DIARY: Herfstvakantie en Tuurs eerste marathon

Tuur had herfstvakantie en ik vierde een klein beetje vakantie met hem mee. Philippa kreeg een kinderstoel (of beter gezegd: troon), ik deed iets heel spontaans en zondag liep Tuur zijn allereerste marathon. Het was zéker geen saaie week.

Philippa was afgelopen maandag precies vier maanden, tijd gaat snel en groeien gaat ook al zo snel.

Terwijl ik even met Philippa op bed lag maakte Tuur weer een heerlijk HelloFresh recept. Linguine met pompoen, een van de lekkerste HF recepten die ik in anderhalf jaar Hello Fresh gegeten heb.

Wij vinden altijd wel een reden om taart te eten, zoals het feit dat Philippa vier maanden was. Tuur was het er eigenlijk niet mee eens, want die liep gisteren de marathon en wilde afgelopen week eigenlijk gezond eten, maar ja als die taart dan eenmaal in de koelkast staat…

Ik heb afgelopen week iets te veel van mijn lichaam gevraagd en heb best wat last van mijn rug gehad, gelukkig kon ik terecht bij een goede fysio. Ik heb manuele therapie gehad en kreeg een behandeling met wisselstroom om de spieren te ontspannen. Het gaat inmiddels gelukkig iets beter, maar geheel pijnvrij ben ik nog niet. Geduld geduld geduld.

Maandag waren we voor het eerst bij een grote babywinkel geweest, in eerste instantie om een kinderstoel te kopen. We dachten aan de Stokke Tripp Trapp of de Kidsmill’up, maar gingen uiteindelijk toch met lege handen naar huis. Deze twee stoelen kan ze namelijk echt pas in zitten als ze zelfstandig rechtop kan zitten en zover is het nog niet. We hadden natuurlijk een newbornset kunnen kopen, maar dat vonden we wat overdreven voor een paar maanden. Dinsdag reden we naar een andere babywinkel en gingen we toch maar voor een andere kinderstoel, de Bloom Fresco. Ik dacht dat deze onbetaalbaar was en toegegeven, hij was niet goedkoop, maar als je de hele Stokke set gekocht had was je het geld ook kwijt en we vonden deze toch wel heel erg gaaf. Philippa was er ook meteen heel blij mee.

Dinsdagavond op het menu, parelcouscous met zeebaars, het water loopt me nu alweer in de mond. Het is maandagochtend, tien voor half elf.

Op Vinted scoorde ik deze drie jurkjes van Ralph Lauren. Zo blij mee! Kleertjes waren netjes gestreken en kwamen mooi verpakt de dag na het bestellen al aan. Echt   super super blij mee. Ze zijn nu nog iets te groot, maar voor nu heeft ze ook wel genoeg.

Philippa vond haar voetjes deze week en ze zijn nu haar favoriete speelgoed.

Philippa op haar prachtige troon. Nu we de kinderstoel hebben weten we niet meer hoe we ooit zonder hebben gedaan. Het is zo makkelijk als wij in de keuken bezig zijn of aan tafel zitten.

Nog steeds mijn favoriete hobby, borstvoeding invriezen! We zijn deze week begonnen met het ontdooien van de borstvoeding van eind juni/begin juli. Deze mixen we met verse borstvoeding. Die oudste borstvoeding moet immers ook een keertje gebruikt worden en ik heb ruimte in mijn vriezer nodig!

Na zes maanden zonder highlights en elf maanden zonder knipbeurt was het hoogtijd om mezelf even door de wasstraat te halen.

Na tweeënhalf uur stond ik weer ‘als mezelf’ buiten. Voel me altijd zoveel mooier als ik net van de kapper vandaan kom en toch ga ik maar een keer in het half jaar.

OMG. Heb ik dit echt zojuist gedaan? Heb ik echt kaartjes voor Coldplay in Berlijn besteld? Ik dacht dat ze pas vrijdagochtend in de verkoop zouden gaan, maar zag dat de voorverkoop al gestart was. Wat je precies moest doen om voor de voorverkoop in aanmerking te komen was me niet echt duidelijk. Uiteindelijk bleek het enige dat je hoefde te doen een account aanmaken op ticketmaster. En toen had ik dus ineens twee kaarten voor Coldplay in het Olympisch Stadion in Berlijn. Zo gaaf!

Vrijdag was het tijd voor Philippa’s Philippa-trui. Hij ligt al een tijdje in de kast, maar is eigenlijk nog een beetje te groot (maat 74), kon het vrijdag echter niet laten om hem toch al even aan te trekken. Voor de geïnteresseerden, hij komt bij ZARA vandaan.

