DIARY: Can’t stop, won’t stop #29

Na vier weken iedere ochtend om 9.00u een blog geschreven te hebben, voelt het een beetje gek om dat vanmorgen niet te doen. En aangezien ik vrijdag naar New York vlieg en ik het liefst vanuit daar ook dagboek-updates maak, trek ik hem gewoon nog even een weekje door. Hoop dat jullie dat niet erg vinden.

Toen ik gisterochtend wakker werd had ik verwacht dat mijn knie pijn zou doen. Ik heb ruim twee maanden met een overbelaste knie gelopen, ik had verwacht dat een halve marathon lopen niet heel goed zou zijn voor het herstelproces. Maar niets lijkt minder waar, want ik heb nog niets in mijn knie gevoeld. Niet als ik er op druk, niet als ik hem stretch. Niets, noppes, nada. Dit doet me ontzettend veel denken aan die keer dat ik een weekendje in Londen was en het hele weekend strompelend door de stad ging, uiteindelijk toch een PR liep op de vijf kilometer tijdens een ’tough run’ en nooit meer last van mijn knie gehad heb (terwijl ik daarvoor ruim drie maanden last had gehad). Maar goed, ik heb straks een afspraak bij de fysio, heel benieuwd wat hij er van zegt.

Diezelfde fysio stuurde me zondagavond ook al wat advies voor deze week: Iedere nacht negen uur slapen, veel water drinken, nog een keer trainen, geen alcohol, geen koffie. Die eerste vier punten lijken verdraaid veel op mijn plan van de afgelopen vier weken, dat laatste puntje is echter wel een ding. Ja. Ik drink redelijk veel koffie. Of nou ja, drie koppen per dag, daar zullen veel mensen om lachen. Maar wel iedere dag. Ik heb gisteren zonder koffie doorstaan en ik schrijf ook dit stukje zonder mijn dagelijkse morning joe. Ik heb nog geen afkickverschijnselen gevoeld, maar koffie is een gevoel, een ritueel.. het geluid van mijn koffiezetapparaat, de geur van de koffie.. dat mis ik dus wél. Ik ga zo meteen even vragen wat precies de achtergelegen gedachte was achter dat ‘geen koffie’ als die gedachte me niet zint zit ik om 10.00u aan de koffie.

De enige kleerscheuren die ik tijdens de CPC heb opgelopen is wat stijfheid in mijn bovenbenen, een schaafwond op mijn bovenbeen van mijn iPhone die heeft lopen irriteren in het zakje op mijn bovenbeen (nog nooit meegemaakt) en een handvol nieuwe blaren. Ik vind dat altijd zo frappant, dat ik tijdens trainingen misschien af en toe een blaar op loop, maar na een wedstrijd zitten mijn voeten helemaal onder. Misschien dat ik dan toch op een andere manier land met mijn voeten?

Verder zit ik in mijn hoofd al in New York. Dat is niet ontzettend handig, want de komende drie dagen heb ik nog genoeg te doen. Zo ga ik morgen bijvoorbeeld naar Papendal om daar een video op te nemen, op 6 mei loop ik daar namelijk de Wings For Life loop voor het goede doel (dwarslaesie-onderzoek). Jullie kunnen daarbij zijn, maar daar ga ik jullie later meer over vertellen. Blokkeer 6 mei alvast maar in je agenda. Verder probeer ik natuurlijk ook wat werk voor te bereiden, zodat ik in New York me daar geen zorgen over hoef te maken én er moet een koffer ingepakt worden. Ook in New York lijkt het voorjaar ver te zoeken, met temperaturen tussen de -2 en 10 graden weet ik in ieder geval wel wat me te doen staat: winterjas.

Goed, ik ga ontbijten. Trek, trek, trek. Tot morgen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Ilse
  maart 13, 2018 / 09:27

  Leuk zeg dat je diary’s door blijven gaan. Zonder koffie kan ik trouwens ook niet. En fijn dat je knie zo goed voelt.

 2. maart 13, 2018 / 09:48

  Voor het weer hoef je in ieder geval niet in Nederland te blijven, want vanaf volgende week gaat het ook hier weer vriezen.

  Wel heel erg fijn dat je geen last hebt van je knie! Hopelijk blijft dit zo.

 3. maart 13, 2018 / 10:17

  Oeeeh ik hoop dat de pijn in je knie wegblijft! En ik ben benieuwd wat je fysio over je koffie-inname zegt (hoewel het ook wel een goede test is om te kijken of je daadwerkelijk iets van cafeïne merkt of dat dat wel meevalt, vraag ik me bij mezelf vaak af).

 4. maart 13, 2018 / 12:05

  Leuk dat je doorgaat!! Ik ben echt zo benieuwd naar de halve van New York! Ik wil deze ook heel graag lopen en ben blij dat TUI hem aanbiedt! Dus (als het financieel uitkomt) loop ik hem volgend jaar (of Berlijn, ligt aan het budget). Dus ik ben echt benieuwd wat je er van vindt!

 5. maart 13, 2018 / 12:15

  Jaa, wat leuk dat je doorgaat met je diary’s! :)

 6. Marieke
  maart 13, 2018 / 16:03

  Yeah! Leuke blog!

 7. Vera
  maart 13, 2018 / 17:28

  Ah, dat van je koffie snap ik wel hoor! Ik probeer het te houden bij twee kopjes per dag, maar mis het al gauw… is het trouwens de cafeïne die niet goed is? Want dan zou decafé natuurlijk wel een optie zijn. Of wat is de reden?

 8. Nikki
  maart 13, 2018 / 19:36

  Super leuk dat je door gaat met je diary blogs. Ik vond het heel leuk om iedere dag weer een cpc-blog te lezen, nu kan ik weer uitkijken naar een niruwe diary!

 9. Judith
  maart 13, 2018 / 19:45

  Ben ook heel benieuwd wat de reden is dat de fysio adviseert geen koffie te drinken!

 10. Melissa
  maart 24, 2018 / 00:04

  Whahahaha, van mijn vriend moet ik vaker annemerel lezen (al doe ik dit al elke dag). Vooral dat stukje over koffie!! Ik vind koffie zo vies, maar mijn vriend wil zo graag een keer met mij koffie drinken. Precies dat, wat annemerel beschrijft zegt hij. Die gezelligheid, samen een bakkie doen! Ik hou het liever op thee? Ps NYC 2018 zijn wij erbij via tui. Super blij. Groetjes