DIARY: #25

Na regen komt… zonneschijn! Afgelopen vrijdag begon de zomer en hóe! Deze week ging de barbecue drie keer aan, liep ik een mislukte hardloopwedstrijd, werd ik onder gepoept door een zeemeeuw (brengt geluk?), kreeg ik drie naalden in mijn bil en liet ik twee gaatjes vullen zonder verdoving (slecht idee).

Goedemorgen, maandagochtend. Ik heb een super gaaf weekend in Parijs gehad, maar echt tijd om uit te rusten hebben we niet gehad. Heb dan ook best redelijk moeite mijn ogen te openen op maandagochtend. Maar ik heb geen enkele reden tot klagen. Kopje koffie helpt de zaak ook. Wisten jullie dat ik niet het woord koffie kan schrijven zonder zelf ontzettend veel zin in koffie te krijgen? Ook als ik in een vlog iemand een kop koffie zie drinken moet ik moeite doen niet meteen naar het koffiezetapparaat te rennen.

Mijn grootste aanwinst uit Parijs: de Beats Pro Totally Wireless. Ik ben mega blij met mijn AirPods, maar ik dacht dus altijd dat je die niet op je Garmin horloge kon aansluiten. En dat kan met deze Beats dus wel. Maar goed, nu ik die gekocht heb hoor ik natuurlijk ineens dat je je AirPods wél aan kunt sluiten en dat maakt mijn aankoop net iets minder nuttig. Gelukkig is de geluidskwaliteit wel iets beter en blijven ze nog beter zitten dan de AirPods. Daarnaast kun je hiermee tot 9 uur muziek luisteren terwijl je met je AirPods maar 4 uur luisterplezier hebt (en soms wat korter, merkte ik in de New York Marathon).

Ik edit maandag mijn Parijs video en word zo blij bij het zien van de beelden. Ik heb zelf niet heel veel bijzonders geschoten, maar Tuur heeft een aantal keren mijn camera uit mijn handen gepakt en gefilmd. Zo leuk om die beelden terug te zien.

Maandagavond om half acht besluiten we spontaan te gaan barbecuen. We zaten in de auto richting de supermarkt zonder ook maar enig idee over wat we moesten eten, toen ik ineens dacht… weet je hoe simpel het is om gewoon even wat aardappels op de barbecue te zetten, met wat gesneden groenten en een visburgertje. Zo geschiedde.

Dinsdagochtend begon ik met een lekkere wandeling van 20 minuten door de duinen.

Ik maakte ’s avonds een salade met rijst, garnalen, mango en avocado en een dressing die misschien net iets te vet was om een uur voor de training te eten. Tijdens iedere interval had ik hier heel veel spijt van en om de herhaling moest ik even naar binnen om een toilet op te zoeken. Niet te doen.

Woensdag was het pietjepruimenweer.

Gelukkig zorgde mijn ontbijt voor een goed begin van de dag. Ik was woensdag een beetje zenuwachtig, want ik wist dat er een paar naalden in mijn bil zouden gaan (dry needling) en ik had daar wisselende (maar vooral horror) verhalen over gehoord. Uiteindelijk viel het voor mij gelukkig heel erg mee.

Mijn ontbijtje redde mijn dag ook op donderdag, toen ik twee gaatjes moest laten vullen bij de tandarts. Geen pretje. Volgende keer laat ik het gewoon weer verdoven want dit was echt niet leuk.

Ook niet ontzettend fantastisch geweldig leuk… de tien kilometer wedstrijd die ik vrijdagavond in Kwintsheul liep. Na vijf kilometer besloot ik dat mijn lijdensweg lang genoeg geduurd had en stapte ik uit. Het voelt zo raar om dan weg te lopen … na 10 seconden denk je, waarom ben ik niet gewoon doorgegaan? Was het echt zo erg? Het is niet echt voor herhaling vatbaar. Dat uitstappen.

Gelukkig was daar een ontzettend lekkere pizza van Domino’s en stond er nog een fles wijn koud. Het perfecte troostvoedsel. Na een paar happen pizza en drie slokken wijn was ik alles vergeten. Volgende keer beter :)

Zaterdag begon ik de dag rustig met een boekje in de tuin. Het is lang geleden dat ik rustig genoten heb van een roman, de laatste keer was op Mallorca, in mei vorig jaar. Ik was even vergeten hoe fijn het is om je te verliezen in een andere wereld. City of Girls van Elizabeth Gilbert is tot nu toe echt een aanrader. Vinden jullie het leuk als ik deze zomer weer af en toe een boekverslag plaats op mijn blog met Summer Reading’s?

