DIARY: How Steve Jobs improved my life

Photobucket

Het eerste dat ik vanmorgen tot mij nam was het nieuws dat Steve Jobs de strijd met kanker verloren had.

Ik verloor mijn hart aan Apple in de periode dat ik nog naar Klokhuis keek, dat is dus écht al heel erg lang geleden. In de sketches gebruikten ze de blauwe monitoren en die moest ik hebben. Toen in een aflevering van Gilmore Girls Rory de blauwe iBook kreeg, ging ik er zelfs over (dag)dromen. M’n eerste Appleproduct kocht ik op m’n zestiende, een roze iPod mini die tot op de dag van vandaag nog steeds werkt (okee, de tweede dan). Een paar jaar later kreeg ik voor mijn VWO diploma een MacBook en toen in 2008 ein-de-lijk de iPhone legaal in Nederland te koop was, was mijn Apple transition rond. Het maakte me niet uit dat ik nog acht(!) maanden mijn andere abonnement had (en dus acht maanden twee abonnementen betaalde), ik had een iPhone and it felt like coming home (yes I’m being a tad bit dramatising the story, but not OVERLY, carried my phone home in a napkin ‘cause I was too scared hurting it.. not even kidding).

Goed, toegegeven, de relatie met mijn Appleproducten verliep niet altijd even smooth. Ik had mijn iPod mini nog geen twee weken toen ik hem liet kennismaken met de inhoud van een flesje limonade. de iPod heeft nooit meer ook maar een reactie gegeven (thank God voor reisverzekeringen..). Ik had mijn MacBook nog geen half jaar toen zijn eerste doktersbezoekje alweer gepland stond (iets met een kop thee.. praise the lord voor garantie en mijn innocent acting skills, “Nee meneer, ik weet echt niet waarom hij het niet meer doet, hij ging gewoon in één keer uit en toen..”) Mijn eerste iPhone heeft z’n eerste jaar ook niet volgemaakt, iets met een druk Amsterdam Centraal, Wetenschapsfilosofie tentamenstress en een tekort aan tijd en een vloer die net iets krachtiger was dan het scherm van mijn iPhone.. (Betaalde ik die 20 euro per kwartier in in ieder geval niet voor niets). Met m’n MacBook Air had ik minder geluk, ik heb dat ding in 1,5 jaar tijd verslonden, letterlijk. De harddisk crashte vanuit het niets en dat kostte mij zo’n 225 euro.

Dus, dit zijn slecht minor details, want zoals jullie in de titel al kunnen lezen, Steve Jobs (Apple) heeft m’n leven verbeterd… Met mijn iPod had ik ineens mijn gehele muziekbibliotheek binnen handbereik en kon ik gaan skeeleren zonder een rugzak (met CDspeler) mee te nemen (ik zou niet eens weten hoe ik zonder iPod zou moeten hardlopen?). Het systeem van de iMac & MacBook is zo foolproof dat zelfs ik er geen problemen mee heb en dan die iPhone..

Ik kan tegenwoordig m’n voicemail afluisteren zonder dat ik naar zo’n stom telefoonnummer hoef te bellen (en dat vind ik dus echt heel erg handig), ik kan overal ter wereld mijn mail checken, facebooken en twitteren. Als ik in een vreemde stad ben laat ik me leiden door Google Maps. Als ik in een winkel sta en ik heb geen geld op mijn bankrekening staan voor dat paar belachelijk dure (maar zo nodige) schoenen, dan kan ik het in de winkel van mijn spaarrekening overmaken. Ik kan mezelf ieder moment op de hoogte houden van het laatste nieuws. Als ik in de trein zit vermaak ik mezelf met online shopping Apps van ZARA en NAP, ik leer mezelf fotograferen met de applicatie van Nikon en ik leer de meest onnozele dingen op wikipedia. Ik maak de mooiste foto’s met verschillende applicaties op mijn iPhone, ik kan nu zelfs parkeren met mijn iPhone. Ik heb het gevoel dat mijn iPhone zo’n beetje alle taken in mijn leven zou kunnen overnemen. Ik ben zo’n fan van mijn iPhone, dat ik een spiksplinternieuwe iPhone 3G heb liggen en er dus niet over pieker om die te verkopen, want stel je voor dat mijn iPhone 4G ermee ophoud, dan zit ik zonder (ik ben hem vergeten te verzekeren.. idioot dat ik ben!).

