DIARY: #24

Na regen komt zonneschijn, liefde en heel veel eten in Parijs. Een acute blessure en ‘wat regen’ zorgden voor een niet heel spectaculair begin van de week, maar de afsluiting in Parijs was très bien.

Maandag. Tweede Pinksterdag. Heerlijk zo’n extra dag vrij. Hoe fijn zou het zijn als het weekend altijd drie dagen was? Wij spendeerden onze Pinksterochtend erg goed. Samen met Isa en Tuur liep ik een korte baantraining en deden we krachtsoefeningen buiten in de semi-zon. Heerlijk.

Ik kwam ook tot de conclusie dat er een mogelijkheid bestaat dat mijn pols nooit meer bruin wordt. Na vier jaar 24/7 een sporthorloge gedragen te hebben, heb ik het idee dat zelfs mijn billen meer pigment hebben.

Dinsdag. Een goed ontbijt is het halve werk. Word zo gelukkig van deze combinatie. Geroosterd brood met avocado en spiegeleitjes, een groen sapje en een kop koffie maken het af.

Voordat ik begin met schrijven voor DutchCowboys, maak ik mijn korte wandeling van 2 kilometer door de duinen. Heerlijk om zo de dag te beginnen. Als ik thuis kom heb ik echt het idee dat ik klaar ben voor een nieuwe dag.

Woensdag heb ik niet echt een goede dag. De avond ervoor heb ik een super goede training gelopen, maar tijdens het uitlopen slaat het noodlot toe. Of nou ja, noodlot. Het voelt op dat moment wel zo, maar ik denk niet dat dit echt het einde der tijden is. Anyway, ik zakte dus door mijn voorvoet heen en daarna kon ik niet meer normaal lopen. Ik lag het grootste gedeelte van de nacht wakker met een kloppend gevoel in mijn voet. Gelukkig kon ik snel bij mijn zusje en de fysio waar ze stage loopt (Tim, van T.I.M.) terecht. Een echo wees uit dat het waarschijnlijk geen breuk is, maar wel een goede ontsteking. Even niet lopen was het advies. Iets waar ik niet tegenin ging, want normaal wandelen was al uitgesloten, laat staan dat ik dacht dat hardlopen mogelijk zou zijn. Gelukkig vond ik thuis nog een reep chocola van Marije en Hands of my Chocolate, dat maakte alles net even een stukje beter.

En de Poké Bowl die Tuur en ik ’s avonds in elkaar flanste was ook totaal niet slecht.

Donderdag. Voet is nog steeds zielig. Gelukkig ben ik dat zelf niet :).

Ik vond het een mooi moment om mijn MacBook een update te geven, ik negeer al heel lang dagelijks de melding dat er een update nodig is en daarnaast kan ik via Safari (mijn standaard browser) geen YouTube meer bekijken. Helaas bracht de update daar geen verandering in.

Wat ik donderdag ook gedaan heb… de webshop van H&M verversen in de hoop dat ik een bikini kon scoren uit de Love Stories & H&M lijn. Dat is gelukt en vrijdag stond de postbode gewoon al voor de deur met mijn pakketje. Super blij met mijn nieuwe bikini. Ik zeg: laat die zon nu maar komen (en ruim je spullen een beetje op, Annemerel). Het krijgen van pakketten is hartstikke leuk, maar de hoeveelheid dozen die je hier aan overhoudt zorgt wel voor eh… rommel.

(sponsored*)

Sindskort slik ik bij mijn ontbijt twee capsules Mariadistel Plus van vitaminesperpost.nl ter versterking van mijn lever. Mijn leverwaarden zijn iets verhoogd. Niet schrikbarend, maar ik moest toegeven, toen ik voor het eerst mijn bloedwaarden onder ogen kreeg schrok ik wel een beetje (zeker toen ik daarna meteen ging Googelen wat er aan de hand zou kunnen zijn en werd geconfronteerd met de meest heftige doemscenario’s). Het schijnt in mijn familie te zitten en niets te maken te hebben met mijn liefde voor Aperol Spritz (die ik tegenwoordig alleen voor speciale gelegenheden bewaar).

Neemt niet weg dat ik mijn lever best wel een beetje kan helpen. De Mariadistel helpt de lever te versterken. Het is een plant die hier gewoon in Nederland groeit. In de zaden zit een speciale stof waarnaar veel onderzoek is gedaan, silymarine. Uit onderzoek blijkt dat silymarine niet alleen de lever versterkt, maar ook herstellende eigenschappen heeft. Daarnaast zit er ook artisjok in de capsules, dat ook een positieve invloed op de lever heeft.

Ik ben benieuwd of het effect zal hebben. Ik weet niet of je dit direct terug kunt zien in je bloedwaarden, omdat zoveel andere factoren natuurlijk ook van invloed zijn.

Het schijnt trouwens niet alleen goed te zijn als je afwijkende leverwaarden hebt. Je lever is de ‘schoonmaker’ van je lichaam die bij meer dan 500 biochemische processen betrokken is. Op het moment dat jij je lichaam hard aan het werk zet, bijvoorbeeld door veel te sporten, moet je lever extra hard werken. Een voorbeeld voor duursporters: lactaat wordt tijdens het hardlopen geneutraliseerd door de lever en de nieren, een goed werkende lever is dus belangrijk voor het afbreken van lactaat.

