 13, 2011 / 01:24

  Thanks for sharing superb information. Your website is so cool. I am impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles.

 21. augustus 13, 2011 / 01:55

  When you see yourself writing an content, be creative. You any longer ! be an expert at what you decide to do.

 22. augustus 13, 2011 / 03:03

  Hi there, I found your blog by way of Google while looking for a comparable topic, your web site got here up, it appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 23. augustus 13, 2011 / 05:29

  Youre so right. Im there with you. Your blog is undoubtedly worth a read if anyone comes across it. Im lucky I did because now Ive got a whole new view of this. I didnt realise that this issue was so important and so universal. You unquestionably put it in perspective for me.

 24. augustus 13, 2011 / 05:33

  Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative. I am gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 25. augustus 13, 2011 / 07:40

  Thanks for sharing superb information. Your site is very cool. I am impressed by the details that you?ve on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles.

 26. augustus 13, 2011 / 08:05

  I am ipressed by the quality of writing on this blog. There are a lots of well thought out resources here. If wanted to know more about green smoke reviews, than by all means come in and check our stuff. I am sure I will visit this place again soon. Nice job, it’s a great article. All the best.

 27. augustus 13, 2011 / 09:57

  I would prefer to thank you for the efforts you’ve got created in writing this post. I am hoping the exact same ideal operate from you within the future as well. In reality your creative writing skills has inspired me to start my own BlogEngine blog now.

 28. augustus 13, 2011 / 11:15

  Great write-up, I am a big believer in writing comments on sites to inform the blog writers know that they’ve added some thing worthwhile to the world wide web!

 29. augustus 13, 2011 / 11:47

  It’s exhausting to find educated people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks, Leann Flattery.

 30. augustus 13, 2011 / 11:48

  The British Royal Mint possesses released various additional denominations of yellow metal sovereigns, including 1/2 sovereigns with a strong official value of 10 shillings

 31. augustus 13, 2011 / 12:26

  Hello, I recently discovered your site via Bing. Your own article is really relevant to my life currently, and I am definitely satisfied I ran across your blog post.

 32. augustus 13, 2011 / 13:36

  Your post constantly contain lots of up to date info. Exactly where do you come up with that? Just saying you are quite inspiring. Thank you

 33. augustus 13, 2011 / 16:36

  I’m very happy to read this. This is the kind of info that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 34. augustus 13, 2011 / 16:36

  I seem to be having a tough time subscribing to your Feed. It shows as an 500. Let me know if it’s a typical error or if its just happenting to. Ive tried Opera and Firefox. Im using Kapersky Firewall and im not certain how I can turn it off . Im not that well versed with PCs. I’ll bookmark your site and see if you have responded. thanks!

 35. augustus 13, 2011 / 22:19

  I understand that you will find a lot of spam lately. Apparently its fairly tough for guys to grasp the concept that relationships may be mutually beneficial. I can leave a meaningful wonderful comment and add content and substance to 1 of your pages and you will give me a link in exchange. You will find too numerous takers out there and they arent willing to assist people out. Take take take! .

 36. augustus 13, 2011 / 23:51

  I am not really fantastic with English but I line up this really easy to translate.

 37. augustus 14, 2011 / 00:41

  Youre so right. Im there with you. Your blog is certainly worth a read if anyone comes across it. Im lucky I did because now Ive obtained a whole new view of this. I didnt realise that this issue was so important and so universal. You undoubtedly put it in perspective for me.

 38. augustus 14, 2011 / 03:22

  Wow! what an idea ! What a concept ! Beautiful .. Amazing

 39. augustus 14, 2011 / 03:33

  I’ll be sharing this post with my wife. Thanks!

 40. augustus 14, 2011 / 03:41

  I think youve created some actually interesting points. Not also many people would really think about this the way you just did. Im truly impressed that theres so considerably about this topic thats been uncovered and you did it so well, with so considerably class. Great one you, man! Genuinely wonderful things right here.

 41. augustus 14, 2011 / 05:24

  You’d outstanding recommendations there. I did a hunt on the matter and observed that quite possibly people i’ve talked to will agree with your weblog.

 42. augustus 14, 2011 / 05:40

  I’m very happy to read this. This is the kind of info that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 43. augustus 14, 2011 / 07:20

  Greetings! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when browsing from my apple iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this problem. If you have any recommendations, please share. Thank you!

 44. augustus 14, 2011 / 12:38

  My brother recommended I would possibly like this blog. He was entirely right. This put up truly made my day. You cann’t consider just how so much time I had spent for this information! Thank you!