DIARY: #9

 photo Collages82.jpg
Na een weekje sneeuw was het afgelopen week tijd om weer een weekje achter mijn keukentafel door te brengen. De ski’s werden vervangen door hardloopschoenen en de warme chocolademelk met slagroom voor koffie. Met mijn favoriete hardloopwedstrijd van het jaar op zondag had ik afgelopen week erg veel hardlopen in mijn hoofd.

 photo Collages82.jpg

GOOD morning! Ik ben weer thuis. Het is maandagochtend en ik heb een drukke dag voor de boeg. Ik moet niet alleen 30 kilometer hardlopen, mijn video editen, een blog schrijven en boodschappen doen, ik moet ook mijn auto terugbrengen naar Opel in Breda en mijn eigen auto ophalen. Dus geen tijd om te mutsen, go go go!

De weersomstandigheden zijn prima voor een lange duurloop, acht graden, half bewolkt en windkracht drie. Ik teken ervoor hoor.

 photo Collages82.jpg

Het ging niet ontzettend makkelijk deze dertig kilometer, ik was veel te hard van start gegaan, maar ik heb het gehaald en die dertig kilometer kunnen maar weer in de benen zitten. Nu snel douchen en klaarmaken voor de reis naar Breda.

De foto rechts is alweer van een dag later, toen ik een heel kort rondje (2,5 kilometer) hardliep. Ik droeg mijn favoriete compressie tight van Nike en de nieuwe LunarEpic. Prima combinatie.

 photo Collages82.jpg

Ook maakte ik dinsdag foto’s van mijn huid bij mijn blog ’10 dingen die ik van 10 jaar acné geleerd heb’. Mijn huid is momenteel vrij rustig, maar dat kan morgen natuurlijk weer helemaal anders zijn. Dat is de belangrijkste les die ik de afgelopen tien jaar geleerd heb.

OH dit was echt zo lekker, tempura garnalen. Het water loopt me letterlijk weer in de mond en ik ben in staat om dit nu te bestellen. Maar het is maandagochtend half twaalf en ik heb net twee zakjes chips op dus ik denk dat ik weer even normaal moet gaan doen. Ik hunker de laatste week echt de hele dag naar vet eten. Dat doe ik normaal ook wel, maar het is nu zo erg dat ik eigenlijk aan niets anders dan gefrituurd voedsel kan denken. Bij de gedachte aan een salade trek ik mijn neus al op. Niet heel erg handig. Ik heb er misschien toch wel een verklaring voor, ik ben de afgelopen week echt extreem moe (ook al word ik wel al om zeven uur ’s ochtend wakker) en doordat ik niet ontzettend gezond eet, houd ik die vermoeidheid denk ik ook in stand.

 photo Collages82.jpg

Dinsdagmiddag ben ik even langs de Nike Outlet in Osdorp gereden. Ik kocht daar onder andere deze vier paar sokken voor 2,50 per paar. Helaas waren ze me net een maat te groot, nu is mijn vader heel gelukkig. De twee paar schoenen die ik voor 52 euro per paar kocht paste me gelukkig wel.

YES! Startbewijs voor de CPC is binnen! Ik mag in de eerste startgolf in vak B beginnen.

 photo Collages82.jpg

Dit was een best goed gelukt experiment, al zeg ik het zelf. Het is inmiddels woensdag en ik heb eindelijk boodschappen gedaan waardoor ik weer een lekker recept voor mezelf kan maken. Dit is parelgort met erwten en sojabonen. Een welkome afwisseling van al het slechte en vette voedsel.

Mijn broertje heeft de tekening op dit T-shirt ontworpen en doordat ik het shirt in de webshop bekeken heb krijg ik hem nu overal te zien, op Facebook, op Instagram, zelfs op mijn eigen blog. Hilarisch.

 photo Collages82.jpg

Ook wel redelijk hilarisch, de gezichten die ik soms in mijn video’s trek. Zoals deze van afgelopen woensdag toen het regende. Ik hou  niet zo van regen, nogal zacht uitgedrukt.

Dit ontbijtje wat ik donderdag had was weer heerlijk. Met frambozen en mango en kokosrasp als topping. Als basis gebruikte ik zoals gewoonlijk de Mild & Creamy van Alpro met een banaan en wat açai poeder.

 photo Collages82.jpg

Ok tijd voor een intervalrun. Het shirt hier op de foto links ga ik niet dragen tijdens de run, zo warm is het nou ook weer niet, maar ik had het nog steeds niet gepast. Ik hou van dit kleurtje, maar ik mag zelf nog wel een iets beter kleurtje krijgen.

Klaar… Ik moet toch nog wel een beetje wennen aan het lopen van dit soort tempo’s. Ik liep 5x 1000 met een pace tussen de 4’20 en 4’30 per kilometer. Als ik echt fit was geweest had ik dit tien keer kunnen doen, maar nu was ik er echt volledig klaar mee.

 photo Collages82.jpg

De wereld is zo mooi als de zon schijnt. Eens/oneens?!

