DIARY: 20-wekenecho, Valentijnsdag en een nieuwe auto?

Pip op boevenpad, de twintig weken echo, negenmaandenbeurs en Valentijnsdag ♥️

  

Maandag was ik de hele dag gezellig samen met Pip. En dat was maandag ook echt gezellig, ook al zou je dat misschien van de foto links niet zeggen. De kinderwagen blijft een strijd (mevrouw loopt liever zelf, maar die gaat dus nooit de kant op die ik op wil), maar uiteindelijk was onze wandeling naar de winkels heel gezellig, met dank aan een heerlijke kaasstengel.

’s Middags kleurden we kleurplaten en er is geen potlood op de muur gekomen. Overwinning.

Dinsdag werkte ik bij mijn ouders en ik had echt geen zin in het avondeten dat ik in huis had gehaald (een pasta), aangezien het Valentijnsdag was besloot ik Tuur te verrassen met sushi en poké bowls. Dat was echt een groot succes. Als ik deze foto zie wil ik dat het liefst vanavond weer bestellen, maar eh… ja, ook hier groeit het geld helaas niet aan een boom en ook niet op de rug.

Tuur en ik hadden afgesproken dat we iets leuks voor elkaar zouden kopen van maximaal 25 euro. We gaan deze week naar New York, dus we kunnen ons geld liever bewaren om daar uit te geven. Maar ik vind het stiekem toch leuk om verrast te worden (en om Tuur te verrassen) dus vandaar dat we deze afspraak hadden. Ik kreeg een heerlijke taart van mijn favoriete Franse bakker van Tuur en ik gaf Tuur een ‘schaamteloze koffiepot’. Tuur drinkt namelijk heel veel koffie en ik maak daar weleens opmerkingen over. Nu heeft hij een pot met Nespresso-cups die hij kan nemen op het moment dat ‘ie al heel veel koffie gedronken heeft en dan mag ik daar niks over zeggen. Volgens mij is hij er erg blij mee.

Woensdag ging ik samen met mijn moeder en Philippa naar de negenmaandenbeurs in de Rai. Ik was uitgenodigd door Thule om hun presentatie van de nieuwe fietsstoeltjes bij te wonen. Verder ook leuk om alle wagens weer eens te aanschouwen en mijn contactpersoon weer eens live te spreken. We gaan onze kinderwagen (de Thule Sleek) ombouwen tot duo wagen, dus de wagen die we hebben kan nog een ronde mee. Heel fijn, want ben er heel tevreden over.

Ik zag bij de Bibs stand deze onwijs toffe samenwerking met Liberty die komend voorjaar gelanceerd wordt. Pip vraagt de laatste tijd (helaas) steeds vaker om haar speen, terwijl ze hem voorheen alleen met slapen nodig had, of als ze verdrietig was. Hopelijk is dat een fase, maar aan de andere kant… kinderen die duimen hak je de duim ook niet af. Ik weet dat het beter zou zijn om de speen zo snel mogelijk af te bouwen, maar ik merk dat Pip er nog niet echt aan toe is. Heb nu wel platte spenen besteld, omdat dat beter schijnt te zijn (wist ik natuurlijk wel, maar kreeg zoveel horrorberichten via DM op Instagram binnen dat ik het nu toch iets serieuzer wil nemen).

Donderdag haalde Tuur de Thule Spring uit onze berging. Deze buggy is een paar kilo lichter dan de kinderwagen die we normaal gebruiken en gaat mee naar New York. In New York moeten we namelijk nogal wat trappen op en af bij metrostations en dan is het toch wel fijn om een kinderwagen te hebben die niet al te zwaar is. We hebben deze ook meegenomen naar Berlijn afgelopen zomer, maar hebben hem daarna niet meer gebruikt omdat we ook de Sleek hadden staan. We hebben dit keer ook een tas waarin we de kinderwagen gaan vervoeren in het vliegtuig, want de vorige keer is onze kinderwagen natuurlijk volledig gesloopt in het bagageruim (en op de heenreis ging er ook van alles mis waardoor we de eerste dag geen wagen hadden!).

Donderdagmiddag hadden we de 20-wekenecho. Zo fijn dat alles goed lijkt te gaan met de baby. Ik had op het laatste moment toch wel iets van zenuwen, maar dat lijkt me niet meer dan normaal, toch, je hoopt toch altijd dat alles goed is en er is altijd een kans dat dat niet het geval is. Baby is wel wat groter dan gemiddeld, dus ik bereid me maar alvast voor. Philippa werd met vier kilo geboren en ze zeggen dat jongetjes en tweede kindjes over het algemeen groter zijn. Wens mij en mijn bekkenbodem sterkte.

