CRUISIN’: #3

 photo cruise301.jpg


 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg

 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg
 photo cruise301.jpg

Another day, another sunset. Ik werd gisterochtend gewekt door een sms bericht ‘welkom in Kroatië’. Ik spring m’n bed uit, ruk de gordijnen open en zie dat de zon net boven de berg voor me verschijnt. Mooi. Wakker worden op een schip, in een luxe suite in de Middellandse zee.. Er zijn weinig ochtendrituelen die daar aan kunnen tippen. Als ik mijn balkondeur open, waait er een zacht zeebriesje, de eerste stralen van de zon zijn fel genoeg om me te verwarmen. Het is fijn. FIJN FIJN FIJN! Heb ik in Nederland nog wel eens een brak hoofd het eerste halfuur na het ontwaken, hier ben ik dat brakke hoofd binnen enkele seconden kwijt. En dat terwijl ik gisteren tijdens The Captain’s Dinner ook gewoon (halve) glaasjes wijn gedronken heb. Heb ik het al gezegd? FIJN!

Het was het idee om vroeg hard te gaan lopen en dat idee heb ik ook uitgevoerd. Maar niet zoals ik van te voren gepland had. Doordat we al om 8.00u in Dubrovnik aankwamen was iedereen al vroeg op en op de Running Track werden al zwembadbedjes geplaatst. De Running Track heeft namelijk een dubbele functie, ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat voor sportieve activiteiten en overdag voor zwembadgasten. Ik dacht dat 7.00u vroeg genoeg was, maar dat was het niet. Na vijf rondjes (die overigens best leuk waren en goed voor mijn buikspieren omdat ik heel veel heb uitgeweken zodat ik geen mensen overhoop liep) hield ik het voor gezien. Maar hij kan wel van m’n bucketlist; hardlopen op een boot cruise schip.

We ontbeten dit keer niet à la carte, maar in de Top Sea Lounge waar een continentaal ontbijt geserveerd werd. Ook dit was heel goed te doen. Ik begon heel netjes met een groot bord met fruit (fruit verteert sneller dus dat kun je beter als eerste eten, terwijl je normaal misschien geneigd zou zijn om dat als laatste te bewaren, ik in ieder geval wel), maar vervolgens ging ik los met pastries en een stuk ananastaart. Er is me verteld dat mensen gemiddeld vijf kilo op een cruise van een week aankomen. Vijf kilo lijkt me wat veel, maar ik geloof graag dat het gewicht van de meeste mensen (including me) niet ongeschonden blijft.

Voordat we het schip verlieten voor Dubrovnik ben ik toch maar even langs het medical center geweest, die blaar zag er niet helemaal lekker uit en deed redelijk veel pijn. Bij het medical center kon ik de dokter spreken voor 60 euro (oeps), maar gelukkig hadden ze ook gewoon pleisters en ontsmettingsdoekjes zonder dat ik op doktersconsult hoefde.

Vervolgens met de bus naar Dubrovnik. Dubrovnik is een prachtige stad in het zuiden van Kroatië. De stad grenst op geen enkele plek aan Kroatië en als je van Kroatië naar Dubrovnik wilt reizen, moet je via je Bosnië of via zee. Begin jaren ’90 is Dubrovnik voor een groot gedeelte platgebombardeerd tijdens de balkanoorlog, maar met hulp van UNESCO is de stad razendsnel opgebouwd. Je ziet nu alleen nog aan enkele kogelgaten in gebouwen dat er zich twintig jaar geleden een hevige oorlog afspeelde.

Dubrovnik is mooi. Toeristisch, maar mooi. Toch kun je ontsnappen aan de mensenmassa door gewoon een keer rechtsaf te slaan in een klein steegje, in plaats van door de brede straten achter de massa aan te hobbelen.

Na een paar uurtjes door de stad slenteren namen we de bus terug naar het cruise schip van MSC en was ik klaar voor een nieuwe ervaring.. het buffet. Ik was er de dag ervoor al geweest, maar toen waren er alleen hamburgers, hotdogs en pizzapunten, nu was er het tienvoudige. Ik heb er een sport van gemaakt om zoveel mogelijk verschillende dingen op mijn bord te leggen en alles te proberen. Van groene asperges tot gefrituurde kabeljauw, van kip van ’t spit tot pasta met roomsaus en van kipvingers van het kindermenu wat eigenlijk tot elf jaar was en tomaatjes, omdat ik toch nog een beetje de illusie wilde wekken dat ik heus wel gezond ben. Heerlijk ongegeneerd schranzen en dan ten slotte afsluiten met eclairs en aardbeien kwarktaart. Niet verkeerd.

Het feest ging op het dek nog even door. We waren nog niet vertrokken uit Dubrovnik, of ik had de eerste mojito (dit keer met alcohol) gescoord. Gelukkig was ik wel zo slim om het de rest van de middag bij water te houden, want het zonnetje scheen aardig en op de combinatie zon en alcohol reageer ik niet altijd even goed. Maar hé dat moet je ook meegemaakt hebben he, een cocktail in het bubbelbad op het dak van het schip.

Over dingen meemaken gesproken. Toen ik om 18.00u terug kwam vond ik het tijd om voor het eerst in mijn leven roomservice te bestellen. Een beetje onwennig pakte ik de telefoon en draaide ik het nummer van mijn butler. “Helloooo this is room 15-0-20, can I order a caprese salade please?” Tien minuten later zat ik aan de caprese salade en dronk ik een heerlijk glas cola uit mijn minibar. Ohhhh, wat zielig!

Voor het diner bezochten we eerst een show in een grote theaterzaal op het schip. De show is voor iedereen gratis toegankelijk en de zaal is HUGE. Als je even in die zaal zit vergeet je totaal dat je op een schip bent. De show is goed. Acrobaten die dingen doen die ik tot voor gisteravond niet voor mogelijk had gehouden (een man die op een andere man staat en dan niet dat de man op de schouders van de andere man staat zoals cheerleaders wel eens doen, nee het enige punt waar ze elkaar raken is het HOOFD , serieus, hoe is zoiets mogelijk?), een zanger en een zangeres die cheesy Italiaanse nummers zingen (Andrea Bocelli, Volare natuurlijk…). Best wel impressive.

Na de show was het tijd voor het diner, ons ‘laatste avondmaal’. Wat ik heel bijzonder vind, de man die ons het water en de broodjes brengt, weet nog precies wie er plat en wie er bruisend water drinkt, maar ook wie er kiest voor wit en wie er kiest voor bruin brood en dat terwijl we in een complete andere opstelling zitten en het al weer twee dagen geleden is. Ik weet niet hoe hij het doet, maar daar kan ik nog iets van leren denk ik.

Als afsluiter gaan de meesten nog een drankje drinken, maar ik taai saai af om dit stukje te schrijven en de foto’s te bewerken. Het is inmiddels 0.00u en over zes uur gaat de wekker alweer. Ik wil het binnenvaren van Venetië fotograferen en de zonsopgang, dat schijnt magisch te zijn, dus dat wil ik graag meemaken. Jullie zullen het morgen vást wel zien! Als ik morgenochtend om 6.00u niet mijn wekker negeer tenminste… Slapen dus. En wel nu.

Liefs,
Annemerel

Delen:

32 Reacties

 1. september 8, 2013 / 17:13

  Klinkt ongelooflijk!

 2. september 8, 2013 / 17:28

  Wauw! Ik word hier maar een klein beetje belachelijk jaloers van ;)

 3. september 8, 2013 / 17:37

  je verhalen zijn zo leuk om te lezen!

 4. Linda
  september 8, 2013 / 17:41

  Wauw… Klinkt als een prachtige reis uit een droom!
  Die bikini is moooooooooi!

 5. Anne
  september 8, 2013 / 17:46

  Klinkt als een film!

 6. september 8, 2013 / 17:48

  Zozo, ik weet bijna niet meer of je dit een werkvakantie kunt noemen haha! Heerlijk…

 7. september 8, 2013 / 17:50

  Hele mooie foto’s! x

 8. september 8, 2013 / 17:56

  Wat klinkt dat lekker zeg! :)

 9. september 8, 2013 / 18:07

  wauw wat een prachtige reis! Het lijkt allemaal zo onwerkelijk. Ik ben zeer jaloers!

 10. Madelief
  september 8, 2013 / 18:29

  Leuk ! Ben vorig jaar zomer ook op cruise geweest. Venetie, bari, pireus, corfu en dubrovnik , bijna t zelfde dus :) Hele mooie foto’s!!

