DIARY: 98

 photo RecentlyUpdated315.jpg

Zoals ik wel vaker schrijf, de week beginnen wetende dat je een paar dagen later in het buitenland zult zitten, is nooit verkeerd. Dus ook afgelopen week begon ik erg goed. Een nieuwe maand, een nieuw seizoen, een nieuw begin, maar dan een paar dagen later toch nog eventjes een paar dagen naar de zon, alsof er niets veranderd is.

Maandag begon ik op kantoor. Of nou ja, ik begon om 7.00u ‘s ochtends aan de keukentafel toen ik het nieuwtje voor Girlscene schreef, bracht vervolgens een bezoekje aan de Amsterdamse Bijenkorf waar Topshop geopend werd. En dat noemen ze dan werk. Om twaalf uur was ik op kantoor en daar werkte ik de rest van de dag.

Thuiskomen deed ik maandag terwijl er een pan noodles met thai curry en garnalen op tafel stond. Een vriend die met liefde kookt en eten op tafel heeft staan als jij na een lange dag thuiskomt, onbetaalbaar.

Ook dinsdag werkte ik op kantoor en kwam ik ’s avonds thuis terwijl het eten (mozzarella bar dit keer) al op tafel stond. Er is niets dat me op zo’n moment gelukkiger maakt.

Woensdag begon ik bij de huisartsenpraktijk. Niets ernstigs, maar er moest even iets geregeld worden waardoor ik niet ongesteld wordt tijdens de marathon in New York. Ik gebruik(te) geen pil of ander hormoon omdat ik daar niet goed tegen kan, maar ongesteld worden tijdens de marathon zie ik niet zitten. Sommige mensen krijgen energie van al die hormonen die op dat moment door hun lijf stromen, ik word alleen maar heel erg opgeblazen en voel me lamlendig, ook tijdens het rennen. Maar goed, daar hoef ik me nu dus geen zorgen meer over te maken.

De rest van de dag spendeerde ik mijn MacBook. Stukjes ‘voor’schrijven, mailtjes beantwoorden (ik had nogal wat achterstallige mail te verwerken).

Woensdagavond ging ik vroeg naar bed, want de wekker zou donderdagochtend al om 3.30u gaan voor mijn vlucht naar Zürich en vervolgens Athene, waar mijn cruise met de MSC Fantasia begon. Van te voren wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik ben nooit eerder in een all inclusive resort geweest en op een cruise was ik al helemaal niet eerder geweest.

Natuurlijk was het super gaaf, zoals jullie de afgelopen dagen allemaal hebben kunnen lezen. Cruisen is best tof en echt niet alleen voor oude vandagen die niets anders te doen hebben in hun leven. Het publiek was juist vrij jong. Omdat MSC een Italiaans bedrijf is, waren de gasten veelal Italiaans en was het meeste eten ook op de Italiaanse keuken geïnspireerd. Niet heel vervelend natuurlijk.

Voor Piraeus tot Corfu en van Dubrovnik tot Venetië, ik heb er van genoten. De combinatie zwembad/zon/stad/eten/rust vind ik heel fijn en de luxe die bij de jachtclub komt kijken is ook niet vervelend. Maar ook als je je niet in de jachtclub bevindt kan cruisen leuk zijn. Zolang je zorgt dat je niet op de tijdstippen dat iedereen gaat zwemmen, naar het zwembad gaat en zolang je net iets eerder of net iets later dan lunchtijd gaat lunchen, is het allemaal prima te doen.

Ik sloot de week af met een reis van ruim negen uur. Vermoeiend, zeker nadat je net een paar dagen zo in de watten bent gelegd en gewend bent geraakt aan het feit dat je kont nog net niet wordt afgeveegd. Gelukkig kwam ik net op tijd weer met beide benen op de grond. Niet geheel onbelangrijk.

Ook deze week staan er weer leuke dingen op het programma. Een afspraak bij dance4life, eten in een sterrenrestaurant ergens aan de andere kant van Nederland en natuurlijk… marathontraining! New York komt steeds dichterbij, het is nu nog maar acht weken tot de marathon; Ahhhhhh!!!! En ik moet nog ruim 1000 euro (het bedrag van de bootcamp staat nog niet op mijn dance4life rekening). Komt goed. Komt goed…

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. september 9, 2013 / 12:02

  Wat een heerlijke week zeg, kook je uberhaubt nog wel eens zelf met zo een goede kok als vriend en al je tripjes? Sterkte en beterschap met je buikgriep trouwens!

 2. september 9, 2013 / 12:34

  Wat een heerlijke week :) het is volgens mij echt geen straf om jou te zijn, haha! Succes met de laatste voorbereidingen voor NY, en het ophalen van het laatste sponsorgeld. You can do it!

 3. september 9, 2013 / 12:43

  Heel vervelend hoor, zo’n reisje op een cruiseschip, heel vervelend… Succes deze week met alle marathon-voorbereidingen!

 4. september 9, 2013 / 12:44

  Wat een heerlijke week heb je achter de rug gehad. Lekker hoor! :)

 5. september 9, 2013 / 12:46

  Hihi ik ben wel jaloers hoor! Leuke diary weer :).

  Liefs, Mariette

 6. september 9, 2013 / 12:48

  Mocht je ooit geen zin meer hebben in zulke reisjes, dan mag je mij altijd bellen hoor, ik neem het graag van je over haha. ;) Nee serieus, een paar dagen op zo’n schip vertoeven lijkt me heerlijk, zeker als je de hele dag een prive butler hebt.

 7. september 9, 2013 / 12:50

  Jaloers hoor!

 8. september 9, 2013 / 13:27

  Wat een leuke week, echt gaaf zo’n cruise! En eten bij een sterrenrestaurant, sjiek hoor! Niet bij Beluga in Maastricht toevallig? Enjoy your week! X

 9. september 9, 2013 / 14:37

  Zo jij hebt echt een gave week gehad zeg! Klinkt allemaal zo leuk. Joh, dat bedrag gaat volgens mij wel lukken toch?! Heb je nog een leuke actie bedacht?

 10. september 9, 2013 / 14:45

  Waar ga je eten? de leest?!?! :D
  (my favorite place)

 11. september 9, 2013 / 15:16

  Heerlijk reisje !

 12. september 9, 2013 / 17:20

  leuk om te lezen allemaal

 13. september 9, 2013 / 18:36

  Je 98e diary alweer! Ik lees ze altijd met plezier! Ongesteld zijn tijdens een marathon lijkt me inderdaad niets haha, daar dacht ik pas nog aan ^^ Gelukkig hebben we daarvoor de dokters!

 14. Aukje
  september 9, 2013 / 18:52

  Waaauw wat een heerlijke week!

  Vraagje: ik zou heel heel graag van alle hormonen af willen. Gebruik jij een fijn alternatief (pretty personal question, dus ik begrijp ’t natuurlijk als je daar niet op wilt antwoorden)?

  En voor nu beterschap!

 15. september 9, 2013 / 21:08

  Klinkt echt als een heerlijke week!

 16. september 11, 2013 / 19:52

  Wat een superleuke week had jij! Die persreis klonk echt te gek! Ik heb nooit langer dan een cruise naar Newcastle overwogen, maar dit klinkt ook wel erg goed en fijn!

 17. september 13, 2013 / 13:50

  Wat een heerlijk werk heb jij soms toch he. Maar ja gelukkig moet er verschil blijven ;) Wel lekker dat je een vriend hebt die zo heerlijk kookt. :D