Vrijdag had ik een afspraak bij A. Vogel samen met Laura en Nils van Femmefab. We kregen onder andere een rondleiding door de tuin waar een groot gedeelte van de planten groeien die A. Vogel in haar producten gebruikt.

 photo Collages82.jpg

Zaterdag ziet er zo uit als een chill-dag, maar dat was het niet. Het was een race tegen de klok dag, waarin ik onder andere in deze outfit een klein rondje liep voor een video.

 photo Collages82.jpg

D-Day! Ik was zondag al om half zeven klaar wakker! Vandaag was het tijd voor de halve marathon, de CPC. Ik had er zoveel zin in dat ik ook echt niet meer in bed kon blijven liggen.

Wie van de mensen die de CPC hebben gelopen heeft dit gespot?! Ik had aanmoedigingen voor mezelf (en anderen) op mijn ramen geplakt. Mijn huis zat tussen het 3 en 4 kilometerpunt. Zo leuk om door je eigen straat te lopen.

 photo Collages82.jpg

Van te voren afgesproken met de Subway Running Club om een broodje te eten en ons samen voor te bereiden op de wedstrijd. Om kwart voor twee scheidden onze wegen, ik start namelijk in het eerste startvak en de rest helaas in het tweede. Ik zou sociaal kunnen zijn en ook in het tweede startvak van start kunnen gaan, maar ja we lopen allemaal onze eigen wedstrijd dus ik besloot toch maar gewoon in startvak 1 te starten.

Daar kwam ik de vriend van lezeres Petra tegen die me herkende van de video’s die zijn vriendin (Petra dus) altijd kijkt. (HOI PETRA jammer dat je in startvak 2 startte maar je hebt een mooie tijd gelopen succes in Rotterdam!).

 photo Collages82.jpg

Paultje vlak voor de start ook nog even gezien. We gingen allebei voor een andere tijd dan we uiteindelijk gelopen hebben, maar hé, we hebben ons best gedaan, toch Paul? En ons moment komt volgende maand, als Paul Rotterdam loopt en ik Boston.

Deze foto maakte mijn moeder van me vlak voor de finish, toen ik er nog even een eindsprint uit wist te gooien, maar het mocht niet meer baten, ik had het tussen 10 en 20 kilometer al een beetje volledig laten liggen, nadat ik mezelf in de eerste drie kilometer volledig over de kop had gelopen. Maar ja, leren we van. Het volledige verslag komt morgen of overmorgen online.

Het is inmiddels 11.59 en over een minuut gaat deze blog live, dus ik ga heel snel afscheid van jullie nemen en ik zeg TOT VOLGENDE WEEK!

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. Marjolein
  maart 13, 2017 / 12:05

  Ik kijk echt uit naar je vlog en blog van de cpc.
  Het is altijd echt inspirerend om te lezen hoe jij een bepaalde run hebt ervaren.

  Groetjes

 2. Marieke
  maart 13, 2017 / 12:18

  Supergoed gedaan gisteren! Ook al was het niet de tijd waarop je had gehoopt, toch heel knap gedaan in die weersomstandigheden. Ik heb een aantal gevolg via de app(waaronder jou!) en er hadden er denk ik veel last van de warmte. (Net geen PR’s gehaald). Ik ben benieuwd naar je verslag.

 3. maart 13, 2017 / 13:17

  Ik had nog wel gekeken in die straat of ik je familie misschien kon spotten (leek me een logische plek om daar te gaan staan haha), maar helaas niks gespot (ook niet de blaadjes op je ramen). Ben benieuwd naar je raceverslag!

 4. maart 13, 2017 / 13:36

  Haha Annemerel, na zoveel wedstrijden weet je toch wel dat je niet te gek van stapel moet lopen aan het begin van een wedstrijd (of training ;))?
  Ben benieuwd naar je verslag!

 5. Petra
  maart 13, 2017 / 13:40

  Jaaa! En lezeres Petra meldt zich! ?

 6. Britt
  maart 13, 2017 / 13:42

  Ik vind jouw sportkleding altijd zo mooi en vrolijk, zulke dingen werken altijd motiverend vind ik!

 7. maart 14, 2017 / 11:07

  Wat een vet verslag! Je foto van je acai bowl doet het helaas bij mij niet. En ik vroeg me af waar jij parelgort haalt, ik kan het nergens tegen een normale prijs vinden?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 14, 2017 / 15:53

   Oh wat raar! Ik koop het altijd gewoon van Lassie, bij de supermarkt.

 8. Ilse
  maart 14, 2017 / 17:36

  Die combi van lezen en kijken blijft leuk wat betreft je weken!

 9. CarlijnD
  maart 14, 2017 / 19:09

  Wat leuk om Paul ineens voorbij te zien komen! Heb vroeger bij hem in de straat gewoond en onze ouders zijn nog steeds goed bevriend :)

  • Annemerel
   Auteur
   maart 14, 2017 / 19:23

   Wat grappig!