DEAR DIARY: Ambitions

Toen ik in juni met Ashley op Zakynthos was spookte het idee voor het eerst door mijn hoofd.. Ik wil helemaal nog geen master doen. Ik denk dat die gedachte er stiekem al eerder was, maar toen ik daar op de rand van het zwembad zat, benen bungelend in het water, met mijn gezicht op de zon gericht, gaf ik het ein-de-lijk aan mezelf toe en later durfde ik de gedachte zelfs tegen Ashley uit te spreken en toen mijn ouders me op Schiphol kwamen halen vertelde ik ze niet hoe leuk ik het had gehad op Zakynthos, nee ik vertelde ze dat ik twijfelde over het doen van een master.

Vanwaar die omslag? Ik bedoel, een paar maanden daarvoor kreeg ik nog verliefde kriebels in mijn buik bij de gedachte aan een studie. Nu kreeg ik het alleen maar benauwd.

Nou, het probleem was.. een paar maanden daarvoor zat ik in een verschrikkelijke sleur, ik voelde me opgesloten. Ik werkte vijf dagen per week bij Elzenduin en hoewel ik daar genoeg kansen heb gekregen (en krijg), was het toch niet mijn toekomst. Ik voelde dat ik stilstond, terwijl iedereen om mij heen doorging, nieuwe dingen leerde, met zijn toekomst bezig was. Ik had mijn zinnen gezet op een stage bij Grazia en die was er ook bijna, totdat ik twee weken van te voren te horen kreeg dat het toch niet ging lukken omdat ik niet bij een hogeschool stond ingeschreven en dat personeelszaken het er niet mee eens was. En dus kabbelde mijn leventje op dezelfde manier door.

Natuurlijk schreef ik me in april in bij de Kamer van Koophandel en ik had ook wel opdrachten en ik kreeg ook wel eens een advertorial, maar ik had niet het gevoel dat ik echt goed bezig was. Maar in juni kwam de eerste advertorial van Demak’up in Grazia (en later nog in 8(!) andere bladen), ik ging meer schrijven, verplaatste samen met Ashley mijn blog van blogspot naar wordpress en mijn bezoekersaantallen groeiden hard. Ik bedacht me, als ik hier echt iets van wilde maken, dan had ik daar tijd voor nodig. Maar als ik wilde overleven, dan had ik ook geld nodig. Ik zou geen studiefinanciering meer ontvangen en een OV ook al niet, want ik had al zoveel maanden fulltime gewerkt dat ik daarvoor te veel geld verdiend had. Met andere woorden, als ik zou gaan studeren dan zou ik moeten blijven werken en dan zou ik geen tijd hebben voor mijn blog.

Ik ging niet studeren en was  in eerste instantie erg blij met die beslissing. Maar toen kwam september. Mijn bezoekersaantallen kelderden weer, ik werkte nog steeds vijf dagen per week bij Elzenduin en mijn enthousiasme voor zowel mijn blog als eigenlijk al mijn andere ambities verdwenen een beetje. Ik voelde me een beetje nutteloos, en dat is nog zachtjes uitgedrukt.

Maar toen kwam Girlscene. Hoewel het slechts voor twee dagen per week is, maakt dit echt heel erg veel verschil. Ik ga twee dagen per week naar Amsterdam, ben met allemaal meiden met dezelfde dromen, gedachten en liefdes. Ik heb niet alleen het gevoel dat ik goed bezig ben, ik heb ook nog eens hartstikke naar me zin. Afgelopen week stond mijn naam gedrukt op papier, in een krant die 1,7 miljoen gedrukt is, hallo!!! Ik werk nog maar twee dagen bij Elzenduin en dat waardeer ik nu een stuk meer. Ik heb de bloggingspirit weer terug gekregen. Durf Google Analytics weer te checken (op dit moment ben ik 30% gegroeid ten opzichten van oktober) en ik neem het allemaal eventjes wat serieuzer.

