DIARY: 96

 photo RecentlyUpdated307.jpg

Dit was me het weekje wel weer! Druk, maar LEUK druk. Niet OMG ik word gillend gek druk en op het moment dat ik dit schrijf (zondagmiddag 17.00u) ben ik dus ook nog met beide benen in het land der levenden. Ik ben benieuwd of ik volgende week op dit moment hetzelfde kan zeggen ;-). Maar goed dat is volgende week, laten we het eerst eens heben over afgelopen week.

Die week begon maandag bij mijn ouders. Mijn vriend had aangegeven grote schoonmaak te gaan houden en aangezien ik écht even wat bergen wilde verzetten qua werk, besloot ik het huis uit te vluchten en mijn heil te zoeken in het (rustige) huis van mijn ouders. Werken op mijn MacBook aan de keukentafel, zoals ik dat jarenlang altijd deed. Prima te doen. Heel fijn zelfs. ’s Middags samen lunchen met mijn zusje en dan vervolgens weer lekker doortikken.

Dinsdag verliep in grote lijnen hetzelfde. Schrijven, lezen(!), schrijven, podoloog, eten, schrijven, eten, dat soort dingen. Eigenlijk wilde ik ook nog hardlopen, maar daar had ik de energie niet meer voor. Het vermoeidheidssyndroom had weer toegeslagen. Nou ja, de volgende ochtend heel vroeg dan maar.

Nou dat heb ik geweten hoor, met een wekker die om half zes ging op woensdagmorgen.. De geplande intervaltraining werd ‘slaapwandelen’, maar hé beter iets dan niets.. En slaapwandelend wakker worden is zo gek nog niet. Stiekem vind ik het wel leuk dat het nu ’s ochtends nog donker is. Het heeft wel iets hoor, hardlopen als het nog donker is. Dan heb je echt het gevoel dat je héeeel goed bezig bent.

Woensdag spendeerde ik de rest van de dag op de Girlscene redactie, evenals donderdag en vrijdag. Hoofdredactrice Danique is anderhalve week op vakantie en heeft mij ‘in charge’ gelaten. Dat is nogal een verantwoordelijkheid, met 1.5 miljoen lezers. Maar eh, wel heel erg leuk om niet alleen maar met het schrijven van stukken bezig te zijn.

Toen ik vrijdagavond thuis kwam ben ik vrijwel direct mijn bed in gedoken, maar echt moe was ik niet eens. Reden dat ik toch zo vroeg in bed lag? Ik zou zaterdagochtend om 6.00u gaan hardlopen, 30 kilometer om precies te zijn. Maar het was de eerste avond in tijden dat ik niet direct in slaap viel op het moment dat mijn hoofd mijn kussen raakte.. Zul je altijd zien.

Zaterdagochtend was wakker worden dan ook niet al te makkelijk, toch stond ik om 7.00u buiten en heb ik 30 heerlijke kilometers gelopen. Zo belabberd als het vorige week ging, zo lekker ging het deze week. Deze run gaf heel veel vertrouwen, maar daarover woensdagmiddag meer!

De rest van de dag voelde ik die 30 kilometer nog wel zitten, maar het was niet zo heftig dat ik volledig was uitgeschakeld. Ik heb een paar uur op de bank gewerkt met mijn benen omhoog en dat heeft mijn benen veel goed gedaan, ’s avonds voelden ze al weer topfit. Fijn.. Ik merk dat ik de afgelopen weken meer lange afstanden heb gelopen, van spierpijn is (gelukkig) geen sprake meer.

’s Avonds kwam mijn zusje op bezoek. We bestelden (ras)patat en Van Dobben kroketten bij de snackbar op de hoek (bestelden inderdaad, we waren te lui om die 50 meter – ik heb ze geteld – te lopen) en keken films (Cruel Intentions en Safe Haven, voor de zoveelste keer). Helemaal niet erg hoor, zo’n relaxavond en best wel nodig na zo’n zware ochtend en met nog een zware ochtend in het verschiet.

Want zondagochtend was de (voorlopig laatste) annemerelcom x workthates bootcamp. In Den Haag dit keer, dus lekker makkelijk voor mij. Het weer zag er niet zo goed uit, maar we hielden het droog en het feit dat de zon zich niet liet zien was eigenlijk wel fijn, het was een stuk aangenamer qua temperatuur. De rest van de middag spendeerde ik weer met mijn MacBook en ik bracht een bezoekje aan mijn oma. Ook wel een aardig relaxt middagje dus!

Had ik ook wel nodig, want deze week gaat weer leuk worden! Ik werk iedere dag in Amsterdam voor Girlscene, moet tussendoor mijn blog blijven bijhouden, nog een boek lezen voor de laatste Summer Reading en natuurlijk… hardlopen! Maar het komt allemaal goed. Ik moet zeggen, ik heb afgelopen week minder stress gehad dan normaal… Al die ‘voorbereidingen’ zorgen voor een stuk meer efficiëntie, misschien moet ik het vaker op deze manier doen ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. augustus 26, 2013 / 12:02

  Wow dat klinkt als een heftig weekje. Maar ik blijf het echt heel knap vinden dat je iedere week die discipline blijft hebben om te trainen!

