DIARY: #8

Het moment waar ik al sinds november naar uitkijk is hier, de dagen worden langer en de zon schijnt niet alleen, hij verwarmt ook echt. I’m happy. Ook al heb ik dit weekend niet zoveel van het mooie weer kunnen genieten als ik wilde, de ‘grote verhuizing’ vond namelijk plaats.

Maandag! Gisteren heb ik een verlaat Valentijnspakketje opgehaald bij de nieuwe bewoonster van mijn oude appartement. Het is van Adidas en het kledingsetje en de paar nieuwe Ultraboost 19 die in het pakketje zitten maken me héél erg blij.

’s Middags doe ik boodschappen voor het avondeten en blijkt de broccoli uitverkocht. Zoals ik van avocado hou, zo houdt Tuur van broccoli en het gerecht dat ik wilde gaan maken (curry) eten we normaalgesproken met broccoli. Ik maak een foto als bewijs dat de broccoli is uitverkocht (zodat hij weet dat het geen smoesje is, omdat ik broccoli net iets minder lekker vind dan hij). Uiteindelijk hoef ik de foto niet te gebruiken, ik ben naar een andere supermarkt gewandeld en heb daar alsnog broccoli gehaald. Ik sta zelf ook versteld.

Dinsdag wilde ik heel graag hardlopen, maar ik had last van een hele stijve hamstring en pijn in mijn knie. Ik durfde niet te gaan hardlopen, omdat ik niet wist waar ik deze ‘pijn’ ineens aan te danken had en omdat ik ook niet wist of hardlopen het er beter of slechter op zou maken. Daarom ben ik maar gaan wandelen, het weer was namelijk te mooi om de hele dag binnen te blijven zitten. ’s Middags kon ik gelukkig terecht bij de fysio, die een overbelasting van de fibula constateerde (waarschijnlijk doordat ik door een grote blaar onder mijn voet anders gelopen heb om de pijnlijke plek te ontzien). Het was gelukkig niets ernstigs en door het een beetje los te maken kon ik alweer een stuk makkelijker lopen en ’s avonds mocht ik dan ook gewoon trainen. YES.

Deze week heb ik een samenwerking met Milieu Centraal, een dagje groen. Mijn idee om ‘een dagje groen’ te doen, is om oude (vergeten) kledingstukken te vinden en deze gewoon weer eens aan te trekken. Je hebt vaak veel meer (kleding) dan je denkt. Of nou ja, dat geldt in ieder geval voor mij. Nu met de verhuizing kom ik zoveel dingen tegen waarvan ik denk ‘heeeee, dit kan ik ook wel weer eens aantrekken’. Zo heb ik meerdere spijkerbroeken gevonden die ik kocht in 2007/2008 die nu weer als gegoten zitten. En ik kan je vertellen, in die twaalf jaar is er weinig aan het model skinny jeans veranderd. Op Instagram deel ik vanmiddag mijn actie (dit stukje is geen onderdeel van de samenwerking), de foto die je rechts ziet is van mij in mijn allereerste ‘mooie’ hardloopoutfit van Adidas by Stella McCartney (uit 2012).

Woensdag deed ik voor een laatste maal een verwoede poging op zoek naar een goedkope last-minute en tot mijn verbazing vond ik hem. Zes dagen Tenerife voor een bedrag waar je net een skipas voor een week van kan kopen. Ik bekeek het weerbericht voor Tenerife en werd helemaal enthousiast. Tuur’s eerste reactie was ‘BOEKEN!’ dus ja, niet veel later was er daadwerkelijk geboekt.

Ik wilde een foto maken van mijn lievelingsijsje voor mijn blog, nou ja toen kon ik hem beter ook maar meteen opeten, ook al was het nog geen tien uur ’s ochtends.

Ja, hij staat er echt, onze vakantie staat in mijn agenda. Ik vind het zo heerlijk dat dat automatisch door Google gedaan wordt. Ik wil niet weten wat Google allemaal van me weet, maar dit gemak is toch wel heel fijn.

