DIARY: Eerste week van april en veel baby-dingen, 26 weken zwanger

De eerste volle week van april. Nog niet echt het voorjaar waar ik op gehoopt had, veel baby-dingen gedaan en paaseitjes gegeten.

Pip en ik begonnen de week met onze Pippa & Mamadag. De zon scheen en ik moest wat pakketjes naar het postkantoor brengen. Pip is geen groot fan meer van de kinderwagen, maar tegenwoordig begrijpt ze genoeg om haar te kunnen overhalen met dingen als ‘we gaan een kaasstengel bij de bakker halen’. Kind van haar moeder, heel makkelijk te chanteren met lekker eten.

Niet alleen pakketjes weggehaald, maar ook opgehaald. Een pakketje van Lululemon. Vorige week had ik de zomer in mijn bol en bestelde ik een rood/roze beha en mijn lievelings legging (Align) in de kleur ‘Wild Indigo’. Maar ik denk toch dat het allebei weer terug gaat. De beha schijnt door (met donkere kleuren geen last van) en de legging… ja ik voel me er gewoon niet helemaal mezelf in en dan is 98 euro toch echt wel een heleboel geld. Denk dat ‘ie wel mooi is als je super bruin bent, maar die tijden liggen ook wel een beetje achter me.

Dinsdag werkte ik bij mijn ouders en vermaakte Pip zich met al het speelgoed bij mijn ouders. Zo leuk om haar te zien spelen met het speelgoed waar ik zelf vroeger ook veelvuldig mee gespeeld heb.

Kind van haar moeder zei ik al, Pip is gek op taart. Maar dan ook echt gek. Het enige dat ze echt snel eet (als wij zelf een stukje taart eten moeten we flink dooreten want als zij eerder klaar is met haar stukje dan komt ze met die puppy ogen smeken om ‘meer, meer’.

Woensdagochtend even naar de stad om iets terug te brengen bij de Bijenkorf en daar een taartje te eten. Ja, alweer taart. Maar beter een taartje dan een rol koekjes of een reep chocola, toch? Al moet ik bekennen dat er afgelopen weken ook redelijk wat paaseitjes in zijn gegaan. Blij dat dat nu weer voorbij is, tijd voor weer wat gezondere tussendoortjes. Pip speelde in de tram met mede-reizigers kiekeboe en bleef daardoor heel rustig in haar wagen zitten. Wat een verademing in vergelijking met een paar maanden geleden, toen ze de hele tram op stelten zette omdat ze uit de wagen wilde en vervolgens niet gewoon rustig op het bankje wilde blijven zitten. Sinds New York (en alle ritjes in de metro) gaat dat op dit moment gelukkig een stuk beter. Maar geen idee wanneer de volgende moeilijke fase aanbreekt.

’s Middags met Tuur en Pip naar echopraktijk Baby’s World om een 3D echo van ons kindje te laten maken. Net als bij Pip, bij 26 weken. Grappig om de gelijkenissen tussen broer en zus al te kunnen zien. Ook gezien dat baby boy erg geniet van de paaseitjes die ik afgelopen weken gegeten heb, de wangen van de baby waren een stuk voller dan bij Pip op deze termijn. We waren bij Saskia van Baby’s World uitgenodigd, maar heel toevallig hadden we hier ook al onze geslachtsecho laten maken in januari en het had weinig gescheeld of ook Pip’s geslachtsecho had ik hier laten doen, maar daar stak een lockdown een stokje voor.

Naast taart is Pip ook helemaal gek van chocola. Ga straks alle chocola uit huis verbannen, want op de een of andere manier weet ze altijd wel iets te vinden dat ze in haar mond kan stoppen. Had ook nooit twintig chocolade eieren moeten verstoppen in huis, want nu denkt ze dat al die eieren van haar zijn.

