DIARY: 82

 photo RecentlyUpdated202-1.jpg

De eerste week van mijn 25ste levensjaar! Omdat ik op mijn verjaardag al om 22.00u in slaap was gevallen, werd ik de dag na mijn verjaardag, maandag, ruim voor mijn wekker wakker. Half zes. Prima tijd! Alle tijd om mijn salted caramel brownie in stukken te snijden en me klaar te maken voor een dagje kantoor. Die gezouten karamel brownie’s vielen overigens in de smaak. Dat één brownie 550 calorieën bevat vertelde ik vanzelfsprekend pas nadat iedereen – behalve ik! – voor een tweede ronde gegaan was. Muahaha!

’s Avonds ging ik niet direct naar Den Haag, maar stapte ik eerst nog even uit in Haarlem. Daar had ik afgesproken met vriendinnetje Laura, die afgelopen donderdag 24 werd. Maandag vierden we dus samen onze verjaardag bij een restaurant in Haarlem (Colette, voor de kenners). De hele avond vertelde ik Laura hoe stom ik het altijd vond als mensen iets speciaals deden voor een verjaardag in een restaurant, hoe opgelaten ik me dan zou voelen.. En natuurlijk stonden er bij het dessert sterretjes in mijn vanille ijs. Had Laura dus van te voren gebeld naar het restaurant of ze iets leuks konden doen bij het dessert, terwijl ik heel de avond verteld had hoe stom ik dat altijd vond. Sorry Lau, uiteindelijk vond ik het hartstikke leuk!

Ook dinsdag spendeerde ik de dag op kantoor, absoluut niet erg als je je bedenkt wat er buiten voor tafereel afspeelde. Bluh. Het is MEI! Laat de zon schijnen, alsjeblieft!

De rest van de week werkte ik thuis en had ik weinig afspraken. Ook wel eens lekker. Beetje schrijven, mails beantwoorden, een begin maken aan mijn administratie, een nieuwe serie ‘ontdekken’ (oeps, daar ging net iets meer tijd in zitten), mijn kledingkast maar weer eens uitruimen en alles dat ik niet meer draag online zetten. Dat soort dingen.

Vrijdagavond kwamen Tom en Kim eten en sloofde mijn vriend zich weer uit in de keuken. We begonnen met Blini’s met zalm en crème fraîche (het enige dat van mijn hand kwam), we gingen verder met een tartaar van tonijn, een stukje tonijnmoot gebakken met sesam, waterkers en kimchee (I love kimchee!), we gingen verder met zeebaars, spinazie en pastinaak en als hoofdgerecht aten we entrecote met pompoen en shii-take. Daarna laste ik even een pauze in, want het volgende dat op tafel kwam was kaas en ik vind dat ZO vies. Ik kan het niet eens zien, laat staan ruiken.. Brrrrr! Dus deed ik ondertussen – vrijwillig – de afwas, terwijl we gewoon een vaatwasmachine hebben. Alles om niet aan tafel te hoeven zitten. Na de kaas kwam er nog een dessert met vanille ijs, gezouten karamel, gekarameliseerde noten en bramen en daarna was het tijd om ons naar de bioscoop te begeven, THE GREAT GATSBY!

Wat ik van de film vind? Leuk! Mooi! Lust voor het oog! En voor het oor! Als ik het boek niet had gelezen was het misschien zelfs wel één van mijn favoriete films geweest, maar ik heb het boek wel gelezen en in het boek zat toch net wat meer gevoel. En hoewel Carey Mulligan en Leonardo DiCaprio het heel goed speelde, het verhaal had niet genoeg diepgang en zeker het eind vond ik een beetje afgeraffeld. Maarrrrr ik zou de film zeker gaan zien en ik weet ook zeker dat ik de film binnenkort nog wel een keer zie!

Gisteren was de dag van de Nike Run in Amsterdam. De wedstrijd was pas om half negen, dus ik had de hele dag om ‘zenuwachtig’ te zijn. Nahhh zenuwachtig is misschien een groot woord, maar ik was toch redelijk gespannen. Ik loop al een tijdje kortere afstanden (2,5K, 3K, nee ik MEEN dit!) en erg snel loop ik ook niet. Ga ik wel wat sneller, dan krijg ik gelijk last van brandend maagzuur. Echt top ingrediënten voor een goede tien kilometer wedstrijd voorbereiding. Daarnaast wist ik ook heel de dag niet wat ik moest eten. Ga ik hier buikpijn van krijgen? Krijg ik hier maagzuur van? Pffffffffffffffffffft, wat een pro-ble-men. Op een gegeven moment heb ik maar gezegd, ik ga voor het uitlopen van de wedstrijd, dat PR loop ik over drie weken tijdens de Ladiesrun in Rotterdam wel.

Uiteindelijk ging het VEEL beter dan ik verwacht had! En als ik zeg veel, dan bedoel ik ook echt VEEL! Ik heb mijn officiële tijd nog niet gezien, maar ik heb hem sowieso onder de 50 minuten gelopen! Wohoooo! Meer over gisteravond lezen jullie aanstaande woensdag!

Deze week belooft weer wat spannender te worden. Vandaag heb ik een fotoshoot in Amsterdam voor een groot Nederlands tijdschrift, zaterdag ga ik tien meiden ontmoeten die met mij de Ladiesrun gaan lopen en zondag staat er weer een hardloopwedstrijd gepland.. Ik weet nog niet 100% zeker of ik hem ga lopen, maar hij staat voorlopig wel in mijn agenda. Oh en natuurlijk moet er tussendoor ook gewoon gewerkt worden ;-).

