DIARY: #3

Another week down! Het is vandaag alweer de ‘gevreesde’ maandag in januari. Blue Monday. De dag waarop de meeste goede voornemens beginnen te wankelen en de donkerte en ongezelligheid mensen te veel schijnt te worden. Ik vraag me af hoeveel mensen daar in deze tijd nog extra last van hebben. Denk dat voor veel mensen de afgelopen tien maanden als een lange Blue Monday voelden. Goed genoeg over Blue Monday, terug naar afgelopen week.

Afgelopen maandag kreeg ik mijn voorlopige inkomstenbelastingen aanslag van de Belastingdienst. Ik heb lange tijd achteraf betaald, maar sinds vorig jaar krijg ik mijn aanslag ineens al in januari en heb ik de mogelijkheid om de aanslag in een keer te betalen. Net als vorig jaar besloot ik alles in een keer te betalen, het stond immers toch op mijn rekening en ik krijg altijd een heel onrustig gevoel van dingen die ik nog moet betalen. Vorig jaar werd ik hier nog voor beloond met een bedrag tussen de 50 en 100 euro (ik weet het niet meer precies), nu krijg ik met mijn voortvarendheid slechts 1 euro korting. Dit schijnt te maken te hebben met de rente. De invorderingsrente is vanwege de coronacrisis verlaagd van 4% naar 0,01% en dat werkt dus ook andersom. Het is dus voordeliger om het geld in termijnen te betalen omdat je het dan op een spaar (of beleg)rekening kan zetten. Maar voor het gevoel dat het ‘dan maar gedaan’ is heb ik het toch in een keer overgemaakt.

’s Avonds had ik samen met de Ruitenburg Runners een virtuele meet & Greet met Kamiel Maase. Kamiel is Nederlands Recordhouder op de 5000 en 10.000 meter en was tot 2018 houder van het Nederlands Record op de marathon. Nu is hij werkzaam bij Team NL. Je begrijpt dat deze man interessante verhalen te vertellen had.

De rest van de avond spendeerde ik met het puzzelen met de babykamer. Ik begon met tekenen, maar ik ben niet zo’n tekenwonder en doordat het steeds niet paste besloot ik alle meubeltjes en het kamertje maar op schaal 1 op 10 uit te knippen. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat deze meubels gewoon net niet gaan passen in ons kamertje. Na uren van ‘beraad’ vond mijn moeder een leuk, compleet kamertje dat ook nog eens budgetvriendelijk was en het allerbelangrijkste, helemaal past! Yes. Probleem opgelost.

Deze foto maakte ik donderdag, toen ik erachter kwam dat ik al twee hele dagen geen enkele foto had gemaakt. Oeps. Ik zat afgelopen dagen lekker in de flow met mijn werk. Ik had schrijfinspiratie, ik hield mijn mailbox goed bij, pakte regelmatig mijn vlogcamera op… maar ik vergat foto’s van mijn dag te maken. Er gebeurde ook weinig fot0-waardigs moet ik zeggen, het grootste deel van de dag zat ik in mijn heerlijke comfortabele badjas achter mijn MacBook te werken.

Donderdag toverde ik weer een aardappelschotel op tafel, dit keer maakte ik hem iets specialer (en ongezonder en slechter voor het milieu) door naast de lagen aardappels en prei ook spekjes toe te voegen. Was stiekem wel heel erg lekker. In mijn extra lange kerstvlog vind je het recept voor deze aardappelschotel. Enige info die ontbreekt is dat de taart 25-30 minuten op 200 graden in de oven moet.

De laatste keer dat ik Marloes zag was op mijn bruiloft, deze week 5 maanden geleden, het was dus hoogtijd om eens goed bij te kletsen. Vrijdag kwam ze naar Den Haag (of nou ja eigenlijk Wassenaar) voor een lekkere wandeling door de duinen bij Meijendel. We liepen ruim 8 kilometer en dronken onderweg warme chocolademelk met slagroom. Het feit dat er onderweg een (schoon) toilet was, was voor ondergetekende met haar zwangere blaas erg prettig.

Marloes kwam met een mega schattig pakje van Petit Bateau voor Ollie aanzetten. Ollie’s teddybeer ‘Teddy’ moest er natuurlijk weer aan geloven en was proefkonijn. Maat 56 is toch net iets te groot voor een beer van 44 centimeter, haha.

Dit weekend keken Tuur en ik naar het EK Sprint en Allround, we hebben geen wedstrijd gemist. Heerlijk! Ik heb dit schaatsseizoen ieder toernooi op de voet gevolgd, voor het eerst in jaren. Vroeger stond er altijd schaatsen aan bij ons thuis, maar toen ik op mezelf ging wonen verloor ik de TV een beetje uit het oog, alleen voor de Olympische Spelen ging hij aan. Maar dit seizoen zit ik er helemaal in. En Tuur ook. Al moet schaatsen vaak wijken als Van der Poel aan het fietsen is bij hem.

Oeffff dit had ik echt al te lang niet gemaakt. Guacamole! Zondagochtend was ik minder blij over de twee teentjes knoflook die ik door mijn guac gedaan had, maar het was zo lekker. Mijn alcoholvrije borreldrankje is Rose Lemonade van Fentimans. Hiermee kan ik het wel uitzingen tot juni/juli als ik weer eens een Aperol Spritz kan drinken.

Zondag had Tuur een rustdag van het hardlopen, dus sleepte ik hem naar buiten voor een wandeling. Wat hij niet wist toen we begonnen aan onze wandeling, was dat ik net zo lang wilde wandelen totdat we warme chocolademelk met slagroom hadden gevonden. Toen hij hier na een kilometer of twee achterkwam ontstond er lichte paniek, maar hoe dichter we bij Kijkduin kwamen (ik had het vermoeden dat daar warme chocolademelk verkocht werden) hoe meer zin hij er zelf ook in kreeg. Uiteindelijk liepen we meer dan 10 kilometer. Het smaakte erg goed. De wandeling was de laatste paar kilometer wellicht een beetje teveel van het goede voor mij (ik merk dit wel aan mijn rug/bekken), maar ik ben vanmorgen pijnvrij wakker geworden dus het lijkt me niet heel ernstig.

En nu is het alweer maandag. En wat voor een maandag. Vandaag staat de 20-weken echo gepland. Vanmiddag om 15.15u hebben wij onze afspraak. Mijn doel is om vandaag niet gestresst te raken over de echo, wat ik voor mijn andere twee echo’s helaas wel deed (waardoor ik na afloop twee dagen lang migraine had). Ik heb er wel een goed gevoel over, dus waarom zou ik stressen? Sinds deze week voel ik Ollie ook zowel van binnen als van buiten af en toe trappelen, dat teken van leven is best fijn. Mijn buik groeit gestaag en ik voel me beter dan ik me tijdens de zwangerschap gevoeld heb. Allemaal super positief dus en geen reden om ons nu al zorgen te maken. Ik heb gelukkig een volle to-do-list met veelal leuke opdrachten voor mezelf, dus ik kom de dag wel door denk ik.

Fijne week allemaal! En onthoud januari is al over de helft… februari duurt maar 28 dagen en in maart wordt het alweer voorjaar! 

Liefs,

Annemerel

Delen:

1 Reactie

  1. januari 18, 2021 / 14:02

    Leuke week en heerlijk als je zolang achter elkaar kan wandelen!

    Succes met de echo vanmiddag! Geniet van de beelden van Ollie ♡.

    Groetjes,
    Renske