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik met mijn keuze ben geen master te doen dit jaar. Naast een studie had ik dit allemaal niet kunnen doen. Dit was voor mij de juiste beslissing en ik ben blij dat ik hem heb durven nemen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

26 Reacties

 1. Ineke
  november 29, 2011 / 12:16

  Ik ben in ieder geval blij dat je lekker aan het bloggen bent ;)

 2. november 29, 2011 / 12:16

  Je moet doen wat je hart je ingeeft en je hebt de goede beslissing gemaakt, gelukkig maar :)

 3. november 29, 2011 / 13:03

  Mooi! Je moet je hart volgen, doen wat goed voelt!

 4. november 29, 2011 / 13:08

  Dit herken ik! Ik werk nu ook 5 dagen per week en ik vind het leuk (je hoort me niet klagen!), maar ik heb ook het gevoel dat ik niet genoeg tijd heb om aan mijn “alternatieve” toekomst/dromen te bouwen. En om nu alles om te gooien en een risico te nemen… want er is inderdaad geld voor nodig en dat heb ik nu niet. Ben ook een beetje de keuzes tegenover elkaar aan het opwegen. Ik denk wel dat jij de goede keuze gemaakt hebt! Vind in ieder geval wel dat je goed bezig bent! Keep it up :)

 5. Des
  november 29, 2011 / 15:09

  Ik ben heel erg blij voor je! Ik lees je blog ook met heel veel liefde. Je komt er wel! :)

  (Maar dit stukje staat wel vol met spelfouten en kromme zinnen..)

 6. november 29, 2011 / 15:10

  mij zul je nooit verliezen! veel liefs

 7. Josianne
  november 29, 2011 / 15:34

  Fijn dat je voor jezelf deze keuze hebt durven maken! (niet iedereen durft en doet dat). Ik blijf je blog met plezier lezen hoor! :D

 8. Eva
  november 29, 2011 / 17:10

  Mooi dat je het gevoel hebt dat je op het goede pad zit :D

 9. Manon
  november 29, 2011 / 17:53

  Heel knap dat je je studie even op een laag pitje durft te zetten. Het is toch maar afwachten of het lukt met je blog, maar Girlscene is zeker een goed vervolg. Je kunt altijd nog een master doen toch? Heel veel succes!

 10. november 29, 2011 / 18:46

  Ik vind het echt heel dapper van je dat je de keuze hebt gemaakt om geen master te doen. Want volgens mij zit je nu precies waar je hoort te zijn! Je bent écht ongelofelijk goed bezig Annemerel en daar kan ik alleen maar naar opkijken!

 11. Chloé
  november 29, 2011 / 19:06

  Fijn dat je de juiste beslissing hebt gemaakt! Ben het overigens wel eens met de opmerking van Des: dit stukje staat vol stijl- en spelfouten. Van iemand die de opleiding Taal & Cultuur heeft gevolgd, zou ik anders verwachten. Je kunt wel zeggen dat je daar wegens tijdgebrek geen aandacht aan besteed, maar zo wordt je natuurlijk niet serieus genomen..

  • november 29, 2011 / 19:17

   Ik denk dat mensen echt eens moeten leren dat de meest professionele journalisten fouten maken. ALLEMAAL. Hilmar Mulder, hoofdredacteur van Grazia zei het nog in het Twitter magazine. En ook ik als hoofdredacteur maak fouten.

   Het verschil tussen de bladen/kranten en de online stukken/tweets etc is dat er geen EINDREDACTIE overheen is geweest.

   Sorry voor de hoofdletters, maar ik wil dit echt eens uit de wereld helpen. De eindredactie (een heel team) haalt alle fouten uit de stukken. Als iedere journalist foutloos zou schrijven, zou er geen eindredactie meer nodig zijn.

   Niet lullig bedoeld, maar ik vind het zo irritant als mensen het allemaal zo goed denken te weten. Een journalist is meer dan een foutloze tikmachine. Je bent eigenlijk meer bezig met je tone of voice en boodschap.

 12. november 29, 2011 / 19:14

  Wat fijn om dit te lezen meis!!!

