DIARY: #21

De dagen vliegen voorbij, mijn buik groeit gestaag en ik geniet nog steeds heel veel van lekker eten.

Goedemorgen maandag! Maandag maakte ik een strak schema zodat ik met 38-weken in principe met verlof zou kunnen gaan. En ik had het zo ingedeeld dat ik in principe alleen tussen 8.00u en 13.00u hoefde te werken. Helaas ging dit maandag al volledig mis omdat ik twee belangrijke zaken vergeten was te regelen. Maar hé, alle begin is moeilijk. En ik ben zo blij dat ik mijn werk lekker vanuit huis kan doen en mijn bed altijd dichtbij is. Op het moment dat de harde buiken (door lichte stress) te veel werd kon ik gewoon even in bed gaan liggen.

Maandag kwam mijn cadeautje van Tuur voor mijn verjaardag binnen. Het T-shirt jurkje en het lange vest dat ik op de foto rechts draag. Het zit zo lekker, hier wil ik in wonen (en stiekem wil ik er nog een, of twee…). Het verschil met de Oysho jurkjes die ik ook gekocht heb is dat deze stof wat luxer aanvoelt en ook iets ‘gekleder’ staat. Stof is van bamboe wat ook goed zou zijn bij vochtregulering. Kortom, blij mee. Tuur heeft het bij Francis & Henry besteld trouwens.

Dinsdag had ik een lunchdate met Laura Brijde en we hadden enorm geluk met het weer. Drie uur lang zaten we in het zonnetje bij een strandtent. De strandtent waar Tuur en ik in augustus getrouwd zijn. Ik ging natuurlijk weer voor mijn lievelingsbroodje met burrata en paprika. Echt enorm genoten.

Die dikke panty die ik aan had was echt nergens voor nodig. Maar ik had echt niet verwacht dat het zulk lekker weer zou zijn.

Woensdag was het ook niet het weer dat ze voorspeld hadden, maar mij hoor je niet klagen hoor. Heerlijk wakker worden met zo’n zonnetje.

Super blij met onze nieuwe slaapkamer. Vorige week zijn we van boven naar beneden verhuisd en de slaapkamer beneden is echt heel netjes en opgeruimd. Ik waak ervoor dat er niet te veel spullen de slaapkamer inkomen, zodat het ook daadwerkelijk opgeruimd kan blijven. Benieuwd hoe lang ik het volhoud. Pronkstuk is de Dyson Pure Cool* die er voor zorgt dat de lucht zuiver blijft. Heel benieuwd of ‘ie over een paar weken ook de geur van de poepluiers van Ollie laat verdwijnen. Anyway, hij staat er voornamelijk omdat Tuur en ik allebei niet zo goed tegen huisstofmijt kunnen en die deeltjes uit de lucht zuiveren daar is de Dyson Pure Cool dus een pro in.

Donderdagochtend scheen de zon weer en was ik helemaal in mijn nopjes. Mijn kopje koffie dronk ik in het zonnetje op het balkon.

Ik had mijn zonnigste zomerjurk (die ik pas) aangetrokken en lunchte ’s middags op het strand samen met mijn moeder. Ik ging weer voor hetzelfde broodje (met burrata) alleen dit keer had de chef er iets heel creatiefs van gemaakt (het was minstens zo lekker!). Het was alleen jammer dat de zon voor onze lunchdate verdwenen was en dan is 12 graden en zeewind ineens best wel fris. Zeker als je in je zonnigste zomerjurk op het strand zit. Haha. Acht ja je kunt niet alles hebben.

Vrijdag kwamen er allemaal spullen binnen voor de bevalling. Van een TENS apparaat (om de weeën enigszins te verlichten) tot spullen van de thuiszorg. De TENS heb ik te leen gekregen van het bedrijf Geboortetens.nl en ben daar super benieuwd naar. Was sowieso al van plan om een TENS tijdens mijn bevalling te gebruiken (mijn moeder heeft er eentje die ik zou kunnen lenen), maar dit is nog fijner omdat hier ook gewoon een duidelijke uitleg bij zit over hoe je hem met weeën gebruikt.

Iets minder enthousiast ben ik over de spullen van de thuiszorg. Natuurlijk ben ik super blij dat je dit gewoon kosteloos kunt lenen (wordt betaald uit de basisverzekering en dit wordt allemaal geregeld door de kraamzorg) maar het ziet er allemaal zo ziekenhuisachtig uit.