Vrijdag had ik een superleuke afspraak in Amsterdam samen met Romana van Sterkher (wat mij betreft dé pre- en postnatale fitnessheld van Nederland). We willen samen een heel mooi programma gaan maken, dat zal nog wel even duren voordat het af is (ik zal zelf namelijk proefkonijn zijn), maar we hebben hele toffe ideeën. Zoveel zin in.

Toen ik om half drie ’s middags mijn auto thuis parkeerde had ik héél veel moeite met uitstappen en naar binnen gaan. Ik heb ruim een half uur moed verzameld in mijn auto. De energie is op dit moment ver te zoeken. Op dit termijn (19 weken) had ik tijdens mijn zwangerschap van Philippa juist mega veel energie, maar nu… deze zwangerschap is ook gewoon anders. Ik heb een actieve dreumes waar ik bijna iedere dag de hele dag mee samen ben én ik ben al wekenlang verkouden/aan het hoesten. Dat is ook niet echt ideaal voor je conditie kan ik je vertellen. Het hardlopen deze zwangerschap heb ik nu ook maar volledig losgelaten. Ik heb al drie weken niet kunnen lopen, ik verwacht niet dat het er deze zwangerschap nog van gaat komen.

Zaterdag maakten we een proefrit met een nieuwe auto. Ik heb nog een leasecontract van een jaar, maar tegenwoordig moet je een jaar van te voren een nieuwe auto bestellen, omdat er zoveel leveringsproblemen zijn. Tuur gaat zijn auto verkopen en ik ga als mijn leasecontract is afgelopen stoppen met leasen, we gaan nu samen voor een nieuwe auto. Mijn auto is nu drie jaar oud en heeft 23.000 kilometer gereden, Tuurs auto is bijna vijf jaar oud en hij heeft 12.000 op de teller (en hij heeft al ruim een half jaar niet getankt, dus de laatste tijd rijd hij er echt vrijwel nooit meer in). In april gaan ze hier betaald parkeren invoeren en een tweede parkeervergunning kost best een hele smak met geld, een stok achter de deur dus om die tweede auto te verkopen. Mochten we ooit toch weer twee auto’s echt nodig hebben, dan kan ik altijd weer een leasecontract afsluiten, maar voor nu denk ik dat het echt onzin is om twee auto’s voor de deur te hebben staan.

Pip was tijdens de proefrit een engeltje, maar tijdens het gesprek bij de dealer… oei! Ze dacht volgens mij dat ze in een indoor speeltuin was. We hadden zowel ’s ochtends als ’s middags een afspraak bij een dealer, je begrijpt… het was een heftig dagje.

Ook zondag haalde Pip wat streken uit. Ik weet niet waar ze het potlood gevonden had, maar binnen enkele seconden zat de hele muur onder de groene strepen. Het ene moment rent ze achter me aan richting de keuken, het volgende maand staat ze druk te tekenen op de muur. Iemand een tip voor verf die heel makkelijk afwasbaar is? De verf op deze muur is dat duidelijk niet. We willen de muur graag verven, maar ik verwacht dat dit helaas niet de laatste keer was dat Pip met potlood in de weer is geweest en het zou zonde zijn als ze dat op een vers geverfde muur zou doen.

Zondagmiddag wandelden we naar een bakkertje in de buurt die ik via Instagram regelmatig krijg doorgestuurd, Pompernikkel. Ik was enorm benieuwd en ben zeker niet teleurgesteld. De pizza slices waren top, evenals het kaneelbroodje. Schrok wel een beetje van de prijzen (was voor twee pizza slices en een kaneelbroodje 19 euro kwijt), maar het was erg lekker.

Inmiddels is het maandagavond. Ik was van plan deze blog vanmorgen te schrijven, maar Pip was weer op boevenpad en kon haar geen moment alleen laten. Tijdens haar slaapje heb ik verschillende dingen voor New York moeten regelen. We gaan gewoon al over drie dagen. Tijd gaat nu wel een klein beetje (te) snel, moet nog zoveel doen. Onder andere (weer) naar de tandarts. Jup, weer pijn. Maar geen zin om het daar nu weer over te gaan hebben. New York, New York! Daar heb ik zoveel zin in.

Liefs,

Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Merel Maas
  februari 20, 2023 / 20:39

  Ik ben heel benieuwd wat Pip van de plattere spenen vindt! Ik wilde ook de plattere kopen bij de bibs stand op de beurs, en daar zei de verkoopster dat ik ze uiteraard mocht kopen, maar ze de kans van slagen niet heel positief inzag omdat de meeste kinderen die overgang niet accepteren, dus ik heb ze niet gekocht. Ben benieuwd naar jouw ervaring! Wie weet probeer ik het dan toch.

 2. Lieke
  februari 21, 2023 / 19:44

  Verf voor buitenmuren is goed afneembaar. Die hebben wij in de keuken en dat werkt top.

 3. Sanne
  februari 22, 2023 / 14:16

  Flexa heeft afwasbare muurverf 😁