Ben ik nu een flake? Weet ik dan niet dat Chinese kinderen voor twee kwartjes dag in dag uit mijn geliefde iPhones in elkaar schroeven? I don’t know.. Natuurlijk zou ik overleven zonder Appleproducten, maar waarom zou ik? Ze maken mijn leven zoveel makkelijker.

So, thank you Steve Jobs. May you rest in peace.

“We don’t get a chance to do that many things, and every one should be really excellent. Because this is our life. Life is brief, and then you die, you know? And we’ve all chosen to do this with our lives. So it better be damn good. It better be worth it.” Steve Jobs 1955 – 2011

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

18 Reacties

 1. oktober 6, 2011 / 21:20

  Wat een prachtig stukje. Het is ongelofelijk dat apple (Steve Jobs) zoveel levens heeft veranderd.

 2. oktober 6, 2011 / 21:27

  Heel mooi geschreven. Ik ben mijn hart ook verloren aan Apple. Ik gebruik nog steeds de tweede iPad Nano die is uitgebracht (die is echt al ontzettend oud) en kan me geen leven voorstellen zonder mijn geliefde Macbook pro! Nooit meer terug naar Windows.

  • oktober 6, 2011 / 21:28

   iPod Nano bedoel ik (kijk, zo oud is hij dus al..)

 3. oktober 6, 2011 / 21:35

  Mooi geschreven en voor veel mensen (waaronder ik!) volkomen waar. Dat we nog maar lang mogen genieten van al het moois dat Apple voor ons op de markt brengt. Ook zonder genie Steve Jobs.

 4. oktober 6, 2011 / 22:03

  Mooi geschreven!! Ik zou mijn iMac en iPhone ook niet meer kunnen missen!

 5. oktober 6, 2011 / 22:42

  Heel herkenbaar, ondertussen heb ik hier ook een MacBook Pro, iMac, iPod Touch & iPod shuffle liggen die ik bijna dagelijks gebruik… Om dan nog maar te zwijgen van alle gadgets die erbij komen kijken… Die iPhone heb ik nog net niet gekocht (heb een tijdje gezegd de volgende te kopen, maar ik ga nog een jaartje langer wachten en investeren in een goeie telelens)

 6. oktober 6, 2011 / 22:50

  Haha, ik heb ongeveer hetzelfde.. Hoewel mijn enige Apple producten een iPhone en iPad zijn.. Geld voor een macbook heb ik helaas (nog) niet, maar ik spaar! :)

  Maar ik heb wel een enorme voorkeur voor producten van Apple, ook als ik weer eens boos word op mijn iPhone omdat als ik die laat vallen er weer een krasje op het glas zit.. Of als de homeknop van mijn iPad het weer eens niet doet.. Maar toch: Apple heeft ook mijn leven veranderd..

