RACE: Berlin first thoughts

Mijn Berlijn fotodagboek en mijn échte race report hebben jullie nog van me tegoed (ga ik vanavond in de trein aan werken) maar ik wil hier toch al vast even mijn eerste gedachten met jullie delen over mijn Berlijn Marathon. Mijn negende marathon. Mijn zevende major marathon, mijn tweede Berlijn. Mijn tweede tijd die ik ooit op een marathon gelopen heb.

Dat laatste vergeet ik soms een beetje, omdat ik moet toegeven dat de teleurstelling na de finish wel een klein beetje overheerste. Het ging ontzettend lekker, tot een kilometer of 26 lag ik op schema om rond de 3.30 te gaan lopen en dan kon ik zelfs nog wat verval hebben in de laatste kilometers. Daarna begon het te rommelen in mijn buik. Ik probeerde het zo lang mogelijk te negeren, maar mijn kilometertijden kelderden en de pijn werd alleen maar heftiger. Dus na 36.5 kilometer deed ik wat ik hoopte nooit mee te hoeven maken, ik stapte het parcours af en liep een dixi binnen.

Het is nog een wonder dat ik daar niet meer tijd aan verloren ben, want die bewuste kilometer deed ik in 7 minuten en 1 seconde. What can I say, ik ben inmiddels een geoefend toiletgebruiker geworden.

Toen ik weer ging lopen voelden mijn benenontzettend zwaar. Ik denk dat mijn benen dachten dat we er waren, dat we daarom even gepauzeerd waren. Maar niets was minder waar, want ik moest nog zo’n zes kilometer tot de finish. Die zes kilometer werden een enorme strijd met mijn benen, maar ook met mijn hoofd. Want een BQ-tijd zag ik aan mijn neus voorbij gaan en ik had heel even het idee van ‘wat heeft het dan nog voor zin’. Totdat ik rond veertig kilometer de knop omzette en besloot voor een tijd onder de 3.40u te gaan.

Dat is me uiteindelijk net gelukt, mijn onofficiële tijd is 3.39.42. Mijn officiele tijd? Die laat nog even op zich wachten, als ‘ie ooit al bekend zal worden. Je zou verwachten dat een trackingsysteem van zo’n grote marathon als Berlijn betrouwbaar is, maar niets blijkt minder waar. Als je me gisteren via de app hebt geprobeerd te volgen weet je het waarschijnlijk al lang, maar volgens het trackingsysteem ben ik niet eens van start gegaan. ZO. STOM. Ik ga vandaag samen met TUI Sports kijken of we hier nog wat aan kunnen doen.

OK. Dan ga ik nu nog eventjes van Berlijn genieten voordat ik aan het eind van de middag in de trein stap richting huis. Mijn vlog van gisteren komt ook wat later online, want dat wil ik echt even de tijd voor nemen en ik wil nu nog even van de gelegenheid gebruik maken dat ik in Berlijn ben.

DANKJEWEL VOOR ALLE LIEVE BERICHTJES OP INSTAGRAM, MIJN BLOG EN YOUTUBE EN WAAR DAN OOK! IN DE LAATSTE KILOMETERS VAN DE MARATHON HEB IK AL JULLIE BERICHTJES OP IG GELEZEN. ZO LEUK!

Tot morgen XXX

Delen:

14 Reacties

 1. Lisanne
  september 25, 2017 / 12:11

  Ik wilde je volgen via de app en er bleef inderdaad maar staan dat je niet gestart was.. Ik hoopte al dat het aan het trackingsysteem lag (maar daar ging ik wel vanuit)! Heel vervelend, die buikproblemen :( En die loodzware benen als je dan eenmaal even hebt moeten stoppen met hardlopen. Maar alsnog heb je er een onwijs goede tijd uitgesleept, dus ik zou vooral ontzettend trots op jezelf zijn!