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

25 Reacties

 1. mei 20, 2013 / 12:04

  Ben benieuwd naar die film!
  Wat goed dat je die wedstrijd zo goed hebt gelopen! Fijn is dat, dat het zo goed ging terwijl je er eigenlijk niet zo veel van verwacht had :D En spannend, ben benieuwd om welk tijdschrift het gaat, veel succes in elk geval :)

 2. mei 20, 2013 / 12:05

  Wauw, onder de 50 minuten, wat goed! Ik sprak je gisteravond nog even aan (ik ben die lurker ;-) Nu maar eens reageren!!) Erg benieuwd naar officiële tijd via de chips!

 3. mei 20, 2013 / 12:06

  Wat goed, onder de 50 minuten! Gefeliciteerd.
  En je lust geen kaas? Haha had ik niet van je verwacht :)

 4. mei 20, 2013 / 12:50

  Wat spannend, die fotoshoot! Ik ben benieuwd voor welk blad dat is :D

 5. mei 20, 2013 / 13:02

  Ik ben nu ook heel benieuwd naar die film. En naar je fotoshoot! Tof ook dat je run ook zo veel beter ging dan gedacht. :)

 6. Julia
  mei 20, 2013 / 13:30

  Oee ik ben erg benieuwd over welk tijdschrift het gaat!

 7. mei 20, 2013 / 13:47

  Ik vind the Great gatsby super :) heb er vandaag ook over geschreven en ga hem zeker nog een keer kijken :)

 8. mei 20, 2013 / 13:52

  Leuk overzicht, en spannend vooruitzicht komende week! Ben heel benieuwd in welk blad je komt te staan :-).
  The Great Gatsby staat zo hoog op mijn to-watch-list. Snel eens gaan bezoeken dus.

 9. mei 20, 2013 / 13:53

  550 calorieën in één brownie?? Amai.. Ik ben wel erg benieuwd naar The Great Gatsby, ik hoor er zoveel positieve verhalen over :)

 10. mei 20, 2013 / 13:54

  Ik heb al veel gehoord over die film, ik wil hem dan ook graag zien! Ik ben benieuwd voor welk tijdschrift je een shoot hebt! Spannend!

 11. mei 20, 2013 / 13:55

  Was leuk gister! Top dat het zo lekker ging. :D
  En ohh die kookkunsten van jouw vriend, niet normaal… Klinkt heer-lijk!

 12. mei 20, 2013 / 13:59

  Super goed, die 10 km onder de 50 minuten! Gefeliciteerd :D

 13. mei 20, 2013 / 14:04

  Ben zo benieuwd naar The Great Gatsby!

 14. mei 20, 2013 / 14:08

  Wat een goede tijd! En wat een mooie schoenen, die roze!

 15. Ilse
  mei 20, 2013 / 14:16

  Ben zeker benieuwd naar de film en ik moest hier zo om lachen ; de wedstrijd begon pas om half negen. Bijna ieder ander mens vind dat geen probleem en jij wel.

 16. mei 20, 2013 / 14:33

  Op de foto van We Own The Night (rechtsbovenin) lijkt de derde van rechts echt heel erg op Paris Hilton!:D
  Trouwens, waar heb je die roze Nike’s gekocht? Ik zocht die namelijk ook (is dat Flyknit lunar of glide oid?) maar ik kan ze bij gewone sportwinkels (Perry, Daka) niet vinden :(

 17. mei 20, 2013 / 14:43

  Leuke en actieve week! Ik heb de film toevallig gisteren gezien. Vond het zeker een goede film. Heeft waarschijnlijk ook met mijn liefde voor Oud-Hollywood en vintage te maken ;-)

 18. mei 20, 2013 / 15:16

  Altijd leuk om weer een stukje van jouw dagelijks leven mee te krijgen. Ik ben benieuwd naar die film en de fotoshoot. Gefeliciteerd met die prachtige tijd !

 19. mei 20, 2013 / 15:23

  Wat goed! Zag net je tijd op instagram, echt heel erg goed gedaan!

 20. mei 20, 2013 / 15:42

  Leuke week, en ik zag je tijd op instagram, wat goed! Echt super snel. Ben benieuwd naar de foto’s en voor welk tijdschrift het is. Tot zaterdag :) (krijgen we nog een mail?)

 21. mei 20, 2013 / 15:56

  Leuke diary, fijn dat je run wel goed ging! Ik wil ook graag nog naar die film, al hoor ik er wel gemixte meningen over.. Ach, dat kan ik toch het beste beoordelen als ik zelf ook ben geweest haha!

 22. mei 20, 2013 / 17:57

  Wat een heerlijke week heb je toch gehad! En je tijd onder de 50 minuten, echt heel goed! Daar mag je trots op zijn!

 23. mei 20, 2013 / 22:42

  Klinkt als een geslaagde week! Nog gefeliciteerd met je verjaardag :-)

 24. mei 21, 2013 / 11:14

  Wat goed van je 10k! Als je maar niks verwacht dan valt het uiteindelijk altijd mee ;-) dan ga je er ook zonder verwachtingen in. Ik moet nog maar zien dat ik over drie weken die 5k onder de 30min loop. Heb zondag de couch-to-5k afgerond dus ik heb nog drie weken om wat van die 30min af te snoepen. En daarna door met 5k-to-10k!