DIARY: #14

Heel even zomer, veel pakketjes, een te lekkere taart en een super snelle tien kilometer voor Tuur. De korte samenvatting van deze eerste week ‘zomertijd’.

Het schijnt beter te zijn om niet te veel cafeïne tijdens je zwangerschap tot je te nemen en dat betekent helaas maar een ‘echt’ kopje koffie voor mij per dag. Maar in thee zit dus ook cafeïne (theïne eigenlijk), dus drink ik de hele dag gemberthee. Super lekker en ik denk ook best goed voor je, maar een beetje afwisseling kan geen kwaad. Kreeg van vriendin Claartje, die haar eigen theebedrijf TeamWork heeft een leuk pakketje met speciale mama en babythee. Niet alleen super leuk om te krijgen, maar ook nog eens heel erg lekker. Ik ben groot fan van de ‘Mommy Tea’. Wellicht ook een goede tip als je op zoek bent naar een cadeautje voor een zwangere vriendin?

Maandagmiddag maakte ik een fijne wandeling door de duinen. De lucht was zo mooi blauw, de zon scheen zo fijn. Echt genieten. Op het moment van schrijven giert de wind langs ons huis, ik werd er vannacht zelfs wakker van (en kon daarna niet meer slapen). Ik vraag me af hoe het leven zou zijn als die mooie dagen van begin vorige week standaard zouden zijn. Zoals in LA en Zuid-Spanje bijvoorbeeld. Nu word ik namelijk altijd super gelukkig van dit soort zonnige dagen en heb ik ook meer energie. Maar als het ‘normaal’ is, heb je dat effect dan nog steeds?

Na het wandelen zag ik een man van DPD met een doos zijn busje uitlopen en richting ons huis lopen. Ik was zelf nog aan de overkant van de straat en stond te wachten voor het stoplicht maar ik had ineens zo’n vermoeden dat het een pakketje voor mij zou zijn. Of nou ja, voor Ollie. Niet dat ik wist dat DPD vandaag langs zou komen, maar ik had ineens zo’n gevoel. Toen het stoplicht op groen sprong rende (hupste, 30 weken) ik naar huis en kon ik de man van DPD nog net onderscheppen. Het was inderdaad voor mij.

In het pakket zat een wipstoeltje van BabyBjörn die ik ontzettend graag wilde hebben voor Ollie (ik heb dit item gekregen). Ik hoor van iedereen dat BabyBjörn de fijnste wipstoeltjes maakt en dit stofje vond ik echt te gek, het is om precies te zijn de BabyBjörn Bouncer Bliss in Antraciet Leopard Mesh. Inmiddels wordt de stoel getest door Teddy van het testpanel (Bobby test nog steeds de maxi-cosi). Ik zie Ollie en mezelf al helemaal zitten, ik aan het werk (als dat lukt), Ollie lekker in haar wipstoel.

Dit Hello Fresh recept was zo lekker, een Aziatische parelcouscous salade.

Er kwam een enorme bestelling van ZARA binnen en het kan bijna allemaal weer terug. Een van de items die terug gaat is dit schattige jurkje. Het is gewoonweg VEEL te kort. Kreeg van sommigen de tip om hem gewoon te houden voor na de zwangerschap, maar dit was een maat L en ik heb toch goede hoop dat dat na mijn zwangerschap op een gegeven moment toch weer te groot is (had voor mijn zwangerschap maat S van ZARA).

Dinsdag en woensdag waren zulke heerlijke zonnige dagen. Ik heb er ultiem van genoten met wandelingen en Pilates op het dakterras. Woensdag sprak ik zelfs spontaan af met goede (en zwangere) vriendin Carlissa. Ik zag via Instagram dat ze in de buurt was en nog geen half uur laten troffen we elkaar in de duinen voor een ijsje en een wandeling. Ik liep in een jurkje met BLOTE benen. Zo fijn. Hopelijk komt dat mooie weer snel weer terug.

Mijn lunch op het dakterras afgelopen woensdag was ook zeer goed te doen. Al waren de blauwe bessen op/verrot en had ik dus wat weinig toppings voor mijn açai bowl. Ik loste het op door een dubbele hoeveelheid granola te gebruiken.

Mama’en was na (bijna) twee maanden uit (heb echt mijn tijd genomen voor alle informatie) en het was tijd voor het volgende boek, Positief over Bevallen van Milli Hill. Ik heb het eerste gedeelte van het boek nu uit en heb aan de hand daarvan het bevallen opgesteld. Niet alleen het droomscenario, maar ook alle scenario’s waar je liever niet over nadenkt (tot aan een keizersnede met algehele verdoving).

Nadat ik maandagavond een beetje teleurgesteld was over mijn ZARA bestelling, bestelde ik dinsdagochtend bij Seraphine (een webshop voor zwangerschapskleding) nog een paar dingen. Daar zat gelukkig wel iets tussen, waaronder het jurkje links en de bikini op rechts. De band van het bikinibroekje kun je omslaan naar boven, zodat je net wat meer bedekt bent. Ik denk dat dit voornamelijk na de zwangerschap fijn zal zijn, als het naar alle waarschijnlijkheid niet meer zo strak zal zijn.

Vrijdag namen we een video op voor Have a Good Winter Run, het voelde echt weer winters buiten. Gelukkig had ik mijn slaapzak aan en Tuur deed zoveel oefeningen dat ‘ie het al vrij snel warm had.

Bij thuiskomst waren er wederom pakketjes met kleding. Een pakketje van Lululemon (gekregen) met onder andere de top die ik links draag. Hoewel hij erg laag uitgesneden is vind ik hem erg mooi. Ik bedoel, if you’ve got it flaunt it, toch?

