DIARY: #38

Zon, lekker eten en weer beginnen met hardlopen. De eerste week van oktober was een hele mooie.

Hoe schattig zijn deze eieren? Gekregen van NYC-marathon teamgenootje Angela. Ze vindt mij altijd een blij ei en ze weet dat ik ’s ochtends graag een eitje eet, dus tijdens de TUI bijeenkomst van een dag eerder kwam ze met een doos ‘blije eieren’ aanzetten. Zo leuk.

Ook lekker: een kopje thee. Echt, deze zomer dronk ik amper thee, terwijl ik normaal gesproken minstens een liter per dag naar achteren gooide. Sinds een paar weken zit ik weer in dat ritme en ik geniet er echt van.

Waar ik minder van geniet, een sluimerende verkoudheid die ik al ruim twee weken onder de leden heb. Otrivin Duo en Strepfen moeten me bijstaan.

Waar ik dan wel weer enorm van geniet… bananenpannekoekjes van Albert Heijn met banaan, speculaaskruiden en golden syrup. Even een gratis tip van mij, deze week zijn de kant-en-klare bananenpannenkoekjes van AH 1+1 gratis. Yes. Ik ga inslaan :)

Van dinsdag heb ik geen beeldmateriaal (wat deed ik überhaupt? ik denk dat ik gewerkt heb… oh ja ik was in Amsterdam voor opnames van een video voor Albert Heijn. Lange dag. Geen foto’s), maar op woensdag besloot ik lekker anderhalf uur te gaan fietsen. Ik ben nog steeds van plan om een marathon te lopen dit jaar, maar mijn uithoudingsvermogen kan ik nu nog niet trainen met een duurloop van anderhalf uur, daarom heb ik lekker anderhalf uur door de duinen op mijn mountainbike geknald.

Donderdag. Tijd voor een lekkere bagel met zalm bij Bagels & Beans. Waar het ook tijd voor was? Nieuwe wintersportkleding kopen. Ik heb een hele mooie jas, die ik niet op deze foto aan heb, want hier gaat het om het feit dat Arthur en ik vanaf nu op de piste zouden kunnen matchen (als ik deze jas draag). Zoveel zin om te skiën!

Ook nieuw: de Zoom Fly Flyknit van Nike. Eind deze week mocht ik weer beginnen met opbouwen met lopen en dat wild eik natuurlijk heel graag op nieuw schoeisel doen. Dit zijn dezelfde schoenen waar ik altijd al op liep, alleen dan met een Flyknit upper, wat betekent dat ze beter aan mijn voet aansluiten. Ben hier mega blij mee, want bij de vorige Zoom Fly hadden mijn tenen best wel wat ruimte, waardoor ze alle kanten opvlogen, nu zitten ze netjes ingepakt. Ben tot nu toe erg onder de indruk.

’s Avonds aten we dezelfde bananenpannekoekjes als maandag, alleen dit keer gooide ik ook wat aardbeien in de mix. SUPER lekker.

Vrijdag was het dan eindelijk zover, ik was ziek. Om dit heugelijke feit te vieren, maakte ik deze kippensoep die ontzettend goed gelukt was. Naast kip heb ik er ook prei en paddenstoelen in gedaan, mega lekker.

Waar ik mega blij van werd: een pakketje van Run2Day dat onderweg was. Nog een paar hardloopschoenen. Wedstrijdschoenen dit keer.

Zaterdagochtend trof ik niet alleen de schoenen bij mijn ouders aan (ik laat al mijn pakketten bij mijn ouders afleveren), maar ook dit nieuwe Polar horloge. Dit is de Polar Vantage V, het nieuwste een van de meest geavanceerde hardloophorloges. Wat dit horloge zo interessant maakt? Het is het eerste hardloophorloge met een vermogensmeter. Hij meet je inspanning dus niet alleen aan de hand van je hartslag, maar ook aan de hand van andere statistieken. Ik heb me er nog niet ontzettend in verdiept en ik heb hem ook pas een keer gedragen tijdens het lopen, maar verwacht binnenkort een ‘first look’ en over een paar maanden een uitgebreide review. Voor nu kan ik zeggen: hij zit mooi om mijn pols en tijdens een duurloopje werkt ‘ie erg lekker.