Bestelde dit jurkje bij H&M uit de Mama-collectie, maar twijfel twijfel… hij is wel flink kort en voel me er een beetje een bolletje in. Maar als het straks lekker weer wordt, word ik wellicht wel heel blij dat ik een passend jurkje heb, al is ‘ie wat aan de korte kant…

Vrijdag aten Tuur en ik voor het eerst sinds de geboorte van Pip buiten de deur zonder Pip. Zij was naar het kinderdagverblijf, wij hadden een opruimdag en hadden een cursus bevallen van Sabine van Fijn Zwanger. Tussendoor lunchten we bij Dignita, dit ontbijt/lunchzaakje zit sinds kort ook in Den Haag (het zit ook in Amsterdam, hier was mijn boekpresentatie van ‘Ik heb geen zin’). Moest helaas de gepocheerde eieren en zalm missen dit keer, maar dit was een goede vervanger.

De cursus was ’s middags ook super leuk om te doen en ondanks dat ik voor mijn gevoel al veel wist, heb ik toch ook veel nieuwe inzichten gekregen en heb ik meer vertrouwen gekregen in de bevalling. Nog een week of veertien… wij zijn van plan het bij twee kindjes te houden, dus dit zouden in principe de laatste maanden zijn dat ik ooit een kindje in mijn buik heb. Merk dat ik het toch wel anders beleef dan bij Philippa, omdat ik toen al wist dat we graag nog een tweede zouden willen.

Zaterdag mijn favoriete bezigheid, wassen. En dan in het bijzonder Pippa’s kleding controleren op vlekken, vlekken verwijderen (gebruik nu ossengalzeep in een spuitbus) en daarna heel voorzichtig wassen. Tuur en Pip lekker in het zonnetje naar de speeltuin, ik de was doen, verschil moet er zijn. Haha, maar ik maak het altijd wel gezellig met een podcast in mijn oren en de voldoening na afloop is altijd groot.

En daarna zelf ook nog even mee geweest naar een speeltuin, in het zonnetje.

Pip pakt steeds vaker zelf boekjes om te lezen. Coco is haar favoriet (we hebben alle drie de boeken, het zoekboek vindt ze het leukst om alleen te ‘lezen’, de boeken met verhalen komt ze wel naar ons toegelopen om voorgelezen te worden).

Ook een goede vondst, dit magische water kleurboek van Peppa Pig, gevonden bij Kruidvat. Pip’s spanningsboog is niet enorm groot, dus het is niet zo dat ze dit uren achter elkaar kan doen, maar ze wordt er wel steeds weer naar toe getrokken. Lekker knoeien met water. Verder is het super ‘veilig’ want de kleur zit dus al in de pagina’s, er komt geen verf of potlood aan te pas.

Gistermiddag vierden we mijn oma’s 91ste verjaardag met de hele familie bij een gezellig restaurantje in Den Haag. We konden zowaar buiten zitten en dat was echt wel heel erg ideaal met Pip (en alle andere kleine kinderen), want die konden lekker over het grasveld hollen met een bal, terwijl lekker konden eten. Hopelijk snel meer van dit soort middagen, liefst nog iets zonniger en warmer, want ben de kou en regen goed zat. Deze week ook weer het zoveelste virus in huis. Heb er zelf gelukkig (nog) niet zoveel last van, maar Pip hoest de longen uit haar lijf (regelmatig zo heftig dat ze al haar eten/drinken uitkotst) en ook Tuur heeft het dit keer te pakken. Hopelijk wordt het met warmere temperaturen allemaal wat minder, die virussen.

Inmiddels is het maandagochtend. Pip en Tuur zijn aan het ‘gymmen’ in de woonkamer, ik schrijf mijn diary en ga me straks klaar maken voor het paaseieren zoeken bij mijn ouders. Ik hoorde dat mijn moeder een taart gebakken had, dus mijn goede voornemens moeten nog even een dagje wachten. Verder op de planning deze week? We gaan woensdag op donderdag een nachtje naar Friesland voor een evenement en komend weekend zitten wij op de bank voor de Rotterdam Marathon (kijk ik echt naar uit!). Tussendoor moet er natuurlijk ook gewerkt worden, volgende week start de verkoop van het voorjaarsprogramma van Have a Good Run en hoewel alles nu wel in mijn hoofd zit, moet het nog wel even omgezet worden tot iets echts. Daar ga ik morgen lekker mee aan de slag. Zin in!

Fijne tweede paasdag!

Liefs,

Annemerel

Delen: