DIARY: #5

Week 5 van 2018 is gewoon alweer een feit. Een week waarin ik een belangrijke beslissing nam en helaas toch ook weer vaak migraine-achtige hoofdpijn had.

Goedemorgen, het is maandag en ik heb een aardig intensieve to-do-list. Ik ga mega snel, totdat ik mijn (laatste) column voor Happy in Shape moet (mag) schrijven. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen en als ik dan maar gewoon ergens in het midden begin (iets wat er normaal voor zorgt dat de woorden daarna vanzelf uit mijn vingers vloeien) krijg ik het nog steeds niet voor elkaar. Ik heb mijn eerder geschreven columns als inspiratie gebruikt, maar ook dat wilde niet echt helpen.

Uiteindelijk heb ik iets geschreven over het heugelijke feit dat ik dit jaar – als alles volgens plan verloopt – mijn 30ste verjaardag mag vieren en dat vooral die paar grijze haren die ik steeds vaker tegenkom (zie foto voor bewijs) me herinneren aan het feit dat ik geen 21 meer ben.

De foto rechts maakte ik als bewijs voor de klantenservice van de supermarkt. Ik had vier doosjes thee gehaald, maar moest de volle mep betalen, terwijl er op de bordjes toch echt stond dat alle Lipton thee in de aanbieding was. Haha, vinden jullie me al een echte huismuts?

Dinsdag was administratie-dag en omdat de helft van mijn administratie zich bij mijn ouders bevond, vierde ik mijn lunchpauze samen met mijn moeder, met heerlijk speltbrood met avocado en zalm (serieus, altijd als ik speltbrood schrijf maakt mijn MacBook er smeltbrood van, super irritant! Hebben jullie dat ook? Smelbrood, dat bestaaaaaaat niet eens!).

Woensdag had ik het Women’s Health Sneakergala op het programma staan en omdat ik eens iets anders wilde dan een zwart jurkje, besloot ik voor een pak (van Tuur) met sportbeha te gaan. Ik had het dinsdag helemaal netjes klaar gelegd, maar uiteindelijk heb ik het hierna niet meer aan gehad… woensdag had ik namelijk weer barstende koppijn en ik zag het niet zitten om in die staat naar Amsterdam te gaan.

Irrrrrritant maar waar, mijn rechter AirPod doet het weer niet meer. Mijn iPhone herkent alleen nog maar de linker AirPod. Dit screenshot dient als bewijs voor Apple, waar ik vanmiddag een afspraak mee heb. Apple kennende lossen ze dit probleem goed op, maar vervelend is het wel.

Tuur heeft in zijn slaapkamer vloerbedekking, waar ik niet heel erg groot fan van ben, aangezien ik last heb van huisstofmijt. Ik kan niet bij Tuur slapen zonder de halve apotheek tot me te nemen. Of eigenlijk moet ik zeggen KON, want we hebben deze week laminaat uitgezocht en zelfs gelegd (maar dat verderop in deze diary).

Donderdag voelde ik me gelukkig alweer een stuk fitter dan woensdag, ook al doen die wallen dat misschien niet vermoeden.

’s Avonds maakte ik een heel erg lekker noodles recept met kip, bosui en paddenstoel.

Vrijdagochtend liep ik een rondje van 35 minuten door de sneeuw. Stiekem ben ik wel een beetje klaar met al die winterse praktijken, maar zo lang het niet al te hard waait en de weg niet glad is, kan ik er nog mee instemmen.

De foto links plaatste ik op Instagram, de foto rechts bewerkte ik later met FaceTune om aan Tuur te laten zien wat je allemaal niet aan je foto kunt veranderen. Zien jullie de drie grote verschillen tussen de linker en de rechterfoto en wat zien jullie liever op Instagram? Wat zouden jullie eerder liken? Ik ben echt benieuwd. Het bewerken van die foto kostte me misschien 2 minuten, het gaat echt ZO simpel, maar als ik naar de rechterfoto kijk dan zie ik alleen maar alles dat ik eraan veranderd heb.

Vrijdagmiddag had ik een lunchafspraak met Francien (van GirlsLove2Run), ze werkt inmiddels bij Triple Double in Eindhoven, een sportsmarketing en mediabedrijf.

En de avond spendeerde ik op de bank, samen met een poké bowl, Homeland en Tuur.

Zaterdag was weer een klusdag, maar wel eentje waarop we veel gedaan kregen. Mijn vader hielp bij het leggen van laminaat in de slaapkamer en ’s middags werd er zelfs even in een uurtje een bed in elkaar gezet door een trainingsmaatje.

Ondertussen probeerde ik de woonkamer (met de mooie donkerblauwe muur) gezellig te maken. Het begint al ergens op te lijken, toch?

Zondagochtend werd ik wakker in dit heerlijke nieuwe bedje. De slaapkamer is nog lang niet klaar (de halve inboedel uit mijn slaapkamer moet er nog in), maar ook deze heeft een mega metamorfose ondergaan. Ik heb helaas geen before foto (zo jammer), maar er lag eerst bruin tapijt, de muren waren lichtblauw en het bed was van donker glanzend hout. Oh en het dekbed had alle kleuren van de regenboog. Het is nu dus echt COMPLEET anders.