Het jurkje heb ik gekregen van Fabienne Chapot en daar ben ik zo blij mee, echt het ideale zwangerschapsjurkje en denk dat ik er ook lang na mijn zwangerschap nog plezier van heb. Ook handig met borstvoeding geven trouwens, hij heeft aan de voorkant van boven naar beneden knoopjes. Kom maar op met die zon, ik ben er nu echt klaar voor.

We hebben dit jaar geen uitgebreid paasontbijt maar we staan toch even stil bij het paasweekend met dit heerlijke hazelnootslagroomtaartje van Maison Kelder. Zo lekker! Jammer genoeg is hij op dit moment op en ik dacht net even iets lekkers te halen voor tweede paasdag, maar alle bakkers waar we normaal gesproken naartoe gaan zijn op tweede paasdag helaas gesloten.

Tuur wilde ook graag even aan de mensen laten zien dat we toch heus 30 weken zwanger zijn.

Tuur liep zondagochtend weer een wedstrijdje met zichzelf. Een week geleden voelde hij zich – na maandenlang zichzelf super goed gevoeld te hebben – een weekje niet zo goed. Hij was moe en zijn rug deed pijn, voor het eerst in veertien weken liep hij geen 65 maar 52 kilometer hard in de week. Ja, heel bijzonder. Maar na een lange duurloop eind vorige week en een verder rustig weekend ging het ineens een stuk beter. Woensdag werd zijn rug recht gezet bij de fysio en donderdag begon hij ineens over een testloopje. Eigenlijk wilde hij gaan voor een 5 kilometer in het Zuiderpark, daar liep hij ruim een maand geleden 15.55 op de vijf. Uiteindelijk besloot hij toch voor een 10 kilometer te gaan. Doel: een 33’er.

Al om vijf uur ’s ochtends stond ‘ie op (gelukkig kon ik tot zes uur doorslapen) en om iets over negen ging hij van start, vier rondjes Zuiderpark. Ik ging kijken of ik met hem mee kon fietsen, maar had er eigenlijk niet zoveel vertrouwen in, de vorige keer dat ik meefietste met Tuur ging hij langzamer en kon ik het na zeven kilometer niet meer bijhouden. Ik was toen 26 weken zwanger, nu 30. Maar verrassend genoeg lukte het me dit keer wel het tempo bij te benen, ik denk dat dit kwam doordat er weinig wind stond en er geen heuveltjes waren, als die er wel waren geweest was ik uit mijn ritme gehaald en was mijn hartslag waarschijnlijk snel gestegen en het dan weer laag krijgen, dat is dus niet mogelijk als je je tempo niet wilt laten zakken.

Maar goed, genoeg over mij. Tuur hijgde na honderd meter al als een paard dus ik dacht, dit gaat ‘ie nooit volhouden. Maar ik bleef stug 3’20 per kilometer fietsen (het tempo dat hij wilde lopen) en hoopte dat hij in de buurt kon blijven. Het lukte en in de laatste 500 meter was er zelfs nog een eindsprint, eindtijd: 33:08. Super knap! Daarna werd er flink gekokhalsd, maar goed, dat is ook voor mij standaard na een tien kilometer wedstrijd, een 10 is gewoon echt heel zwaar. Ik loop liever een 5 of een halve (of een hele).

’s Middags maakte ik een grote pan linzensoep met Tuur en een grote batch granola. De eerste batch was ik helaas in de oven vergeten en die kon dus linea recta in de prullenbak. Super zonde, maar na er een paar scheldwoorden aan vuil gemaakt te hebben besloot ik gewoon nog een poging te wagen. Dit keer is het wel gelukt de granola op tijd uit de oven te halen en hij smaakte heerlijk. Ik kan deze week weer lekker twee keer per dag lunchen (ik lunch meestal eerst met een acai bowl en dan een paar uur later neem ik nog een kom linzensoep met een volkorenbroodje).

Inmiddels is het dus alweer maandag. Tuur is vrij, ik ben zelf wel een paar uurtjes aan het werk. Vind ik prettig, loop ik de rest van de week tenminste voor mijn gevoel niet ‘achter’. Daarnaast vraag ik me af wat voor leuke dingen je met dit weer in coronatijd überhaupt kunt doen. We hebben in ieder geval geen afspraken gepland bij een meubelboulevard (of kinderwinkel). Hoewel het daar wel echt weer voor is. Ik zag net zelfs een sneeuwstorm voorbij komen? April doet wat ‘ie wil, duidelijk.

Fijne tweede paasdag, fijne week!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

6 Reacties

 1. Do.
  april 5, 2021 / 14:29

  Oeh – wat staat het blauwe jurkje jou ook prachtig! Leuk om te zien allemaal en lijkt me genieten: mooie spullen krijgen :):)

 2. Anne
  april 6, 2021 / 14:08

  prachtige jurk van FC, staat je geweldig – nu en straks ook vast nog!!

 3. Claudia Sophie
  april 7, 2021 / 10:03

  Leuk om te lezen! En wat een leuke webshop voor positiekleding. Ik ben helemaal losgegaan haha :-)

  • Annemerel
   Auteur
   april 7, 2021 / 10:59

   Aaaah benieuwd wat je allemaal gekocht hebt!

 4. Patty
  april 7, 2021 / 13:35

  Prachtige dingen heb je nieuw! Als ik dat zo zie, wil ik ook wel weer zwanger zijn haha.
  Ik snap dat je het rode Zara jurkje terugstuurt hoor, maar je buik kwam er wel prachtig in uit. In ieder geval leuk voor de foto!

  De baby Bjorn stoeltjes zijn echt fantastisch. Ik kan ze helaas niet betalen, maar anders zou ik het wel weten. De print die jij hebt is top!

 5. Maartje Wurkum
  april 14, 2021 / 11:16

  Waar kan ik het receptje van de granola vinden? :)