DIARY: 186

 photo Desktop1228.jpg

Ben ik echt pas weer een week in Nederland? Ik heb het gevoel alsof ik de afgelopen week drie levens geleefd heb…

Maandag
Na een nacht zonder slaap (ik hoorde continu die muis in mijn keukenkastje te keer gaan) rij ik om zeven uur ’s ochtends richting Roosendaal voor een dagje DutchCowboys. Het is zo rustig op de weg dat ik overal zo kan doorrijden. Als ik de A17 op rij, een weg waar je 130 mag, besluit ik maar gewoon rustig 90 achter een vrachtwagen te gaan rijden, ik heb namelijk weinig behoefte om eerst nog 10 minuten buiten te moeten wachten voordat ik naar binnen kan. Ik loop netjes om vijf over acht kantoor binnen en verlaat het kantoor negen uur later weer.

Als ik thuis ben wil ik eigenlijk helemaal niet thuis zijn, want.. muis. Ik trek mijn hardloopschoenen aan en ga voor een herstelloopje naar buiten. Als ik thuis kom wil ik eigenlijk nog steeds niet thuis zijn, dus rij ik naar mijn ouders. Surprise, ik kom vanavond bij jullie slapen.

Dinsdag
Ik word dinsdag alweer om zes uur wakker, ik loop naar beneden en ga lekker vroeg aan het werk. Hierdoor heb ik om elf uur eigenlijk al zoveel voor mijn blog gedaan dat ik met mijn boek verder kan. Sommige mensen denken dat ik inmiddels bijna klaar ben met mijn boek, nou dat valt vies tegen hoor… ik denk dat ik nu – na deze week – qua tekst net over de helft zit en dan moet alles natuurlijk nog herschreven worden.

Om vijf uur word ik opgetrommeld door mijn vader om naar mijn huis te rijden, we gaan de muis situatie onder handen nemen. Het was niet goed… het is een zooitje in mijn keukenkastje en overal liggen van die kleine muizenkeuteltjes. Echt niet dat ik daar vanavond ga slapen. We gooien bijna alles uit het keukenkastje weg, maken de rest schoon en laten het keukenkastje leeg.

Woensdag
Woensdag was boekdag, de hele dag stond in het teken van mijn boek. Ik heb echt in mijn agenda dagen ingepland waarop ik alleen maar met mijn boek bezig mag en kan zijn. Heel fijn vind ik die, want ik vind aan mijn boek werken het aller leukste om te doen, maar ik heb zoveel andere werkzaamheden die ook niet stilstaan dat ik niet iedere dag tot boekdag kan bombarderen. Ik ben zo druk bezig dat ik vergeet te lunchen, daarom haal ik om half vijf maar een grote bak sushi voor mezelf. Helaas heb ik daardoor weinig trek in het avondeten, maar hé die broccoli heb ik ook nodig.

Donderdag
Nog een boekdag, wat een feest (je bespeurt geen sarcasme in mijn toon), maar deze is net iets anders dan de dag ervoor, want vandaag ga ik ook nog naar Amsterdam, voor een zwemtraining met de GirlsLove2Run Crew. Ontzettend cool. Ik wil al zo lang borstcrawl leren zwemmen en het schijnt dat ik het nog niet eens zo gek deed. Rio is nog erg ver weg, maar ik wil dit zeker blijven oefenen zodat ik ooit misschien aan een (kleine) triatlon mee zou kunnen doen.

Vrijdag
Druk dagje. Blog. Op stel en sprong naar de stad omdat mijn ASOS-pakket met kleding voor de Gay Pride te laat gaat binnenkomen (terwijl ik extra betaald heb voor snelle verzending), mijn rijbewijs ophalen (ik ben hem voor de vakantie verloren – helemaal niet door gehad – maar met een naam als Annemerel ben je snel gevonden en de eerlijke vinder wist mij dus te vertellen dat ik mijn rijbewijs verloren was. Wel verhip). En daarna naar mijn muizenhuis met mijn moeder en zusje. Damn, wat een drama was dat zeg. Mijn moeder trekt HET keukenkastje open, mijn moeder is versteend, mijn zusje begint te gillen en ik begin ook maar te gillen want ik weet niet wat er aan de hand is, maar het gegil van mijn zusje is zo heftig dat ik denk dat het heel heel heel erg is. Ik gil tegen mijn moeder dat ze het kastje moet doen, die nog steeds als versteend het deurtje in haar hand houdt.

Blijkt.. er liggen drie dode muizen in mijn verder lege keukenkastje. Doordat we zo gegild hebben staan de buren voor de deur en thank the lord, of nou ja mijn buurman, want die heeft ze dus verwijderd en heeft alles schoon gemaakt. Hoe ik die man ooit moet gaan bedanken weet ik ook niet. Na dit voorval maken we alles, maar dan ook echt alles super goed schoon en trekken we alweer de deur achter ons dicht, want echt niet dat ik hier ga slapen… echt niet. Wie zegt dat er niet meer zijn?

Zaterdag
Vandaag ga ik mijn ALLER EERSTE Gay Pride beleven. Ik ben uitgenodigd door GirlsLove2Travel om mee te varen op de boot. Het was écht heel erg leuk, maar hier kom ik dinsdag op terug. Met of zonder vlog, want ik vraag me keihard af wat ik uiteindelijk allemaal gefilmd heb. Laten we het er op houden dat er vrij veel wijn aan boord was en dat ik vrij weinig nee gezegd heb. Gelukkig was ik wel zo slim om na 18.00u niets meer te drinken, zodat ik nog redelijk OK naar huis kon na de after party om 22.00u.

Zondag
Daar was ik zondag ook heel blij mee, want er stond een duurloop op het programma. Oorspronkelijk 27,5, maar 25 vond ik eigenlijk ook wel goed. Ik heb in deze omgeving – bij mijn ouders – nog nooit zo lang gelopen dus het was een beetje zoeken naar een route, maar het ging wel aardig. Ik voelde me wel vrij vermoeid van de dag ervoor, maar het viel alles mee. Het had veel en veel erger kunnen zijn als je je bedenkt wat ik de dag ervoor allemaal mijn lichaam in gegoten heb.

De rest van de zondag was ik vrij kapot, van de dag ervoor, van de duurloop.. maar er stonden nog wat dingen op mijn To Do List die nodig afgevinkt moesten worden, dus in bed gaan liggen was geen optie. Ik ben lekker in mijn (nieuwe0 bikini in de schaduw in de tuin gaan zitten en heb zo rustig mogelijk alles gedaan wat ik moest doen. Kijk zaterdag een vent, zondag een vent hoor ;-).

En nu is het alweer een nieuwe week, zo mogelijk nog drukker dan afgelopen week. Maar hé, ik weet waar ik het voor doe en ik doe het zeker niet voor niets. Het is alleen dat ik hoop dat het überhaupt mogelijk is om alles te doen wat ik moet doen. Maar dat maakt het wel weer extra spannend ;-). Fijne week iedereen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. augustus 3, 2015 / 12:35

  Wat een druk weekje! Die muizen lijken me verschrikkelijk. Heb je daar geen opruimingsdienst voor ofzo? Knap van je duurloop na die zaterdag.

 2. Bibi
  augustus 3, 2015 / 12:36

  Hahaha zo herkenbaar met die muizen. Ben ook ooit eens teruggekomen van mijn ouders lag er eentje pontificaal in de keuken van het studentenhuis. Was ook gillen geblazen. Wat helpt is om als je keukenkastje een gaatje of iets heeft dit te dichten met staalwol ( ook alle overige kieren van je studio) want daar kunnen ze niet door heen knagen. Je snapt, mijn hele kamer is inmiddels gestaalwold. als het smalle kiertjes zijn moet je gewoon met aardapppel mesje beetje er tussen proppen. Oogt niet heel gezellig, maar wel maximaal effect! En wij hebben alles van meel/suiker/ cornflakes/ pasta etc in van die dichte bakken van de ikea nu zitten. Elke huisgenoot 1. Daar knagen ze als het goed is ook niet doorheen. Als je vallen zet, smeer dan pindakaas ipv stukje kaas. Kaas pikken ze zo uit de val zonder effect, beetje pindakaas/ nutella en boem! je hebt er weer 1 gevangen! Hahaha als ik mezelf nu hoor klink ik wel als een of andere muis obsessed persoon, maar ik kon ook gewoon echt niet slapen erdoor. Heel veel sterkte in elk geval!

 3. augustus 3, 2015 / 12:40

  Oh ik snap wel dat jullie zo gegild hebben, had ik ook gedaan denk ik. Ik ben benieuwd naar je vlog over de gaypride :)

 4. augustus 3, 2015 / 12:41

  Oh wat erg die muizen hahaha! Ik ben er zelf niet echt bang voor maar kan mij voorstellen dat het vreselijk is om er ineens 3 dood in je kastje te hebben liggen.. Hopelijk ben je nu (voorlopig) muisvrij ;)!

 5. augustus 3, 2015 / 12:44

  Piep…piep..hahaha.

  Ik ben heel benieuwd naar de Gay Pride vlog!

 6. augustus 3, 2015 / 12:57

  Shit die muizen…. Muizen zijn natuurlijk lief en leuk, maar niet als ze in je keukenkastjes poepen.

 7. augustus 3, 2015 / 12:58

  Iehhh,, dode muizen, misschien nog wel erger dan levende! Heel smerig. Stomme beesten zijn het ook..