 11. september 8, 2013 / 18:32

  living the good life he, haha, leuk hoor! Bijzonder om mee te maken zo’n reis. Toch een gek idee dat het schip zo groot is dat je soms gewoon vergeet dat je op een schip zit :)

 12. Ella Nola
  september 8, 2013 / 18:54

  Zo gaaf dat je dit meemaakt!

 13. september 8, 2013 / 19:09

  Wat klinkt dat weer heerlijk jaloersmakend! Dubrovnik is mooi, en wat een geweldige foto’s weer :)

 14. Janey
  september 8, 2013 / 19:13

  Je schrijft zo leuk! Het lijkt me echt geweldig om een keer zoiets mee te maken

 15. Marleen
  september 8, 2013 / 19:35

  Super leuk verhaal!

 16. september 8, 2013 / 19:42

  Dit klinkt zó belachelijk goed… Ga je aan het eind van de week ook nog zo’n zelfde reisje weggeven of hoe zit dat? Dat ben je ons ondertussen wel verschuldigd ;)

 17. september 8, 2013 / 20:36

  Dammnn, ik wil ook! Super leuke diaries van je cruise avonturen :).

  Liefs, Mariette

 18. september 8, 2013 / 21:18

  Dat klinkt heerlijk allemaal. Prachtige foto’s ook weer, en hardlopen op een cruise ship?? Cool zeg!

 19. september 8, 2013 / 22:18

  Oooh het lijkt me heerlijk om roomservice te bestellen! Fijn verslag weer om te lezen :)

 20. september 8, 2013 / 22:39

  Ik ben net terug van een cruise maar ik wil wéér! Wij vallen trouwens elk jaar juist AF na een cruise, we lopen echt kilometers in die steden. Dat eten is er dan zo weer af!

 21. september 8, 2013 / 23:13

  Wat heerlijk om zo in de watten gelegd te worden, mennn… En ik ben een sucker voor (ontbijt)buffetten, kan er niks aan doen. Wil ook altijd alles proeven, mmmm! Geniet er nog van babe!

 22. september 9, 2013 / 00:28

  Leuk zeg en ook net terug van een cruise van MSC!.Zonder alin drank pakket ga je arm worden aan boord en daar hoor ik weinig over in je mooie beleving aan boord. Neem een leuk vrouwen drankje en een biertje en je bent al snel 13 a 15 euro kwijt plus nog eens 15% bedieningskosten, jammer dat je daar niks over schrijft?. Klein flesje water met roze dop al snel 1:50 euro, alleen de koffie voor 1:60 euro is redelijk goedkoop aan boord.
  Zie ook mijn beleving op mijn running site http://www.rinusrunning.nl en youtube
  https://www.youtube.com/watch?v=e6UQsz-_n9E&feature=c4-overview&list=UU26SZux72a7WA9COQgTnBQQ

 23. september 9, 2013 / 01:06

  Wat een prachtige foto’s en het klinkt echt heerlijk!

 24. september 9, 2013 / 07:39

  wauw, echt prachtige foto’s!

 25. september 9, 2013 / 08:52

  Heerlijk!!

 26. september 9, 2013 / 09:30

  wat super leuk en die foto’s WAUW

 27. september 9, 2013 / 10:59

  Mooie fotos!
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)

 28. september 9, 2013 / 11:55

  Wat een mooie beelden. Gelukkig zijn er nog zo’n prachtige plekjes op de wereld :-)

 29. Nadia
  september 10, 2013 / 07:53

  Het klinkt echt heerlijk allemaal! Supermooie foto’s en heerlijk eten zoveel je wilt, en hardlopen op een schip, apart! Wat een superluxe allemaal! Ik wil ook!

 30. september 11, 2013 / 19:48

  Wat een geweldige ervaringen en prachtige foto’s weer. Echt een supertrip!

 31. september 13, 2013 / 14:48

  Ah, hoe leuk! Deze blog is al een tijdje geleden, maar ik kon het niet laten om te reageren! ;) Ik heb ook met MSC deze cruise gedaan, ge-wel-dig! Nu gaan we elk jaar cruisen haha. Het is echt één van de leukste dingen die je kan doen als vakantie!