Vrijdagmiddag reden we naar Rotterdam om Tuurs startbewijs op te halen. Aaaah de marathonsfeer was al goed te voelen en dat voelde GOED. Kan niet wachten om zelf ook weer een marathon te lopen, maar geduld geduld geduld.

Zaterdag was een rustige dag, we laadden op voor zondag, de dag dat Tuur de marathon zou lopen en ik samen met Philippa op zoveel mogelijk punten wilde aanmoedigen. Ik was bijna nog zenuwachtiger dan Tuur, zou het me lukken om in mijn eentje met de kinderwagen in de metro te gaan? Was er overal wel een lift aanwezig? Wat nu als ik niet op tijd zou zijn en geen drinken aan zou geven. Of stel dat Philippa ineens in haar broek zou poepen en alles onder zou schijten en ik ergens in Slinge zou staan? Ik vond het best een spannende onderneming in mijn eentje, maar niet spannend genoeg om het niet te doen.

Het ontbijt zaterdag was in ieder geval heerlijk, ik ben echt verslaafd aan de amandel croissants van de Franse bakker (Philippe Galerne).

Zondag was een prachtige dag. Ultiem marathonweer! Ik heb geen foto’s gemaakt in Rotterdam, op deze foto van de Erasmusbrug na. Ik heb wel videobeelden kunnen maken, die zien jullie als het goed is woensdag in mijn vlog voorbij komen. Maar goed, Tuur heeft het gehaald en Philippa en ik hebben het ook gehaald (we hebben op zes plekken kunnen aanmoedigen!). Mega trots op Tuur, die er eigenlijk op 17 kilometer al klaar mee was, maar toch de finish heeft gehaald in een toptijd van 2.45.06 ! DAMN! Dat is hard. Hij zegt dat hij nooit meer een marathon gaat lopen, maar ik geef hem een week de tijd ;-).

We sloten de dag af op de bank, met zijn drieën, en een enorme lading sushi. Oh en melk voor Pip natuurlijk. Het was een topdag! Een hele fijne week. Tuur is inmiddels weer naar zijn werk, ik wens hem veel succes deze week haha, voor degenen die het niet weten, Tuur is gymleraar op een basisschool en maakt gemiddeld 15.000 op een dag, zonder hardlooptraining. Benieuwd hoe hij deze week door gaat komen. Maar misschien is het ook juist wel goed, bewegen. We’ll see. Die 2.45.06 pakken ze hem in ieder geval nooit meer af. 

Liefs,

Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Emma
  oktober 25, 2021 / 12:32

  Wauw wat een leuke week hebben jullie gehad echt leuk om te lezen. Het komt allemaal heel relaxed over en volgens mij is daar niets aan gelogen. Geen dure auto- of vliegvakantie maar gewoon thuis genieten van Philippa en elkaar. Zo mooi om te zien hoe jullie elkaar steunen in alles wat jullie doen. Wauw Coldplay en dan ook nog eens in Berlijn dat is echt geweldig! Hopelijk gaat het snel weer goed met je rug, rustig aan!

 2. Fleur
  oktober 25, 2021 / 13:37

  Hoi Annemerel,

  Komt er nog een keer een mogelijkheid om Have a Good Run shirts te bestellen?

 3. oktober 25, 2021 / 18:45

  Haha jeetje ik weet na jaren jouw blog lezen dat 2.45 heel snel is op een marathon en zeker voor een eerste, knap van Tuur! Leuk dat het gelukt is om aan te moedigen met Philippa :)

 4. Krista
  oktober 26, 2021 / 10:34

  Super gedaan Tuur en jij en Philippa bedankt voor de aanmoedigingen onderweg :D

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 27, 2021 / 10:47

   Graag gedaan! Wat een megatijd!

 5. Jeske
  oktober 27, 2021 / 07:26

  Hi Annemerel,
  Ongeveer 5 jaar geleden ben ik op mijn 16e begonnen met hardlopen, mede dankzij jouw blog. Ik heb altijd je blogs en vlogs gevolgd en na het zien van al jouw marathons wilde ik er ook graag eentje lopen :)
  Toevallig heb ik net als Tuur afgelopen zondag dan ook eindelijk mijn eerste marathon gelopen in Rotterdam in 3:19:22! Het was super zwaar maar wel heel gaaf!!
  Bedankt voor je inspiratie de afgelopen jaren en hopelijk zie ik je in de toekomst nog eens bij een marathon!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 27, 2021 / 10:47

   Wauw 3.19 wat een toptijd! Super bedankt voor je leuke berichtje en geniet van je prachtige prestatie!