Ik was zaterdagochtend bij mijn ouders om mijn zusje bij te staan bij haar laatste lange duurloop richting Amsterdam. 19 kilometer stond er op de teller. Ze liep op zo’n rustig tempo dat ze nog lekker met mij kon praten, dus we hebben bijna twee uur bijgekletst. Hartstikke lekker. Ik op de fiets, zij lopen. Prima deal.

’s Middags vierden we haar succes in de stad met garnalenkroketjes, kreeftensoep en frietjes met mayonaise. Het was een heerlijke zaterdag.

Ook op zondag was er iets te vieren, ik heb pijnvrij hardgelopen. Het mag nog niet echt een naam hebben, maar het feit dat ik loop en dat ik daar geen last van heb, vind ik al ontzettend fijn.

’s Middags keken we naar de Chicago Marathon. Zelf liep ik deze marathon twee jaar geleden, toen zag het er allemaal een stuk vrolijker uit (geen regen, maar een strak blauwe lucht!). Ik vind het niet erg om een marathon in de regen te lopen, maar ik moet zeggen dat ik bij het zien van de beelden niet echt kriebels kreeg van ‘OMG ik wilde dat ik hier nu liep’ (dat zou ik op een stralende dag dus wel gehad hebben). Opvallend aan het beeld in deze foto: alle lopers (de vier mannen voorop en de vrouw op kop) dragen allemaal de schoenen die ik afgelopen week besteld heb voor mijn marathon, de Vaporfly 4% Flyknit. Aan de schoenen zal het dus niet liggen ;-).

En dat was hem alweer, de eerste week van oktober. Ik ben totaal niet ontevreden over het verloop, het weer en het feit dat ik weer een beetje kan hardlopen hebben daar zeker aan bijgedragen. En het ziet er naar uit, dat de tweede week van oktober wat betreft weersomstandigheden en hardlopen net zo goed gaat worden. Ik heb er zin in. Jij ook?

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. Stephanie
  oktober 8, 2018 / 16:31

  Volgens mij is het maar goed dat je samenwerking hebt met Nike! Want ben ook hard aan het sparen voor de vaporfly.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 8, 2018 / 18:18

   Haha nou de samenwerking bestaat voornamelijk uit dat ik mijn bankrekening regelmatig plunder op Nike.com ;-)

   • Renate
    oktober 8, 2018 / 22:28

    Hé die samenwerking herken ik ;)

 2. Thijs
  oktober 8, 2018 / 22:09

  Heb je je paarse Vaporfly’s nu al opgelopen? :-)
  Niet helemaal eten als een topatleet zo te zien. En leuk dat je zus zo goed gaat.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 9, 2018 / 07:11

   Ja daar heb ik van de zomer al mijn wedstrijden opgelopen en zitten top. Ze zijn ook nog wel goed genoeg om op te lopen, maar je weet nooit wanneer er een nieuwe ‘drop’ komt dus vind het heel fijn om in ieder geval een vers paar in mijn bezit te hebben.

   • Thijs
    oktober 9, 2018 / 11:30

    Je meldde een paar keer dat de Zoom Fly te ruim is bij je tenen. Heb je al geprobeerd de veters onderaan heel strak aan te trekken? Bij mij kan ik ze zo strak doen dat de randen van de veteroogjes minder dan 2.5 cm van elkaar zitten. Voelt niet oncomfortabel. Sowieso had ik bij de Zoom Fly de neiging om ze te losjes te doen, ook bovenaan. Komt misschien door het dunne materiaal. Maar ze kunnen dus best strak.
    Bij de Zoom Vomero kan ik ze bij de tenen niet te losjes doen want dan heb ik na een loop meteen een blaar aan de binnenkant van de voorvoet.

 3. Marieke
  oktober 9, 2018 / 11:38

  Wat is nu de status van je boek? Ben je nog aan het schrijven? Of is het wachten op een marathon voor het laatste hoofdstuk? Ben benieuwd!

 4. oktober 10, 2018 / 12:26

  Ah wat een lekker weekje dit! Goed om te lezen dat je weer wat rust in je leven hebt, in elk geval. En superfijn dat het hardlopen pijnvrij ging!