DIARY: #6

Goedemorgen op deze witte maandag (volgens mij is er in het uiterste noorden en in Limburg nu ook wel iets gevallen toch?). Afgelopen week is weer voorbij gevlogen, gelukkig hebben we de foto’s nodig ;-).

Mijn week begon goed met een productieve maandag en een heerlijke haver cappuccino met amaretti-flavoured Nespresso. Ik noem het nu wel ‘productieve maandag’, maar als ik heel eerlijk ben, ben ik afgelopen weken eigenlijk iedere dag best wel productief. Niet dat ik normaal de hele dag niks aan het doen was (verre van), maar het lukt me sinds een paar weken steeds meer om echt gefocust aan het werk te zijn. Zou het met nesteldrang te maken hebben (het gevoel alles in kannen en kruiken te moeten hebben voor de baby?). Ik koester het in ieder geval zo lang het er is.

Hoe schattig zijn deze rompertjes die we bestelden bij Arket. Tuur en ik keken naar de webshop en ons blik viel echt tegelijkertijd (beter gezegd: onmiddellijk) op dit super schattige rompertje. We hebben maar meteen in 50/56 en 62/68 besteld. Wat een enorm verschil tussen die twee maten zeg!

Dinsdag had ik weer de hele dag binnen gezeten achter mijn MacBook en ondanks dat het regende, wilde ik er toch graag uit. Ik kreeg Tuur zo ver om om half vijf nog naar Meijendel te rijden en samen wandelden we tot zonsondergang. De warme chocolademelk halverwege maakte het helemaal fijn.

Woensdag namen we weer samen een podcast op voor het Have a Good Winter Run programma. Ik wil ook nog steeds heel graag podcasts opnemen die voor iedereen te beluisteren zijn, maar ik vind het lastig omdat ik het gevoel heb dat ik over al mijn eigen ervaringen inmiddels wel gesproken heb en er komen op dit moment geen nieuwe ervaringen bij. Als in: ik loop niet hard. Ik kan misschien een podcast vullen met hardlopen tijdens je zwangerschap, maar waar moet ik het daarna dan over hebben?

Bij Paagman bestelde ik dit fijne boek van Nina Pierson. Hij stond al op mijn lijstje voordat ik überhaupt zwanger was, maar iedere keer als ik bij Paagman kwam, was hij uitverkocht. Afgelopen week maar gewoon besteld, wel zo makkelijk. En steun je boekhandel natuurlijk. Ik ben inmiddels halverwege en kan nu al niet wachten om de dag vanavond af te sluiten met een paar pagina’s.

Donderdag filmde ik een work-out in samenwerking met Uniqlo. Dit joggingpak is dan ook van Uniqlo. Zo zou je (bijna) niet zeggen dat ik zwanger ben, toch?

’s Middags wandelde ik naar een winkelstraat om een pakje op te halen dat DHL bij een pakketpunt bezorgd had. Best vreemd, want ik was de hele dag gewoon thuis. Onderweg haalde ik warme chocolademelk en toen ik bij de locatie voor het pakketje was, bleek dat ze 20 minuten gesloten waren. Balen balen. Ik betrapte mezelf erop dat ik hier echt even een uurtje flink chagrijnig van was geworden. Gelukkig kan ik er nu om lachen (en heb ik vrijdag gewoon nog een wandeling gemaakt).

Vrijdag lekker aan het werk. Deze selfie maakte ik omdat er echt geen screenshot in mijn video te vinden was die ik als thumb kon gebruiken bij de video. Dan maar even snel een fotootje te maken, haha.

Ik ben lekker bezig met mijn zwangerschapspilates video’s. Ik trakteerde mezelf dit weekend op een nieuwe sportbeha (maatje groter) en een paar lange zwangerschaps-tops van Nike. Ook heb ik nog twee Lululemon Align Leggings besteld, die zitten nu eenmaal het aller lekkerste en ik pas nog steeds de leggings die ik voor mijn zwangerschap droeg (en er is nog ruimte om te groeien). Ik lees ook overal dat die leggings best wel hun vorm houden, dus dat ze niet helemaal uitgelubberd zijn na de zwangerschap. Al zullen ze natuurlijk nooit zo strak zijn als wanneer je ze net koopt. Maar ja, wie zegt er dat ik ooit nog zo slank zal worden als voor mijn zwangerschap.

