DIARY: #35

Het is je wellicht niet ontgaan dat afgelopen week net iets anders liep dan gepland… en hoewel ik ontzettend veel gebaald heb van mijn ‘lot’, heb ik toch ook wel heel veel mooie momenten gehad.

Maandagochtend, ondanks dat ik aan de ontstekingsremmers zit voor een pijntje in mijn voet (en ik niet meer mag hardlopen tot de Berlijn Marathon) ben ik nog steeds vol vertrouwen dat ik de Berlijn Marathon zondag gewoon loop. Berlin? Just do it.

Ik laat nog wel even een foto maken in het ziekenhuis, om mijn huisarts gerust te stellen dat er echt niets ergs aan de hand is.

Omdat ik al een paar dagen niet heb hardgelopen voel ik me mega onrustig worden. Dat is niet gek na 16 weken bijna iedere dag te hebben hardgelopen. Ik besluit om anderhalf uur te gaan fietsen. Dat doet me ontzettend veel goed.

Iets voor 18.00u word ik gebeld door mijn sportarts, blijkbaar heb ik toch een (klein) breukje in mijn middenvoetsbeentje, ik kan de marathon niet lopen. Het is alsof de wereld onder me vandaan getrokken word. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo hartverscheurend gejankt heb. Na een uur gehuild te hebben krijg ik hoofdpijn en besluit ik toch maar mijn risotto te gaan maken, waar ik eigenlijk net voor het telefoontje aan wilde beginnen. Gelukkig krijg ik later hulp in de keuken van Arthur.

Het staat in de krant, dus het is waar. Ik woon trouwens tegenwoordig in de Gemeente Midden-Delfland (grapje, ik weet niet waar dat vandaan komt). Maar goed. Geen Berlijn Marathon voor mij, boek uitgesteld. Mega balen, maar helaas vrij weinig aan te doen.

Een duinwandeling doet me goed. Over het strand kan ik nu namelijk niet zo goed lopen, omdat het wegzakken in het zand pijn doet aan mijn voet. Als ik stevige schoenen draag en wandel op een verharde ondergrond heb ik geen pijn, dus dat mag ik gelukkig wel doen (het devies van de sportarts: als het geen pijn doet mag je het gewoon doen).

En we zijn ineens in Málaga. Arthur loopt hier dit weekend de 1500 meter op de WK Masters. Eerst zou ik hier niet bij aanwezig kunnen zijn, wat ik best jammer vond (en hij vond het op zijn plaats weer heel jammer dat hij niet bij mijn marathon kon zijn). Toen bleek dat ik niet naar Berlijn kon heb ik snel een ticket geboekt zodat ik er toch bij kon zijn.

Mijn favoriete ontbijtje (en lunch en avondeten en tussendoortje) in Spanje? Spanish Omelette. Aardappel en ei, dat zou ik dus de hele dag kunnen eten.

Zie die lach op mijn gezicht? Ik kan weer lachen hoor.

Het was niet heel zonnig donderdag in Malaga, maar we hebben toch een paar uur op het strand gelegen want de temperatuur was top.

Dit is het stadion waar Arthur dit weekend aan de bak moest.

Naast het stadion lag een supermooie grote sportschool, daar heb ik mijn eerste stapjes richting herstel gezet. Ruim een uur cardio en een half uur buik en heupspier-oefeningen.

Deze tip kreeg ik van Laura, La Bella Julietta, een broodjeszaak waar ze super lekkere broodjes en sapjes verkopen. Mijn broodje zalm, guacamole en mozzarella was slechts 2,90. Daar heb je nog geen kop koffie bij Starbucks voor.

’s Avonds aten we pasta in de haven met trainingsmaatje Willem en zijn vrouw. Super gezellig!

En kijk wie mijn zaterdag in de gym kwam vergezellen, IT’S LAURA BRIJDE! Zo leuk dat ze mee ging naar de sportschool. Later is ze ook nog mee naar het stadion gegaan om de series van Arthur te zien (die hij won!) en daarna hebben we met zijn alle lekker pasta gegeten in de stad. Het was een hele fijne zaterdag.

OMG! Arthur is dus gewoon DERDE geworden op de WK Masters 1500 meter (M45). Zo zo zo trots op hem. En zo blij dat ik hier bij kon zijn. Soms, heel soms, denk ik dat dat breukje in mijn voet een soort van meant to be was, zodat ik nu bij dit moment kon zijn en dat hij later dit jaar (hopelijk) van MIJN moment deelgenoot kan zijn. Neemt niet weg dat ik best wel een beetje gebaald heb hoor. En een mini traantje gelaten heb toen ik de Berlijn Marathon App opende en achter mijn naam ‘not started’ zag staan. Maar dit was gelukkig geen ‘ugly crying’ meer, maar een ‘siertraan’ die zo langzaam over mijn gezicht naar beneden dwarrelde.

En ja, voor degene die het nog niet op Instagram gezien hadden (of daar hadden door de vlogs), we zijn inderdaad samen en ik ben héél héél gelukkig.

De foto rechts vond ik net op mijn telefoon toen ik op zoek was naar foto’s voor deze diaryblog. Totaal niet doorgehad dat die überhaupt gemaakt werd. Maar dit was dus zondagavond in een restaurant in Málaga dat ik je nooit zou aanraden, maar ze hadden nachos met guacamole op de kaart staan en ik had daar mega veel trek in, de rest was eigenlijk niet zo heel erg lekker (het was een Indiaas en Mexicaans restaurant, hoe kun je nou allebei zijn? Hier hadden de alarmbellen al moeten rinkelen). Maar het maakte niet uit, want het was een mooie dag, ook al had ‘ie eigenlijk heel anders moeten lopen.

Ik ben vandaag nog een dagje in Málaga en vlieg vanavond terug naar huis. Het wordt wederom een rare week, omdat eigenlijk deze week mijn boek in de winkel had moeten liggen. Maar hé, dat komt later in 2018 wel. Dank voor al jullie support deze week, het heeft me ontzettend veel goeds gedaan. Ik was ontroostbaar, maar de mensen om mij heen en jullie (op Instagram en blog) hebben me er doorheen gesleept en me de positieve kanten van deze misere laten zien. Ik ben vastberaden snel te herstellen, ondertussen fit te blijven én mijn boek nog beter te maken dan hij (hopelijk) als was.

Liefs,
Annemerel

Delen:

36 Reacties

 1. Maaike
  september 17, 2018 / 12:07

  Olala, belangrijk nieuws in deze diary ??! Veel geluk samen!

 2. september 17, 2018 / 12:09

  zo leuk jullie als setje! heel veel geluk samen <3

 3. Mams kim
  september 17, 2018 / 12:45

  Oh annemerel wat pak je het goed op trots op je meisje!!! En gefeliciteerd met je relatie met Arthur..had een tijdje geleden al zo een voorgevoel..het is je zooo gegund, geniet van het gelukkig zijn ..dikke kus van mams kim.

 4. Linda
  september 17, 2018 / 12:55

  Aah wat leuk dat jullie een stel zijn! Gefeliciteerd :) (en balen van de marathon natuurlijk – maar het kan niet anders of het komt helemaal goed!)

 5. Rosalie
  september 17, 2018 / 13:09

  Super leuk dat jullie een setje zijn. Ik had de chemie inderdaad al gezien. Ik had er ook al een opmerking over gemaakt waar ik me later een beetje schuldig over voelde. Stel je voor dat hij met een andere vrouw was en die leest het terug enzo… Maar gelukkig was dat niet zo haha. Heel veel geluk!

 6. september 17, 2018 / 13:17

  Ik vind het ZO leuk dat jullie samen zijn haha, hoopte het al de hele tijd een beetje. Goed om te zien dat je je snel herpakt, zou ik zelf niet kunnen dus respect voor jou. En aan het eind van het jaar heb jij JOUW moment!

 7. Joyce
  september 17, 2018 / 13:31

  Wauw wat een leuk nieuws! Ik volg je overal, maar heb dit niet doorgehad hahahaha. Jullie hadden het wel erg gezellig samen leek altijd, maarja dat is ook maar net wat en hoe je het filmt. Super leuk!

 8. Joyce
  september 17, 2018 / 13:33

  Oké, ik was te snel met liken op je instagram post zie ik haha. Zie het nu langskomen!

 9. Cindy
  september 17, 2018 / 14:03

  Had het inderdaad al op IG gezien, maar had al een tijdje een vermoeden dat jij en Arthur wat hebben dus kwam niet als een verrassing :-) Leuk voor jullie, heel veel geluk! Moet goed komen denk ik, aan gezamelijke hobbies kan het niet liggen haha.
  Veel plezier nog in Malaga, en je tip voor die lekker broodjes komt net te laat, ben al een dikke week terug. Heerlijke regio.

