DIARY: De ‘big’ chop en een ‘magische’ grens

Een onverwachte ‘big chop’ en Pip bereikte eindelijk een ‘magische’ grens…

Afgelopen weekend is Pip flink in de weer geweest met een rood potlood. Onze muur, vloer, tafel en deuren zaten onder de rode strepen. Inmiddels is alles weg, maar onze muur is helaas niet geverfd met de allerbeste verf (het nadeel van een turn-key-appartement) en die zit nu vol met vale vlekken doordat de allesreiniger de kleur vervaagd heeft. ANYWAY, even geen zin in nog meer ellende, vandaar dat we maandag kleurde op de iPad. Een stuk veiliger. Maar wellicht ook weer geen optie voor iedere dag want ze kijkt al genoeg naar een scherm en ik las laatst een artikel over hoe slecht dat voor de ogen is en … nou ja, wellicht ben ik afgelopen maanden iets te makkelijk met de iPad geweest.

Maandagavond zouden we eigenlijk met mijn vader en moeder uiteten gaan, mijn vader was namelijk jarig. Helaas was ik nog steeds niet helemaal hersteld van het KDV-virus van Pip en dus hebben we ons etentje maar even uitgesteld. Mooi moment voor Tuur en Pip om al het karton dat we de afgelopen weken verzameld hebben klein te maken. Ik sta iedere keer weer versteld van de hoeveelheid karton die wij in korte tijd verzamelen. Niet mega trots op ook.

Dinsdag werkte ik bij mijn ouders en maakten mijn ouders (volgens mij was dit een duo-project) kaiserschmarrn. We gaan dit jaar dan misschien niet naar Oostenrijk, maar dit is wel the next best thing.

Kocht een placemat voor Pip bij de Nijntje winkel in de Westfield Mall (helaas gaat deze eind februari sluiten, de Nijntje winkel, niet de Mall natuurlijk). Maar eh… er mocht dus geen bord op Nijntje staan, dus dit was een medium succes.

Woensdag hadden Pip en ik een afspraak bij het consultatiebureau om te wegen en meten. Normaal gesproken hoef je op deze leeftijd niet te wegen en meten, maar omdat Pip het laatste jaar heel weinig is aangekomen houden we het in de gaten. Ze is geboren met ruim vier kilo en kwam de eerste maanden veel aan, maar toen we na een half jaar de borstvoeding gingen combineren met vaste voeding is haar gewicht flink gestagneerd. Van de vierde lijn bij de geboorte, zakte ze naar net onder de onderste lijn twee maanden geleden. Gelukkig is ze nu in zes weken 800 gram aangekomen en weegt ze eindelijk 10 kilo. Dat vierden we met chocolademelk bij Anne & Max.

En thuis maakte ik pancakes met banaan, havermout, ei, kaneel en maple syrup. Ze at er 8 (!). Wauw. Het avond eten ging er helaas niet in, maar daar maak ik me nu iets minder zorgen over. We gaven haar een appel, een bakje kwark en maakte een groen sapje met spinazie ter compensatie.

We hebben een potje gekocht voor Pip, ze geeft de laatste tijd heel duidelijk aan wanneer ze begint met poepen, dus we dachten, mooi moment om het potje te introduceren. Ze wil er nog niet zonder luier op poepen of plassen, maar ze vindt het wel heel leuk om er mee te spelen. We hebben alle tijd voor zindelijkheidstraining, ze is nog geen 20 maanden.

Donderdag ging ik naar de kapper en liet ik – toch wel vrij spontaan – een flink stuk van mijn haar knippen. Ik ben medium blij met het resultaat. Zo ziet het er wel leuk uit, maar als mijn haar gewoon naar beneden hangt staat het heel erg bol. Ik heb geen dik haar, maar wel heel veel en ik heb het idee dat de zwangerschap daar ook een beetje aan bijdraagt. Maar hé, het groeit vast snel weer en zo erg is het nu ook weer niet en als ik het vast heb zie je er vrij weinig van, dus no worries.

Vrijdag scheen de zon onverwacht en maakte ik een heerlijke wandeling door de duinen. Wij wonen een kilometer van zee en ik had de zee al maanden niet gezien. Bizar eigenlijk. Goed voornemen om weer regelmatiger lekker te wandelen.

Het zou helpen als de strandtenten weer open zouden gaan, dan heb ik een extra motivatie om te wandelen (koffie! warme chocolademelk!). Tot die tijd haal ik lekker kaasstengels bij de bakker. Echt, die dingen zijn nergens lekkerder dan bij Victor Driessen. Ik heb al veel andere kaasstengels geprobeerd, maar dit is de enige waar ik echt warm van word.

Waar ik helaas ook weer warm van word… koffie. Ik was even afgekickt toen ik een paar dagen ziek was, maar inmiddels zijn we weer terug bij af (twee per dag nu zelfs!). Ik zou de hele dag wel koffie lusten. Misschien moet ik maar weer eens decaf koffie gaan kopen, al ben ik bang dat ik dan de hele dag koffie ga drinken.

Over anderhalve week gaan we naar New York en we zijn druk bezig met de voorbereidingen. Zo kocht ik deze week deze koffers van Samsonite via de ING Rentepunten winkel (eigenlijk het enige product in de rentepuntenwinkel dat echt flink goedkoper wordt aangeboden, volgens mij). Een koffer van 81cm, een koffer van 75cm en een handbagagekoffer. Volgens mij moeten we het hier wel mee redden. Toen we vorig jaar naar New York vlogen waren na de heenreis twee van de drie koffers kapot, hopelijk hebben we daar dit keer geen stress om.

Kocht dit UV-badpak voor Pip in een Archive sale bij Pluk & Paloma. Zo blij mee, want wilde deze eigenlijk afgelopen zomer al kopen maar toen was ‘ie véél duurder en de kleinste maat (2Y) was nog veel te groot. Nu heeft ze ook zeker nog wel ruimte om te groeien, maar het is dan ook nog geen zomer. Ze is er zelf ook erg blij mee. Op de foto draagt ze hem trouwens achterstevoren, maar vind hem zo ook erg leuk staan. Met die felle kleurtjes gaan we haar hopelijk niet kwijtraken in het zwembad.

Pip is geobsedeerd door mijn make-up, het liefst zou ze de hele dag met de inhoud van mijn toilettas spelen, maar eh… ja je begrijpt dat dat niet echt handig is. Als compromis heb ik een oude wenkbrauwmascara schoon gemaakt en daar loopt ze nu dus de hele dag mee rond. Zelfs als ze buiten aan het steppen is wil ze hem niet loslaten. Het is vast een fase.

Inmiddels is het zondagavond. We hebben net lekker gegeten (zoete aardappelfriet, broccoli en zalm). Pip speelt een spelletje (op de iPad, alweer, oeps) en Tuur is de keuken aan het schoonmaken. Morgen weer een dagje samen met Pip. De enige dag dat we echt de hele dag samen zijn komende week, dus ga er iets moois van maken en niet te veel naar mijn scherm staren. Goed voorbeeld doet volgen, hoop ik?

Fijne week allemaal!

Liefs,
Annemerel

Delen: