>DIARY: My 5 seconds of fame

>

Herinneren jullie je nog dat ik zo’n twee maanden geleden, tijdens m’n werk, compleet in paniek raakte omdat ik voor een camera een paar gerechten uit moest leggen? Marco werd de hele dag gevolgd door het TV programma De wandeling en onderdeel van die dag was ook een lunch in het restaurant en ik had de eer gekregen om ieder gerecht voor de camera toe te lichten.

Goed, dat is allemaal zo vreselijk en bijzonder niet, maar ik haat camera’s. Tot voor kort durfde ik ook zelf geen filmpjes te maken, totdat ik er achter kwam dat ik net zo lang op CUT en DELETE kon klikken, als dat ik zelf wilde. Maar met zo’n camera van de KRO is dat helaas niet het geval.

Maar m’n cameravrees was niet het enige probleem. Ik had de dag ervoor een erg lange dag gehad op m’n werk en was ’s ochtends alweer om 7.00u begonnen. Ik dacht, met m’n slaaphoofd, vandaag is er vast niks bijzonders, ik heb Casual Wednesday. Goed, dat was natuurlijk heel stom om te denken, want bij Elzenduin is iedere dag bijzonder! Maar ik moest voor de gelegenheid dus een blouse aan die niet van mij was en die ik amper dicht kreeg. Ook zat m’n make-up voor geen meter en had ik een grote stresspuist (die na het horen van het grote nieuws dat ik voor de camera mocht, nog meer leek te groeien).

Goed, ik deed het natuurlijk. En na een klein beetje gestotter kwam het misschien ook nog wel goed. Maar toen de uitzending afgelopen vrijdag was durfde ik toch niet te kijken. Tijdens de uitzending werd ik gebeld door m’n vriendje en die zei dat ik het heel goed deed. En toen kreeg ik smsjes en twitterberichten en werd ik toch best wel nieuwsgierig.

Dus ik keek. De vijf seconden dat ik in beeld was hield ik de eerste keer m’n ogen gesloten en m’n oren half dicht. Maar ik keek nog een keer en opende m’n ogen half, en nog een keer, met m’n ogen helemaal geopend. Ik zag natuurlijk 100000 dingen die ik compleet anders zou doen als ik het over mocht doen, maar eh.. who cares?

Nu benieuwd? Ik ben te zien in de laatste vijf minuten!

Liefs,

Delen:

12 Reacties

 1. Charley
  februari 14, 2011 / 14:58

  >Ik heb het gezien, ik vind het ook niet slecht hoor. En ach, je was zo kort in beeld, als je het echt verprutst had was het ook niet erg joh ;)
  Maar dat lijkt me een leuk restaurant om in te werken joh! Ik zou me heel speciaal voelen als ik dan zou bijzonder gerecht mocht uitleggen en serveren :)

 2. DIY / The fashion building
  februari 14, 2011 / 15:38

  >Wat leuk!

 3. pauline
  februari 14, 2011 / 16:27

  >Je deed het best leuk! Maar ik heb een vraagje: hoe ben je eigenlijk bij Elzenduin terecht gekomen? Had je al "ervaring" in de horeca? Want het lijkt mij niet makkelijk bij zo'n chique restaurant binnen te komen…Heb je al doende de kneepjes van het vak geleerd? Of had je een opleiding ofzo?

 4. Evelien
  februari 14, 2011 / 18:36

  >Leuk hoor, je doet het goed :)

 5. Anne-Mieke
  februari 14, 2011 / 21:51

  >Uhhmmm… Ja, hier zou ik me voor schamen! Tip voor in het vervolg: kijk niet telkens zo angstig in de camera! Dat ding eet je niet op hoor, haha. Vooral omdat je maar vijf seconden in beeld bent moet je proberen om je moment te pakken. Ik vond het in het begin ook lastig hoor, maar je moet het gewoon doen. (Ik werk zelf voor een lokale omroep in Noord-Holland en ben dus regelmatig op TV)

 6. Anonymous
  februari 14, 2011 / 22:18

  >t zal wel aan mij liggen maar ik zie je niet hoor. Alleen die man en vrouw. Wanneer kom jij dan?

 7. Anonymous
  februari 15, 2011 / 09:49

  >^ Nou wat een onzin, waarom zou je je hiervoor moeten schamen? Je ziet wel dat je een petiiiit peu nerveus bent maar hallo, iedereen die niet bij een omroep werkt zou dat zijn!

  Goed gedaan :D grappig he, om jezelf eventjes op tv te zien! Je ziet er trouwens mooi uit daar!

 8. Claimy
  februari 15, 2011 / 11:43

  >Ik zie je ook niet hoor? Bij welke minuut precies?
  Wel een mooie en leuke plek om te werken lijkt me!

 9. Anonymous
  februari 15, 2011 / 11:50

  >vanaf eind minuut 19 ongeveer!

 10. Anonymous
  februari 15, 2011 / 15:10

  >Hihi, beetje het geschrokken-hert-in-de-koplampen-van-een-auto-effect ;) Voortaan gewoon naar de mensen die je bedient kijken!

 11. vlien
  februari 15, 2011 / 15:15

  >Het ging best goed hoor. Een beetjes zenuwachtig maar niet raar of iets dergelijks hoor. No worries.

 12. Fran
  februari 15, 2011 / 18:31

  >Hee, heb je het adres vd online site ook nog ergens?
  Kan deze namelijk niet openen of zien. Ben benieuwd!