Ontbijt op bed door Tuur. Het idee was fijner dan dat het daadwerkelijk was. Achterover zitten in een kussen voelt niet echt heel prettig meer, volgens mij wordt er van alles afgekneld als ik teveel op mijn rug hang. Ik heb op dit moment twee houdingen die fijn zijn, op mijn bureaustoel of liggend op mijn zij in bed. Oh en op mijn balansbal.

Over een bal gesproken… die buik van mij begint op dit moment ook wel redelijk op een grote basketbal te lijken. Op deze foto ben ik 37 weken en 2 dagen. Heel benieuwd waar dit nog naartoe gaat, aangezien hij iedere dag wel lijkt te groeien.

We hadden een heerlijk chill weekend. Zo keek ik samen met Tuur naar Emily in Paris (serie heb ik in oktober in een middagje achter elkaar gekeken omdat ik dacht dat Tuur het niet leuk zou vinden, maar Tuur is zo’n fan van Parijs dat hij het toch graag wilde zien.. ik kijk series graag twee keer dus mij hoor je niet klagen).

Zondagochtend sliepen we een soort van uit… of nou ja, we bleven er tot negen uur in liggen in plaats van dat we meteen opstonden op het moment dat we wakker werden (en dat is vaak rond zes uur al).

Ik pakte eindelijk mijn vluchtkoffer in en plakte op de vluchtkoffer een briefje met spullen die we last minute moesten inpakken. Leek me wel handig. Want om nu al mijn AirPods in de koffer te doen gaat me toch wat ver. Daarnaast hoop ik heel erg dat ik gewoon thuis kan bevallen en de koffer dus niet eens nodig heb.

’s Avonds maakten we risotto en die was erg goed gelukt. Bij het zien van deze foto loopt het water me alweer in de mond. Gelukkig maakten we extra veel dus hebben we vanavond (of misschien zelfs vanmiddag al) nog een portie.

Komende week heb ik nog een aantal dingen op mijn werk-to-list staan. Zoals het schrijven van een paar blogs en het opnemen en editen van wat video’s. Maar mijn to-d0-lijst voor de baby raakt steeds leger. Eigenlijk hebben we alles nu binnen dat we nodig hebben voor de eerste weken (qua attributen en kleding) en ook de belangrijke zaken als ‘babykamer afmaken’ en ‘verhuizen naar beneden’. Ik merk dat de tijd iets minder snel gaat nu mijn dagen niet helemaal volgepropt meer zitten. Ik probeer maar gewoon te genieten van de dagen die ik nog heb zonder echte verantwoordelijkheden. Straks is dat voorgoed voorbij. Maar ik word wel steeds nieuwsgieriger naar ons kindje en het dragen van die buik word ook niet makkelijker dus ik betrap mezelf er soms op dat ik wat ongeduldig word. 

Fijne week!

Liefs,

Annemerel

*Ik heb de Dyson Pure Cool van Dyson gekregen.

Delen:

3 Reacties

 1. Chantal
  mei 24, 2021 / 14:11

  Hoi Annemerel,

  Misschien nog handig voor de vluchtkoffer, een zakje met het 1e pakje erin en dat ook met een sticker opgeschreven, bij de bevalling zullen ze het pakje eerst even warmen voordat de baby er is, hoef je je daar niet druk om te maken tijdens de weeen 😉

  • Annemerel
   Auteur
   mei 25, 2021 / 08:51

   Thanks voor de tip! Heb ik na-tuur-lijk al gedaan ;-) in een mooie ziplockback. En naast dat het er met koeienletters op staat, heb ik het Tuur ook nog even uitgelegd. Check check dubbelcheck haha!

 2. Jenny
  mei 25, 2021 / 21:25

  Zo leuk om alles te volgen! Nog max 5 weken en jullie hebben jullie kindje! Hier met 42 weken geboren, dus dat geduld was best wel op haha. Geniet nog even van de laatste weken of dagen! 😍

  Je hebt het vast wel, maar kaarsen op batterij! Echt een musthave voor in de koffer of eigenlijk ook thuis, ivm dat je al het zuurstof nodig hebt!