Arrgghhhh wat. is. dit. Ik ben niets vermoedend een foto aan het maken in de duinen en krijg de volle laag van een zeemeeuw. Zo goor. Gelukkig niet in mijn haar en alleen wat spetters op mijn kleding. Ik kan er wel om lachen. Gelukkig is de zee dichtbij dus kan ik me snel afspoelen.

Ik maakte een aantal foto’s in mijn nieuwe hardloopsetje van ON Running. Komende zondag heb ik in samenwerking met Double Dutch Clinics een clinic op de Posbank. Als je zondag nog niets te doen hebt en je zou ook wel wat meer tips en trucs willen leren over trailrunning (en een mooie route over de Posbank willen lopen). Kom dan vooral ook! Tickets vind je hier. Ik ga de 5 kilometer lopen om 10.00u.

Zaterdag stond er natuurlijk weer barbecue op het menu. Zo lekker om gewoon de hele avond in de tuin te kunnen zitten zonder dat het afkoelt. Ik ben gemaakt voor lange zomeravonden. Kan hier enorm van genieten. Grootste succes van de avond was de zalm in pestosaus (die we gewoon kant-en-klaar in de supermarkt hadden gekocht, sorry, ik kan het niet mooier maken dan het is).

Zondagochtend stond ik vroeg op om de reviews van de Garminhorloges die ik van Roos en Isa ontvangen had in een mooi jasje te gieten. Daarna ging ik naar mijn oma en toen was het ineens al half twaalf. Normaal gesproken ga ik op dit soort warme dagen ’s ochtends hardlopen, maar dat was er deze zondagochtend dus even bij ingeschoten. Dus toen ging ik uiteindelijk om 16.00u naar buiten voor een kort rondje van 25 minuten. Het was keihard zweten, maar ik heb geleerd dat wanneer je je hier aan over geeft, het helemaal zo erg niet is.

Heb je de reviews van de Garmin Forerunner 45(s) en de Garmin Forerunner 245 Music al gelezen? Ze staan nu op mijn blog. Om de een of andere reden vind ik het zo leuk om al die Garmin horloges zo bij elkaar te zien. Dit zijn de polsen van Roos, Tuur en van mij. Mijn vader moet snel terug komen uit Italië, dan kan hij met zijn Garmin Forerunner 645 Music ook bij ons Garminfeestje komen.

Want een feestje dat was het. Al was het thema meer barbecue. Bij mijn ouders in de tuin (die nu in Italië zijn) hadden Roos, Peter (Roos’ vriend), Tuur en ik een heerlijke barbecue-party en dat was niet alleen lekker, maar ook heel gezellig. Als dit weekend een voorbode is voor de rest van de zomer, dan zeg ik: laat maar komen, ik ben er klaar voor.

Fijne week allemaal :). Geniet van de warmte, ook al voelt het soms misschien een beetje té warm. Voor je het weet regent en stormt het alweer en denk je met weemoed terug aan die mooie zomerdagen.

Liefs,

Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Rianne
  juni 24, 2019 / 12:11

  Ik heb zondag niets te doen maar vind het best ver rijden (1,5u enkele reis)!
  Weet jij wat ongeveer het niveau is? Ik loop 12km in 70 minuten, en heb nul ervaring met trailrunning.

 2. juni 24, 2019 / 12:44

  Lekker vaak de bbq aangehad ja. Is ook wel heel lekker met dit warme weer.
  en ik zou het trouwens leuk vinden om af en toe een boekverslag/review te lezen op je blog.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

 3. Emily
  juni 24, 2019 / 15:08

  Leuke foto’s! En yayyy voor de boekverslagen :-)

 4. Mieke
  juni 24, 2019 / 15:21

  Wat een fijne diary weer, ondanks de tegenslagen van de afgelopen week.
  En ja, leuk weer wat summer readings!

 5. Rosalie
  juni 24, 2019 / 20:34

  Balen van je wedstrijd! Maar probeer het nu echt wat rustiger aan te doen.

 6. Jessie
  juni 25, 2019 / 09:53

  Leuke week weer! :) En ja ik stem voor de Summer Readings!

  Question: ik heb net als jij een Garmin Fenix 5S, maar naar mijn weten kun je daar geen muziek op luisteren/oortjes meer verbinden? Of is dit wel zo?

 7. juni 25, 2019 / 12:12

  Dat Murphy ook jullie had gevonden vorige week… :/
  Maar alsnog kunnen afsluiten met leuke dingen. Goed zo ;)