DIARY: Nog twee dagen #30

Dit is geen vintage filter, dit is mijn spiegel waar ik eens een stoflap over zou moeten halen..

Goedemorgen allemaal! Zijn we weer. Ik werd vanmorgen weer netjes tien minuten voor mijn wekker wakker. Ben trots op hoe ik mezelf geconditioneerd heb op tijd wakker te worden. Bedacht me net wel dat dit niet ontzettend handig gaat zijn in New York. Als ik daar ook tien minuten voor mijn wekker wakker word, dan word ik dus om tien voor twee wakker. In de ochtend.

Een geluk, afgelopen weekend is in New York de zomertijd al in gegaan, wat betekent dat er dus geen zes uur tijdsverschil tussen Nederland en New York is komend weekend, maar vijf. Een andere reden waarom dat tijdsverschil eigenlijk ook wel prima is? De halve marathon die ik komende zondag in New York loop, begint om 7.30u. Ik word om 6.00u op het startterrein verwacht en aangezien de start in Brooklyn is (en ik in Manhattan verblijf), heb ik de subway al om kwart over vijf nodig. Nu rol ik natuurlijk ook niet zo uit bed mijn hardloopkleding in (er is een ritueel) dus ik denk dat mijn wekker zondag sowieso rond drie uur al af zal gaan.

Goed, terug naar gisteren, toen vertelde ik jullie dat ik een afspraak bij mijn fysio had. Ik ben de koffie vraag helemaal vergeten te stellen (sorry!), maar ik heb wel goed nieuws wat betreft mijn knie, die lijkt echt eindelijk klaar te zijn met zeuren. Nu is het natuurlijk de truc om goed te onthouden hoe vervelend het is om die pijn te hebben en er alles aan te doen om dit in de toekomst te voorkomen. Dus: regelmatig oefeningen doen om spieren te versterken, stretchen na het lopen om de spanning van spieren af te halen, niet te veel en eenzijdig trainen. De drie gouden regels om blessures door overbelasting zo veel mogelijk te voorkomen (take note).

Verder heb ik – samen met mijn fysio – besloten dat rust deze week mijn grootste vriend gaat zijn. Die ene training die ik gepland had, die verhuis ik naar New York. Gewoon even loslopen na de vlucht, niet meer, niet minder. Oh en vandaag loop ik misschien twee kilometer op Papendal. Maar hé, hoe vaak heb je nu de mogelijkheid om op Papendal te mogen lopen?

Heb ik verder nog iets te vertellen? Niet echt eigenlijk. Nog twee dagen, dan vlieg ik naar New York. Nog vier dagen, dan sta ik aan de start van de halve marathon. Nog zeven dagen, dan land ik weer op Schiphol.

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Ilse
  maart 14, 2018 / 13:17

  Fijn dat het steeds weer beter gaat met je knie en verstandige beslissing om rust te houden.

 2. M.
  maart 14, 2018 / 21:33

  Heeel veel succes in New York! (waarvan is die leuke trui die je aanhebt?) X

  • Annemerel
   Auteur
   maart 15, 2018 / 09:40

   Thanks! Die is van H&M!