DIARY: 42

Photobucket

Mijn week begon weer goed met een bezoekje aan de tandarts. Dit keer geen kaakontsteking, slechts de nasleep van de kaakontsteking die ik begin juli had. ‘Eventjes’ de wortelkanalen schoonmaken en vullen. Als troost mocht ik van mezelf even shoppen bij ZARA. En eh… ja de rest is geschiedenis. Na mijn shopavontuur was het ’s avonds tijd om hard te lopen. Liep ik voorheen eigenlijk alleen maar ’s ochtends, ik heb ontdekt dat ’s avonds lopen ook helemaal zo verkeerd nog niet is. Ik ga ’s avonds zelfs vaak sneller. Mensen die zichzelf hier in herkennen?

Vorige week maandag ging ik niet alleen hard omdat ik er zin in had, maar er zat ook een irritant groepje hardlopers bij me in de buurt en ze gingen hard (zo’n 13 / 14 kilometer per uur), maar ik kan daar dus niet zo goed tegen. Als er mensen voor me lopen wil ik ze inhalen. Noem me een uitslover, maar op zijn tijd is dat toch niet erg? Ongeveer twee kilometer lang liep ik vlak achter ze en zo’n 300 meter voor het duinpad ophield haalde ik ergens nog een soort van versnelling vandaan en vloog ik er langs. Ik weet niet hoe ze reageerden, want mijn muziek stond hard en eerlijk gezegd had ik al mijn energie nodig om daadwerkelijk met die snelheid langs de mannen te kunnen, maar in mijn hoofd stelde ik me voor dat ze vet in zichzelf teleurgesteld waren. Jup, dream on. Maar als het er voor zorgt dat ik het beste uit mezelf haal, why not?

Dinsdagochtend had ik extreme spierpijn. Zondag had ik 20 kilometer hardgelopen, maandagochtend had ik de yoga video voor mijn benen gedaan, maandagavond die 10 kilometer en toen op dinsdagochtend nogmaals de yoga video. Jup, het is alles of niets bij mij. Het regende extreem hard toen ik om 7.15u naar buiten liep naar de tram en ARGH ik strompelde. In de trein richting Amsterdam Centraal ging er natuurlijk van alles mis. We zaten in zo’n trein uit 1991 (dat heb ik opgezocht) en ten eerste vertrokken we al tien minuten te laat. Vervolgens gingen we met een extreme slakkenvaart. Blijkt? De rem gaat niet van de trein af. Na een kwartier werden we de trein uitgezet op een station waar dus een keer in de zoveel tijd een sprinter voorbij komt. Stond ik daar in de stromende regen. De eerste sprinter zat zo vol dat ik er niet in kon, de volgende sprinter bracht me wel naar Leiden Centraal, maar op Leiden Centraal miste ik natuurlijk net de trein naar Amsterdam. Toen ik uiteindelijk in de goede trein zat waren we een uur verder.. Vijf minuten voor Amsterdam CS val ik na-tuur-lijk in slaap en als ik uit wil stappen zie ik dat het nog steeds extreem hard regent. Ik haal koffie en stap de tram in voor het eerst in een half jaar. Normaal loop ik de twee kilometer naar kantoor met alle liefde, maar dinsdagochtend had ik er GEEN zin in. En als ik net ben ingecheckt schreeuwt de dame van de tram keihard met zo’n viswijven stem dat ik de tram moet verlaten omdat ik koffie in mijn hand heb. HALLO. Regels zijn regels (hoewel ik van deze niet op de hoogte was, maar ik ga dan ook nooit met de tram in Amsterdam), maar KAN dat niet op een normale manier gezegd worden. Jup, dinsdag begon mijn dag niet al te goed.

Toen ik ’s avonds thuis kwam had mijn dag nog steeds geen positieve wending genomen. Ik had hoofdpijn en was misselijk en besloot dat het daarom tijd was om raspatat en een van Dobben kroket te halen, want dat lost al je problemen op (dat was mijn theorie..). Zo gezegd, zo gedaan. Ik at mijn raspatatje en kroketje in bed op en werd de volgende ochtend wakker met het bakje pindasaus nog naast me, lekker wakker worden. Gelukkig verliep woensdag net iets voorspoediger qua OV, maar dat weerhield me er niet van om ’s avonds voor hetzelfde recept de snackbar binnen te stappen. JA MENSEN, ook ik heb mijn zwakke momenten. Maar hallo, voor 3,50 heb je een “maaltijd” waar je slechts vijf minuten voor hoeft te wachten en als die “maaltijd” dan ook nog eens op zo’n 50 meter van je huis verwijderd afgehaald kan worden en LEKKER is.. Verleidelijk toch?

Donderdag spendeerde ik al schrijvend en lezend bij mijn ouders in de tuin. Heerlijk! Tussendoor een uurtje hardlopen en verder rustig schrijven voor DEADlines. Metro Mode komt na de zomerstop op 24 augustus eindelijk weer met een nummer! Don’t forget! Vrijdag verliep vrijwel hetzelfde, alleen ging ik toen om 18.00u naar het strandrestaurant waar ik tijdens mijn studie fulltime gewerkt heb voor een avondje knallen. En dat heb ik afgelopen weekend ook gedaan. Met dit mooie weer kwam mijn hulp goed van pas en ik had ook wel weer eens zin in een weekendje horeca. Win-win!

Ook deze week belooft druk te worden! Een extra dagje Girlscene, het Nike event zaterdag en zondagochtend om 6.30u vliegen naar Nice!!! Keep you posted!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

20 Reacties

 1. augustus 13, 2012 / 12:21

  Wat een drukke week! Zat trouwens je bed niet onder met pinda saus?

 2. augustus 13, 2012 / 12:32

  Arme Annemerel, soms heb je inderdaad van die dagen dat alles lijkt tegen te zitten!

  Heerlijk om te lezen weer, hopelijk heb je deze week (weer) een topweek! xoxo

 3. augustus 13, 2012 / 12:32

  Jij bent bruin zeg, mooi! Kun je die yoga video ook ergens downloaden?

 4. Ilse
  augustus 13, 2012 / 12:37

  Best wel een drukke week en je bent inderdaad lekker bruin.

 5. augustus 13, 2012 / 12:52

  Wat leuk om te lezen. Je kan echt leuk schrijven, het leest zo lekker weg

 6. augustus 13, 2012 / 13:31

  Verschrikkelijk die dagen waarop alles tegen zit, hopelijk begint deze week beter :)

 7. augustus 13, 2012 / 14:23

  Dat was me het weekje wel weer. Ik ben benieuwd naar Nice!

 8. augustus 13, 2012 / 14:29

  Ik zou zelf een rood jasje altijd voorbijlopen maar het staat je super!

 9. Monika
  augustus 13, 2012 / 14:54

  Dat stukje over die raspatat, hilarisch! Ben er nu wel erg benieuwd naar geworden want ik heb t nog nooit op!

 10. Steffi
  augustus 13, 2012 / 16:00

  Haha! Ik herken mij hier duidelijk in! Als ik s’avonds loop of eigenlijk sport in het algemeen lukt dat veel beter dan s’morgens! Maar ik heb vorige week voor de eerste keer is s’morgens gerend en ik ben er nu toch ook verslaafd aan! Die energie die je daar uit krijgt voor de rest van de dag!

 11. myrthe
  augustus 13, 2012 / 16:47

  Ik loop ook sneller ’s avonds, alleen zit ik dan na het avondeten te wachten tot het verteerd is en daar heb ik nooit echt geduld voor! ;)
  Ooh wat vervelend van dinsdag, de Ns kan der wat van..

 12. augustus 13, 2012 / 16:55

  Heerlijke artikelen maak je toch altijd!

 13. Annet
  augustus 13, 2012 / 17:20

  ”Ik had hoofdpijn en was misselijk en besloot dat het daarom tijd was om raspatat en een van Dobben kroket te halen” > ja patat en kroket helpen bij mij ook altijd tegen misselijkheid ;p

 14. augustus 13, 2012 / 17:21

  Nice is zo leuk! Je gaat daar echt genieten!!

 15. augustus 13, 2012 / 19:15

  Haha wat een pech met het openbaar vervoer, balen!

 16. daniek
  augustus 13, 2012 / 19:32

  Haalt je vriend dan die pindasaus niet weg? Of heb je geen vriend? Lees er eigenlijk nooit iets over.

 17. augustus 13, 2012 / 21:41

  Hahaha wat een verhaal ‘raspatat – story’. ;-)

 18. augustus 14, 2012 / 12:53

  Wat een verschrikking was die dinsdag voor jou zeg!

 19. Hanna
  augustus 14, 2012 / 16:13

  Altijd leuk, jouw diary’s! En van dat hardlopen… ik ben geen pro ofzo (en deze vakantie heb ik maar liefst 1 keer hardgelopen), maar ik heb een tijdje woensdag en vrijdag na school vlak voor het eten gelopen en zondagochtend voor het ontbijt (wel een appel of een bakje yoghurt op) en ik merkte dat ik op zondagochtend nooit zo lekker liep! Heb trouwens ook een keer op dinsdagochtend om half 7 voor school gelopen, omdat het anders veel te warm was en dat liep ook wel lekker! Dus jaa… Ik denk dat ik ’s avonds toch het fijnst vind!
  xoxo