 13. november 29, 2011 / 19:23

  Wauw, ik kijk juist zo tegen jou op joh. Had echt niet verwacht dat je in een dal zat ;o Dat heb ik nu namelijk ook nog wel eens, maar ik doe m’n best.
  Ik begin echt heel erg te merken hoeveel je je best moet doen en hoe moeilijk het is om geld te verdienen, tijd te maken voor al je ambities. HET ZIJN ER ZOOOOOVEEEL! Ik wil zoveel, en ik ben niet de enige. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben.
  Succes met je blog en de rest, je kan het :)

 14. november 29, 2011 / 19:30

  Denk ook dat je een goede keuze hebt gemaakt en ben blij voor je dat je het weer wat zonniger in ziet. Jij komt er wel Ann :)

 15. Claimy
  november 29, 2011 / 19:38

  Wat fijn dat je het gevoel hebt dat je een goede keuze hebt gemaakt en dat je het ook zo naar je zin hebt bij Girlscene. You go girl!

 16. Lotte
  november 29, 2011 / 19:51

  Hoi Annemerel, goed dat je hebt gekozen voor hetgene wat je echt wilt! Ik lees je blog geloof ik al zolang het bestaat, echt niet normaal ;-). En je bent zeker de laatste 1,5 jaar(?) echt vooruit gegaan qua bloggen (inhoudelijk en de manier van schrijven). Ik check je blog elke dag, omdat ik vind dat je op een leuke manier schrijft en ook inspireert! Je durft te dromen!

  Ga zo door!

 17. Irene
  november 29, 2011 / 20:10

  Leuk om te lezen dat je steeds een stukje dichter bij je droombaan komt en dat je blog steeds professioneler wordt. Hoeveel bezoekers heb je nu per dag? Daar ben ik wel benieuwd naar.

 18. laura
  november 29, 2011 / 20:25

  wij zijn er in ieder geval blij mee dat je blogd!
  ps ik vind girlscene ook super leuk om te lezenm:P
  x

 19. Danielle
  november 29, 2011 / 21:14

  Wat knap dat je dit gewoon verteld! Echt heel goed van je! Ik lees al een tijd je blog en dat zal ik blijven doen, je bent top!

 20. Pauline
  november 29, 2011 / 22:24

  Ik volg jouw blog al zooooooveel jaren en vind hem TOP TOP TOP! Echt waar, ik hou enorm van de inhoud van je teksten en nog meer van je schrijfstijl!!! Ik hoop voor jou dat je écht ver komt :-) Ik heb het gevoel dat ik echt een beetje meevolg met je leven alleszins haha.
  Enig tipje: moest ik jou zijn zou ik nog iets meer aandacht besteden aan spelling…In elk berichtje vind ik zeker 1 of meerdere fouten…Hier bv: mijn bezoekersaantallen kelderdeN (met N op eind dus). Verder veel succes!

 21. november 30, 2011 / 10:29

  Knap van je meid. Je moet doen waar jij gelukkig van wordt. Soms duurt het even voordat je er achter komt wat dat dan is, maar ach, iedereen heeft zo zijn ups en downs toch? Vind het super goed dat je deze keuze hebt gemaakt! You go girl!

 22. Eline
  november 30, 2011 / 11:08

  Ik denk dat je je weg helemaal gevonden hebt nu!

 23. november 30, 2011 / 13:38

  Hebben we allemaal wel eens, maar je moet doorgaan, Annemerel, je bent véél te goed in wat je doet om het te laten varen. En hé, ik ben écht gek op spelling en zou me te pletter enerveren als ik soms op andere blogs de fouten zie… maar bij jou maakt het me allemaal niks uit. Die foutjes maken me niks uit net omdat je persoonlijkheid zo doorschijnt in jouw stukjes en zoals aangegeven hierboven: je hebt helaas geen team redactrices achter je staan. Mensen worden vrolijk van jouw blog, dus: gààn!

  • Annemerel
   Auteur
   december 5, 2011 / 12:57

   Super lief dankjewel!

 24. december 5, 2011 / 20:02

  Het is een hele goede keuze geweest voor jou denk ik. En ik vraag mij af wat een master toevoegt aan de ervaring die je nu al hebt opgedaan. Ik weet zeker dat je jouw doel wel bereikt – wat het ook moge zijn – zonder een master! :)