Donderdagmiddag was ik even in de stad en vond ik deze schoenen, ik maakte een foto en vroeg mijn zusje wat ze er van vond. Die was hard, maar duidelijk: nee. De schoenen staan dus nog gewoon in de winkel (Bijenkorf, ze zijn van Reebok).

’s Middags deed ik samen met Tuur een training in mijn favoriete hardloopgebied, Meijendel. We deden samen de warming-up, daarna deed Tuur 3x 3000 op zijn halve marathontempo en ik deed 18x 150 meter met 40 seconden wandel. Heerlijke (relatief makkelijke) training.

Vrijdag was mijn training wat lastiger, ik moest 40 minuten op tempo lopen. Van te voren had ik er wel zin in, ook al voelde ik wel lichte zenuwen, maar ik dacht wel… dit kan ik (ik was een beetje zoals op de foto links, die gemaakt werd tijdens de Run2Day shoot door Barbara Kerkhof). Uiteindelijk voelde ik me tijdens de training meer zoals op de foto rechts. Ik werd namelijk TIJDENS mijn training ongesteld. Ik weet dat er veel mensen zijn die hier niet heel veel van merken (en vinden dat het erbij hoort dus dat je niet zo moet zeuren), maar ik behoor niet tot die mensen. Ik liep al bij het inlopen krom van de buikpijn en alles voelde gewoon als lood.

Zaterdag was dag 1 van het grote verhuisweekend. Stap 1? Het weghalen van mijn eigen gordijnenen en het ophangen van de gordijnen van de eigenaresse.

Daarna mocht ik op straat gaan zitten om dit plekje voor de verhuiswagen vrij te houden. Dat was redelijk awkward want heel veel mensen waren niet zo blij dat ze hun auto niet konden parkeren. Gelukkig kwamen ze snel (20 minuten later ofzo).

Na een hele lange dag verhuizen stond het grootste gedeelte nu bij Tuur, midden in de woonkamer. Het is een grote teringzooi.

Maar ik doe er lekker helemaal niets meer aan op zaterdagavond, ik doe mijn ogen dicht en ga lekker op de bank liggen. Ik heb niet het idee dat wat ik nu nog zou kunnen doen, daadwerkelijk goed uit zal pakken. Als in: als je moe bent ga je fouten maken.

Zondagochtend, nog steeds een teringzooi in het huis van  Tuur en dat zal ook nog wel eventjes zo blijven want onze grootste prioriteit is nu het schoonmaken van mijn appartement. Ik kan het toch niet laten om een ‘gezellig’ hoekje te creëren.

Schoonmaken dus. Ik heb niet veel foto’s. Alleen van mijn balkon dat Tuur heeft schoongemaakt (jullie mogen raden aan welke kant hij al heeft schoongemaakt) en van het kastje dat ik eigenhandig met boormachine en mijn eigen gereedschapskist (van Ikea) gerepareerd heb. Al sinds ik hier woon hing die plank er een beetje zielig bij, niet gek, want de schroeven zaten een stuk lager dan de schroeven aan de voorkant. Ik weet niet waarom ik NU pas op het idee gekomen ben om er gewoon twee nieuwe schroeven in te draaien op de juiste hoogte, maar ik ben toch blij met het resultaat (en ik hoop mijn huisbaas ook).

We hebben tot een uurtje of zeven schoongemaakt en tussendoor ook nog even hardgelopen. Vandaag mogen we weer gaan schoonmaken en staat er wederom een training op het programma. Daarna snel naar huis om in te pakken, want morgen vliegen we al naar Tenerife. Zoveel zin in!

Liefs,
Annemerel

Delen:

1 Reactie

  1. februari 26, 2019 / 12:35

    Oh mijn god, midden in een verhuis op reis vertrekken, ik zou helemaal doorslaan ? Respect, hoor ;)
    Geniet maar keihard van jullie vakantie! Die extra zonnestraaltjes doen altijd zoveel deugd :)