 2. Johan
  september 25, 2017 / 12:30

  Knappe prestatie!
  Minst wat de organisatie kan doen is je een gratis startbewijs voor 2018 regelen, je moest nu maar eens een BQ tijd hebben gelopen!
  Veel plezier met het nagenieten van je race en onder de 4u komt helemaal goed in New York!

 3. lindsey
  september 25, 2017 / 12:43

  Gefeliciteerd, een hele mooie tijd! Super knap als je bedenkt dat je zo veel km’s met pijn hebt moeten lopen. Jammer dat de app het niet deed, ik zat klaar om je te volgen :(

 4. T.
  september 25, 2017 / 13:01

  Super knap weer en een geweldige tijd! Inderdaad niet vergeten dat dit je op 1 na beste marathon is!

 5. Rosalie
  september 25, 2017 / 13:23

  Ik vind het een TOPprestatie, ik doe het je niet na. Helaas horen dit soort dingen er een beetje bij. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Ik heb net niet mijn doel kunnen halen doordat ik verkouden ben geworden en dus last heb van mijn astma. Een half jaar keihard getraind en op 3 minuten misgelopen. Het zure is dat ik tijdens een training 2 maanden geleden mijn doel al bijna haalde. Dus ik heb echt een paar stappen terug gezet. En weet dit: Ik kan van jouw tijden alleen maar dromen maar zal mij nooit lukken omdat ik slechts 80% longinhoud heb. Het kan dus erger ;-) Helpt dit?

  • Rosalie
   september 25, 2017 / 13:27

   Even een kleine toevoeging: ik bedoel het niet alsof ik zeg dat je niet moet zeuren hoor. Ik snap je helemaal. Ik zou ook balen! Na een paar nachtjes slapen kan je het wellicht meer waarderen.

 6. Tessa
  september 25, 2017 / 14:00

  Wederom weer een knappe prestatie geleverd! Ik probeerde je te volgen via de app, maar deze deed het jammer genoeg niet. Erg jammer van zo’n grote organisatie! Had je de marathon in Boston ook weer willen lopen als je wél een BQ had gelopen? Gewoon uit nieuwsgierigheid hoor dat ik het vraag ^^

 7. september 25, 2017 / 14:17

  Toch een hele goede tijd ondanks de darmproblemen. Ik was aan het kijken welke tijd je moet hebben voor Boston en ik las “For the 2018 Boston Marathon, qualifying times must be run on or after Saturday, September 17, 2016.” Berlijn vorig jaar was toch op 25/9/16 kan je die tijd niet opnieuw gebruiken of moet je echt op een andere datum deze tijd opnieuw lopen? Groeten nogmaals proficiat!!!

 8. september 25, 2017 / 18:07

  Top dat je weer een finisher bent, Annemerel! En toch een prachtige tijd. Ben zoals altijd enorm benieuwd naar je raceverslag…

 9. Rosan
  september 25, 2017 / 18:31

  Wauw je bent een topper echt kei knap dat hem ondanks je buik hem kon uitlopen!
  Ik heb zelf spastische darmen en reageer bv slecht op melk en melk producten maar ook nep suikers in bv light producten kunnen kwaad doen.
  Ik weet niet wat voor drankjes je onderweg aangeboden krijgt?

 10. Anouk
  september 25, 2017 / 19:53

  Wat ontzettend stom dat het tracking systeem het niet deed! En balen van je darmproblemen maar hey, je hebt wel een ontzettend knappe prestatie geleverd! Gefeliciteerd!

 11. Ilse
  september 25, 2017 / 20:52

  Wat een ontzettend mooie tijd ondanks je zware benen en je darmen. En wat een stom tracking-systeem zeg! Ondertussen ben je alweer onderweg naar huis, hopelijk heb je mooie dagen gehad in Berlijn.

 12. Jolien
  september 26, 2017 / 08:24

  Je bent een topper!

 13. Marion
  september 26, 2017 / 08:31

  Geweldige prestatie, daar mag je trots op zijn!