 7. oktober 6, 2011 / 22:59

  ik ben ook een echte mac-o-fiel… heb nog als driejarig meisje achter de eerste mac gezeten! hoe gaaf is dat.. hij staat ook nog steeds op zolder bij mijn ouders. wij hebben thuis altijd alleen maar mac’s gehad. geen idee hoe ze allemaal heten, maar ik weet nog heel goed toen ik mijn eigen roze iMac kreeg. In de zevende hemel was ik! Mijn broertjes een blauwe en een groene.. Ik heb een roze iPod mini, ik dacht dat die gejat was dus ik kocht toen een ipod Video 30GB en hier ben ik nog helemaal gelukkig mee. Een paar jaar geleden kwam mijn roze iPod mini in eens weer boven water en die heb ik toen maar verkocht. Ik was vorig jaar helaas ongeduldig en koppig. Ik wilde persee een smartphone maar ik wilde niet naar TMobile (waar je een iPhone kon krijgen). Dus ik nam een Blackberry Bold 9700. Waar ik nu tot mijn grote ergenis nog een jaar aan vast zit. Want natuurlijk toen ik dit abonnement net had, kon je de iPhone ineens wel bij KPN, Hi en whatever krijgen. Als ik nou maar gewoon geduld had gehad!!!!!!!!!! Ohja.. ik heb ook ooit eens zo’n kleine iPod shuffle gekregen, maar daar kan ik de oplader niet van vinden.. jammer.. :-((. Ik heb nu een MacBook en een helaas nog geen nieuwe iMac.. staat erg hoog op het verlanglijstje, want de pc van mijn vriend is een brok ellende en had ik al gezegd dat ik een pokkehekel heb aan windows.. tja.. ben er niet mee groot gebracht ;-).

 8. oktober 6, 2011 / 23:00

  Mooi geschreven, ik was vanochtend ook geschokt toen ik ’t las! Steve Jobs heeft vele levens veranderd, en die van mij hoort daar ook bij..

 9. Charlotte
  oktober 7, 2011 / 08:16

  Fantastisch, ook t napkin stukje. Lichtelijk herkenbaar ook (a).

 10. oktober 7, 2011 / 08:39

  Ik heb iedereen hier in huis aan een mac-product geholpen, en zelf heb ik er geen. Haha. Steve Jobs is wel echt een legende, en dan met die mooie quote! Echt prachtig, jammer dat hij niet meer leeft! :(

 11. oktober 7, 2011 / 09:00

  Heel mooi stukje meis! Echt iemand die de wereld op zijn manier heeft veranded.

 12. Phine
  oktober 7, 2011 / 10:05

  Ja.. hier nog zo’n idioot die als een blok is gevallen voor de charmes van alles wat apple te bieden heeft… alleen de iphone ontbreekt nog. Maar nog 2 maanden, en dan zal ook de iphone zijn plekje bij mij vinden, naast mijn Mac Book pro, iPod, Ipad & de wonderlijke time cupsule (die ieder uur back ups maakt, zonder dat ik daar maar iets voor hoef te doen…) Hij is en blijft een legend… steve jobs!

 13. Nathy
  oktober 7, 2011 / 17:22

  Mijn Apple adoratie begon met de eerste iPod Nano die ooit is uitgebracht. En ik was meteen verkocht! Zo makkelijk in gebruik… Ik heb hem eigenlijk tot vorig jaar gebruikt, toen kocht ik een iPhone :) En op een dag vroeg mijn vriendje poeslief of hij mijn iPod niet mocht gebruiken :P Terwijl hij zogezegd helemaal anti-Apple is! Haha, hij gebruikt hem nu heel vaak!
  En natuurlijk heb ik ook mijn MacBookje, wat alweer 5 jaar trouwe dienst heeft!

  Steve Jobs, u was een geweldig man. U hebt dingen verwezenlijkt waar velen onder ons alleen maar van kunnen dromen. En vooral: you never gave up…

 14. oktober 7, 2011 / 17:56

  Haha Applefiel :)

 15. oktober 7, 2011 / 19:26

  Ik ben een fanboy (schijnt), maar een Macbook koop ik niet meer, denk ik. Met mijn overige Appleproducten (iMac, 2 iPods, iPad, iPhone) ben ik meer dan tevreden :)

 16. Paulien Sleegers
  oktober 7, 2011 / 19:57

  Dit is ook een goed citaat: ”People say, you have to have a lot of passion for what you’re doing.
  And it’s totally true. And the reason is, because it’s so hard, that if you don’t, any rational person would give up.
  It’s really hard. And you have to do it over a sustained period of time. So if you do not love it, if you’re not having fun doing it, you don’t really love it, you’re going to give up.”

 17. daphne
  oktober 7, 2011 / 20:37

  we love apple!!