LET’S TALK ABOUT: Puistjes

Sponsored – Sinds mijn puberteit heb ik honderden euro’s uitgegeven aan middeltjes die me beloofden dat mijn puistjes als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. In al mijn blogs over mijn huid schrijf ik dat de ‘problemen’ voor mij pas op mijn achttiende begonnen. Dat is niet helemaal waar. Als tiener had ik ook wel eens last van een puistje, zeker rondom mijn menstruatie. De hoeveelheid onzuiverheden en de frequentie dat ze voorbij kwamen zitten was toen alleen een stuk minder ‘problematisch’. Maar ook toen kocht ik alles wat los en vast zat in de hoop dat het me van die verrekte pokkendingen af zou helpen.

Ik ben redelijk skeptisch geworden over het feit dat ik ooit hét middel ga vinden dat al mijn puistjes als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Maar wat ik inmiddels wel geleerd heb: maar wat ik inmiddels wel geleerd heb: investeren in dure crèmes en cleansers tegen acné is het voor mij niet. Wat ik nu wel doe? Ik gebruik een goedkope cleanser zonder parfum en kleurstoffen, ik gebruik een goede moisturizer (zonder parfum) om de conditie van mijn huid goed te houden en ik gebruik een geneesmiddel om mijn puistjes te verminderen. Bijvoorbeeld Benzac Gel*. Het maakt verstopte poriën vrij en remt de aanmaak van overtollig talk. Het werkt zowel op puistjes als mee-eters. Je hoeft niet eerst een arts te raadplegen als je Benzac wil kopen, je koopt het zonder recept bij je plaatselijke drogist.

Hoe gebruik je Benzac?

Benzac is geen cosmetisch product, maar een geneesmiddel. Het werkt dan ook erg effectief. Maar je moet het wel op de juiste manier gebruiken. Je brengt Benzac 50mg/ml Gel ’s avonds voor het slapen dun aan op plaatsen waar je puistjes hebt. Als jij last hebt van puistjes op je kin breng je een dun laagje op je kin. Ook voorhoofd, kaaklijn en de neus zijn gebieden waar puistjes zich vaak bevinden. Kijk uit dat je het niet in je haar of je wenkbrauwen smeert, het kan namelijk een blekende werking hebben. Was daarom ook meteen je handen na het aanbrengen van de gel, je wil het niet aan handdoeken en kledingstukken krijgen. Daarom is het ook handig om witte handdoeken, lakens en kussenslopen te gebruiken. Laat de gel minimaal tien minuten intrekken en breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan zonder parfum en kleurstoffen.

Wanneer ga ik resultaat zien?

Benzac vermindert puistjes en mee-eters zichtbaar in 14 dagen.

Helpt Benzac voor iedereen?

Die vraag durf ik niet met zekerheid te beantwoorden. Maar als ik een product bij de drogist zou moeten aanwijzen dat het goed werkt tegen (jeugd)puistjes, dan zou ik Benzac noemen.

Heb jij Benzoylperoxide weleens gebruikt tegen puistjes? Hoe waren jouw ervaringen?

Liefs,
Annemerel

 

*Benzac 50mg/ml Gel is een geneesmiddel (benzoylperoxide). Lees voor het gebruik de bijsluiter.

**Als jeuk en zwelling, eventueel in combinatie met vochtafscheiding optreed, stop dan met het gebruik en raadpleeg je huisarts of apotheker.

***Als u bijwerkingen ondervindt na het gebruik van Benzac Gel, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in de bijsluiter worden vermeld. U kunt bijwerkingen rechtstreeks melden via Nederlandse bijwerkingen Centrum Lareb (www.lareb.nl).

Deze blog is in samenwerking met Benzac KOAG nr: 4104-1217-1858

Delen:

12 Reacties

 1. Marloes
  maart 13, 2018 / 12:37

  Grappig, ik gebruik Benzac ook voor mijn puistjes. Ik smeer het vaak alleen als ik een puistje heb of wanneer ik er eentje aan voel komen. Heb wel het idee dat het puistje dan sneller indroogt. Ik ben iemand die overal aan krabt, maar dan is die vaak nog niet helemaal weg.. Ook dan smeer ik er vaak wat Benzac op.
  Heb ook voornamelijk het idee dat het goed werkt bij onderhuidse puisten!

 2. Hanne
  maart 13, 2018 / 15:22

  Bedankt voor de tip! Ik ga het meteen halen :-).

 3. maart 13, 2018 / 17:30

  Jaaa ik gebruik het sinds een tijdje en mijn huid is heel erg verbeterd! Ben blij dat ik het ontdekt heb.

 4. Elise
  maart 13, 2018 / 18:29

  Heb je het product ook zelf gebruikt? Wat zijn jouw ervaringen?

 5. Desiree
  maart 13, 2018 / 19:05

  Ik gebruikte dit eerder heel vaak. Werkte super! Alleen die blekende werking vind ik echt een minpunt.

  Inmiddels ben ik weer aan de pi (Yasmin), omdat mijd huid steeds onrustiger werd. Dat en de producten van dr Jetske Ultee zorgen bij mij echt voor een rustigere huid.

  • Jolijn
   maart 14, 2018 / 15:53

   Ja, Dr. Jetske Ultee for president! Echt wat een uitkomst! Jammer dat er nogal een prijskaartje aanhangt, maar het is het voor mij zeker waard!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 14, 2018 / 15:55

   Hi Desiree, ik heb van Benzac als reactie ontvangen dat je hem het beste een half uur voor het slapen aan kunt brengen om verkleuringen te voorkomen.

 6. Ilse
  maart 13, 2018 / 21:42

  Mijn huid is het afgelopen jaar gelukkig een heel stuk verbeterd. Mede dankzij de pil trouwens. En nu hopen dat het zo blijft.

 7. Marjan
  maart 13, 2018 / 23:46

  Grappig, ik gebruik dit ook. Alleen de generieke vorm is 5x goedkoper en zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek. Als je het dan toch over kosten gaat hebben…

 8. maart 15, 2018 / 22:23

  Nu weet ik wasrom mn blauwe kussensloop voor een deel wit is geworden??

  • Annemerel
   Auteur
   maart 16, 2018 / 09:09

   Hahaha oeps

 9. Ilse
  april 6, 2018 / 09:43

  Hi, ten eerste werd mijn huid super droog van dit product en werd het eigenlijk daardoor erger (helaas) en ten tweede raad mijn schoonheidsspecialiste dit product sterk af omdat het je huid heel dun maakt en je hierdoor op latere leeftijd last krijgt van een lelijkere huid omdat je huid dunner is. Het is dus niet echt goed voor je! Maar als het nu werkt is het fijn!