 2. augustus 26, 2013 / 12:03

  Klinkt als een superfijne week. :)

 3. augustus 26, 2013 / 12:17

  Succes deze week :)

 4. augustus 26, 2013 / 12:23

  Klinkt als een heerlijke drukke week! Veel plezier deze week =)

 5. augustus 26, 2013 / 12:26

  Grappig om te horen dat jij het ook wel een beetje leuk vindt dat het ’s ochtends nog donker is wanneer je naar buiten stapt. Ik bedacht me een paar dagen geleden namelijk precies hetzelfde!

 6. W.
  augustus 26, 2013 / 12:29

  Zo knap van die dertig kilometer!

 7. augustus 26, 2013 / 12:30

  Klinkt als een erg fijne week! Chill dat je 30 km deze week wel soepel ging!

 8. augustus 26, 2013 / 13:01

  Leuke diary, ook leuk dat je zusje en jij zo goed met elkaar omgaan!

 9. augustus 26, 2013 / 13:32

  Klinkt weer als een leuke week!

 10. augustus 26, 2013 / 13:37

  Klinkt toch wel iets minder hectisch dan ik had verwacht, gelukkig! Gewoon leuk druk inderdaad. Leuk dat je nu even Daniques taak overneemt! En 30 kilometer, ik kan me gewoon echt niet voorstellen dat je dan drie uur ofzo achter elkaar aan het hardlopen bent. Pfoeeeh.

 11. augustus 26, 2013 / 13:43

  Klinkt als een heerlijke, drukke week! Baal nog steeds dat ik met m’n blessure zit, maar daar valt even niks aan te doen. Ik heb ook een heerlijke vrij drukke week voor de boeg, gelukkig maar, want van dat stil zitten word ik heel sloom.

  Succes deze week!

 12. augustus 26, 2013 / 13:47

  Ohh die ochtendruns van jou… Ik vind het zo knap, haha. Dat lukt mij ECHT niet. Ik loop veel liever ’s avonds, ook als het al wat donkerder wordt.

  Succes met opnieuw zo’n drukke week in het verschiet!

 13. augustus 26, 2013 / 14:12

  Wow drukke week, wat fijn dat deze 30 km een stuk beter ging!

 14. augustus 26, 2013 / 14:33

  Lekker druk weekje! En woow wat is 30km lang zeg, lichamelijk zou ik het misschien nog wel kunnen maar het is ook een onwijs grote mentale uitdaging! Je bent zo onwijs lang bezig..
  Dik compliment voor jou haha

 15. augustus 26, 2013 / 15:09

  Druk druk druk! Hoe hou je het vol? :-) Proficiat met je 30 kilometer, never in a million years will I be able to do that.

 16. augustus 26, 2013 / 15:27

  Druk, maar gelukkig maar leuk druk! Have a nice week!

 17. augustus 26, 2013 / 16:32

  Wow 30 km!!! Super knap ik heb al moeite met 5 haha

 18. augustus 26, 2013 / 18:35

  Drukke weken zeg! Ik ben nog steeds benieuwd waar je slaapmasker van is!!

 19. augustus 26, 2013 / 19:02

  Wat een drukte weer! Wel fijn dat het dit keer leuk druk was!

 20. augustus 26, 2013 / 19:56

  Heerlijk om zo af en toe een hele fijne avond je zusje te hebben. Dan is het helemaal niet schamend om te bestellen bij iets zo dicht bij, die mensen werken immers toch haha. :P

 21. Ilse
  augustus 27, 2013 / 00:07

  Jou gewoonlijke week, zal ik maar zeggen? :D Veel succes deze week and you can do it! :)

 22. Denise
  augustus 27, 2013 / 08:08

  Ik heb zaterdag ook Safe Haven gekeken: zo’n mooie film!!
  Heb je The Magic of Belle Isle al ooit gezien, met Morgan Freeman. Da’s ook een mooie voor jou en je zus (denk ik!)… Groetjes!!

 23. Melanie
  augustus 27, 2013 / 16:49

  Heb dit weekend Safe Haven gekeken. Lang niet zo hard gehuild. WAT een mooie film!!
  Hier moeten ook aardig wat kilometers weggetikt worden, heerlijk! Tussen door fulltime werken, 2 kinderen in leven houden en naar school, bso en zwemles brengen en een huis (en RELATIE) te onderhouden. DRUKKE tijden voor iedereen dus.
  Succes!

 24. augustus 27, 2013 / 21:49

  Klinkt als een drukke, maar leuke week! Ik ben benieuwd naar Safe Heaven, ik ga es kijken.