DIARY: #45

Een zieke Tuur, twee nieuwe (sportieve) broeken, mislukte trainingen en superfijne trainingen, en natuurlijk weer heel veel lekker eten. Dat was de 45ste week van 2019 voor mij. Niet te geloven dat dit jaar nog maar zeven weken telt!

Maandag, Tuur was ziek, ik voelde me ook niet echt on top of the world. De dag speelde zich voornamelijk af in bed. Ik met MacBook, Tuur slapend. En af en toe werd ik ook even gedwongen tot niets doen (zie foto rechts). Het was absoluut niet de meest productieve manier om de week te beginnen. Maar hé. Ook dat soort dagen heb je.

Dinsdagochtend moest ik een inhaalslag qua werkzaamheden maken. Ik had geen zin/tijd om naar de winkel te gaan om ontbijt te halen, dus moest er ontbijt gemaakt worden met de paar ingrediënten die we nog in de koelkast hadden liggen. Het werd een geïmproviseerde French toast gemaakt van oud spelt brood met speculaaskruiden melk en ei. Het was best wel lekker.

En ’s avonds maakte ik lasagne. Normaal maak ik lasagne met gehakt en ham, maar we proberen deze maand geen vlees te eten, dus vervingen we het magere rundergehakt voor vegetarische gehackt en de ham lieten we gewoon weg. Was alsnog super lekker.

Woensdag kwam mijn nieuwe Lululemon legging met de post. Ik leef in die dingen. Ze zitten zo onwijs lekker en de kwaliteit is ook echt top. Dit is de Speed Up tight. Ik draag deze al (in verschillende versies) sinds 2014.

Woensdag was ook de dag dat onze IKEA kast geleverd werd. De pakketten wogen bij elkaar bijna 100 kilo. Erg blij dat ik dit niet zelf naar boven heb hoeven sjouwen. Het is een PAX kast met Hasvik hoogglans schuifdeuren. Zo blij mee.

Donderdag ging mijn training allesbehalve vanzelf en de tempo’s die ik wilde lopen haalde ik ook bij lange na niet. Daarnaast kwam de regen met bakken uit de hemel en had ik me wel wat beter tegen de regen kunnen kleden. Maar ondanks alles ben ik toch blij dat ik überhaupt de training heb kunnen volbrengen en dat ik niet halverwege gestopt bent.

’s Avonds trakteerde ik mezelf en Tuur op een poké bowl. Bij Uber Eats was een actie, twee maaltijden voor de prijs van een. Nou, dan is het gewoon goedkoper om eten te bestellen dan om het zelf te maken.

Vrijdag werd er alweer een pakketje geleverd voor mij. Er was een outlet sale bij Love Stories en ik kon het niet laten om deze jogging broek te bestellen. Hij is donkergroen (wat je niet heel goed ziet op de foto) en zit super lekker. Daarnaast vind ik hem ook nog redelijk gekleed, dus ik zou er ook mee naar buiten kunnen zonder dat ik er uit zie alsof ik net uit bed kom (dat weerhoud me er trouwens nooit van om niet zo naar buiten te gaan hoor, ik ga vaker in joggingbroek naar de supermarkt dan in spijkerbroek/jurkje/pantalon/whatever).

Ik moest vrijdag ook aan La Roche Posay doorgeven wat mijn favoriete product is, voor een toekomstige winactie. Ik kon niet kiezen. Dit zijn de producten die ik dagelijks gebruik (al sinds begin dit jaar). De winactie komt later deze maand online op mijn Instagram, ik weet nu nog niet met welk(e) product(en).

Zaterdag begon ik mijn dag positief en productief.

Totdat ik er achter kwam dat er op verschillende plekken in de slaapkamer schimmel zat (verleden tijd inderdaad, we hebben zondagmiddag goed schoongemaakt en anti-schimmel verf aangebracht). In de kast (die we niet gebruiken en dus nooit open maken), in de raamkozijnen (dat zat er echt vorige week nog niet toen ik aan het schoonmaken was). Anyway, hier werd mijn humeur niet veel beter van.

Waar mijn humeur wel super goed van werd. Het prachtige weer gisteren. We stonden al vroeg op en reden richting een mooi duingebied aan de rand van Den Haag voor een (volledig onverharde) training. Tussendoor moest ik nog even twintig minuten pauzeren om foto’s en videobeelden te maken. Het weer was zo mooi en ik heb het duingebied (Meijendel) ook nog nooit zo mooi gezien als gisteren. Ik kreeg er geen genoeg van.

De training ging ook boven verwachting goed, zowel bij mij als bij Tuur. En dat moest natuurlijk gevierd worden, met broodjes van de Franse bakker. De amandelcroissants die je hier ziet zijn echt de allerlekkerste van de hele wereld.

De rest van de zondag waren we keihard aan de slag om de schimmel te verslaan in onze slaapkamer. Volgens mij moet het nu wel goed komen. We hebben in ieder geval geleerd, vaker de verwarming aan en iedere dag luchten. De anti-schimmelverf die we in de kast hebben aangebracht (de meer in de kast is een buitenmuur) moet de rest doen.

Inmiddels is het maandag en ik heb echt bovengemiddeld veel zin in een productieve werkweek. 

Fijne week :)

Liefs,

Annemerel

Share:

3 Comments

 1. Linda
  november 11, 2019 / 12:11

  Ai, schimmel, een van mijn grootste angsten/aandachtspunten nu mijn vriend en ik naar een koophuis aan het kijken zijn. Balen hoor, hopelijk werkt de verf en goed dat jullie het meteen hebben aangepakt!

 2. Mieke
  november 15, 2019 / 10:30

  Hoi Annemerel,
  Hebben jullie ook de oorzaak van de schimmel onderzocht? Ik vrees dat ie anders gewoon zal terugkomen. Schimmel ontstaat door vocht dus als die er een week eerder nog niet was, zit er wellicht ergens een probleempje dat vocht veroorzaakt. Dat los je helaas niet enkel op met anti schimmel verf vrees ik. Hopelijk vind je snel de oorzaak.