Jaaaaa eindelijk met de kersverse echtgenoten Laura en Robin naar Parijs. Laura en ik gaan al sinds 2011 bijna ieder jaar een weekend naar Parijs om onze verjaardag te vieren. Omdat Laura haar verjaardag dit keer met haar (toen nog) vriend Robin vierde, leek het mij wel leuk als we dit keer de mannen mee zouden nemen om onze verjaardag te vieren. Tuur en ik gaven dus de hotelovernachting cadeau aan Laura en Robin (die niet alleen hun verjaardag bleken te vieren, maar ook spontaan gingen trouwen, eind april). En dus gingen we met zijn vieren naar Parijs.

We kwamen rond half een aan bij Hotel Mama Shelter (hier slapen Laura en ik altijd) en namen meteen een Uber richting het centrum (als je met zijn vieren bent is een Uber dus echt te goedkoopste optie om in de stad te komen, wist je trouwens dat je tegenwoordig zelfs ‘groene’ Ubers kunt bestellen).

Ons vreetfestijn begon in Saint-Germain des Près bij Brasserie Atlas. De toon werd gezet met een goed glas wijn, heerlijke Franse frietjes en een steak tartaar (only in Paris!)

Na een angstaanjagende ervaring op een step (serieus, die dingen zijn levensgevaarlijk) dronken we een aperitief in het Hoxton Hotel. De Aperol Spritz smaakte heerlijk. Het jurkje dat ik droeg is trouwens van Moschino Cheap & Chic en kocht ik 8(!) jaar geleden (ik heb het even opgezocht via Google, toch handig dat ik alles via mijn blog gedocumenteerd heb, haha). Wie wat bewaard die heeft wat, zullen we maar zeggen. Voor iedereen die op de link heeft geklikt, die schoenen heb ik nooit buitenshuis gedragen. Wat een verschrikking!!!

’s Avonds aten we bij brasserie Juliën. Echt een aanrader, want typische Franse keuken, bijzonder en authentiek ingericht en de prijzen zijn voor Parijse begrippen echt heel betaalbaar.

Na een paar glazen wijn werd er wel iets minder serieus omgegaan met de slagroom op ons dessert.

Hoeveel ik ook gegeten had de avond ervoor bij het diner, het ontbijt bij Mama Shelter werd zeker niet overgeslagen. Ik heb gegeten voor een heel weeshuis. Er is geen hotelontbijt waar ik meer van geniet.

Daarna togen we met zijn vieren naar Place des Vosges in Le Marais, voor een klein fotoshoot en gewoon ‘chill’.

Ik kan nu dan misschien niet echt hardlopen, wandelen gaat gelukkig alweer bijna pijnvrij (moet niet te lang lopen), dus een goede wandeling door Le Marais stond er voor zondag op het programma.

En ja, er werd geshopt. Bij warenhuis BHV kon je met een privilege kaart korting krijgen. Helaas had ik niet zo’n kaart, maar wat je niet hebt, kun je misschien wel krijgen. Na twintig minuten bij de klantenservice was het met uiteindelijk gelukt. Maar het was het waard. Een paar weken geleden kwam er een nieuwe beha in de Nike webshop, die maarliefst 80(!) euro kost. Met die privilege kaart kreeg ik 50% korting, terwijl die beha dus pas net in het assortiment zat. Ik zeg: koopje. Er werd ook nog een shirtje gekocht, met streepjes natuurlijk.

We sloten ons weekend Parijs af bij Chapeaux, de brasserie van Alain Ducasse in Les Halles. Mijn salade met avocado, grapefruit en garnaal was goddelijk. Ik droom hier al van sinds de laatste keer dat ik deze salade gegeten heb (mei 2018). Hij smaakte nu zo mogelijk nog beter.

Het was een super fijn weekend, dat voor mijn gevoel veel langer duurde dan de 36 uur waarin we uiteindelijk uit-en-thuis waren. Mijn bankrekening heeft ook het idee dat ik een stuk langer weg ben geweest. Dus nu gaan we weer even sparen :) (en uitrusten, serieus, heb een weekend nodig om te herstellen van dit weekend).

Hoop dat jullie ook een fijne week gehad hebben en een goede week tegemoet gaan. Hopelijk met een beetje zon en wat minder regen. Niet teveel gevraagd, toch?

Liefs,

Annemerel

*Het stukje over het supplement dat ik sindskort slik is gesponsord door Vitaminenperpost.nl. 

Delen:

8 Reacties

 1. Krista
  juni 17, 2019 / 13:02

  Ahhh zoveel Parijs-wee nu!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 17, 2019 / 13:49

   Aaah snap ik!

 2. juni 17, 2019 / 20:23

  Hahaha heerlijk dat je je niet al teveel hebt ingehouden in Parijs. Hoop dat het beter gaat met je voet!

 3. Susan
  juni 17, 2019 / 21:40

  Wow wat zonde van de pumps, ze zijn zo mooi! Mocht je gaan overwegen om ze te verkopen, houd ik me aanbevolen (volgens mij heb ik dezelfde maat :))

 4. Laura
  juni 17, 2019 / 23:26

  Het was zó leuk met jullie in Parijs!

 5. Soof
  juni 20, 2019 / 15:43

  Wat tof dat je die bh van Nike gekocht hebt. Ik wil ‘m ook. Ik ben heel benieuwd of je ‘m al gedragen hebt en wat je ervan vindt?