Bijzonder feitje.. mijn omtrek onder mijn borsten was tot voor kort 73, inmiddels is dat 79. Er zit daar geen vet, dat zijn dus gewoon mijn ribben die wat uitgezet zijn doordat mijn organen nu hoger zitten (omdat mijn baarmoeder nogal wat ruimte in beslag neemt). Het schijnt dat dit wel weer minder kan worden na de zwangerschap, maar wie zegt er dat het weer helemaal zo wordt als vroeger. Geeft ook niet, het leven na de bevalling zal ook niet zijn zoals vroeger ;-).

Lievelingslunch! Omelet met huttenkase en avocado. Zo blij dat ik weer met volle teugen kan genieten van eten.

Zaterdagmiddag reden we naar Meijendel om te wandelen, ik was lekker dik ingepakt, de kou en wind kon mij dus helemaal niks maken.

Afgelopen dinsdag vond ik dat mijn warme chocolademelk veel te snel op was, dus vandaag vroeg ik of ik een dubbele kon krijgen. Volgens mij hadden ze dat nog nooit gedaan, maar ze wilden wel een uitzondering maken. De slagroom paste niet meer in de beker erbij. Het was goddelijk en ik was zielsgelukkig.

Zondagochtend was ik iets minder blij, ik wilde graag een wandeling door de sneeuw maken en dacht dat mijn skibroek nog wel zou passen, hij was immers twee jaar geleden eigenlijk een beetje te groot. Maar eh… nee, dat ging toch niet helemaal lekker met die buik. Die band die je ziet is trouwens van mijn legging die er onder zit, haha. Ik heb het uiteindelijk gefixt met een haar elastiekjes-constructie. Trui er overheen, dikke jas en niemand die wat ziet. Top oplossing.

Muts op en gaaaaaaan!

Want het had  flink gesneeuwd en onze bakker heeft deze week ‘Tiroler Week’ en ik snak naar een beetje wintersport. Buiten in de rij kwam heerlijke Oostenrijkse apres ski uit de speakers wat het wachten extra leuk maakte.

En de Pretzel was precies waar ik zin in ha.

De citroentaart had eigenlijk helemaal niks met Tirol te maken en de brownie ook al niet, maar afgelopen weekend waren zowel mijn vader als mijn oma jarig en aangezien we voor geen enkele verjaardag waren uitgenodigd (thanks Corona) vond ik dat stukje taart meer dan verantwoord.

Aan het eind van de middag wandelden we nog een stukje door de sneeuw. Heerlijk om buiten te zijn met dit winterweer en dat blijft nog wel even zo deze week. Alsof we een weekje wintersport in Nederland hebben. Zo van: als we niet naar Oostenrijk kunnen, dan halen we Oostenrijk toch gewoon naar hier? Ja, je moet er een beetje fantasie voor hebben, maar beter kunnen we het nu eenmaal even niet maken.

Geniet van de sneeuw en de zon komende week (word erg blij van het weer dat mijn iPhone voor komende week voorspelt!). 

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Ineke Koster.
  februari 8, 2021 / 15:04

  Vind dat altijd zo,n stomme vraag, maar bij deze, wat is het merk van jou heerlijke blauwe jas? Groetjes Ineke Koster.

  • Annemerel
   Auteur
   februari 9, 2021 / 09:52

   Haha er zijn geen stomme vragen toch ;-). Hij is van Röhnisch (en hij is zwart!)

 2. Hanne
  februari 9, 2021 / 07:54

  Heel leuk dat je een samenwerking doet met Uniqlo! Ik ben al lang fan van hun thermische shirts: goeie kwaliteit en niet duur.

 3. februari 9, 2021 / 10:31

  Haha ik het kader van stomme vragen, doe ik even mee.
  Ik wil heeel graag mijn eerste lulu lemon legging bestellen.
  Heb jij altijd high rise of rise?

  • Annemerel
   Auteur
   februari 10, 2021 / 15:09

   Ik draag het liefst High Rise of Super High Rise (van de Align leggings draag ik Super High Rise). Ik heb ook een aantal leggings MR (medium rise), maar die zitten toch wel iets minder lekker vind ik.

 4. Sarah
  februari 9, 2021 / 20:15

  Op het opnieuw doen “zakken” van de ribben werk je aan bij postnatale kine (of heet dat fysio in NL?). Zeker doen, beste investering van tijd, geld en energie na de bevalling!