 10. Tember
  september 17, 2018 / 14:23

  Oh Malaga is zo heerlijk. Ik heb daar in december mijn 2e marathon gelopen en kan alleen maar glimlachen als ik aan Malaga denk. Ondanks de enorme tegenslag vind ik het zo onwijs knap hoe je dit in iets positiefs om hebt kunnen zetten deze week en wowie wat een ander leuk nieuws ;)

 11. Marieke
  september 17, 2018 / 16:40

  Beste Annemerel, na een 7 daagse wandeltocht in Georgie eindelijk weer bereik… ik heb gister nog voor je geduimd, en wist fus nog niks van je blessure. Maar wat een verschrikkelijk nieuwtje :-( Zo te zien pak je het goed op. Met geduld wachten we op jouw herstel en op jouw boek natuurlijk. De vlinders had ik al van het scherm zien spatten, super super leuk! Liefs!

 12. september 17, 2018 / 17:11

  Wauw wat super fijn voor je dat je een relatie hebt. Ik hoopte het al door de sparkle die jullie hadden, het is je zo gegund!

 13. Julia
  september 17, 2018 / 18:08

  Wat leuk van jou en Artur!! Ik heb geen instagram, maar ik had al wel een vermoeden door de vlogs hihi. Veel geluk samen, echt heel leuk! En ondanks dat het super balen is dat je niet naar Berlijn kon, toch wel heel leuk dat je Arthur nu in Malaga kon aanmoedigen :)

 14. Sanne
  september 17, 2018 / 18:12

  Volg je al héél lang, vind het éxtra leuk dat je zo gelukkig bent. Je straalt helemaal, super leuk voor je! Ik gun het je heel erg. Jammer van Berlijn, weet zeker dat er snel een volgende marathon op de planning staat die je geweldig gaat lopen.

 15. Marijke
  september 17, 2018 / 18:35

  Oh wat een leuk nieuws! Ik had eigenlijk al een idee dat er iets was tussen jullie, het straalde gewoon al van het scherm af. Meestal ben ik de laatste die iets door heeft hihi. Maar ook petje af voor hoe je jezelf herpakt! Heel veel geluk jullie samen.

 16. september 17, 2018 / 18:50

  Ik las het inderdaad bij hele erge toeval op Instagram. Super leuk dat je weer geniet van de liefde! :)

 17. Tessa
  september 17, 2018 / 19:11

  Vind het zo knap om te zien/lezen hoe je met deze tegenslag omgaat. Enorm balen natuurlijk, maar je komt hier sterker uit! En wie weet was het inderdaad meant to be, zodat je naar Malaga kon om Arthur daar aan te moedigen. Knappe prestatie ook van hem zeg! Ik had al een poosje een vermoeden dat er wat tussen jullie speelde, heel erg veel geluk samen. Het is je gegund!

 18. Géa
  september 17, 2018 / 20:00

  Annemerel, weer een fijne diary! Ik kijk uit naar weer iedere dag blog’s/vlogs van jou!
  De liefde hing al even in de berichten;). Geniet van dat wat is!
  Op naar weer nieuwe, mooie avonturen!

 19. -
  september 17, 2018 / 20:47

  Hee Annemerel, ik volg je blog al heel lang maar geef bijna nooit een reactie. Deze keer dus wel. Ik vind het super jammer voor je dat je de marathon niet kunt lopen maar het is zo leuk om je zo te zien stralen omdat je happy bent met Arthur. Zoals vele anderen zag ik dit ook al een tijdje aankomen, maar het was extra leuk toen je het zelf bevestigde. Geniet ervan!!

 20. M
  september 17, 2018 / 21:56

  Hallo Annemerel,
  hier een stille volgster die eindelijk maar eens in de pen kruipt.. Daar ik zelf als professioneel danser werk en weet hoe veel bloed, zweet en tranen hierin gaat zitten, stond ik te trappelen toen je je nieuwe boekproject aankondigde. Jouw blessure is klote, maar helaas vaak genoeg een deel van de topsport. Ik vind het ongelukkig inspirerend en knap hoe je hiermee om gaat. Wat heerlijk dat je lief en leed nu met een maatje kan delen en jouw pr op de marathon komt nog wel!!

  • M
   september 18, 2018 / 20:13

   oeps daar ging wat fout ongelukkig moet ongelofelijk zijn..

 21. Hedwig
  september 18, 2018 / 13:27

  Wow, zo knap hoe je nog zo’n leuke week ervan wist te maken na zo’n naar nieuws!!

 22. Lianda
  september 18, 2018 / 15:32

  Hiii!

  Jaaa zie je <3!! Dat spatte er al vanaf hoor! Super leuk :-).
  Nu gaan herstellen! (en zo te zien al goed mee bezig!)
  Dan kun jij die volgende marathon rocken!

  Liefsss!

 23. Eva
  september 18, 2018 / 16:28

  Even een vraag (no judgement here): deze week zijn er maar een aantal blogs online gekomen. Is dat vanwege de change of plans/situatie en dat je jezelf even de (me-)tijd gunt? Hopelijk komen ze snel weer terug want ik kijk er altijd naar uit om 12 uur!

 24. september 18, 2018 / 18:34

  Ik las van de week dat je niet de marathon kon lopen en ik ben serieus vergeten te reageren, zo dom! Ik vond het zó kut voor je! Ik heb je al die tijd gevolgd naar de marathon toe (ik volg je sowieso al iets van 7 jaar denk ik inmiddels dus heb een beetje het gevoel dat ik je ken – waarom klinkt dat altijd zo stalkerig?) en ik was gewoon echt teleurgesteld voor jou.
  Gelukkig heb je er alsnog een vet fijn weekend van gemaakt! En gefeliciteerd voor jou en Arthur! Superleuk :)

 25. Lisanne
  september 18, 2018 / 21:24

  Heel veel geluk samen! Het is je gegund en jullie zijn echt schattig samen!!!

 26. Sophia
  september 18, 2018 / 21:56

  Misschien is het al gezegd maar; even iets minder geluk in het spel, maar des te meer in de liefde! ;-)
  Voor mij als volger is deze wending misschien wel ‘leuk’, net zoals bij een serie heeft het ‘einde’ nu een spannend plot gekregen en kunnen we over een tijdje genieten van een 2e seizoen :-)
  Het is natuurlijk helemaal niet leuk. Maar super om te lezen hoe je om gaat met tegenslag, ik ben trots!

 27. Sophia
  september 18, 2018 / 22:03

  Ik heb al 10 zinnen getypt om te reageren op jou reactie en weer weggehaald.
  Maar waar het op neer komt: iets minder oordelen zou je sieren, en een snufje meer liefde

  • Carmen
   september 19, 2018 / 16:12

   Idem hier… kan het alleen met verbijstering lezen en herlezen

 28. september 19, 2018 / 00:24

  Wauw, hoeveel ongepaste vragen kun je in een bericht stellen…

 29. Eva
  september 19, 2018 / 07:05

  Dit soort reacties ??

 30. september 19, 2018 / 11:04

  lol thanks dr Phil

 31. september 19, 2018 / 11:45

  Ohhh dus toch wel! Gefeliciteerd! Dan was je marathonavontuur zelfs zonder marathon niet voor ‘niets’ ?Sowieso vet leuk dat je wel een goed alternatief had op het weekend van de Berlijnmarathon, stuk minder pijnlijk dan thuis op de bank zitten.

 32. september 20, 2018 / 19:25

  Heel veel geluk met jullie relatie! Het is je dubbel en dik gegund, hoor! ;)

 33. Lena
  september 21, 2018 / 00:01

  Ik was me net voor de zoveelste keer aan het bedenken hoe leuk ik het zou vinden als jij samen met Arthur zou zijn, en hoe erg ik je dat zou gunnen. De eerste regel die ik daarna las was dat jullie samen zijn. Heel veel geluk samen! En… heel veel sterkte met het herstel, je hebt dit jaar al zoveel goeds berijkt, die marathon komt nog wel. Nu alleen nog iets bijzonderder! (Is dat een woord???) Want wie kan zoiets nu zeggen?!
  Xx Lena

 34. Rianne
  oktober 6, 2018 / 14:15

  Super leuk nieuws Annemerel! Spuit 11 hier, sorry , maar liep erg achter met je blog lezen? Heel veel geluk samen, je straalt. Fijn weekend voor nu, lekds Rianne