Zondagmiddag deed ik een minutentraining, waar ik van te voren best een beetje tegen op zag, want ik moest flinke tempo’s lopen, wat ik al een tijdje niet meer gedaan heb. Het was gelukkig heerlijk weer, wat het allemaal iets minder erg maakte. De training was net zo zwaar als ik verwacht had, maar het lukte me wel de tempo’s te lopen die ik moest lopen, dus dat maakte veel goed. Het feit dat ik steeds minder lang hoefde te lopen was ook wel prettig. Daar tegenover stond dat ik ook steeds harder moest lopen, maar ook dat lukte wonderbaarlijk genoeg. Deze training geeft het zelfvertrouwen dat ik even nodig had.

Komende week gaan we weer lekker verder met klussen en bereiden we ons voor op de 10 kilometer van Schoorl (zondag). Natuurlijk moet er tussendoor ook gewerkt worden, wat ik vooral ook niet moet vergeten.

Liefs,
Annemerel

Delen:

16 Reacties

 1. Ingrid
  februari 4, 2019 / 12:42

  Uhm, annemerel, het is al 2019 ?

 2. Stephanie
  februari 4, 2019 / 13:34

  Ik vind het echt zo leuk dat jullie gaan samenwonen! Leeftijdsverschil of niet, aan alles is te zien hoe ontzettend happy jullie met elkaar zijn <3 Enne (Dat zag ik in de vlog haha) groot gelijk dat je Arthur's huis een metamorfose geeft want een kaal mannenhuis is toch ook niet gezellig :-P Ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk wordt! Ps. wij hebben ook laminaat boven omdat ik ook echt niet tegen vloerbedekking kan (Licht astmatisch) dus wij hebben naast ons bed een klein kleedje liggen zodat je niet met je voeten op een 'koude' vloer stapt :)

 3. Lisette
  februari 4, 2019 / 14:12

  Gewoon ‘normale’ foto’s blijven posten op Insta. Je bent al zo gewoon en authentiek, houd dat alsjeblieft zo. Er zijn al genoeg nepperds met Photoshop op instagram te vinden :)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 5, 2019 / 07:43

   Yeahhhh was ook niet van plan om foto’s te gaan shoppen hoor!

 4. Marieke
  februari 4, 2019 / 14:24

  Mooie metamorfose! Wel een smal bed, of lijkt dat zo? Hahaha, nouja in het begin van de relatie is dat nog heel romantisch ;-)
  Fijne week!!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 5, 2019 / 07:42

   Hij lijkt smal he! Komt omdat ‘ie extra lang is (220) hij is gewoon 160 breed!

   • Marieke
    februari 5, 2019 / 13:04

    Oeh extra lang! Heerlijk! :-)

 5. Marjolein
  februari 4, 2019 / 16:10

  Annemerel! Je eerste zin is 2019 ;) Verder weer suuperleuk, word altijd zo blij van je photodiaries

 6. Cindy
  februari 4, 2019 / 16:51

  Je hebt een filter gebruikt op die rechterfoto waardoor je huid egaler oogt, je tanden witter gemaakt.
  En iets met je oog gedaan.
  Maar waarom zou je dat doen? Je bent toch goed genoeg zoals je nu bent? Je bent prachtig!
  De kracht van je blog/vlogs vind ik juist dat je jezelf bent/blijft.
  Zou je niet meteen unfollowen op IG (hou niet van nepfoto’s) maar zou wel elke keer gaan denken: is de foto echt of bewerkt? En dan like ik in principe al niet, als ik vermoed dat ze bewerkt zijn.

 7. Bianca
  februari 5, 2019 / 11:17

  Wat leuk geworden, die muur en de slaapkamer! Die kleuren, hoe komen ze er op soms he, die mannen haha. Of had hij er gewoon niks aan gedaan sinds hij het huis heeft?

  Ik vind bewerkte foto’s ook niks bah bah, lekker puur natuur, zoals het is.
  Zo zien we er nu eenmaal uit, ik zou die mensen wel eens in real life willen zien, met al die gefotoshopte gezichten, ik denk dat je dan schrikt, of je herkent ze niet hahaha!

 8. februari 5, 2019 / 12:31

  Als ik dat zo lees, had Tuur echt wel een typisch mannen-huis met al die kleuren enzo :D Hahaha!
  Houd je foto’s maar mooi naturel ;) Je hoeft helemaal niks aan jezelf aan te passen :)

 9. Inge
  februari 5, 2019 / 13:32

  Dus het hele huis is nu in annemerel stijl? Nee je bent echt niet dominant, hoor.. Of je vriend is gewoon een slappe zak, dat kan natuurlijk ook nog.

  • Annemerel
   Auteur
   februari 5, 2019 / 13:37

   Ik moet hier stiekem wel een beetje om lachen.

  • Sofie
   februari 5, 2019 / 14:32

   Wie ben jíj om daar een oordeel over te vellen (interessanter: waarom dénk jij dat je belangrijk genoeg bent om er zo over te oordelen), als zij gelukkig zijn met elkaar?

   Wat dit diegene die de vorige keer ook al met azijn ontbeten had of is dat een hype die ik gemist heb?

   • Annemerel
    Auteur
    februari 5, 2019 / 14:42

    Hahaha, volgens mij is dit nieuw ;-)

 10. An
  februari 8, 2019 / 15:54

  Ik heb een vraag: ik zie jou regelmatig met een Gramin horloge.
  Ik zou er zelf ook graag 1 willen maar niet honderden euro’s eraan willen uitgeven.
  Jij hebt er zoveel getest kan jij er 1 aanraden?

  Dank je :-)