 8. augustus 3, 2015 / 12:59

  Amai, wat een week. Ik had ook ooit eens last van muizen. Had het eigenlijk niet door, pas toen ik steeds geritsel hoorde ’s avonds en de volgende dag de kast opendeed. Allemaal keuteltjes… IEUW! Ik had dat mormel opgewacht, want ik hoorde het nog wel ritselen maar ik zag het niet. Ik keek naar mijn pak pasta en ik dacht: hij zal toch niet daarin zitten? En ja hoor… piep zei de muis O_O Het enige wat ik in de buurt had liggen waren mijn nieuwe Nikes. Nja… daar ga ik toch echt niet mee meppen, dat snap je ook wel. Ik dacht: misschien als ik de deur voor hem opendoe, dan gaat ie misschien van zelf wel weg? Exit numero uno! HELD! Heb daarna meteen de bestrijdingdienst gebeld. Die hebben gekeken waar ze vandaan kwamen, gif gestrooid, muizenvallen met pindakaas (dus geen kaas!)weggezet en ze hebben de gaten gedicht met staalwol (daar kunnen ze niet doorheen knagen met hun tanden… de hufters). Was er met een dikke week vanaf en een paar tientjes armer, maar HET WAS HET WAARD! Er waren uiteindelijk wel 10(!) muizen in mijn appartementje… ULG!!! Alles weggepleurd, schoongemaakt (x1000) en alles netjes in bakjes gedaan. Dus bel met die gasten van de bestrijdingsdienst en verban die hufters voor altijd uit je paleis! You can do this.

 9. augustus 3, 2015 / 13:02

  Wat eng met die muizen zeg! Gelukkig heb ik zelf nog nooit muizen gehad, hopelijk zijn ze nu weg uit je woning!
  Knap dat je na die zaterdag nog zo’n afstand hebt kunnen lopen :)

 10. augustus 3, 2015 / 13:32

  Bahh, wat erg van die muizen! Ik snap je gegil wel haha! Video van de Gaypride? Ik zeg doen!
  X

 11. augustus 3, 2015 / 13:44

  Aaaaah, gatsie dode muizen! Ik ga echt alles beter dichtmaken en zoveel mogelijk in potjes en doosjes doen, want ik wil niet hetzelfde meemaken als jij. Wat een held, je buurman. Ik ben erg benieuwd naar de vlog van de Gay Pride!

 12. augustus 3, 2015 / 14:11

  Ohhh die muizen. Krijg al de kriebels van het lezen. Ooit 3 maanden in een appartement gewoond waar het ook stikte van de muizen. Nou na 3 maanden was ik het helemaal zat. Brrrrrr. Wat wel helpt is een bestrijdingsdienst bellen. Die hebben allerlei tools. En gaten dichtstoppen met staalwol. Succes!

 13. augustus 3, 2015 / 17:43

  Wat een fijne, drukke week. Ben benieuwd naar je ervaring die morgen online komt :-)! Hopelijk is je huis inmiddels muisvrij!

 14. Nadia
  augustus 3, 2015 / 18:47

  Ughh, die muizen! (En alle muizenverhalen hierboven, argh!) Ik zou ook hebben gegild denk ik, en verder heb ik geen idee wat ik zou hebben gedaan… Ik durf ze echt niet zelf te pakken en weg te gooien.

 15. augustus 3, 2015 / 19:26

  Oooh muizen, als ik er een paar zou zien liggen in zo’n kastje, zou ik ook gaan gillen, en hard ook!
  Hoop dat het snel beter gaat.

 16. Ilse
  augustus 3, 2015 / 20:51

  Ik wil die vlog over de gay pride zeker zien! En ik zou denk ik ook gillen als ik drie dode muizen aantref in mijn keukenkastje en dan lang leve de buurman.

 17. augustus 3, 2015 / 23:31

  Heerlijk druk weekje! En dat muisjes verhaal herken ik zo van de tijd dat ik nog in een studentenhuis woonde! Ieh, geniet van je nieuwe week!

 18. augustus 4, 2015 / 07:21

  Wij hebben ook eens muizen gehad, bah bah bah. Was ook liever de deur uit toen! Ben benieuwd hoe jouw muizenverhaal gaat aflopen.

 19. augustus 4, 2015 / 12:31

  Oh, die muizen zijn echt verschrikkelijk. Ik hoop dat ze na de laatste schoonmaak beurt ook echt zijn weggebleven en dat je je weer een beetje op je gemak voelt in je eigen huis!
  Foto’s van de Girls love 2 Run boot zag ik op een hoop blog langskomen, ziet er uit als een super gezellige en geslaagde dag! Erg leuk. Succes met alle deadlines deze week ;-)

 20. augustus 9, 2015 / 21:00

  Oh wow, dat er gewoon drie dode muizen in je kastje liggen! Niet dat ik twijfel aan het feit of je wel schoon bent en je troep wel opruimt.. maar wow! Ik snap dat je niet zo graag thuis wilde slapen.

 21. augustus 10, 2015 / 14:29

  Dat gillen moet echt goud waard zijn geweest, ik denk dat ik daarna echt keihard in de lach was geschoten haha. Heerlijk!