DIARY: Week #3

De hoogtepunten van week drie van 2018 bestonden vooral uit heel veel lekker eten. Verder deed ik iets waarvoor ik uit mijn comfortzone moest én ontdekte ik iets in mijn haar wat ik de eerst komende tien jaar nog niet verwacht had te ontdekken..

We begonnen de week goed met een lunch bij The Corner Bakery in Amsterdam met mijn uitgever. Dit cafeetje zit om de hoek bij mijn uitgever dus de ideale locatie om bij te praten met mijn redacteur over mijn boeken en plannen voor 2018. Ik koos zelf voor de American Pancakes (en die waren net zo zoet als ze er uit zien) en Anoek (mijn redacteur) koos voor French Toast. We besloten alles te delen en dat was een heel goed idee.

Dinsdag bracht ik voor het eerst in negen maanden weer eens een bezoekje aan de atletiekbaan. Damn, deze belichting doet niet veel voor mijn gezicht (dat overigens ook zwaar te lijden heeft door de januari-blues). Ik vond het heerlijk om weer eens op snelheid te trainen op de baan en werd na de training aangesproken door een trainer die rond liep. Om een lang verhaal kort te maken; ik ga eens kijken of trainen bij een vereniging bij mij past.

Woensdag zocht ik het hele internet af naar een mooie laptop tas voor een 15 inch MacBook. Mijn tas van Kate Spade is namelijk net te klein voor mijn MacBook. Het past zeg maar net, maar ik zag al een mini krasje veroorzaakt door de rits van de tas, omdat hij er zo strak in zit. Het liefst wil ik de tas rechts, maar deze is niet beschikbaar voor een MacBook van 15 inch, de tas links wel, maar dat kleurtje lijkt me zo besmettelijk. Beiden zijn overigens van Marc Jacobs. Ik kijk nog wel even verder en in de tussentijd sleep ik mijn oude MacBook Pro wel mee in plaats van mijn nieuwe, om nieuwe krasjes te voorkomen.

Donderdag had ik mijn eerste training bij Haagatletiek, maar daar heb ik geen beeldmateriaal van. Het ging niet heel erg goed, want ik had helaas last van migraine-achtige hoofdpijn en ik had geen pasta moeten eten vlak van te voren. Lesson Learned. Ach ja, kan het volgende keer alleen maar beter gaan, toch?

Vrijdag spendeerde ik voor het grootste gedeelte bij mijn ouders omdat er twee pakketten zouden komen, met twee verschillende bezorgdiensten en mijn ouders niet thuis waren om de pakketten aan te nemen. Geen probleem, ik sleepte gewoon beiden MacBooks mee naar mijn ouders (in een rugzak in plaats van een laptop tas, want daar past mijn 15 inch MacBook dus wel gewoon in.

Ik ontving onder andere dit pakket van na-kd, dat ik meteen even allemaal probeerde…

Dit jurkje links was – samen met de donkerblauwe versie – jullie favoriet op mijn mini-haul die ik op Instagram Stories deed. Ik ben echt zo toe aan een paar zonnestralen (wie niet?). Ik heb zo’n vermoeden dat het nog wel eventjes gaat duren voordat ik deze jurkjes aan kan, er staat helaas (nog) geen zomerse trip gepland. Ik had eigenlijk bedacht dat ik NU in Los Angeles zou zitten voor een paar weken, maar toen bedacht ik me dat zoiets – in je eentje – echt een bizar duur grapje zou worden, dus we spenderen januari – net als de meeste mensen – gewoon in Nederland.

Zaterdag besloot ik dat het tijd was voor een avond uit in plaats van een avond Netflix, dus kidnapte ik Roos (die aan het leren was voor haar tentamenweek) en nam ik haar mee naar Jamie’s Italian in Den Haag. Het eten was echt SUPER lekker en het was heel gezellig. Omdat we pas om kwart over negen een reservering hadden liepen we ook pas om half twaalf de zaak uit, net alsof we ‘echt’ een spannende avond gehad had, in plaats van dat we ons alleen maar tonnetje rond gegeten hadden.

Omdat ik zaterdagavond geen tijd had voor Netflix, moest ik dat zondag bij mijn ontbijt maar inhalen. Ik at een wrap met avocado en ei, niets nieuws onder de zon dus. Ik zeg het je, dit is echt SUPER lekker en ook nog eens voedzaam, dus wat wil je nog meer?

Ook maakte ik een afspraak bij de kapper nadat ik een grijze haar ontdekt had (volgens mijn moeder was het gewoon een ontkleurde haar met een andere structuur, maar volgens mij is dat gewoon een ander benaming voor EEN GRIJZE HAAR, maar daar over later deze week meer), mijn uitgroei (laatst geverfd in september) is erg aanwezig. Nu is het op zich niet heel lelijk dat het iets donkerder is bij de aanzet, maar het probleem is.. na ongeveer drie uur wassen lijkt dat donkere gedeelte ‘vet’ en hangt het slapjes naar beneden, waar ik dan weer wél een probleem mee heb. Deze week maar weer even naar de kapper dus.

En dat was mijn week, wederom niet eentje die de geschiedenisboeken in gaat als meest enerverend, baanbrekend en speciaal, maar hé, dit soort weken heb je ook nodig om de basis te leggen voor die weken waarin je wel al die enerverende, baanbrekende* en speciale dingen doet. Ik ben in ieder geval klaar voor de vierde week van 2018, jullie ook? Staan er leuke dingen op de planning? Ik heb morgen mijn eerste baantraining bij Haagatletiek en ga woensdag naar de kapper (en daar heb ik echt heel veel zin in).

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. Rosan
  januari 22, 2018 / 12:37

  Ik vind het een leuk foto overzicht en grijze haar of niet jouw kleur is een leuk kleurtje!
  Mijn haar is drama of t is geel (vind ik) en als ik dan met die paarse shampoo aan de gang ga heb ik dus je raad t al paarse strepen!
  Maar ja beter paars dan geel haar want dat vind ik nog erger dan erg!

 2. Marjan
  januari 22, 2018 / 12:58

  Het eten voor een training is nu, na een jaar, nog steeds een struggle en proberen. Curry’s en pittig eten zijn ook geen aanrader. ?

 3. Ilse
  januari 22, 2018 / 13:52

  Toch leuke uitjes en dingen deze week. Ik heb morgen nog een hertentamen van Engels en verder deze week lekker vrij. (Moet nog wel 8 uurtjes werken) En dit weekend mijn jongste broertje na een halfjaar weer zien.

 4. januari 22, 2018 / 16:06

  Dat eten bij The Corner Bakery ziet er super lekker uit.
  Dat rode jurkje staat je super leuk!

 5. januari 22, 2018 / 18:17

  Die pannenkoeken en french toast met dat fruit erbij… het ziet er gewoon goddelijk lekker uit!
  Snak ook naar zon. Nog 45 dagen, dan vertrek ik voor 11 dagen naar Florida, kan niet wachten!

 6. januari 22, 2018 / 20:53

  Wat een leuke week heb je achter de rug. Het rode jurkje van Naked is prachtig <3

 7. januari 22, 2018 / 21:53

  Je kleding van Na-kd is echt tof! Vooral dat linker jurkje staat je prachtig. Ben benieuwd of je gaat trainen bij een vereniging en hoe het je gaat bevallen.

 8. Nadia
  januari 23, 2018 / 10:56

  Aiaiai, die grijze haren. Iedereen (ik zelf ook) half in paniek wanneer ze de eerste vinden. :p De aftakeling heeft ingezet!